PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (26)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adas spune:

buna dimineata la mamici de piersicute
am revenit si noi. speram ca nu ne-ati uitat am reusit sa citesc putin si doar pe sarite, mai mult din ultimele capitole. haideti sa va povestesc ce mai facem noi, poate va ajuta cu ceva asa cum si pe mine m-ati ajutat voi indirect povestind despre bebeii vostri.
stef are acum 6 luni si 3 saptamani. mananca (sau incerc eu sa-i dau)
la 06.00 lapte, cam 140ml.
la 10.00 fructe (banana, para, avocado + 2 lgt cereale sau+ putina branzica de cateva zile) cel mult 100ml si dupa 30 minute 100 ml lapte.
branzica i-o fac din 500ml lapte dorna integral adus pana aproape de fierbere dupa care pun 4 tablete de ca lactic pisate si il dau putin in clocot. strecor printr-un tifon dublu si raman cu 2-3 linguri de branzica.
la 14.00 legume. am luat un steamer de la tefal de care sunt f. incantata. acolo ii fac si legumele si carnita. in 25min sunt gata asa ca i le fac proaspete in fiecare zi. raman legumele mult mai dulci asa ca l-am mai convins pe stef sa manance. carne i-am dat de pui, vita si ficatei de pui. ii pun si 1 lgt de ulei sau de unt. mananca 100ml si dupa 30 min 100ml lapte.
la 18.00 cereale cu lapte si 2-3 lgt iaurt covalact. mananca max 100ml. trebuie sa am si bibe cu lapte ca sa mai ia cate o gura in timpul mesei.
la 20.00 dupa baie bea 210ml lapte cu cereale in bibe. de masa asta sunt incantata, chiar daca e in biberon. cateodata se mai trezeste la 02.00 si papa 130-140ml lapte, dar nu totdeauna.

nu stiu ce s-a intamplat cu el ca manca mult mai bine mancarea cu lingurita. manca minim 150ml fructe, legume si cereale, fara probleme. la cateva zile dupa vaccinul de 6 luni s-a dereglat brusc. o fi de la vaccin sau de la gingie, care tot atunci s-a umflat destul de tare, sau de la faptul ca l-am fortat sa inghita niste nenorocite de vitamine care nu-i placeau de loc si o fi prins ura pe lingurita din cauza asta.

la controlul de 6 luni ne-a zis dr ca are toracele usor evazat (observasem si eu de vreo saptamana). verdict: inceput de rahitism. asa ca a zis sa NU ii mai dau vigantol si sa ii dau vitamine multisanostol. mi s-a parut cel putin ciudat, dar m-am conformat, ca de... mi se parea o dr competenta. cateva zile chiar asa am facut. mare greseala. noroc ca am avut mintea sa renunt la vitamine si sa-i dau din nou vigantol. m-am programat la un alt dr pediatru sa mai aflu o parere. acest dr mi-a spus ca in nici un caz nu trebuie scos vigantolul ci trebuie dimpotriva marita doza. exact cum ma asteptam. problema e ca mi-a dat sa-i fac D3 injectabil si nu gasesc pe nicaieri ca cica nu se mai fabrica mi-a dat sa-i dau si vitamina c si calciu gluconic 15 zile. in rest toate analizele bune, asa ca nu-i dau fier.

am vazut ca vorbeati despre premergator. noi am fost la dr. jianu ortoped. un f.f. bun profesionist. ne-a spus ca premergatorul este total contraindicat. are consecinte grave asupra coloanei si soldurilor mult mai mari decat beneficiile/comoditatea sau placerea copilului. de stat in fund ne-a zis sa-l punem abia la 6 luni. asa ca la 6 luni l-am lasat in fund. acum sta singur. se mai inclina intr-o parte la cateva minute, dar eu zic ca sta binisor. cu spatele drept.

in rest ce sa va mai zic... lui stef ii place mult la baita. ii umplu cadita si sta in fund apa in pana la gat si da din maini si alearga jucariile. sau se lasa pe spate si da din picioare intr-o veselie.
la 6 luni jumate a spus ta-ta-ta. dupa cateva zile zicea clar tata. si e asa incantat ca toata ziua numai asta spune. spune si mama, dar numai cand incepe sa planga sau e suparat. a zis si bebe de vreo 2 ori. bineinteles ca nu cred ca stie ce inseamna cuvinetele astea. ii place doar cum suna. rade cu niste hohote de-ti vine sa-l mananci. iar cand nu mai poate de atata ras scoate doar niste sunete ca ragetele, ca un tigrut, de zici ca acum lesina de ras.

hai ca m-am lungit.... ca o zi de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Toate urarile de bine sarbatoritilor zilelor de azi si ieri.

LA MULTE LUNITE ..
sarbatoritiilor zilelor de 01 si 02 februarie ...
Riana,fetita lui Ralu80
Mihai Nicolae,baietelul lui Madyn
Maria Claudia,baietelul lui Annaa
Ana Maria,baietelul lui Louisa
Maria,fetita lui Taty

Merg in urma.. ca am de recuperat.. nu gluma

Mami de Stefan-Eduard (21.august.2006)

Mergi la inceput

mamaaaa... pana am scris eu ati mai umplut cateva pagini... ce activitate...
tweety, va pup dragutele. nu mai fiti suparate. e adevarat ca ati avut si voi o gramada pe cap. otitele ale, displazia, raceli, acum si ata aia de sub limba... da lasa ca trec toate printesa clara cea frumoasa foc
oanaalex si stef a avut capul turtit la spate dar acum parca si-a revenit
adelapop, mie mi-a zis dr sa-i dau si unt si ulei. o zis asa si o zi asa. cica ar fi f important pt creier sa le dai mai multe tipuri de grasimi ca sa se dezvolte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

quote:
Originally posted by adas

la 14.00 legume. am luat un steamer de la tefal de care sunt f. incantata. acolo ii fac si legumele si carnita. in 25min sunt gata asa ca i le fac proaspete in fiecare zi. raman legumele mult mai dulci asa ca l-am mai convins pe stef sa manance. carne i-am dat de pui, vita si ficatei de pui. ii pun si 1 lgt de ulei sau de unt. mananca 100ml si dupa 30 min 100ml lapte.

De unde ai luat steamer-ul (de la ce magazin) si cat ai dat pe el?
Il pui pe aragaz sau este electric?

VARSTA DARIUS-THEODOR

POZE

Mary de Darius-Theodor (14.07.2006)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by maryion
De unde ai luat steamer-ul (de la ce magazin) si cat ai dat pe el?
Il pui pe aragaz sau este electric?

l-am luat de la cora cu 2.6 mil. e electric
uite aici cum arata
http://www.amazon.co.uk/Tefal-VC400317-Vitamin-3-Tier-Steamer/dp/B0000AI3Z5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

quote:
Originally posted by adas

tweety, va pup dragutele. nu mai fiti suparate. e adevarat ca ati avut si voi o gramada pe cap. otitele ale, displazia, raceli, acum si ata aia de sub limba... da lasa ca trec toate printesa clara cea frumoasa foc

Iubita mea, ce ma mult ma bucur ca ai reaparut!!!
Nu mai suntem botoase. A avut mami asta o minuscula cadere, dar si-a revenit.
Am intrat si eu pe link-ul cu steamer-ul si era acolo un client care se vaita de o scurgere in timpul folosirii. La tine s-a intamplat asa ceva? Ca as fi tentata sa-l cumpar si eu.

Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei
Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

quote:
Originally posted by mamaluidavid

Fetele pe mine ma omoara Patricia cu scrasnitul din dinti e singurul sunet care efectiv ma zgarie pe creier si ma face sa imi ies din minti.
Stiu ca nu am ce sa ii fac si mai stiu ca e normal si ca o sa treaca...

Aoleuuuuuu! Deci, asta ma asteapta? Si eu urasc din toti rarunchii sunetul ala. Mi se face pielea de gaina numai cand ma gandesc.

Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei
Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aricica spune:

multumesc de raspuns!pe bebe il cheama David-Gabriel,are 6luni si 3 sapt papa formula,pina la 5 luni a papat milumil dar nu la mai vrut si medicul ne-a dat bebelact.il bea mai bine in sensul ca bea 3-4 biberoane a180 nereconstituit.o masa legume cu carne sau ou 120 supa o masa fructe cu cereale si un iaurt 150 cu biscuiti (2)la alta masa.dar mie imi pare ca nu mai ia in greutate la cabinet nu au putut sa-l cintareasca caci dadea tare din picioare!ultima greutate 8500 la medicul de familie si 7500 la medicul pediatruce parere aveti!care e greutatea corecta!cit dorm bebeii ziua?el doarme 30min la 11 si 1-2 ore la 14 dimineata se trezeste la7,30-8 va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

adas piersicutza papacioasa ..si felicitari pentru progrese.
Multam pentru informatiile legate de premergator,steamer,rahitism,program bebe ..
Lushk,SimonaU Vrem si noi in clubul grasuneilor..5 luni 8,400 kg...dar de atunci nu prea am mai pus
mamaluidavidCe bine ca i-a trecut alergia..si daca nu e de la tofu si mai bine ..ca pe mine ma cam bate gindul sa ii dau in viitor..
dar oare o fi buna asta facuta pe la noi sau e din soia modificata genetic ?
bulinuta27 Tare frumusel patul ala balasoar ..dar si 11 milioane
Tweety7FELICITARI pentru TA-TA.Ii cam duce dorul se pare
Cred ca e tare mindru TATI ..de acum o sa stea mai des cu ea ..sa se mai auda strigat
alisaa Ai putea incerca si un leagan ...eu am unul de asta :
http://www.muc cel mic.com/leagan-electronic-vise-frumoase-smart-swings-p-402.html (scoate spatiile de la muc cel mic)..
e bun pina la 15 kg ..si pina acum sunt destul de multumita de el
bulinuta27 Spor la treaba .. cheful vine pe urma..
luciansTi-am vazut pozicile..Ai o fetitza tare frumusica ..are niste ochisori super..multi ..sa-ti traiasca ..
Dar de ce nu pot vedea si filmuletul?
assa Si pe mine ma intereseaza o gradinita care sa il accepte de la un an

Mami de Stefan-Eduard (21.august.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ani_nutu spune:

lA MULTI ANI SARBATORITILOR DE AZI!!!RIANA SI MARIA
Ne-am trezit si noi, a doua oara azi.Nu-mi vine sa cred: el, de regula se culca pe la 10-11, fiindca se trezeste dimineata la 8-9 si mai mult de 2 ore nu rezista treaz. Azi m-am apucat sa dau cu aspiratorul, el statea in fund in fotoliu, cu o perna in fata, sa nu cada si se uita mirat la mine...ei, pana sa termin cu aspiratorul, fiindca era ora de culcare...si-a bagat 3 degete in gura si a adormit cu capul pe perna din fata...va dati seama ce galagie, aspiratorul in functiune si televizorul era pe muzica destul de tare. Si el nu avea treaba...mai avea putin si sforaia...
Aricica...noi bem ceai intre mese si mai ales noaptea pe la 3-4 in total cam 60-80 ml. 300 mi se pare cam mult.
Alissa...noi avem patut "bellona" care se balanseaza, are si masuta de infasat si se poate demonta si se face pat de 1 persoana. De la mobexpert parca l-am luat.
Si apropos de premergator...eu l-am pus de la 5 lun i cate 5-15 min., pana mai faceam eu ceva prin bucatarie, iar acum sta in picioare tinut doar cu o mana de subtiori. E adevarat ca, atunci cand oboseste, incepe sa miorlaie...nu-i mai convine. Acum sta in premergator si 20 min, cu mentiunea ca stam singuri in fundulet...de vreo 10 zile.

ani_nutu si Mihaita(11.08.2006)
filmulet http://www.onetruemedia.com/shared?p=1c45f767e5100e58aa6075&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url
poze http://photos.yahoo.com/ani_nutu
http://www.dropshots.com/ani_nutu
[url=http://lafemmebonita.com][/url]

Mergi la inceput