Sunca de Praga la copil de 2 ani?
Raspunsuri - Pagina 4
sirimie spune:
Eu multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Cristina, unde gasesti tu cremwusti fara nitriti?
flaviuta, eu stiam ca nu e voie sa ii dau ciuperci pina la 5 ani.
Puteti sa imi dati un link catre un site de E-uri din Romania? Pentru ca pe produse nu sint scrisi indicatorii ci numele, si eu nu ma pricep deloc ![]()
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
Cristina_C spune:
La unele magazine "naturiste" de aici - nu la toate. La unele gasesc mezeluri din carne "bio", plus nitritii de rigoare. Trebuie sa fiu foarte atenta la etichete.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
bolgiumiki spune:
Cum poti sa fii invidioasa pe un copil care mananca de toate(varza,fasole)si sa-ti fie ciudata ca al tau nu mananca asa ceva.Atunci dragi mamaci care spuneti ca icsulescu a mancat de toate si nu a patit nimic inseamna ca aveti o mare problema vis a vis de ceea ce inseamna o viata sanatoasa si o alimentatie corecta.Mai puneti mana pe niste reviste de specialitate sau niste carti de crestere a unui copil si mai cititi ca va nenorociti copii!!!!
Efectele unei alimentatii proaste nu se vad acum la varsta mica ci la maturitate cand adultul are colesterolul marit,ulcer,gastrite si "n"alte boli.Cine are cunostinta de efectele negative ale alimentatiei proaste sa intre sa posteze poate mai citesc si cele care au ochelari de cal.
Daca ati fi spus ca voi mancati asa nu m-as fi bagat ca nu ma interesa,dar este vorba de niste copilasi cu un stomacel fragil si nu imi vine sa cred ca sunteti asa absurde si asa invechite in idei.
Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by bolgiumiki
Cum poti sa fii invidioasa pe un copil care mananca de toate(varza,fasole)si sa-ti fie ciudata ca al tau nu mananca asa ceva.Atunci dragi mamaci care spuneti ca icsulescu a mancat de toate si nu a patit nimic inseamna ca aveti o mare problema vis a vis de ceea ce inseamna o viata sanatoasa si o alimentatie corecta.Mai puneti mana pe niste reviste de specialitate sau niste carti de crestere a unui copil si mai cititi ca va nenorociti copii!!!!
Efectele unei alimentatii proaste nu se vad acum la varsta mica ci la maturitate cand adultul are colesterolul marit,ulcer,gastrite si "n"alte boli.Cine are cunostinta de efectele negative ale alimentatiei proaste sa intre sa posteze poate mai citesc si cele care au ochelari de cal.
Daca ati fi spus ca voi mancati asa nu m-as fi bagat ca nu ma interesa,dar este vorba de niste copilasi cu un stomacel fragil si nu imi vine sa cred ca sunteti asa absurde si asa invechite in idei.
De la ce te-ai luat asa de lunea dimineata?

Miha

enachescug spune:
Miki,
As zice ca te afecteaza tare subiectul! Ai raspuns cam agresiv.
Haideti sa ne ajutam! Eu asa vad rostul forumului.
Poate nu avem surse de informare, poate nu avem timp, poate exista o multime de motive pentru care nu ne hranim copiii ca la carte in fiecare zi.
Haide, propune tu un meniu sanatos pentru o singura zi (tonul meu este cooperant).
bolgiumiki spune:
Nu as mai comenta daca as citi ca cineva da copilului sa manance diverse porcarii pentru ca nu are posibilitati materiale.Eu vorbesc strict de ce vad scris pe forum,asa ca draga Enachescu odata ce aveti timp sa intrati pe forum atunci aveti timp si pentru informare si deja aveti si sursa.De acord cu voi la un moment dat ajungi sa te gandesti ce sa ii mai dai sa manance ca se satura si copilul,dar asta nu este un motiv serios sa spui cutare nu a avut nici pe draq deci nici al meu nu o sa pateasca nimic.
De asta am rabufnit si mi-am spus parerea si cred ca s-au deranjat exact persoanele care se simt cu musca pe caciula.
De propus un meniu sanatos nu pot sa propun eu pentru ca fiecare parinte stie ce mananca cel mai bine copilasul sau.Dar daca copilasul ii mananca sunca de praga si cremvursti atunci asta e,nu pot eu sa vin acum si sa propun fructe si legume proaspete gatite in zeci de feluri posibile.
Imi cer scuze daca am deranjat cu ceva.Probabil ce se citeste suna mai rau decat am vrut sa exprim.Nu vreau sa ofensez pe nimeni in mod direct, dar nu ma gandesc decat la binele copilasilor si vad ca multi nici nu au ajuns la varsta gradinitei,deci sunt totusi prea mici.Intr-un final fiecare parinte isi creste copilul cum considera ca este mai bine.Eu spun un NU categoric mezelurilor de orice tip,dulciurilor din comert,carnii de porc.Asta este valabil si pentru toata famila mea nu numai pentru copil.
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by bolgiumiki
De asta am rabufnit si mi-am spus parerea si cred ca s-au deranjat exact persoanele care se simt cu musca pe caciula.
Cred ca ai rabufnit un pic cam tare si ca tragi niste concluzii pripite.Io m-is una din cele care am reactionat (asta daca am citit bine printre randuri
Fiecare are un cap pe umeri,fiecare are un instinct de mama...Am prietene care au copii mai mari decat Robert al meu,care au crescut sub ochii mei si am vazut multe,gen mancat ardei umplut la 2-3 luni,batut peste mana stanga pana a scris bietul copil de nevoie cu mana dreapta...Si? Asta e...fiecare isi creste copilul cum crede de cuviinta.Nu are rost sa te enervezi...zic eu...Suntem aici pentru a ne da cu parerea nu pentru a judeca pe cineva. Sau nu?

Miha

flaviutza spune:
quote:
Originally posted by mariussimiucquote:
Originally posted by flaviutza
eu nu i-am dat si nu cred ca-i voi da , poate cand va fi prea mare si-si va cumpara singura. si n-a murit din asta, ba o duce foarte bine! de ce nu snitele, ficatei la gratar, chiftelute cu legume plus carnita, carnita la folie de aluminiu etc? sunt foarte multe combinatii posibile.
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
Hi hi ...Nu e bun dom'ne,nu e bun...Puiul e crescut cu chimicale si injectat,ficatul contine toxine,legumele is si ele ingrasate si crescute pe pamant poluat...
....Iaca acu nici "mizalul" nu mai e bun!
Ce mai mancam?Apa,paie si bataie!
MihaAzi poti fi caine...Maine poti fi copac...
Uite mie asta nu mi se pare un schimb amiabil de idei.
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
flaviutza spune:
Eu fac parte din alea care se chinuie sa prepare toate cele in casa, rezist tentatiei de a-i cumpara "de ciugulit" afara. daca se mai intampla sa i se ofere si sa-i lase gura apa intai ii explic ca nu-i face bine, daca totusi nu intelege o las sa guste o bucatica.
E destul de greu, in principal financiar, apoi ca poate ratez o plimbare in oras ca sa stau la cratita, dar ma gandesc ca in principiu e pt binele ei. macar am constiinta impacata.
Inca ceva . CRED CA TOATA LUMEA STIE DE E-uri, de hormoni, de efectele lor. problema e ca a ajuns atat de comuna treaba, incat nu i se mai da atentie. Ia la mama, toata lumea papa, doar sunteti generatia fast-food.si asa constiinta ta e oarecum impacata. cand nu e impacata, mai vi si pui un mesaj glumet la adresa taberei adverse, si te mai descarci oleaca.8nu fac referire la nimeni)
daca s-ar face campanii calumea, detaliate,sa-ti arate ce te paste,da asa cu exemple categorice, daca cineva ar avea curaj sa arate live cum functioneaza o fabrica de mezeluri, daca ar apare spoturi non stop la tv cum e ala cu alcoolul , atunci poate poate s-ar mai schimba din opinii.
caz real. un copil cu anemie puternica(initial se crezuse o leucemie incipienta) ajunge cu mamica la oncologie pediatrica. trecand peste faptul ca e plina sectia, mamica e socata de un singur lucru. copiilor li se aduc o ciocolatica, o eugenie, un suculet...si un doctor aproape cu lacrimi in ochi spunandu-le ca pt sine" macar acum, in al doispelea ceas, crutati-i" .daca dau la telefon de tipa, cer date mai multe.
copilul s-a vindecat de anemie, a stat o perioada sub atentie, mananca sanatos, mama e disperata chiar si nu-i da voie sa se atinga chiar de nimic. are femeie angajata sa-i gateasca.
cand ajungi sa te frigi, sufli si-n iaurt. numai ca uneori sufli degeaba.
Fiecare decide, stie si face ce-i mai bine pt copilul sau. dar daca altcineva are o alta parere, hai sa-i tratam cu respect.
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
mariussimiuc spune:
Flaviutza,sincer,nu ma situez in nici o tabara,nici macar in cea adversa.
N-am vrut sa te ofensez cu acel mesaj,nu stiu de ce ai tras tu concluzia asta. 
Doar ca uneori gasesti aici pe forum atatea subiecte care se contrazic unul pe altul si atata incrancenare in a convinge pe celalalt ca e cam in urma cu informatia...incat...
Miha