Mamici de ianuarie - februarie 2007 (63)
Raspunsuri - Pagina 11
megbeng spune:
aelita, nu-mi vine sa cred ce mesaje lungi scrii, cu cata rabdare citesti tot ce scriem! cu medicii nu era vorba de generalizare si nu m-am simtit in nici un fel vizata..ziceam doar ca nu am ales pediatria pentru ca aici, din moment ce nu exista un consens si protocoale clare si intr-o clinica nu prea faci ce crezi tu ci.."in functie de trend", adica de ce zice profu, "sansa" sa faci prostii e mai marisoara..si cand e vorba de copii rar exista greseli mici..doar greseli mari! e o specialitate in care poti face rau mai usor ca in altele,poti gresi mai usor... adultul e mai rezistent, totusi
.
poza cu "burtica" mea nu e in album, ci intr-un mesaj de-al meu de aseara, ascunsa sub un link mare si albastru..pe la pag 5 parca.
aoleu, alinatxa, sper sa ai dreptate si sa fie pe cat-mai-vine!! ma distram eu cum o intreaba lumea pe liuda cand naste, da uite ca nici eu nu-s scutita, la burta pe care o am...
maine merg si eu la control iar vineri e de garda dr mea..eu trag nadejde sa fie terenul destul de pregatit (colul cel putin la fel de moale, scurtat si intredeschis ca data trecuta) si bebe jos de tot..poate il "stimulam" nitel sa iasa cand e dna dr de garda...
mamicilor cu bebici, la sfaturi nu pot sa ma bag deocamdata..mai peste cateva saptamani, asa,, insa, cred ca o sa devin si eu experta in probleme gen colici, suzete,, baita, scos copil, imbracat copil....doar cu caruciorul va pot spune ca noi ne-am decis deja ca o sa il tinem in masina de permanenta..pe de-o parte fiindca in casa nu ar mai incapea decat cu un disconfort maxim pentru noi (va reamintesc..locuim intr-o garsoniera...) si pe de alta parte ca sa evit efortul fizic prea mare..are vreo 10 kg caruciorul, totusi..
..vorba catalinei: mai, nu se pot gasi solutii sa nu se desheleze mamicile?
cat despre scosul din casa..gasisem un site f f interesant pe care raspundea un preot ortodox si explica ce putine din lucrurile care "se zic" sunt chiar recomandari ale bisericii si cat de multe sunt "babisme", legat de copilul mic, botez, etc..incerc sa caut linkul si sa il pun zici!
nah, ca mi-am dat drumul la scris...opriti-ma, va rog!!! 
pupici tuturor si spor la nascut!!!! 
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

alinuk spune:
Fetelor, nu e cazul ca cineva de aici sa se simta jignita de postarea mea anteriora ...pt simplul motiv ca a fost departe de mine aceasta intentie - chiar am facut precizarea ca nu judec pe nimeni.
Mesajul era acela de admiratie fata de straduintele lui Anis, iar pt a le sublinia faceam o comparatie..
Asa cum bine punctau Alinatxa si Catalina fiecare mamica se organizeaza cum stie mai bine si sigur din ft multa dragoste - cred ca instinctual - face ce e cel mai bine pentru bble ei.
Haideti sa va pove ce am experimentat:
operatiune stocat laptik de mamik
Am luat recipiente de la Avent de 180ml - si mi-am propus sa pun la conge un borcanel plin (in primul rand din motive de spatiu, in al doile ca sunt scumpe al naibii recip astea).
Ca sa-mi iasa manevra dintr-una am hotarat - cum bine zicea Adinush - sa strang ce ramane de la suptul de peste zi si sa dau din asta la bb noaptea, cand as putea colecta din ambii sani pt ca il hranesc cu laptikul din bibe. (asta din motivele discutate de noi - cum ca la congelator nu e bine sa pui laptik strans de la mai multe serii de alaptat ci e bine sa-l mulgi odata tot)
...numai ca socoteala nu se potriveste stiti..
ca io am zis ca bb noaptea nu papa asa de mult si am strans peste zi de la vreo 3-4 supturi un bibe plin de 125ml. Si la 3 cand s-a trezit ce credeti ca s-a multumit cu jumatati de masura??? A haplit tot!!!
Am un bb papa tot! Iar pt masa de dimineata nu mi-a mai ramas. Asa ca dimineatza cand m-am trezit cu sanii pietroi (nesupti de la 11 seara) i-am dat dintr-unul iar pe celalalt l-am muls : 100ml productie din una bucata camarutza.
Asa ca am hotarat ca tb sa strang peste zi cam 200 ml pe care sa-i administrez in doua reprize lui bb la masa de 3 dimineata si la cea de 8 dim. Iar in astea 7-8 ore camarutzele au timp sa produca 200ml cu care sa umplu si eu o amarata de butelcutza pt zile mai grele.
Sper ca noaptea urmatoare sa-mi iasa!!!
va tin la curent!
PS: Adinush, este langa Politia Rutiera a Capitalei, pe str Udristei, o bisericutza speciala (pt mine cel putin). Poarta hramul sfantului Stelian (ocrotitorul copiilor) si mai mult -sunt si moaste ale lui aici. Eu personal aici m-am rugat, aici am facut niste donatii pt copilutzi si nu doar din aceste motive, dar mi se pare chiar speciala (atmosfera, oameni, etc).
Aici ne-am programt si pt botez!! Sper sa-i placa si lui bb margelutza si sa nu ne tzina vreun concert prelungit la sfanta baitza!!
pup mamici, bebici si burtici
Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
dianamizzi spune:
buna dimineata tuturor!
DACONST - ai facut proba cu camasa de noapte? doamne ajuta, vad ca la mine a mers si de data asta. o pun in pat, pun asta langa ea si mai smiercaie ea dar se linisteste pana la urma. azi noapte vad ca isi arunca suzeta, parca intentionat ca sa vin sa i-o dau. o lasam un pic sa zica si ea acolo ceva , apoi ma duceam la ea, i pun suzeta , o pup pe obraz si plec. apoi iar arunca suzeta de vreo 2 ori , i-o dau, o pup si plec. si pana la urma a adormit. sper sa mearga si la voi care mai aveti asa problema sa nu adoarma bebe fara mami sau tati!
AELITA - am vrut sa scriu san si mi-a iesit nas cred... ![]()
mai fetelor , da vorbim si noi de toate alea, ALAPTATUL e un subiect destul de important, nu cred ca a jignit nimeni pe nimeni, cum se poate sa se zica asa... suntem si noi in aceeasi oala vorba aia si incercam sa ne sfatuim si sa avem o incurajare de la cineva...
uite sa va zic de mine... eu am ales sa alaptez pentru ca sotul meu e alergic la lapte... el a crescut fara lapte sa mama, fara formula... a crescut pe apa cu gris si mancare de la borcan , din aia de bebelusi inca de la nastere. maica-sa nu i-a dat niciodata lapte de la ea ca era demodat pe vremea ei, intreaga generatie de atunci, acum femei batrane cred ca alaptatul era pentru cei saraci care nu aveau bani sa cumpere din ala la cutie, deci o pierdere de timp. si sotul meu a luat formula la inceput pe care o vomita pana la ultima picatura ...si asa a urlat vreo luna pana cand a zis doctorul sa nu mai ia lapte deloc ca e alergic. si asa nu a mai pus gura in viata lui pe lapte crud... iaurt ia, de toate felurile, smantana, unt, deci de toate numai lapte dulce nu. si asa eu m-am gandit ca poate el nu e alergic la lapte din moment ce tolereaza toate celelalte ci a fost alergic doar la formula, eu stiu... si am hotarat sa alaptez la inceput sa evit ce i s-a intamplat lui. si uite ca fata vrea, si bea bine, si de aia sunt foarte multumita. si pediatra mea mi-a zis ca daca sunt alergii in familie este bine sa se continue alaptatul cat de mult se poate. acu... ce o fi o fi... pe la 2 saptamani i-am dat si formula sa vad daca vrea si nu i face rau si a baut si din aia. deci m-am linistit, ca vrea de toate thea .
asa ca COPIII CRESC CU ORICE FEL DE LAPTE LA FEL, SI CRESC SI FARA LAPTE TOT ASA DE BINE ca sotul meu e si destept si ditamai omu in putere cu gris cu apa ce a mancat el .
sa va zic ce probleme am avut eu cu soacra-mea in primele zile , ca m-a facut sa plang in spital , am cedat nervos din cauza dementei... cand m-a vazut ca vreau sa alaptez exclusiv la inceput... prima ei vorba a fost... PAI SI EU CUM I DAU SA MANANCE. hmmm, pai zic, daca n-ai o tzatza din care iese lapte nu prea ai cum... of doamne, si asa imi zicea, ca eu vreau sa infometez copilul, ca nu e de ajuns niciodata laptele de san, ca nu o sa pot sa plec niciodata din casa. daca m-a vazut ca am plecat si din casa cu fata cu tot la 5 zile, si i-am dat sa pape pe afara ca era cald, tot mi-a zis una... da vezi ca nici nu ai cum sa te imbraci si tu normal, ca trebuie sa te deschizi la toate hainele.... si tot asa... pana i-a zis sotul meu vreo doua , ca noi facem cum vrem noi, sa nu se mai bage. am avut mare incurajare de la sot si de la mama mea care era cu mine aici, ca altfel toate babaciunile de aici erau impotriva mea ca infometez fata!!! na, asa ceva ati mai auzit... sunt fet care se simt vinovate ca dau formula la bebei, ei uite eu eram vinovata ca dau de la san. si uite asa, cate bordeie atatea obiceie, si mare e gradina ta doamne... si fiecare face cum vrea, nu e nimeni mai buna mama decat alta, ca mame suntem toate si ne iubim copiii fara pret si fara comparatie...
si cu CERCEII.... ce au frate unii daca noi vrem sa aibe fetele cercei. doamne sfinte, auzi... la mine in familie cica mi s-a spus sa nu pun cercei la fata pana nu are 12 ani... pai de unde pana unde granita asta ... 12 ani auzi... pai daca vrea fata pana la 12 ani are cercei si in limba si in buric si ...in alta parte unde se mai poate gauri... hmmm. fiecare cu parerea lor.
hai ca v-am pupat, sa avem o zi frumoasa!
diana si thea
www.dropshots.com/dianamizzi
Amaya spune:
Va multumesc mult pentru gandurile bune!
Marinar, multumesc mult pentru PM.
Alinuk, de unde ai luat recipientele? Ca vreau sa cumpar si eu dar nu mai am timp sa comand de pe internet.
Oana
39+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
loremunteanu spune:
Neata fetelor!
Si eu la raport...
Am o durere ingrozitoare de spate de sambata seara; fac eforturi disperate sa ma ridic din pat si sa merg... sa stau pe scaun e la fel de greu, poate chiar mai nasol (hemoroizii, bata-i vina)... Nu stiu ce sa mai fac... Sa stau intinsa... numai pe parti pot, dar incerc sa le menajez pt somnul de noapte... 

Loredana
40+1
Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/
alinuk spune:
Recpiente Avent se gasesc prin farmaciile Sensi Blu in urmatoarele prezentari:
1. separat / seturi de cate 10 recipiente (borcanasele) + seturi de cate 10 capace cam intre 25-30 ron fiecare set
2. intr-o cutie set de 10 capace +10 capace + 2 mustucuri (nu stiu cum sa le zic) care permit montarea borcanasului direct pe pompa ca si biberonul (la muls sa curga direct din pompa in borcanas) - cam 50 ron/cutie.
Eu am luat asa o cutie din Carefour Militari - e mai util pt ca ai posibilitatea sa colectezi steril lapticul. Iar apoi daca mai ai nevoie de pahare sau capace poti lua separat...
Am inteles ca se gasesc si pungi Avent (avantajul e ca le poti monta direct la pompa Avent)..ca asa am mai gasit si alt fel pe net, la farmacia Doina de la Unirii.
pup mamici, bebici si burtici
Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
cristiana70 spune:
'Neata la mamici, bebici si burtici, e ok ca in sfarsit am dormit ca lumea azi-noapte. Debridatul si-a facut treaba, David anfacut in sfarsit kk cum trebuie, nici burtica nu l-a mai dururt. Binenteles ca i s-a facu foame peste noapte, dar de mesele nocturne nu vreau sa-l dezvat deocamdata, sa recuperam kilele prima data.
AELITA, razi tu razi de soacra-mea, dar faceai si tu cu nervii daca o vedeai. Bine ca s-a terminat, copilul e botezat, restul nu mai conteaza. Macar asa sunt sigura ca alta data nu se mai baga sa-mi organizez mie evenimentele, cred ca am lecuit-o.
ALINUK, nu trebuie sa bagi capul la cutie, ca nu m-am suparat. Mai tare m-am suparat pe sotz, ce facea daca era insurat cu LIUDA? Fata asta ii si spargea capul urgent. Apropo, ma duc ca plange piticul, vra bibe.
cristiana mamica de
David
nadiutapm spune:
neata mamici burtici si bebici,
noi aici singurele la o cafeluta,
majoretele astea sa nu-si iasa din indemanare 

pt Wanna, Amaya, Loremunteanu, Megbeng Alinatxa, Eu
poate nasc.
mamicutelor mie i-mi place fte mult de voi, sunteti calme, v-ati organizat fte bine, sper sa-mi reuseasca si mie aceasta manevra.
Megbeng, vazut burtoasa, fte frumoasa si tuguiata, ai o inaintasa fte frumoasa, burta mea e mai mult pe laterale decat in fata![]()
Lore, i-mi pare rau pt durerile de spate, ce faci ai mai vorbit cu dr. parca ramasese sa vorbesti cu el pe 6 febr?
Cristiana, las-o incolo de soacra nu o baga in seama, dai ignore, si sa vezi ca alta data nu se mai baga.
pupam mamicile, comorile si burticile.
nadia
39+ 
Lidia
burtica