Bucurii de sept-oct 2006 (41)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Vauva, aseaza-te comod, ia-ti o cafea mare si citeste:

Tratamentul cu microunde favorizeaza producerea unor modificari organoleptice in compozitia alimentului tratat: deshidratare partiala, modificarea structurii principiilor nutritive (aminoacizi, proteine, lipide, vitamine).

Microundele transforma clorofila din alimentele verzi in neofitina, pierzand atomul de magneziu (foarte important, de altfel).

In cazul utilizarii microundelor, in interiorul produselor apa se incalzeste foarte repede si difuzeaza spre exterior. Evaporarea apei conduce la o scadere a temperaturii la suprafata produsului, iar pierderea apei este aproape dubla comparativ cu procesul culinar clasic.

Migrarea apei spre exterior si evaporarea sa poate avea consecinte negative asupra calitatii alimentului:
- unele elemente hidrosoluble pot migra odata cu apa (ex vitamine hidrosolubile)
- are loc denaturarea proteinelor in mijlocul alimentului si inactivarea precoce a enzimelor, cu efecte negative asupra produsului finit.

Datorita incalzirii neuniforme, in interiorul produsului este prezenta o zona mai deshidratata, iar la suprafata mai moale si mai pastoasa.

Am citat mai sus dintr-un curs de "Igiena mediului si a alimentatiei".

PS Eu la microunde fac numai popcorn. Lui Mathias - cand va fi cazul - ii voi incalzi mancarea pe bain marie.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
Varsta lui Mathias
www.paperboy.nl/?PID1=6%20EZ5%40I%3A5%5FE%5F%2BV%3B%3D%3AC1%3A%5CYZP98D%5CHE%40%20%20%0A" target="_blank">Pinguinul jucaus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

quote:
Originally posted by alipiticot

Fetelor ce mai stiti de Try,ca tot s-a pomenit?ce mai face baietelul ei?

Try este bine, Adrian evolueaza super. Ea posteaza la prematuri aproape zilnic.

...si totusi exista iubire...

TUDOR (29.09.2006)
Uite ce mari ne-am facut!
www.totsites.com/tot/tudor" target="_blank"> Avem si site

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Usorlili, nu se vede poza! Ai pomenit de Lord of the Dance si mi-am amintit ca Michael Flatley era grav bolnav. Mai stiti ceva de el? S-a insanatosit oare?

Sanatate la mamici si bebici!
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
Varsta lui Mathias
www.paperboy.nl/?PID1=6%20EZ5%40I%3A5%5FE%5F%2BV%3B%3D%3AC1%3A%5CYZP98D%5CHE%40%20%20%0A" target="_blank">Pinguinul jucaus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Vauva si eu tot asa stiu. Lapticul pt bebei, matern sau formula, nu se incalzeste la microunde. Nici papa pentru copii nu se incalzeste asa.
Eu ce-i drept folosesc cuptorul, de lene, pt a incalzi mancarea noastra, dar se simte ca e altfel...e o incalzire diferita, parca si gustul e usor schimbat.

Andra si Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Merci Lili,poate reusesc sa citesc si eu,acum am ceva musafiri.Ma bucur ca e bine.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

eloise nu stiu ce sa zic atunci de greva lui bebe.

La multi ani tuturor bucuriilor nascute in 6.

Mephala voi cum mai sunteti?

Marina te asteptam si pe tine cu vesti despre Maruca.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)

poze
Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Lakioana, acum am apucat sa vad si eu pozele lui Reby! E SUPERBA!!! Fotomodel o faceti! Un din partea Mariei!
Ralu, n-o sterge pe Alex de pe listuta! Pai cu cine se mai joaca si se mai viziteaza fii-mea, daca plecati voi? De mine nu mai zic...

de Maria Cornelia (20.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danidani74 spune:

Eloise, aceeasi pb o avem si noi.Emma pur si simplu nu vrea sa manance.Doar ca noi suntem pe formula de la inceput.Totul s-a schimbat de joi cand am facut vaccinul(de fapt doua vaccinuri)de 3 luni.Nu stiu daca asta e motivul sau nu, cert e ca fiecare zi e un chin.Ea are(avea)6 kile sapt. trecuta si 67cm.In general ea are un tonus f. bun,zambeste toata ziua,vorbeshte pe limba ei si toate alea.Pana la...papaUf, uf, uf

Emma
Dana mamica fericita de Emma 5-11-2006
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Noi am tras un pui de somn, eu si Bianca. La noi sunt -23 grade de iesit nu iesim asa ca mai nou dupa masa de pranz o iau pe Bia langa mine in patul mare si dormim. Noaptea ma freaca tare, se tot trezeste, ba sa-i bag suzeta, ba urla...

Multumesc fetelor despre info ref la cuptorul cu microunde! Deci asa cu el. Si ca sa vezi ca aici pe borcanase scrie sa incalzesti mancarea la microunde.

Am si eu incalzitor de la Philips dar sincer ma enerveaza ca dureaza prea mult pana incalzeste, mai repede se incalzeste daca pun bibele intr-un vas cu apa fierbinte.

Alina&Bianca(25 August 2006)

www.babiesonline.com/babies/b/bia/" target="_blank">Bianca

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

DaniDani sigur e din cauza vaccinului. Si la voi se face vaccinul la 3, 5, 12 luni ca aici?

Alina&Bianca(25 August 2006)

www.babiesonline.com/babies/b/bia/" target="_blank">Bianca

POZE

Mergi la inceput