Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (12)
Raspunsuri - Pagina 22
doradora spune:
raportez ca bebe mi-a facut o surpriza tare placuta: si ieri si azi a facut kaki singurica, fara supozitor, ceea ce nu s-a mai intamplat de vreo 5 saptamani!
chris +
alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bamboletta spune:
La ce varsta apar primi dintisori?
In general,in jurul varstei de 6 luni putem zari primul dintisor al bebelusului:un incisiv mijlociu in maxilarul inferior.
Insa acesta poate apare si la varsta de 5 luni sau abia catre varsta de 1 an.Nu intrati in panica!
Data la care apare primul dinte nu are abolut nici o legatura dezvoltarea in rest a copilului.
Unii nou nascuti au chiar de la nastere unul sau doi dintisori.O precocitate atribuita lui Ludovic al-XIV-lea si lui Napoleon.Insa aceasta este o exceptie.....
Care sunt semnele prevestitoare?
Se recunosc cu usurinta starile starile proaste care insotesc cresterea dintilor:o stare febrila usoara(sub 38 grade),scaune mai moi cu iritatia sezutului,o stare de agitatie timp de 48 ore.
Lipsa poftei de mancare si salivatiile puternice pot fi alte semne specifice acestei faze in care dintii strapung gingia.
Pt calmarea acestor neajunsuri ii puteti da un inel special de dentitie tinut la frigider,care ii va anestezia gingia si ii va crea o stare de usurare.In cazul in care copilul are somnul agitat,ii putei administra un supozitor contra durerilor.In orice caz trebuie cerut sfatul medicului pediatru sau stomatolog.
Ce trebuie facut pt.ca bebelusul sa aiba niste dinti buni?
Dintii trebuie curatati de doua ori pe zi(dimineata,dupa micul dejun,seara inainte de culcare),cu ajutorul unei comprese inmuiate in apa,apoi cu o periuta mica si moale indata ce au aparut primii molari de lapte.Acest lucru permite eliminarea placii dentare si instaurarea foarte devreme a unui ritual cotidian al igienei bucale.
Pasta de dinti trebuie folosita cu moderatie:aplicati o cantitate foarte mica de pasta pe periuta copilului care nu stie inca sa scuipe.
Parintii joaca aici un rol esential:ei trebuie sa efectueze,apoi sa supravegheze periatul dintilor copiilor pana la varsta de 6-7 ani,lasandu-le acestora treptat din ce in ce mai multa autonomie.
In ce priveste alimentatia nimic nu este interzis.Alungati acele idei preconceputein virtutea ca doar bomboanele si dulciurile ar fi singurii responsabili ai cariilor !
Mai trebuie stiut ca folosirea prelungita a biberoanelor prin expunera dintilor timp indelungat la lichide dulci risca sa provoace carii.Este ceea ce numim "cariile biberonului",foarte frecvente la copii de 18-24 luni.
Cand facem prima vizita la dentist?
Demersul cel mai bun consta in familiarizarea cat mai devreme posibil cu cabinetul dentar.Aceasta prima vizita trebuie sa aiba loc intre 6 luni si 1 an.
Stomatologul va informa astfel parintele asupra aparitiei primelor dinti si a manifestarilor adiacente,asupra evaluarii riscurilor proprii fiecarui copil si a instaurarii tututror obisnuintelor care vor permite prevenirea oricarei patologii.
A doua consultatie va putea fi efectuata catre varsta de 2 ani jumate si 3 ani.Apoi vizitele rapel se vor efectua din 6 in 6 luni sau mai des in cazul unei patologii....
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela (1 noiembrie 2006)
poze
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">video bebelina
poze Antonia -luna 1
luna 2
luna 3
luna 4
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
botez Antonia
Donia spune:
Fetelor eu sunt pe fuga ca maine e ziua mea si mai am o gramada de treaba. Stiti voi poezia "Si-s grabita, si-s grabita..." etc. Dar tot am intrat sa vad ce mai faceti, ca nu se putea altfel.
Cleomoni, de cand nu te-am mai vazut!
Bine ca ti-ai gasit un pic de timp sa ne mai dai vesti despre voi. Asteptam si poze, sa o vedem pe fetita ta imbracata cu toate rochitele alea pe care ni le aratai cand erai gravida
.
adinazot, a avut si fetita mea reactie otica si tare a mai plans vreo 2-3 zile pana a vazut-o medicul si ne-a spus care e motivul. La noi au mers bine niste picaturi pentru urechi, nu mai stiu cum se numesc dar si pe atunci cu greu le gaseam. Dar sigur exista ceva si poate iti recomanda doctorita voastra, ca reduc inflamatia si calmeaza durerile. A, si la noi reactia otica era data de un rosu in gat pentru care am primit antibiotice, presupun ca si asta a ajutat la vindecare.
auras, bine ati venit! Sa iti traiasca fetitele si sa ne mai povestesti despre voi. Curaj, intra in discutii si scrie mai des sa scapi de moderare.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
aelita spune:
Oana,absolut minunat filmuletul cu Denis !!
cristina,ma bucur ca sunteti bine!!esti o norocoasa cu bebe atat de cuminte.sa o tina tot asa!
a luat f bine in greutate.
sa ne spui despre operatie cand cum..
pozeeeeeeee
fetelor,stati cu copiii vostri cat puteti acasa,doi ani daca se poate ! profitati pt ca am inteles ca in curand nu va mai fi asta,ca vor reduce,si cred ,pt ca nicaieri nu se dau 2 ani pt copil.
prin europa se dau doar 4 luni !! ganditi-va cum e sa dai copilul la cresa la 4 luni.
sau cu bona... cand tu esti plecata de acasa 10-12 ore ,ca nu iti da nimeni juma de norma.
asa ca PROFITATI de legea asta din Romania ,ca nu va mai tine mult !
mihaela,eu tot asa cu pompa am fost si biberonul...apoi am luat protectoare de silicon pt sani.de ceva timp suge asa cu ele,dar fara ele,sanul gol nu il ia.incearca asa cu protector,e obisnuita cu plasticul.
la mine inca nu poate san natural.
baga dush cald pe sani,ia silicoane ,ziceau fetele ca de la AVENT sunt cele mai bune , si pune-o sa suga.
asa te desfunda.
fetele cu suzeta pe jos.nu se gaseste lantisor de plastic cu un cleste cu desene care se prinde de hainuta? ca sa nu mai cada .
carla sa fie intr-un ceas bun ,botezul !
adinazot ce se intamplase cu gazul???????
auras,bine ai venit printre noi !sa-ti traiasca fetitele,Anca si Cristina!
dianarus,inca o data,multa sanatate pt bebe!!!
cleomoni muuulta vreme de cand nu ai mai dat pe la noi !!! credeam ca ne-ai uitat . Bine ai revenit !
bebinuta nici din partea ta nu e nimeni cu ochii albastri?
teutz,superba Alexia Iarina.
S.
dianocica spune:
quote:
Originally posted by Laura13
nu mai stiu cine spunea ca bebe pana la 6 luni nu se obisnuieste cu rasfatul.... trebuie sa o contrazic.... ieri si azi a stat socra cu el nas in nas numai cu vorba, cu joaca cu hi hi hi si in seara asta a facut un scandal monstru cand al incercat sa il las singurel. cum aparea cineva in raza vizuala se linistea miraculos. asa ca dupa ce pleaca mama soacra cred ca voi avea de tras cateva zile. daca nu mai apar pe forum sa stiti unde am disparut
hai ma...nu e asa...poate i a venit si lui cheful de joaca...normal ca e mai placut sa fie cineva langa tine decat sa stai singur....ar trebui sa te bucuri ca a inceput sa se joace mai mult cu lumea, ca micutul tau se dezvolta bine...si vorbitul cu el pt el e o joaca, o joaca 'afectuoasa'
mai fetelor, ce e cu nebunia asta cu rasfatul? parca e frica sa ti iubesti copii...eu intotdeauna raportez la mine...e mai usor daca ma doare ceva sa vb cu cineva decat sa stau singura in casa si sa ma uit pe pereti. ei nu au tv, calc, nu au nimic care sa le abata gandul de la ce-i doare...plus ca, inca o data, nu cred ca ii place cuiva sa fie singur...cuc...mi mi se umple sufletul de bucurie cand il gasesc treaz in patutz, si cand vad ca atunci cand ma vede (deci ma vede, ma recunoaste, fara sa zic nimic) incepe sa rada sau sa vorbeasca....
donia ce m a distrat poezia...bineinteles ca o uitasem...si am vrut sa zic de atunci da'...neuronu...
nu mai stiu cine zicea, parca somleac, de treaba cu acum imi zic ce bine ca am ramas doar cu bb3, ma mai odihnesc si eu....nici nu vreau sa ma gandesc....cum o fi sa ai mai mult de 1....
dandusa, dia tineti bine fetele ca pun poze cu baiatu' in maiou...
stiti ca acum ceva timp ziceam de o prietena
in 20si ceva de sapt cu probleme... acum are 25 si iar e in spital ca i s a declansat travaliul...pierduse si dopul...era saracutza terminata...are si 39 de ani si ar fi cam ultima sarcina la care spera....acum e mai bine, internata la giulesti... asa ca voi mai bisericoasele poate puneti o vorba buna si la dd....ca am incercat si eu dar...noi nu comunicam asa des....ma tot gandesc la ea si ma rog sa aiba parte de bucuria asta incredibila, de a avea un bb...eu nu sunt prea 'moale' de fel, dar de cand cu bb...vai de capul meu...carpa....hai ca fug sa pun poze bengoase...si facem si un carfur mic azi...

diana
(03.12.06)
david 1 2 3 intalnire
adinazot spune:
Neata fetelor!!!
eu la cafea,imi permit ca mi s-a linistit odorul destul de bine,acum a papat a doua masa si e multumita,pare sa nu o mai doara nimic,a dormit f bine azi noapte,si acum...gangureste la jucariile ei.
DONIA,da,si la noi a fost o urma de rosu in gat ,nasuc infundat si de aici durerea de urechiusa ,dar noi administram nurofen si picaturi si trece.Ce bine...ca ce dureri mari pot avea...
AELITA,am avut efectiv scapari de gaze,la noi nu-mi amintesc sa fii venit cineva sa verifice vreodata,si uite asa,ce inspirata am fost sa-i chem eu.Era destul de rau,dar mi-au schimbat acum niste furtune si se pare ca e in regula.O sa-i chem mai des de acum incolo,...mai bine previi decat.....
CLEOMONI,bine te aud din nou,poze!!!
DANDUSA,pupici tie si Crintei draguta!!!
Deasemenea imbratisez toata gasca!!!
Adina si Alessia Maria
poze
Alessia Mariahttp://new.photos.yahoo.com/adinadorin/album/576460762333504226
http://new.photos.yahoo.com/adinazotinca/album/576460762386898595
dianocica spune:
cris yu--piii!!! kk singura....bravo domn'le! noi ieri am bagat un supozitor ca nu se mai putea...a facut saracutzul o un pampers plin si fff gros...si putzea......iti intorcea nasul...cand am deschis pampersul, dupa ce am terminat spalatul, am crezut ca pic jos din picioare.....pe bune. ![]()
sunteti gata? 4 poze cu carnitza de bb aici
dandusa cu rusine tre sa anunt ca de-abia ieri am facut si eu niste exercitii...care de fapt erau cam juma' de incalzire...si deja am o mica febra musculara in dimineata asta...doamne ce ramolita sunt...dar daca am facut primul pas...gata! asta era cel mai greu...de-acum...gimnasta ma fac...
mesajul anterior am pus o virgula aproape intre subiect si predicat...dar nu i bai, nu? dam vina pe repezeala...
diana
(03.12.06)
david 1 2 3 intalnire
auras_v spune:
Buna dimineata!
Dianocica,Donia ,Aelita,va multumesc pentru primirea facuta.Atunci cind esti ultimul venit intr-un colectiv esti putin stingher ,toti ceilalti se cunosc ,intre ei exista deja diferite relatii.
Sa va mai spun despre Ancuta:o alintam BUBU, a fost bebelina ,bubulina si a ajuns Bubu inca de cind era in burtica.A renuntat la mesele de noapte de aproape o luna ,se culca la 23 si se scula pe la 7 ,dar de patru zile se tot scoala pe la 4,30-5,30.Probabil ca nu se mai satura cu masa de seara.Ziua maninca 120ml ,rareori 150,iar seara 180 si cred ca ar trebui sa-i dau ziua 150 la toate mesele dar e destul de greu de convins, cind nu mai vrea nu mai vrea si pace.O sa o mai las citeva zile si poate isi schimba singura programul.Daca a renuntat o data la mesle de noapte tb sa ofaca si acum,nu?
Spuneti-mi si ,mie va rog,cum sa pun poze in album si cum as putea sa-mi schimb semnatura.Va pupam.
auras_v
adinazot spune:
DIANOCICA,mortal David al tau,imi vine sa-l musc de obraz,dulce foc!!
Adina si Alessia Maria
poze
Alessia Mariahttp://new.photos.yahoo.com/adinadorin/album/576460762333504226
http://new.photos.yahoo.com/adinazotinca/album/576460762386898595
dandusa spune:
LA MULTI ANI,Sebastian de Anateo,sa cresti mare!!!
TEUTZ,
foarte frumoasa printesa ta,este un ingeras reusit,sa va traiasca,sa fie sanatoasa.Pozele cind doarme...,m-au dat pe spate...
Si mami ,arata super...,bravo !
BAMBO,
foarte interesant articolul,multumim
Chiar vroiam sa discutam pe aceasta tema,ca a mea pitika este baloasa tare...
LAURA,
de acord cu Dianocica...,asta cred si eu...si chiar m-am regasit in descrierea ei...
RUXANDRA,ROXANICA,ALEX,
pe unde sinteti?Nu va este dor de noi?![]()
Virsta
Crinuta,luna 1,luna 2,luna 3,luna 4
Poze Dandusa
Mamici din C-ta
Editez,ca am gresit un nume...