Sunca de Praga la copil de 2 ani?
Raspunsuri - Pagina 5

Elenalove27 spune:
parerea mea este ca EXAGERATI!cand am spus ca i-am dat la copil orice asta nu inseamna ca l-am indopat cu SUNCA,SALAMURI si nu mai stiu eu la ce va tot ganditi voi!
aici la 1/2 anisori au deja cutiute speciale pentru lunch box cand merg la gradinita si de nu erau bune sigur nu mai erau la vanzare...daca stam sa ne uitam pe cutii cate chimicale sunt , atunci nu ar mai trebui sa manace nimic saraci copilashi(sau noi) ca ii indopam cu porcarii!
Hai sa fim serioase! o bucatica de crenvusti o feliutza de parizer nu cred ca omoara copilul nici acum si nici mai tarziu cand credeti voi ca de la aceea bucatica de parizer copilul o sa ajunga la colesterol marit si tot felul de "boli"!
majoritatea stiti ca Alvaro este un copil tare special si a avut nevoie de un regim special la cateva luni datorita operatiilor...dar de la 1 an si jumate in sus ii pot da cate putin din fiecare sa guste...dar asa cum am spus mai sus nu de 3x pe zi crenvusti sau parizer ca sa imi indop copilulcu "porcarii" ca deh ii este foame!
DA! suntem aici pentru pareri personale su pentru a acuza ca de ce ii dau eu sa manace porcaria aia si tu nu ii dai! iti convine parerea mea bine , nu! atunci faci cum crezi tu ca este mai bine.
p.s aveti tot respectul meu cele care nu va indopati copilashi cu "porcarii" si ii cresteti ca la carte.
POZE
"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous


bolgiumiki spune:
Flaviutza,respectele mele!!!!Ai exprimat in mare ceea ce gandeam si eu,dar ai fost mai diplomata in exprimare.
Inca o data imi cer scuze celor care s-au simtit ofensati in vreun fel.
Dar cred ca ma intelegeti si pe mine ca mie groaza de exemplu cand ma duc la piata si cumpar niste fructe si legume mari,frumoase si te gandesti ce bune sunt,dar de fapt sunt pline si alea de "concentrate".Asa ca ma ia durerea de cap cand mai aud si de alte dracii bagate prematur in alimentatia copilului,chiar daca acestea nu constituie trei mese pe zi.Dar am vazut copilasi care la 6-7 anisori nu se hranesc cu altceva decat cu mezeluri,au predispozitie spre obezitate,iar parintii lor blestema ziua cand i-au dat copilului cate putin de pofta,iar putinul acela a ajuns sa constituie alimentatia de baza.
Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)


sirimie spune:
Va rog eu sa nu va mai certati!
Puteti sa imi dati si mie un link unde scrie de nitriti si in general de E-uri si compusi?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei


Elenalove27 spune:
quote:
Originally posted by sirimie
Va rog eu sa nu va mai certati!
Puteti sa imi dati si mie un link unde scrie de nitriti si in general de E-uri si compusi?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
vreau si eu sa vad un link unde sa ma pot documenta mai bine!ca ma gandeam sa ma fac vegetariana(la fel si copii)dar si legumele /fructele in ziua de azi majoritatea contine "concentrate" ca sunt o mama rea si dau la copil sa manace mezeluri la 3 anisori!!! si imi este frica sa nu cumva sa constituie alimentatia de baza!

carnea de vaca este "nebuna", puiul are aviara, procul nu e bun...ce carne mai ramane!

POZE
"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous


rosudaria spune:
Decat sa-i dai tot felul de preparate ce contin nu stiu ce conservanti,coloranti,mai bin ii fierb tu o bucatica de carne si-i dai e mult mai sigur,stomacelul lor e totusi la inceput de drum,sa-i protejam noi cat putem
Daria are 1an8luni si nu ii dau nici un preparat gen salam ,sunca s.a,dar am fost la cineva si a apucat sa fure o bucatica de sunculita.a doua zi avea numai bubute,o alergie imi lipsea asa ca prefer sa ascun decat sa-i dau ,pofta ii trece dar daunele tot ea tb sa le suporte asa ca mai bine nu
rosu


flaviutza spune:
quote:
Originally posted by rosudaria
Decat sa-i dai tot felul de preparate ce contin nu stiu ce conservanti,coloranti,mai bin ii fierb tu o bucatica de carne si-i dai e mult mai sigur,stomacelul lor e totusi la inceput de drum,sa-i protejam noi cat putem
rosu
ai sintetizat exact ce gandeam si eu da' nu-mi venea pe hartie
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/


caminik spune:
Dragele mele,eu nu m-am referit ca imi pare rau ca baietelul meu nu mananca varza sau fasole,eu spuneam ca sunt invidioasa ca al meu nu manca NIMIC,in conditiile in care eu nu stiam ce sa-i mai pregatesc bun in casa si al vecinei manca orice si mai ales ce nu avea voie la o asa varsta mica.Asa ca m-ati inteles gresit,da nu ma supar.PUPICI.


flaviutza spune:
quote:
Originally posted by Elenalove27
Eu i-am dat lui Alvaro de la 1 an si jumatate aproape orice si nu a avut nici o problema.
POZE
"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous
Cu scuzele de rigoare, si crede-ma ca nu o spun cu rautate, mesajul asta imi transmite ca nu sti ce influenta au aceste substante asupra organismului. mai ales daca este vorba de un copil care a luptat pt viata sa.
nu am postat la subiect ca sa "dau lectii" de gastronomie, ca lectiile alea sunt pe net, pe site-uri si in romana.
as vrea sa spun doar ca e destul de usor ca, in loc de salam sa-i fierbi o bucata de carne cu un cartof. dar e mai simplu si mai comod sa-si pape sandwichul cu Hochland.
s-a discutat despre E uri aici pe forum. stai sa caut.
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/


flaviutza spune:
E200 Acid sorbic Obtinut fie din fructe de padure, fie sintetic; poate irita pielea.
E201 Sorbat de sodiu Nu se cunosc reactii adverse.
E202 Sorbat de potasiu Nu se cunosc reactii adverse.
E203 Sorbat de calciu Nu se cunosc reactii adverse.
E210* Acid benzoic Se foloseste la bauturile alcoolice, produse de patiserie, branzeturi, guma de mestecat, condimente, produse lactate inghetate, dulciuri, inlocuitori de zahar; de asemenea, in produse cosmetice, ca antiseptic in unele medicamente impotriva tusei, ca antifungic in unguente; poate provoca astm, mai ales la persoanele care urmeaza tratamente pe baza de steroizi; de asemenea, cauzeaza tulburari neurologice si interactioneaza cu bisulfitul de sulf; provoaca hiperactivitate la copii; se obtine din benzoina, o rezina extrasa din unii arbori asiatici.
E211 Benzoat de sodiu Folosit ca antiseptic, conservant alimentar, precum si pentru imbunatatirea gustului la alimentele de calitate slaba; bauturile racoritoare cu gust de portocale contin cantitati mari, de pana la 25 mg la 250 ml; de asemenea, se utilizeaza in produse lactate si din carne, condimente, produse de patiserie, bomboane; se mai foloseste in multe medicamente, inclusiv Tylenol; cauzeaza urticarie si agraveaza astmul.
E212 Benzoat de potasiu Persoanele care sufera de diverse alergii pot avea reactii alergice. Se foloseste la aceleasi produse ca si E210.
E213 Benzoat de calciu Vezi E212.
E214 Etil p-hidroxibenzoat De evitat; interzis in unele tari.
E215 Sodiu etil p-hidroxibenzoat De evitat; interzis in unele tari.
E216 Propil p-hidroxibenzoat Posibil alergen de contact.
E217 Sodiu propil p-hidroxibenzoat De evitat; interzis in unele tari.
E218 Metil p-hidroxibenzoat Posibile reactii alergice care afecteaza in principal pielea.
E219 Sodiu metil p-hidroxibenzoat De evitat; interzis in unele tari.
E220 Dioxid de sulf Derivat din gudron de huila; toate medicamentele pe baza de sulf sunt toxice si utilizarea lor este restrictionata; produs prin arderea sulfului sau a gipsului; se cunoaste ca provoaca crize de astm si este dificil de metabolizat la persoanele cu disfunctii renale; distruge vitamina B1; produsele tipice sunt berea, bauturile racoritoare, fructele uscate, sucurile, vinul, cardiotonicele, otetul, produsele din cartofi.
E221 Sulfit de sodiu Agent de decontaminare folosit in sucul proaspat de portocale; vezi E220.
E222 Sulfit hidrogen de sodiu Vezi E220.
E223 Metabisulfit de sodiu Agent de tratare, vezi E220.
E224 Metabisulfit de potasiu Vezi E220.
E225 Sulfit de potasiu Vezi E220.
E226 Sulfit de calciu De evitat; interzis in unele tari.
E227 Sulfit hidrogen de calciu De evitat; interzis in unele tari.
E228 Sulfit hidrogen de potasiu Vezi E220.
E230 Bifenil, difenil Interzis in unele tari; poate fi utilizat in scopuri agricole; produsele tipice sunt citricele.
E231 Fenol ortofenil Interzis in unele tari; poate fi utilizat in scopuri agricole; produsele tipice sunt perele, morcovii, piersicile, prunele, cartofii dulci, citricele, ananasul, rosiile, ardeii, ciresele, nectarinele.
E232 Fenol ortofenil de sodiu Vezi E231.
E233 Tiabendazol Interzis in unele tari; poate fi utilizat in scopuri agricole; produsele tipice sunt citricele, merele, perele, cartofii, bananele, ciupercile, carnea, laptele.
E234 Nisin Antibiotic derivat din bacterii; se gaseste in bere, branzeturi fermentate, pasta de rosii.
E235 Natamicin Inhibitor al mucegaiului derivat din bacterii; uneori este utilizat in scop terapeutic pentru tratamentul candidozei; poate cauza greturi, varsaturi, anorexie, diaree, iritatii la nivelul pielii; produsele tipice sunt carnea si branza.
E236 Acid formic De evitat; interzis in unele tari.
E237 Format de sodiu De evitat; interzis in unele tari.
E238 Format de calciu De evitat; interzis in unele tari.
E239 Tetramin hexametilen De evitat; interzis in unele tari.
E249 Nitrit de potasiu Fixator de culoare si de conservare pentru carne; nitritii pot afecta capacitatea organismului de a purta oxigenul, efectul fiind o ingreunare a respiratiei, ameteli, dureri de cap; este un potential cancerigen; nu este permisa utilizarea in alimentele pentru copii si sugari.
E250 Nitrit de sodiu Poate provoca hiperactivitate si alte reactii adverse, potential cancerigen, utilizarea sa este restrictionata in multe tari; se poate combina cu substantele chimice din stomac, dand nastere la nitrosamina, care HACSG recomanda sa fie evitata.
E251 Nitrat de sodiu Se foloseste si la fabricarea acidului nitric, dar si ca agent fertilizant, precum si la produsele din carne, fermentate (vezi E250).
E252* Potasiu Poate fi un derivat animal sau vegetal; se foloseste la praful de pusca, explozivi si agenti fertilizanti; de asemenea, la conservarea carnii; poate provoca hiperactivitate si alte reactii adverse; potential cancerigen; folosirea sa este rstrictionata in multe tari (vezi E249).
E260 Acid acetic Principalul component al otetului; se produce si sintetic din fibra de lemn; se foloseste la sosuri si saramuri.
E261 Acetat de potasiu Acid alimentar; trebuie sa fie evitat de catre persoanele cu disfunctii renale; produsele tipice sunt sosurile, saramurile.
E262 Acetat de sodiu, diacetat de sodiu Acid alimentar, regulator de aciditate; nu se cunosc efecte secundare.
E263 Acetat de calciu Acid alimentar, regulator de aciditate; se foloseste pentru fabricarea acidului acetic (otet) si a baitului.
E264 Acetat de amoniu Poate cauza greturi si varsaturi.
E270* Acid lactic Acid alimentar, regulator de aciditate; produs prin incalzirea si fermentarea carbohidratilor din zer, cartofi, amidon de porumb, melasa; este dificil de metabolizat de catre organismul sugarilor; se utilizeaza in dulciuri, sosuri, bauturi racoritoare (uneori si in bere), alimente pentru bebelusi, dulciuri de cofetarie.
E280 Acid propionic Se crede ca toti propionatii pot provoca dureri de tip migrenos; propionatii se gasesc in mod natural in alimentele fermentate, in transpiratia umana si in tractul digestiv al rumegatoarelor, insa pot fi si derivati de etilen si monoxid de carbon, propionaldehida, gaze naturale; se produc atunci cand bacteriile descompun fibra; se utilizeaza de obicei la produsele de panificatie si patiserie.
E281 Propionat de sodiu Poate provoca migrene; produsele tipice sunt cele de panificatie si patiserie.
E282 Propionat de calciu Vezi E281.
E283 Propionat de potasiu Vezi E281.
E290 Dioxid de carbon Carburant, agent de racire, derivat din fabricarea oxidului de calciu; poate spori efectul alcoolului; produsele tipice sunt vinul, bauturile racoritoare, dulciurile de cofetarie.
Nota:
HACSG = Hyperactive Children Support Group
FDA = Food and Drug Administration
*= aditivul respectiv este probabil sau sigur derivat animal (mai cu seama din porc)
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/


flaviutza spune:
Acid citric Reglator de aciditate, antioxidant Acid obtinut din fructele de citrice; este folosit la biscuiti, peste conservat, branzeturi, amestecuri pentru supe, bauturi nealcoolice, semipreparate din carne. -- Afectiuni bucale
E 129
Interzis in Danemarca, Belgia, Suedia, Austria, Franta, Germania,Elvetia, Norvegia
Allura red AC Colorant Colorant rosu-portocaliu, folosit la dulciuri, bauturi si condimente Cancerigen
E 951
Aspartam Indulcitor, corector de gust Indulcitor artificial, obtinut din doi aminoacizi (acid aspartic si fenilalanina) si alcool metilic. Este una dintre substantele cele mai toxice care se adauga in alimente, posedand peste 75% dintre efectele adverse ale aditivilor alimentari. efecte: Ameteala, greata, halucinatii, tahicardie, anxietate, pierdere a memoriei, insomnie, urticarie
E 954
Zaharina Indulcitor Indulcitor artificial, obtinut din toluen. Toluenul este recunoscut ca fiind cancerigen. efecte Cancerigen
E 122
Azoburina Colorant Colorant rosu, obtinut din gudron. Se adauga la dulciuri, martipan, cristale pentru jeleuri, peltea. Reactii adverse la persoanele astmatice
E 211
Interzis in Japonia, SUA, Suedia, Austria, Norvegia
Benzoat de sodiu Conservant
Este utilizat ca antiseptic, conservant alimentar si pentru a masca gustul unor alimente de calitate indoielnica. Se adauga in lapte si produse din carne, arome si condimente, produse de brutarie si dulciuri. In cantitate foarte mare este adaugat in bauturile racoritoare cu aroma de citrice.efecte: Urticarie, agraveaza astmul.
E 321
Interzis in Japonia, SUA
Butil hidroxitoluen (BHT) Antioxidant
Previne rancezirea alimentelor grase. BHT este considerat posibil cancerigen.efecte :Cancerigen
E 127
Interzis in Norvegia
Eritrozina Colorant
Este un colorant rosu, folosit la prepararea compotului de cirese, a fructelor conservate, amestecului pentru budinca, dulciurilor, produselor de panificatie, aperitivelor.efecte: Fotosensibilitate, hipertiroidie
E 220
Dioxid de sulf Conservant, antioxidant Se adauga in bere, bauturi nealcoolice, sucuri de citrice, vinuri, otet, produse din cartofi. Distruge vitamina B1 din organism. Crize de astm, afectiuni intestinale
E 555
Silicat de aluminiu si potasiu Antiagregant Este folosit in laptele praf si faina. Aluminiul genereaza anumite afectiuni ale placentei in timpul sarcinii. Asociat cu boala Alzheimer
E 252
Nitrat de potasiu
Conservant, fixator de culoare
Utilizat la preparatele din carne
efecte: Hiperactivitate; potential cancerigen
E 251
Nitrit de potasiu
Conservant, fixator de culoare
Este folosit la preparatele din carne conservate prin uscare, in care se transforma, lent, in nitrit. efecte: Cancerigen
E 249
Nitrit de sodiu
Conservant, fixator de culoare
Utilizat la preparatele din carne. Nitritii afecteaza capacitatea organismului de a transporta oxigenul. Este interzisa folosirea acestuia in hrana pentru sugari si copiii mici. Ameteala, dureri de cap; potential cancerigen
E 250
Nitrit de potasiu
Conservant, fixator de culoare
Are rolul de a stabiliza culoarea rosiatica a carnii, conferindu-i o aroma specifica. Fara nitrit de sodiu, bacon-ul ar avea culoarea gri. Se foloseste cu precadere la produsele grase si sarate. Are, de asemenea, actiune inhibitoare asupra bacteriei botulinice. Potential cancerigen
E 102
Interzis in Norvegia, Austria, Canada
Tartrazina Colorant
Este un colorant galben, folosit la colorarea bauturilor, dulciurilor, gemurilor, cerealelor, pestelui conservat, mustarului, supelor concentrate.
Crize de astm, tumori tiroidiene, urticarie (la copii), rinita
E 621
Glutamat monosodic Conservant, aromatizant
Glutamatul se prezinta sub forma unor cristale albe, fara gust, si se combina cu aromatizanti. Este folosit la prepararea supelor concentrate, la conservarea branzeturilor, mezelurilor si ciupercilor.
Boala Alzheimer, astm, modificari ale ritmului cardiac, migrene, stare de slabic
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
