Colectia de toamna-iarna 2005 (119)
Raspunsuri - Pagina 11
Buluci spune:
La cit timp dupa antibiotic o coprocultura va fi relevanta?
Eu il suspectez de ceva paraziti, ca la cit a slabit tot are un ditamai burtoiul tzuguiat(ca negrisorii aia mici din somalia), sau o fi asa ca n-a prestat kk de doua zile?
Cristina & Simon(26.12.2005)
Poze
Prima aniversare
Varsta lui Simon
Bic spune:
Staaati! Nu va impacientati cu trasul de urechi. Nu cred ca orice copil care se trage de urechi are si otita. Fiecare mama isi stie copilul si daca in afara de tras de urechi mai are si alte semne, cum ar fi irascibiltiate crescute, trezit noaptea, etc. atunci e cazul sa va puneti semne de intrebare, zic eu.
Eu mi-am dat seama ca are otita cind s-a trezit acum doua nopti din zece in zece minute.
alexandrina, merci. N-am auzit in viata mea de sea-buckthorn, dar pun pariu ca la helath food store are asa ceva, ca are toate traznaile din lume.
Lavi, lamureste-ma si pe mine cu ceva. Tot vad aici copilasi ba cu rosu in git, ba cu febra si mai tot timpul tratament cu antibiotice.
Pe a mea nu cred ca o verifica vreodata doctorul de rosu in git, iar antibiotice la raceala nu mi-a dat niciodata.
Care e diferenta? Sint medicii nostri mai relaxati, dupa cum stii, aveti voi alt fel de boli acolo? Faptul ca sint patru anotimpuri joaca vreun rol?
Bubamara, multmim sintem mai bine. Tot cu tuse si muci, da' ceva mai bine.
Ba chiar s-a intarit si situatia la popou. Cred ca s-a speriat kk de sis i-a bagat mintile in ...popou.
ioana, si la noi tot asa cu tati: cind il vede ca iese din camera face "pa." desi elo vede in fiecare dimineata si seara de multe ori ii face baita.
Madau, tare faza cu ANPC. Pai ce, mey, astia cu supermarketurile lor cred ca noi sintem prosti? Foarte bine ai procedat.
Feli, sanatate sotului tau! Imi pare rau ca e bolnav.
Ref. la ordine, da si eu am luat hotarirea sa fac de doua ori pe zia; dimineata daca n-am strins dezastrul de seara si eventual seara ca sa nu mai string dimineata.
Altfel, daca imi vin musafiri in casa, nasol... Oricum toti cei care ma cunosc stiu ca sint taaare dezordonata de dinainte de copil.
O sa traiesc ca si pina acum cu CHAOS = "Can't Have Anyone Over Syndrome."
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
Buluci spune:
quote:
Originally posted by Bic
Ref. la ordine, da si eu am luat hotarirea sa fac de doua ori pe zia; dimineata daca n-am strins dezastrul de seara si eventual seara ca sa nu mai string dimineata.
, ce tot numaram eu sa iasa de doua ori.
Bic, in Suedia este exact ca la voi, nu se da antibiotic decit dupa 3 zile (ca doar 3 zile tine orice minune),te duci cu copilul la doctor si te trimite la plimbare in aer liber!Da intradevar, este frig iar virusuri(cica asta e pluralul corect de la virus, citit tot pe forum) mai deloc.La -15 grade isi scot copii la plimbare.
Poze
Prima aniversare
Varsta lui Simon
Madutza10 spune:
Mai fetelor ,era sa mor de frica in seara asta ,s-a inecat baiatu' cu un covrigel de credeam ca nu-si mai revine ,a trebuit sa-l iau de picioare pina la urma si sa-l tin cu capu' in jos ,..pal;me pe spate ,degete pe gat ,nu va inchipuiti prin ce-am trecut ,..culmea e ca el maninca stiksuri si covrigei de mult dar n-am patit niciodata asa ceva .A varsat saracutu'pina la urma tot ce mincase dupa amiaza ,m-am speriat de moarte ca scotea niste sunete ,horcaia practic si nu mai putea respira ..,aveti mare grija fetelor sa nu treceti prin ce-am trecut noi azi!!
Am fost la dr. ,toate bune si frumoase ,e sanatos tun ,are 10 500 kg si 78 cm ,a luat 450gr in ultima luna ,in decembrie a fost un pic racit si i-au iesit maselute asa ca nu prea a mincat dar acum sint foarte multumita de ,,gabarit''!
Ilenutza,felicitari pt al doilea flacau!!!!
Buluci ,ma bucur ca v-ati constipat :))) ,decit diaree mai bine asa ,pupici lui Simon!!
Madau ,sa stapiniti sanatoase toalele!:)As vrea si io niscai adidasi de acolo dar nu stiu franceza ,asa ca-mi prind urechile ,mai bine renunt ,i-am vazut si-l Plaza cam la acelasi pret ...
Fug la o tigara ,ca de cind a adormit Orlando nu am fumat deloc :)
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
www.onetruemedia.com/shared?p=1b913bfba91d89dbb55d45&skin_id=7&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">FILMULETZ ..,CA TOT E LA MODA :)
lavi02 spune:
Bic
quote:
Originally posted by Bic
Asa faceam si eu inainte sa am bona. Acum - e mai strict programul. Dar zilele astea, cu bolile, nu vine bona asa ca ma simt si eu mai in largul meu.
Acu la intrebarea cu bolile. La noi multi dr (printre care si a mea de familie) daca are rosu in gat + febra => antibiotic.
La voi nu se uita in gat?
Pediatra pe care o frecventez mai nou e contra antibiotice una-doua, asa ca nu le-a dat la inceput. Silvia a inceput vineri noaptea cu: febra, tuse usoara, nas putin curgator. Tratament antitermice, etc. Dupa 2 zile a inceput si Nati cu febra. La Silvia era pe panta descrescatoare febra si se simtea tot mai bine. Dar marti seara a inceput sa tuseasca sec in crize, fara febra mare. Asta a fost semnul ca a "coborat" viroza. Miercuri am fost la a zis ca se aude ceva pe piept dar e viral, o lasam asa, daca face din nou febra o anunt. La o ora dupa ce am ajuns acasa a facut 39.4, am sunat-o si ne-a zis sa incepem antibiotic imediat si sa mergem a 2-a zi (azi) la radiografie+exudat faringian.
Eu zic ca se justifica antibioticul in mom asta la Silvia pt ca putea fi pneumonie bacteriana care fara antibiotic nu se trateaza. Plus ca poate avea alte complicatii bacteriene (de ex la amigdale sau sinusuri) din moment ce febra a revenit.
In schimb la Natalia pana acum (sper sa ramana asa, Doamne ajuta!) nu a coborat, nu tuseste, febra s-a oprit, nu a revenit. A zis ca gatul e rosu dar nu ne impacientam mai mult.
lavi02 spune:
Bulucelul multumesc pt incurajare!
Eu nu-s stresata de pneumonia interstiala in faza in care e acum ci ca s-ar putea complica bacterian - evolua nasol. De fapt imi tremura fundul cu chestia asta. Ma bucur ca Silvia e ceva mai bine si cu starea generala si sper sa nu degenereze situatia. Cum e acum nu sunt panicata dar mi-e frica sa nu se complice treaba. De altfel o tot monitorizez eu, la o eventuala sperietura sun dr sau merg la spital.
Stai linistita, o sa-si revina cu greutatea, pofta de mancare nebuna e capacitatea lor rapida de refacere. Nu te teme: n-o sa-l tina mult, doar pana isi revine
Ma bucur ca va reveniti amandoi!
Vezi ca pt viermisori trebuie sa-i faci examen coproparazitologic, nu coprocultura, aia e ca sa-i gaseasca eventuale bacterii nasoale.
Eu zic sa-ti vezi de treaba, sa te bucuri ca baiatul e pe panta ascendenta, isi revine. Cel putin in Ro parazitii au devenit f rezistenti la medicamente, care sunt din ce in ce mai agresive si dauneaza ele mai mult decat parazitii. Asa ca in principiu nu se trateaza decat daca deranjeaza.
anda n-a facut nimic din ce zici tu, am avut grija de amandoua, la fel, in casa. Pana acum la una s-a intins la plamani la cealalta nu.
Buluci spune:
Madutza, dar de ce nu ai aplicat metoda dinprima?Off, ce te-ai mai speriat!Bine ca s-a terminat.
Mie, cind mi se inneaca, in secunda urmatoare zboara din scaun si aplic metoda aia cu H...,explicata foarte bine de Siminaf!
Acum , cit a fost bolnav tot vroia sa rontaie toast, dar nu i-am dat ca mi-era frica sa nu cad din lac in putz!
Avem si noi filmuletz aniversar , la semnatura.Si sper sa "mearga"!
Poze
Prima aniversare
Varsta lui Simon
www.onetruemedia.com/shared?p=1ed840869c0f5213651618&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">PRIMUL NOSTRU ANISOR
canuta-om-sucit spune:
Wow!! Madutza, imi inchipui prin ce ai trecut. Eu am avut o criza de genul asta, atunci cand la 10 ore dupa ce am nascut, l-au adus pe Dimtirie la sanul meu si el a adormit. In mintea mea, am avut impresia ca a murit. Nici nu va spun ce groza m-a luat!!!
Asa ca... te inteleg!!
De asta mi se pune pata cand aflu de biscuiti dati lui Dimitrie.
P.S.Madau, cine a spus ca are cineva vreo vina?!
Aura si samburelu' Dimitrietati
Don't argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.