Copiluti de mai-iunie 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 17
andutzy spune:
Mai fetelor, voi ati patit vreodata cu copiii asa ceva?
De 3-4 zile D isi sscurteaza somnul de noapte cu 15min/noapte. Uite asa a ajuns de la 9-10 sa se trezeasca azi la 7.30. Si cum asta nu ar fi suficient, el care dormea ziua minimum o ora si jumatate, dar de cele mai multe ori 2, chiar si mai mult, acum dupa trei sferturi de ora se trezeste urland si urla tot mai tare daca insisti sa puna capul jos sa mai faca nani. dar urlete cu lacrimi amare si muci innodati in barba
. Sa mor daca stiu ce se intampla, cert e ca se vede pe el ca are nervisorii tot mai solicitati de nesomn si sunt convinsa ca a intrat intr-un cerc vicios, ca asta nu ii asigura un somn odihnitor. Sotul crede ca este vorba pur si simplu de rasfat, dar el se trezeste din rasfat????
Nu stiu daca voi ati dat asa ceva la copii, dar ma tenteaza sa-i dau niste Calma Baby, siropul de la Erbavita pe care i-l dadeam cand era micut si era agitat de la dinti. E posibil sa iasa si ultima pereche de masele, al doilea rand in spate pe fiecre parte, dar alte semne nu ar fi...Suntem tare suparati, nici noi nu ne odihnim ca lumea, eu azi noapte am varsat de nu stiu cate ori de au vrut ai mei sa cheme salvarea si dimineata de la 7.30 la 10.30 a stat sotul cu eu si am mai recuperat eu somn.Acum stau eu cu D sa mai recupereze el...e foarte nasol! ce ziceti, sa incerc sa-l linistesc cateva zile cu Calma Baby inainte de nani, sa-si reintre in normal cu somnul? vreau si eu o parere! Pliiiiz!
Andra
13+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
Mercedes spune:
andutzy- am intrebat acelasi lucru si eu acum cateva saptamani-pediatra mi a spus ca la varsta asta nu si mai fac efectul astea de care ai scris si tu dar in schimb mi a dat peritol o lingurita /zi. Biei nici dupa perito; nu am avut efectul scontat asa ca dupa vreo trei zile am renuntat la peritol. Si a revenit nu stiu cum( ah ba da i am spus bonei sa nu o lase sa doarma mai mult de doua ore la pranz).
andutzy spune:
mercedes, multumesc de raspuns. Mai nasol e ca atunci cand a avut urticarie peritolul nu a avut nici un efect de somn. mai degraba nurofenul are efect calmant, dar sa-i dau nurofen cand alte probeleme nu sunt? Of, ce sa fac?
Andra
13+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
gabitzam spune:
Andra, tu poti incerca si Calma Baby. Daca iti face sau nu efectul vezi doar daca incerci. Poate chiar l-or durea maselutele pe pitik, daca zici ca se linisteste de la Nurofen.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
fran spune:
Andutzy-eu ii dau calma baby de o saptamana, in ceai de tei, caldutz, cu miere. (5ml de calma). Parerea mea e ca isi face efectul cam dupa 1 1/2-2. Reclama lor e sunt bune(siropurile) "cam pana la un metru douazeci"
, deci pana pe la 7 ani...Oricum rau nu are ce sa-i faca. Si noua pedi ne-a zis "sa-i dam linistiti, ca tot nu are efect"
-dar eu zic ca parca e mai bine. Problema la noi e somnul de pranz peste care in ultimul timp sarea complet. Si se scoala pe la 7,30-8 dimineata, mie mi se pare ok asa.(de seara se culca-daca a dormit si 2-3 ore la pranz) pe la 23. Deci in total in 24 de ore, ea are cam 11-12 ore de somn, ceea ce reprezinta limita minima la varsta asta. Normal dorm acum intre 12-16 ore. A mea daca ar dormi dimi pana la 10 nici cu slujbe nu s-ar mai culca de pranz. Sculatul plangand poate sa fie din cauza ca a visat urat sau de la dinti. Vrea sa-l dai cu gel de dintzi? Iepu' vine dupa noi cu tubuletzul cand o dor dintzii, altfel nici nu se uita la el. In cazul asta e ok sa-i dai si nurofen-ala e si pt. dureri de dinti. Pt. dinti ne-a zis 3ml seara la culcare. Apropo, daca are probleme cu dintzii, se mai scoala si in timpul somnului de noapte, nu doar la pranz.
In ce priveste peritolul noua ne-a zis pedi SA NU-I DAM pentru somn sau agitatie. Ala e medicament pt. alergi, urticarii etc si nu are rost sa-l dam pentru efectele lui secundare-somn si pofta de mancare. Asta ne-a zis noua...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
caminik spune:
Draga mea,iertare,ca ma bag si eu ,dar ai incercat sa-l apesi pe urechiuse?Poate are dureri,de se scoala tipand.Si atunci trebuie sa mergi la medic.
si sanatate!
Danelutza spune:
Sanatate la copilashii bolnavi
Olga T sanatate multa lui Tony si voua 
Nelia sanatate multa Agatei si
-ici pentru degetzelul accidentat.
Monu sanatate si sa dea Doamne-doamne sa se prinda bine operatzia.
Laura sanatate Biancai si Deliei 

Andutzy
-ici la burtica si sa-ti treaca mai repede senzatziile de voma.
Tdi ufff, nu stiu ce sa zic de persoanele inarmate, dar vezi si tu cite se intimpla in Italia, de la rapit copii, pina la omorit si altele. 
Chrisdun condoleantze pentru pierderea bunicii.
Babygirl
-ici sa-ti treaca depresia, ca altceva nu stiu ce sa-ti spun.
Cuscra cum ai rezolvat cu paturicile pentru nanitza, a adormit ginerica fara ele ?
Cit despre nora ta, are vreo citeva nopti, exeptind asta noapte cind s-a trezit de 2 ore, iar la cinci jumate a inceput concertul, de cind doarme toata noaptea. I-am taiat din portzia de dormit la prinz, o las vreo doua ore si aproape jumate sa doarma, ea care era in stare sa sufle usurel si 4 ore de somn, o trezesc, iar noaptea ma lasa sa mai inchid si eu ochii, asta bineintzeles daca nu se trezeste tat^^su sa molfaie ceva prin bucatarie 
Mai vroiam sa mai zic cite ceva, dar... 

andutzy spune:
Fran, am verificat, mai am Calma Baby, desi e desfacut de anul trecut pe la vremea asta, sper sa fie ok, ca a stat in camara, la rece. Voi incepe sa-i dau, desi stau si ma gandesc daca nu e mai bine sa i-l dau la biberonul de la 5-6, ca sa aiba efect pana la trezire(seara adoarme usor). Si probabil ii voi mai da inainte de somnicul de pranz. Caminik, am apasat pe urechi, nu are nimic la ele. Din fericire! Observ insa ca iar roade tot ce-i pica in mana, deci tot mai sigur ma duc cu gandul la maselute. Lui nu i-a mai iesit nimic de mai bine de jumatate de an, deci nu e invatat sa ne arate ce il doare, cu atat mai putin in guritza, cat despre gel, dupa ce i-au iesit dintii nu ne-a mai lasat cu mana si la maselutze!
Andreea, danelutza, multumesc de incurajari ! Si noi speram sa nu mai tina mult greturile astea ca m-au doborat de tot!
Andra
13+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
nelia spune:
Agata pare mai bine, acum o ora avea febra, 38.9, dar dupa ce i-am pus un supozitor in fundulet i-a scazut la 37.1. A mincat un pic de zeama mai grosuta, de la carne, orez si morcovi, doar citeva linguri. Nu am lasat-o mult sa manince, ii dau lichide (apa si ceai de menta) la fiecare sfert de ora. Acum am bagat-o in pat, poate adoarme si cind se trezeste ii mai dau. Degetelul nu o mai doare deloc de ieri, dar abia joi aflam ce e acolo, sub bandaj. In schimb, Tudora plinge si e nervoasa, ori e frustrata ca vede ca ii dau prea multa atentie Agatei si pe ea tot o trimit sa se joace, ca sa nu ia si ea (desi ma indoiesc ca are cum sa nu se intimple acest lucru, am spalat si dezinfectat tot in jurul Agatei, m-am spalat pe miini de zeci de ori, la fiecare manevra, am tot izolat-o pe Tudora, dar chiar si asa cred ca o vom lua toti), ori inca o mai dor urechile, ori deja a luat ceva din spital si vom afla in curind ce...
Faptul ca s-au imbolnavit acum nu pica deloc bine in programul meu, cind nu ai nici un ajutor si esti aproape singura la datorie, si zi si noapte, e greu sa te bagi in chestii ca scoala, servici, activitati sociale, ca nu stii niciodata daca poti sa le duci la capat. Aseara tati tot voia sa ma ajute, se ducea cind la una, cind la alta, dar copilul cind e bolnav, o cere pe mama, nu pe tata. Imi era si mila de el, ca nu stia ce sa le mai faca si ele voiau sa vina mami... Eu am examene saptamina care vine, miercuri unul superimportant, si nu am citit mare lucru, nu am dormit decit pe apucate si sint superobosita. Si m-am mai bagat si in pregatirea unui spectacol multicultural, pe partea de design afise, pliante, program... si acum nu stiu zau cum le voi duce la bun sfirsit pe toate, ca cei implicati sint amatori si habar nu au ca acest calculator nu face nimic fara mina si mintea omului si fara timpul lui. Am facut tot ce mi-au cerut in noptile astea nedormite, printre picaturi si astazi au schimbat aproape tot, de-mi vine sa-i iau la bataie si sa-i las cu posteriorul in balta.
Asa ca, curaj gaina ca te tai... Acum macar de s-ar face fetele astea bine si sa le mai duc pe la scoli/gradinite, ca si asa le platesc degeaba, mai mult pe-acasa stau din diverse motive. Si inca nu au nimic, nu are rost sa va povestesc ce am vazut in spitalul de copii, cind am fost la Urgente. Micuta de Agata ma intreaba asta-noapte: mami, degetelul nu a fost boala adevarata, dar ce am acum este? Mai trece? Pentru ca am fost nevoita sa-i explic ca acei copilasi care stau in paturi la spital au boli adevarate, grave si care se vindeca mai greu sau chiar deloc. Era plin spitalul de copilasi bolnavi, chirurgia plastica e la etajul 2 si ca sa ajungem in sala de operatii, am trecut de-a lungul unui hol cu saloane, unde erau internati copii. E prima data in viata ei cind intra intr-un spital (mai putin o singura vizita cind am nascut-o pe Tudora, dar acolo erau doar mamici care au nascut sau nasteau, si tot a fost traumatizata) si a socat-o faptul ca acei copii stau acolo si nu se duc acasa, sa doarma in patul lor. Nu am vrut sa-i spun mai mult de atit, nici nu avea rost, dar si atit a fost mult pentru ea, a intrat in contact cu o realitate pe care nu va uita prea usor, la cit de sensibila si miloasa e ea. A mai fost o faza spre dimineata, plingea si o intreb ce are, ce o doare, ca mie mi se paruse ca tocmai ce se mai linistise un picut. Si-mi raspunde ca plinge ca ii este mila. De cine? De mine, ca ma doare burtica si de tine, ca nu dormi... dar nu e vina mea ca vomit si ca mi-e rau. Nu vreau sa fac asta...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA