Sunca de Praga la copil de 2 ani?
Raspunsuri - Pagina 3
bolgiumiki spune:
NU,NU SI IARASI NU!!!!Am o ruda care lucreaza la o firma de mezeluri(si este una de marca)si mi-a explicat tot procedeul de preparare a acestor delicatese pe care le consideram extraordinar de bune(si adevarul ca sunt gustoase).
Va dau numai un exemplu:acea sunculita de praga initial este de jumatate de centrimetru grosime,este bagata la diverse aparate,este umflata cu apa si cu saci intregi de E-URI.Si iese produsul finit care il gasim pe piata in toata splendoarea si grosimea lui.Adica de la jumatate de centrimetru ca sa ajunga la grosimea lui initiala e cale lunga si nu se baga carne.Mi-a explicat aceasta ruda ca le vin nitratii cu sacii.
V-am spus si voua exact cum mi-a explicat si ea pe limba mea ca sa inteleg.Nu mai zic ce a zis de cremvursti,asa ca lasati-o balta.
Cat inca este mic copilul mai poate fi pacalit.Cand va creste va vedea si va cere si nu prea te mai intelegi cu el.
Asa ca mai protejati cat mai puteti stomacelul pustiului.
Luca nu a mancat niciodata asa ceva si nici nu va manca prea curand pentru ca renuntam si noi ca sa nu vada.
Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)
bolgiumiki spune:
Aparatul cu aburi il avem noi.Este de la Braun si sunt foarte multumita de el.Il folosesc mai mult pentru Luca decat pentru noi.Poti sa faci multe combinatii la el.Dar orezul cu lapte este un deliciu.Asa la cratita mereu se lipea si iesea putin afumat si stateam sa dau cu lingura tot timpul.Asa la aparat bag,programez si ma joc cu puiul meu fara sa ma doara capul.
Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)
flaviutza spune:
sa va zic ce-i place lu fi-mea pt micul dejun :
oua umplute cu pasta de ficatei , cu panica si branzica. sunt sute de idei de tartine cu diverse combinatii, pe siteul culinar. sau chiar aici pe forum,la bucatareala
sandwish cu ficatei la gratar ,ceapa ,felie de rosie, bagate la sandwichmaker.
crochete de peste facute de mine, ies exact ca finger fish-ul.ii place mult finger-fishul, numai ca la noi nu gasesti fara chimicale,asa ca fac eu.
tartine (toast de preferinta)(sa nu radeti decat dupa ce incercati)frecate bine cu usturoi, cu o fasie subtire subtire de untura din aia de la bunica. si sare .
chiftelute de legume cu carnita de pui,porc. cu panica.
o kestie care ii place, combinatie de-a mea cand nu voia sa pape iaurt.
intr-o tigaie, pui 2 linguri ulei porumb in care calesti putin ardei/ciuperci . faci o compozitie din un iaurt mare,de 300 gr, (sa nu fie prea acru,dar nici dulce rau),doua linguri rase de faina de porumb, doua oua. pui compozitia in tigaie, amesteci din cand in cand.
dupa ce s-a copt bine , iei o forma(gen alea de jucarie) si pui "mamaliguta" aia in forma. rastorni forma pe farfurie si poate ai sansa sa pape copilul. langa, un ficatel, o rosie, painica, ceai.
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
roxi2004 spune:
flaviutza - jos palaria - esti o bucatareasa desavarsita (eu cred ca nu am facut vreodata nici un sfert din ceea ce enumeri tu mai jos..). Se pare insa ca voi mancati un mic dejun englezesc - cu carne, ficatei , etc, etc... noi mancam mai usurel la micul dejun.. In plus, eu mai am o problema: noi nu prea mancam paine si prin urmare nici lui cezar nu prea i-am dat. Voi cata paine le dati copiilor de 2 ani si cateva luni??? Mai mananca el din biscuiti, croissant .. dar paine nu prea. Cred ca ar trebui sa ii dau si lui ceva ceva paine..
flaviutza spune:
Roxi, nuu..nu/i dat zilnic asa ceva..am scris niste retete mai diferite, si cam ce/i place lu ' fi-mea!
nu ca ar manca zilnic la micul dejun carnita!
ii dau si eu lapte cu cereale, ousor , miere cu panie,unt etc. dar astea le stie toata lumea.
oricum ii dau mai mult dimineata, ca la masa de pranz nu vrea decat ciorba.
uite mai pun cateva idei, repide pt mesele principale.
rulada cu legume. cumperi sau faci o foaie de rulada. apoi compozitia:
o punga mix legume fierte plus cateva liguri piure cartof, plus un ou,condimente.(eu nu pun vegeta,sunt condimente fara sare ,doar ierburi,la orice hipermarket)umpli foaia si la cuptor cu dansa.
o papica iubita rau de fi-mea: ciulama de ciuperci. 1/2 kg ciuperci proaspete, calite in ulei. dupa, adaugi apa si lapte,jumi/juma, cam 1 litru sa fie. lasi la fiert. cand ti se pare ca sunt fierte, adaugi trei/patru linguri de faina amestecata in prealabil cu putina apa rece. poti pune apoi pt gust putin unt, usturoi, patrunjel.
din ciuperci mai poti face tocanita cu ficatei de pui.
piure de spanac, sau mancare de spanac.
am descoperit acum un mix de tocanita de ciuperci la punga, excelent. doar il pui in tigaie cu capac si sarezi.
ciulama de gutui, de prune uscate.
rosii umplute cu vinete, o minunatie.
crema de branza pt toasturi. freci un pachet unt cu 200 grame branza rasa,pui si marar verde tocat. se gaseste si iarna la piata.
salata de ridiche neagra, mai ales cand suntem raciti. razi ridichea pe razatoare, trantesti peste ea ulei, sare otet.
salata orientala. cartofi fierti taiati cuburi plus ceapa, plus bucatele de branza, ulei, putin otet,sare.
cartofiori moldovenesti. calesti putina ceapa cu putina sunculita(eu pun din aia de la porcu personal, dar merg cateva bucatele si din comert) . nu o calesti mult,cat sa se ingalbeneasca. apoi pui cartofi fierti in prealabil si tocati bucati mari.
Folosesc numai ulei de porumb, e f bun la gust si nu e scump comparativ cu cel de masline, nu e rafinat. 7 lei litrul, acceptabil spun eu.
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
flaviutza spune:
Rozi, a mea papa paine numai dimineata. rar papa ciorba sau mancarea gatita cu paine .
aa...ca imi aminti. un desert super(pt vara) si pt cine are curaj , si iarna.
trei banane mari, le desfaci si le pui intregi pe un platou. topesti 1/2 milka alba , 1/2 milka cu alune si lapte,picuri peste banane compozitia de ciocolata si bagi la congelator.eventual si niste frisca, sau cateva zmeurici congelate puse pe farfurie . ii mama inghetatei,nici mie nu mi-a venit sa cred. asta vara le-am facut din 15 banane si le-am scos la leagane, le-au mancat copii mai ceva ca pe alea din magazin!
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
eu nu i-am dat si nu cred ca-i voi da , poate cand va fi prea mare si-si va cumpara singura. si n-a murit din asta, ba o duce foarte bine! de ce nu snitele, ficatei la gratar, chiftelute cu legume plus carnita, carnita la folie de aluminiu etc? sunt foarte multe combinatii posibile.
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
Hi hi ...
Nu e bun dom'ne,nu e bun...Puiul e crescut cu chimicale si injectat,ficatul contine toxine,legumele is si ele ingrasate si crescute pe pamant poluat...
....Iaca acu nici "mizalul" nu mai e bun! 
Miha

caminik spune:
Asa zic si eu Marissimiuc.Am o vecina care dadea la nepotul ei de 7-8 luni si fasole si varza nu mai zic de branza topita,si nu avea nimic,adica nu a fost bolnav niciodata.Acum are 1an si 1luna.Eu muream de oftica din cauza ca la baietelul meu nu stiam ce sa-i mai dau sa pape si al lor manca orice si oricum nu conta ca e seara ii dadea ciorba sau carne prajita.Da asta e,fiecare il creste cum vrea.
roxi2004 spune:
mama a lucrat in industria alimentara si pana sa ajung la facultate (poate liceu) nu am stiut ce e aia branza topita. Spunea ca nu este buna pt organism. Problema este ca toate nenorocile din alimentatie (vezi eur i si alte cele) se vad nu acum ci mult mai tarziu ... E o mare problema ..
Cristina_C spune:
Asa este, din pacate se pot vedea mult mai tarziu efectele negative - si nu de putine ori am intalnit aici pe forum afiormatii de genul: "i-am dat una sau alta, sau de toate, dar n-a patit nimic"
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
