** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (23)
Raspunsuri - Pagina 14
kay spune:
ce tare !!! link-ul de la andrada e discriminator ! la data nasterii mamei nu are decat pana in 1985... si eu sunt nascuta in 86 !!!
nu gasesc emoticonul care rade rostogolindu-se .. ala merge !
va pup ! v-am citit, dar mor de somn, ma duc la nani sa port discutia de seara cu Sonia !
oana
19+cu
Sonia
mami,tati si Sosonica
rosioaraSonia
blc_lia spune:
Buna fetelor,
Nu reusesc sa citesc pe cum scrieti, dar sa mai si raspund.....
Sa imi aduc si eu contributia: eu merg noaptea cam de 3 ori la Wc, si destul de des si in cursul zilei, dar nu pot sa zic ca ma doare daca nu merg imediat.
Eu am simtit tare tirziu bebeul meu, si acum il simt asa doar ca niste brize prin burtica, numai in partea de jos, sta departe de buric...... asa o fi vrind el. Eu nu simt uterul, dar nici nu ma stresez. Am avut 2 zile cind am avut durere sub burta in partea stinga, dar am trecut peste.........
As avea si eu o intrebare mai e cineva care are placenta in fata? ieri am trecut pe la o prietena si din una in alta ii zic "eu nu prea simt bebeul poate si pt ca placenta e in fata" la care ea, pai stii ca asta nu e bine si ca o sa ai probleme. Destul si bine cit sa ma dea peste cap. Azi noapte abia am putut adormi de griji, incepusem sa-mi fac tot felul de ginduri negre........
Deci daca stie cineva ceva sau unde as putea citi despre asta imi spuniti va rog si mie?
Multumesc mult pt rabdare si intelegere.
ELTEKA spune:
'Neata si de la mine de pe fusul asta orar!
Mica, la mine la carticele zice sa nu te epilezi cu ceara in nici un caz. Eu ma epilam inainte si intotdeauna m-a durut, dar da-aveam impresia ca s-a rarit. Acum insa, dupa 5 luni de neepilat realizez ca nu e asa - e la fel de mult si parca mai des, mai puternic. Cred ca nu crestea tot intre epilari, acum insa a avut timp sa iasa.
Si ma gindesc ca dupa nastere n-o sa ajung foarte des pe la epilat, asa ca tot la situatia asta ajung. Fac pariu ca daca o iau acum de la inceput, e la fel de greu si dureros. Dar depinde si cum rezisti - sint fete care nici nu cricnesc la un brazilian!
Stiu ca in Romania trebuie sa te razi, altfel te rad ei - de asta m-am gindit sa ma rad eu tocmai inainte. Din fericire insa, in tarile astea mai dezvoltate s-a ajuns la concluzia ca nu trebuie (vedeti fata din film / ba la mine scrie si in instructiunile de spital!)
Deci eu as zice sa nu te chinui degeaba, ci doar daca iti face placere
si ii face placere si lui sotulica (verifica cu el subtil) - stiu niste povesti de la tatici de fetite la care nu le place sa vada nevasta "luna", altii dimpotriva - si alegi ce e mai bine pentru tine si voi. 
Cit despre inot, nici eu nu aveam curaj in Romania...In schimb aici sint niste conditii fantastice, nici nu vi le descriu (Astia sint maniaci cu curatenia).
Ralucami, eu imi zic asa - inotul e considerat cel mai bun sport pe timpul sarcinii. Daca in Japonia e periculos sa innoti, atunci peste tot e. N-am gasit bazine de mamici, ori alea in care fac ei gimnastica prenatala, sint bazinele normale, numai ca se intimpla intr-un anumit interval orar.
Stiu bazine in care tre' sa treci prin apa clorurata pina la briu - am evitat asta. In alte situatii miroseam foarte tare a clor, aici vad ca nu e asa. Astia vin cu niste sticle la fiecare 30 de minute si fac masuratori la apa, au vreo 3 salvamari pe 20 de metri, doctor, targi - esti filat tot timpul cu atita seriozitate, n-am pomenti asa ceva.
Mai e si un bazin de 1,10m, acolo vad ca lumea umbla prin apa non stop si da din maini... Cred ca si asta e foarte bine!
Dar sa stii ca o sa pun o prietena sa sune sa intrebe de compozitia apei vis-a-vis sarcina!
Pina una alta e superb, bazinul e la ultimul etaj, cu acoperis total din sticla. Ieri era soare afara si un cer albastru de tot, inauntru cald (in Japonia e mult mai cald ca in Europa, la noi se practica 25-27 de grade, ei o mentin la 30) - m-am simtit ca-n paradis!
Nu inot eu prea grozav, dar e o senzatia unica sa plutesti...nu mai simtit dureri de nimic...nici greutatea burtii...numai soare si muzica de relaxare si ...biiiiiiiiiiiiiiiiine!
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
ELTEKA spune:
Stati ca mai am ![]()
Pauly - aici marimea uterului e monitorizata si trecuta la catastif. Noi aici avem un caiet albastru (e de la primarie-obligatoriu) unde se scriu toate analizele si valorile, cu parafa de medic
Pe mine ma intinde pe pat si ma palpeaza pina simt ei ceva la mina, apoi pun metrul de la osul pubian pina acolo. Ma mai masoara in pozitie culcata si in jururl burticii.
Serbanela, eu nu mai imi fac teste d'astea, ca tot fata iesea si uite ca eu o sa am baiat. Hmm...O singura chestie e valabila si ma enerveaza: ca-mi creste parul pe picioare in 2 zile!!! Plus ca si la mine pe burtica a aparut, spre distractia sotului meu (si disperarea mea). Pina si la ala micu' ii zice, deja fac misto de mine
E de la hormoni, asa ca o sa dispara in timp dupa nastere, eu nu epilez deci.
Continut de creme - eu am aruncat ambalajele si nu stiu daca are chestiile alea de care ziceti voi, insa as avea incredere in cremele special formulate pentru sarcina ca minimizind riscul de alergii si efecte negative, decit in unele care mentioneaza doar niste chestii, cit sa dea bine pe ambalaj (ca si cu E-urile)
Msemcu, eu in Romania luam Elancyl de prevenire vergeturi. E buna si pe burta si pe sini. E scumpa dar tine vreo 4 luni ca e grasa. Tu mai poti sa zici si ca meriti sa te rasfeti mai ales acum ![]()
Miniuta - super ca ai primit concediu cu salar!
Paflo - misto burtica
!
Eu arat ca un cos de baschet, cum zicea Andrada - dar mai am si vreo 2 mingi inauntru 
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
cristinamaria spune:
'Neata!
Blc_lia daca ai placenta anterioara( cred ca asta inseamna 'in fata') nu-ti face probleme!! Si eu sunt in aceesi situatie si n-am nicio problema!
Fetelor eu ma epilez cu ceara de ani de zile iar de cand sunt insarcinata m-am epilat total! Acum chiar s-a rarit si nu-i chiar asa de rau! Am vazut ca in occident nu prea se mai practica epilatul inghinal insa mie mi se pare aiurea! Ma rog... mie mi-e mai comfortabil asa!!![]()
cristina
26+
Florentina Roman spune:
Buna dimineata!
Ieri am fost si noi la eco, e totul ok si... vom mai avea un baietel!Deci ingrosam numarul carucioarelor albastre...
Placenta "s-a ridicat", iar bb are 750 de grame! S-a mirat si dr de burta mea...
Acum fug sa citesc ce ati mai scris voi intre timp.
23+ si Tudor(5.07.2002)
pauly spune:
buna dimineata gravidutele,
ancamari sper sa reusesti sa gasesti medicamentele de care ai nevoie.cel mai important lucru este sa nu te descurajezi si sa crezi in Doamne Doamne.
msemcu eu ma dau cu aceeasi crema si pe sani si pe burtica....am una de la elancyl si de la Mamma Donna.
blc_lia
nu ai de ce sa te ingrijorezi ca ai placenta situata anterior....ea se tot poate muta pana la 30 de sapt.deci nu are nimic...si daca nu se muta o sa faci cezariana.
elteka
multumesc de raspuns.
pupici,
21+
Riana Alessya
poze
dianalaura spune:
salutare gravidute!!!!!
Am revenit si eu acasa..am vazut ca ati fost foarte harnice....am intrat doar sa va salut...apoi dupa ce va voi citi pe indelete am sa revin...vad ca intre timp ne-am inmultit si noi si numarul carucioarelor colorate!!!!
dia 23 +
Stefan
bebe
poze
gabiu spune:
buna dimineata gravidute
am intrat sa va intreb daca ati vazut aseara la stiri bebelusul care s-a nascut de 6 kg? I-au pus pampers pt. marime de 6 luni.
florentina si tu ai un mic " mare" in burtica daca deja are 750 gr. Sa-ti traiasca si sa creasca mare. Abia astept sa vad cat are si bb-lul meu , saptamana viitoare la echo.
Eu fetelor ma epilez de vreo 4 ani cu epilatorul, saptamanal, dar nu de tot, insa cat mai mult. Ei bine, in sarcina parul mi-a crescut mult mai repede, dar incerc sa ma tin de program si de durut nu ma doare mai tare in schimb a devenit foarte incomod din cauza ca nu " mi-o mai vad"
.
Cu ajutorul sotului am inceput sa ma epilez astfel: el imi tine oglinda si eu ma mut dupa cum i se plimba mana
. Si daca sunt singura acasa stau pe marginea patului, iar pe parchet pun oglinda si ma epilez practic deasupra ei ( peste parchet pun o fata de perna ca sa strang parul).
Nu mai stiu cine intreba de amely, ei bine va spun eu ca e in concediu medical din cauza hemoroizilor si cred ca nu poate sta pe scaun la calculator sa scrie. Sau poate intra des dar scrie rar ( asa ca mine). Imi fac mea culpa, mi-e tare drag sa va citesc dar cand vine vorba de scris....
E, cred ca ma iertati voi, va pup si s-auzim numai de bine
gabi
24+ 
mica0307 spune:
Buna dimineata burtici,
Florentina felicitari pentru baietel.
Dianalaura bine ai venit acasa. Cum te-ai distrat? Asteptam poze.
Mica
25+
Maya Alexandra
Poze