Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (10)
Raspunsuri - Pagina 11
veronici spune:
Sa va spun despre laptic. Rares a papat laptele meu pana la 5 luni (din biberon pt.ca asa a fost obisnuit din spital) si ii dadeam din 8 mese doar 1 sau 2 completare (cand nu avea Fulga).La 5 luni nu a mai vrut laptele meu deloc.L-am mai chinuit eu cateva zile manca 10,15 ml probabil de-si potolea setea si apoi scuipa tetina si se punea pe urlat.Uneori manca diferenta de 60-80 ml lapte praf,uneori facea greva foamei. El se chinuia,eu ma ofticam ca-i stricam pofta de mancare si asa ca l-am intarcat. Inca ma mulg si am o floare (mai aproape de bucutarie) care de cate ori ma vede imi spune :"saru`mana".
Ultima saptamana (numai cu lapte praf)mi-a luat doar 90 de gr.in greutate,el care lua cel putin 200 !!! Si mai nou ziua mananca mai putin si mai des adica 50,60,80 ml si la o ora jumatate sau doua. Seara mananca la 7 dupa baitza vreo 80-100 si doarme pana la orele 24 sau chiar 1 ,iar noaptea mananca din 3 in 3 ore.
Azi m-a invatat cineva sa fac un experiment:in loc de o masura de lapte praf la 30 ml apa am pus o masura si jumatate(am facut laptele mai concentrat) si a papat mai mult iar urmatoarea masa a avut-o dupa 3 ore si jumatate. Numai ca pontul era ca trebuie sa bea apa sau ceai dupa acest lapte concentrat dar Rares mi-a lasat mie ceaiul,el nu l-a vrut. Stiu ca nu e voie sa pui mai mult de o doza de lapte praf la 30 de ml,dar ce sa fac? Sa schimb laptele? Doctorita mi-a spus sa-l trec pe NAN2 (el mananca acum NAN1) numai ca varsta lui biologica o fi 5 luni si o sapt.dar varsta corectata este 3 luni iar NAN2 scrie ca se da de la 6 luni. S-ar putea sa-i dau peste cap sistemul digestiv,nu?
Ce sa fac? Puteti sa ma ajutati? Pupici ca m-am lungit...
veronici
mamica lui Rares Stefan
Laura13 spune:
veronici te-as ajuta dar habar n-am ce sa zic. daca ai incredere in pediatra atunci ascult-o, daca nu mergi pe mana instincutlui tau de mamica!!
eu sunt ingrijorata pt ca de cand am iesit din spital bebe nu a mancat mai repede de 3 ore. NICIODATA!! oricum voi mai sta cu laptele praf, il las sa faca din mine suzeta daca e nevoie, macar vreo 2-3 zile. apropo de suzeta: se infige in ea... trage de vreo 3-4 ori si dupa aia se pune pe un urlattttt! parca e si mai suparat ca l-am pacalit!
dandusa si asiza
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
veronici spune:
quote:
Originally posted by pitikot
Angi,deja suntem la nr 4 la Pampers.
Am reusit sa pun poze cu "purcelusul" meu in album in sfarsit !
Va rog spuneti-mi si mie,v-a zis pediatrul sa dati calciu la bbei ?
Pitikot,medicul de familie a vrut sa-mi dea calciu ca el da la toti bebicii dar medicul pediatru mi-a spus ca NU ! De cate ori vine ii controleaza fontanelele si in spate la ceafa il apasa pe capsor (undeva de o parte si de alta a adanciturii de la spate,sper ca m-am facut inteleasa) si mi-a spus ca daca acea parte a craniului la un moment dat se inmoaie (Doamne fereste) adica se face ca mingiuta de ping-pong cand o apesi,e primul semn de rahitism si abia atunci ea prescrie calciu. Atata timp cat bebeul mananca de la mamica lui cel putin 500 de ml.de laptic zilnic,nu are nevoie de calciu !!!!
Asta mi-a spus,asta va spun .
pupici
veronici
mamica lui Rares Stefan
Yagmur spune:
Dragele mele mamici,
O sa scriu pe scurt ca abia imi tin ochii deschisi.
La noi au cam revenit crizele de colici si Luca a adormit chiar in mijlocul patului meu; dar nu e un somn adanc, asa ca il voi lasa acolo si eu sper sa adorm in fotoliu....
Dandusa, vazut poze cu Crina.. e o dulceatza fata ta; daca nu as sti ca e data deja la Denis.. hmmmmm... , dar Luca si asa face curte la toate fetele.. (acum ne-am inscris si pe lista lui Bambo).
Venit de la doctor: bineinteles ca am scurgeri... probabil vreo candida facuta de la antibioticele care le-am luat in spital; altfel operatia arata bine... nu am intrebat de unda verde, ca deh, am uitat... 

(se vede ca sint mama singura)
Laura, nu renunta la alaptat... iti spun eu care dau lapte praf; atat de mult mi-am dorit sa fi putut sa alaptez si eu..
Temele zilei:
- nu calc
- nu am avut probleme cu ochii... dar i-am mai curatat ochii, rar, ce-i drept, cu ser fiziologic....
Ma duc sa ma asez in fotoliu de alaptat.. si sa trag un pui de somn...
Sper sa avem o noapte linisita.. si voi la fel..
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca varsta Luca
pitikot spune:
Multumesc pt raspuns,Veronici !
Chiar nu stiu ce-a avut pediatra cu noi de ne-a dat calciu,bb oricum n-a fost niciodata moale la caput in spate sau in lateral.M-a bagat in ceata rau, de fiecare data dupa ce-i dau vomita.t.Asa stiam si eu ca atata timp cat alaptez nu-i nevoie sa-i dau calciu..Poate face rau calciul in exces ?
Mirona spune:
multumesc tuturor pentru raspunsurile la tema zilei. 
merci de aprecieri la adresa Karei si a mamei vorbarete.

Ralu sorry ca nu am putut raspunde azi la tel. Sper ca data viit sa nu mai fiu ocupata.
si sa nu te superi pe mine.
si bulanele de Adinuta.
a_deju rezultatul la coprocultura e SUPER BUN. N-are fata mea nika - deci era de la BABY DRINK. L-am aruncat.
dianocica maine incepeti party-ul fara mine - sper sa pot posta ceva ... candva ... de maine suntem singurele. Ma apuca plansul fetelor. Eu va urez de pe acum distractie faina si sa beti un paharel (de lapte) si pt noi. 
angi_m da - avem cercelusi - i-am pus din maternitate - desi atunci atarnau ... de mi-era frica sa nu se lungeasca gaurile din urechi ca la acele femei din anumite triburi.
Straja???? Nu ma rani .... mi-e un dor de Straja .... I love Straja!!! Acolo am conceput fetitza.
bebinuta nu asa mami. Lucreaza in paralel cu doua pagini. In una citesti si in una raspunzi - nu tre sa ne iei pe toate la rand - numai unde ai ce spune. In momentul in care plange bb dai trimite si revi cand mai ai timp si repeti figura cu doua ferestre.
Scrie-ti datele date si ale Adei si vre-una din fete te va trece in lista.
Mailul comun a fost creat deoarece prin intermediul Dc nu se pot atasa fisiere. Avem un mail pe yahoo si 3 pe gmail. Tre sa prmesti si tu parola comuna si vei intra pe mail-uri - sunt multe lucruri utile acolo - deci .. te-am facut curioasa?
Activeaza-ti si PM-ul. Sus in meniurile din stanga, la mesaje private, apoi optiuni si acolo bifezi ca vrei sa trimiti si sa primesti PM.
NICI EU NU CALC RUFELE FETEI - asta cred ca mi-ar mai lipsi - cand eu nici de dus nu am timp.
Apropos - fug acum sa trag unul mare - ca cine stie cand mai am ocazia daca pleaca Dani maine.
you all si noapte buna
Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III, - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070120&ctime=122902" target="_blank">4,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070121&ctime=010305" target="_blank">5,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070122&ctime=123722" target="_blank">6,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita
saryta spune:
Fetelor multumesc din suflet pt. urari.Multi pupici 

Mirona, Ruxandra sb, Yagmur, Aka, Laura13, Dandusa, Alexandra 25, Bamboleta.
LA MULTI ANI pt.
SOFIA
Ana-Nicole
Stephanie, Isabel
Stefania
Alin
Noi maine avem petrecerea pt. Antonia sper sa fie cumintica la noapte si sa-i lase pe mami si pe tati sa se distreze.
Felicitari Bambo pt. botezul Antoniei ... sa fie intr-un ceas bun.
Va pupam pe toate
.
Mariana -
de
ANTONIA (21.11.2006)
Mamicuta de 3
-ANDRA, SARA si ANTONIA
varsta Antonia
anateo2004 spune:
pitikot,si mie mi-a zis sa-i dau Ca.inital nu am vrut sa-i dau ca stiam Ca, copii alaptati nu au nevoie,dar am fost sa il vada si un pediatru "mai de soi" si mi-a spus ca at trebui sa-i administrez Ca deoarece a avut o crestere prea mare in timp scurt(2kg in 5sapt).la 7sapt avea 6350g,vad ca si al tau bb-elus e mare.
eu i-am luat CAade la Pharco,e un sirop dulce.
tu ii dai cumva Ca gluconic?asta stiu ca e gretos,cum al meu varsa si fara l-am evitat.
Laura13,nu ii da lapte praf,al meu a mancat mereu la 2ore,chiar si o ora si jumatate,abia acum a inceput sa mai manance si la 3ore(azi spre exemplu doar de doua ori a mancat la 3 ore,o data la o ora si jumatate si de doua ori la 2 ore).iar noaptea are o singura pauza de 3 ore si apoi din 2in 2ore.daca creste in greutate nu trebuie sa iti faci probleme.
www.flickr.com/photos/siliescu
bamboletta spune:
Am pus poze de la botez 
botez Antonia
Mulumim pt urari 

Bamboletta
de
Antonia-Gabriela (1 noiembrie 2006)
poze
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">video bebelina
poze Antonia -luna 1
luna 2
luna 3
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
dandusa spune:
quote:
Originally posted by pitikot
Angi,deja suntem la nr 4 la Pampers.
Am reusit sa pun poze cu "purcelusul" meu in album in sfarsit !
Va rog spuneti-mi si mie,v-a zis pediatrul sa dati calciu la bbei ?
Eu i-am dat 20 zile cite 5 ml ,calciu gluconic ,in doua reprize.10 zile si 10 zile.Asta la recomandarea pediatrei...Daca ti-a recomandat,de ce nu vrei sa-i dai mai exact...
Virsta
Crinuta,luna 1,luna 2,luna 3,luna 4Poze Dandusa
Mamici din C-ta