Copiluti de mai-iunie 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 4
andutzy spune:
Micky, aseara eu am facut o tava de pizza cu aluat din paine inmuiata in lapte. Pe ea am psu ce am avut prin frigider:ceva mezel, ceva cascaval, ou, 2 ciuperci si cateva linguri de porumb. Nu mai e nici o firimitura! Dar chiar a iesit buna!
Andra
13+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
Tdi spune:
Ciao! sunt atata de batuta-n cap ca de 5 minute ma uit la tastatura si nu-mi iese nimik intelijent, probabil mi se trage de la cele 2 ore dormite azi-noapte sau statul pe dunga de lemn a patului ca sa pazesc puiutz febros intins pe 4 m patrati si noi pe jos
.
Fratilor, eu nu stiu ce gripa pisicilor e asta ca-n afara de febra (si durerile musculare si de urechi initiale) nu are altceva...sper sa nu vorbesc cu ghinion! Pana la urma si cu febra incep sa ma obisnuiesc,[deh, e a 7a luna consecutiv cand imi baga inima la curent cu 40°...
], maine daca nu-i trece mergem iar la pedi sa vada care-i treaba.
Cuscra, imi pare rau ca Tony a luat exemplu negativ de la pitika mea...offf...nu cred ca are virus intestinal, de obicei apare febra 1-3 zile si apoi vomita, poate a mancat ceva nepotrivit la bona...vezi urmareste-i starea generala si daca-i in conditii proaste du-l la urgente sa nu fie ceva nasol (hepatita, meningita, etc)...Doamne fereste! Multa sanatate,
!
Sanatate si la ceilalti puisori!!!
Am vazut la burtici
...o minunatie...mai ce pofta imi faceti!
, noroc ca-mi trece repede cand ma gandesc cum ar fi sa am 2 miorlaitori cu febra 40 in casa
...
Despre mirosul gurii pedi al nostru a zis ca apare din cauza secretiilor care stationeaza in nas/gat, se rezolva cu o spalatura energica de ser fiziologic; mai sunt si cauze patologice dar f.f rare (stomac) sau daca au amigdalita cu puroi (se simte miros de puroi
, cine a avut asa ceva stie despre ce vorbesc).
Mai voiam sa va zic una alta dar is varza, sper sa revin mai tarziu.
Ah, Simona, sotzerul meu iti multumeste pentru ca l-ai felicitat pentru job
...
Album Alyssa
Tdi spune:
Stie cineva cand e Pastele ortodox?...ca-mi zise maica-mea dar am uitat si daca o intreb iar ma face handi ca uit "de la mana pana la gura"![]()
Album Alyssa
OlgaTarziu spune:
Intre timp a mai vomat apa pe care i-am dat-o si a avut 3 scaune diaree in o jumate de ora. Dar vomita in jeturi de ma uda si pe mine si totul in jur. Am sunat si astia zic ca e virus stomacal. Va las ca iar pute, deci 4 scaune intr-o ora. Cred ca merg cu el ;la urgenta
Inebunesc
Daca nici apa nu tine in stomac se dezhidrateaza urgent.
Olga
When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you."
- Friedrich Nietzsche
Tdi spune:
na' uitati aici balenutza burticoasa in ziua dinaintea nasterii...
si Alyssa
- prima poza .
Album Alyssa
Tdi spune:
Olga, vai ce rau imi pare...du-l la doctor ptr control sa nu aiba altceva, pentru restul nu te speria ca nu se deshidrateaza asa usor, pitika a vomitat + diaree + febra 5 zile si 5 nopti, plus ca nu ramanea in ea mai mult de un pahar de lichide pe zi si inca nu era dezhidratata, avea semnele (somnolenta, uscaciune gura+piele, pampers uscat mai multe ore, etc) dar cica astea sunt indicative pentru parinti sa anunte medicul, sunt alte semne prin care medicul isi da seama de gradul de dezhidratare si cand e nevoie sa ia masuri gen perfuzii. poate ti se pare o prostie dar noua ne-au zis de la spital sa-i dam coca-cola, in disperare de cauza i-am dat si a ajutat-o, e dulce deci ii normalizeaza glicemia scazuta sigur plus ca mai opreste din diaree, eventual poti sa-i dai din aia fara cofeina (dar nu sugar free!), scuturata putin sa iasa gazul. 

Album Alyssa
Cornelia spune:
Olga, multa sanatate lui Toni! Cand am trecut prin experienta varsaturi, eram si eu tare speriata ca se deshidrateaza (nu retinea nici un strop de apa in stomac). Usor-usor, cu saruri de hidratare si rabdare si-a revenit.
Noi suntem mai bine, dar am inca multe semne de intrebare referitoare la tusea Mariei. E infectie virala (radiografia a aratat ca plamanii sunt afectati - dar nu e grav, m-a asigurat medicul), iar pe de alta parte banuieste o bronsita asmatiforma. Criza de tuse a trecut pana la urma cu prednison. Nu sunt incantata de tratament, dar i-as fi dat orice sa nu mai tuseasca si sa nu mai verse.
Stefan e binisor, adica e racit cobza, mai face febra din cand in cand (dar as spune mai degraba ca e subfebril 37-38) si face numai prostioare in continuare
.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
nelia spune:
Nu apuc cred sa citesc tot, ca astazi am o zi plina, dar am vazut citeva mesaje legate de gradinita si am zis ca macar la alea sa raspund. In primul rind, nu vreau sa fiu gresit inteleasa, de aceea am si adaugat ca pot exista pareri contra chiar si de la fetele de aici, pentru ca depinde mult de experienta fiecaruia si de locul in care traieste. Nu vorbesc decit pentru mine si familia mea, pentru noi a fost si este cea mai buna solutie, desi, dupa cum vedeti, are dezavantajele ei, mai ales in ce priveste sanatatea.
OlgaT, stiu, ai uitat ca si din acest motiv nu ne-am mai mutat in Burlington si a ramas plecarea, daca va fi, pentru perioada cind fetele vor fi la scoala!?!
Si ma bucur ca ai avut norocul sa gasesti o bona atit de buna, eu stiu aici mamici, care-mi sint foare apropiate si care au avut niste experiente foarte triste legate de bone si chiar de bunici. Eu nici nu am cautat bona, pentru ca am avut noroc sa gasesc aceasta gradinita pentru Agata, apoi Tudora a avut loc automat si cum sint foarte multumita de acest loc, nici nu vad vreun motiv sa caut altul. Daca nu i-ar fi fost bine Agatei, sigur m-as fi interesat si as fi gasit alte solutii.
Iuliana, cred ca la voi situatia e ca in Toronto. In Quebec avem noroc din acest punct de vedere, pentru ca gradinitele de stat sint subventionate (7CAD/zi), deci pe mine ma ajunge la vreo 160 maxim pe luna, depinde de numarul zilelor lucratoare si inca vreo 50 pentru serviciul de prinz al Agatei (si la scoala e tot 7$ pe zi acest serviciu de supraveghere, daca inscrii copilul de la 7 dimineata pina la 6 seara - si gradinitele au acelasi program). Eu platesc gradinita Tudorei integral, desi o duc 4 zile pe saptamina cite 3-4 ore si cind e un pic bolnavioara chiar deloc, iar Agata sta doar de la 8.35 pina la 15. Dar asta pentru ca eu nu lucrez, am curs doar o singura zi dimineata, in rest seara. Daca as lucra si eu ca sotul, atunci m-ar costa pentru amindoua, sa stea de la 7 la 18 doar 300 de dolari pe luna. Ieftina viata in Quebec, nu!?! Stai linistita, ca nu e chiar asa, exista atitea alte dezavantaje in rest... Dar probabil ca e un loc bun de stat cind ai copiii mici.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
nelia spune:
Asa, revin, ca am citit si am vazut poze cu burtici si pe cele ale Iuliei (Ralwca) - ce fotoliu haios are!
OlgaT, imi pare rau ca trebuie sa ma leg iar de tine
, desi mi-e drag sa o fac, de data asta as fi preferat sa nu fie cazul. Si tocmai cind voiam sa-ti spun ca si in colectivitati mici pot lua virusuri (cica asta e pluralul corect pentru termenul medical, virusi e numai pentru cei informatici!) si imi pare rau ca nici nu am apucat sa postez si Tony deja are unul. Si Agata a avut un virus stomacal fara febra, a vomat de citeva ori si a avut citeva scaune diareice si gata. Cind e virus, kk miroase a oua clocite sau oricum fff urit. Daca nu miroase si zici ca nici au aparut alte simptome, poate sa fie si numai o indigestie. Sanatate multa si sper sa se termine repede-repede!
Cornelia, sanatate Mariei si lui Stefan. Sper ca vor scapa cit mai repede de viroza asta. Am citit ce se intimpla prin tara, groaznic.
Lucas, sper ca despre Exarhu e vorba... dar oricine a fost, imi pare rau ca s-a intimplat asa ceva. Tot nu inteleg cum e posibil sa mori de pneumonie in zilele noastre... desi pentru mine este unul din stresurile cele mai mari de cind am copii, pe linga inecat cu ceva si dezhidratare.
Noi sintem mai bine, la Tudora tot nu au aparut alte forme ale virozei, plinge in continuare din orice si imi arata urechea cind o intreb de ce plinge si dintii... Va dati seama ce e pe ea, micuta lui mami! Dar e clar mai bine, asta-noapte a dormit binisor, febra nu a mai facut, aseara a si mincat bine. A inceput sa ma usture si pe mine un pic in git si Agata a stranutat de vreo 5 ori dimineata, sper ca nu ne imbolnavim noi acum. Adecarul este ca e impsoibl sa nu te imbolnavesti, toata lumea e bolnava in jurul nostru si noi mergem in attitea locuri... iar gerul aici e aspru, o simpla viroza se complica si din cauza frigului, prin care noi mergem zilnic. Aseara erau -20 de grade, astazi sint numai -14, dar dimineata cind am dus-o pe Agata mie mi s-au parut -40. Partea buna este ca Tudora astazi nu va iesi din casa si nici la gradinita nu o voi duce pina martea viitoare, cind sper ca va fi bine. Vom iesi de miine afara, doar sa o luam pe Agata de la scoala si pina la autobuz, cind mergem la patinaj.
Edit: poze cu
mele si primele poze ale fetelor: www.nelia.photosite.com/Agata/unan/eu_9-luni.html" target="_blank">Agata si www.nelia.photosite.com/Agata/unan/prima_zi.html" target="_blank">prima poza; www.nelia.photosite.com/Tudora/Chapter1/9luni.html" target="_blank">Tudora si www.nelia.photosite.com/Tudora/Chapter1/Tudora_1zi.html" target="_blank">prima poza.
Eu am avut niste burti imense si am luat cite 20 de kile la ambele fete, am dat jos 7 la nastere si in primele zile si am pus 10 in primele sase luni... exact la fel la amindoua, sa nu se supere.
Si mi-am revenit in doi ani si un pic la Agata, sper sa fie la fel si la Tudora, prin regim alimentar (am micsorat portiile, am marit cantitatea de produse bune - legume, fructe, lactate, micsorind sau chiar eliminind pe cele care ingrasa - fainoase albe, zahar).
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA