Mamici de martie-aprilie 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 16
Rebiana27 spune:
Amma, ti-am trimis PM ca pe adresa de e-mail nu am reusit! Daca mai trebuie ceva imi zici si ma raportez imediat! Multumesc!
Rebiana
30+ 
Lili_g spune:
Adina,
Am citit la fete si dupa aia am cautat pe net. E bun pentru relaxarea uterului si a muschilor pelvieni si nastere mai usoara. Uite mai jos
I've heard that raspberry leaf tea in pregnancy can help to make labour easier. If so, when should I start taking it and how much should I take?
Wisty Hoyland answers:
In a study carried out in Sydney, Australia, 192 first-time mums were given at random either a 1.2g raspberry leaf tablet or a placebo twice a day from 32 weeks of pregnancy. The herb had no harmful effects on mother or baby, and those women who had taken raspberry leaf tablets were found to have a shorter second stage of labour and a lower rate of forceps delivery (19.3% versus 30.4%). However, far more research is needed to confirm these results.
It is very important not to use raspberry leaves until the last two months of pregnancy because of their stimulating effect on the uterus. Start with one cup of tea a day or one tablet and build up gradually to a maximum of four cups of tea or tablets daily. The tea can be sipped freely during labour, too.
You can buy raspberry leaf tablets from health food stores. However many women prefer to make a tea from the dried herb, which is available from some health shops and from herbal suppliers, such as Neal's Yard Remedies. It can also be obtained from a herbalist. To find a registered herbalist near you, contact the National Institute of Medical Herbalists. The tea, or infusion, can be made as follows: put 25g/1oz of the dried herb in a pot and pour on 600ml/1 pint of boiling water. Cover and infuse for 15 minutes. Alternatively, add 1 teaspoonful of the dried herb to a cup of boiling water.
Sau aici:
http://www.birth.com.au/class.asp?class=67&page=25
lala12 spune:
fetelor eu am citit intr-0 carte ca trebuie sa masezi perineul cu ulei din frunze de zmeur si sa faci zilnic o baie de sezut cu ceai de frunze de smeur ca sa nu se rupa perineul in timpul nasterii.La mine nu e cazul ca fac cezariana dar o prietena a incercat si nu a taiat-o deloc.Nu stiu daca a avut noroc sau chiar a fost eficient acest tratament.Si uleiul si ceaiul le-a gasit la plafar.
.
33+
(Aida)
(Laura 3 1\2 ani)
Lili_g spune:
Ia uitati ce am mai gasit:
Raspberry leaf tea - ceaiul din frunze de zmeura este recomandat in special femeilor se pare pt. ca reduce crampele menstruale, elimina greturile, si baut in ultimele 6-8 saptamini de sarcina se pare ca tonifica muschii uterini ajutind astfel la o nastere mai usoara si mai rapida. Pt. ca stimuleaza contractiile, dupa luna a 3-a se recomanda ca acest ceai sa nu se faca concentrat.
Ce am gasit eu ar fi ceva de genul:
- pina la 3 luni pt. eliminarea greturilor se recomanda 1 cana de ceai /zi (din maxim 2 lingurite de frunze uscate la 1 cana de apa fierbinte);
- intre 3 si 6 luni se recomanda maxim 3 cani de ceai/zi;
- inainte de nasterea iminenta se mareste concentratia de ceai si se recomanda ca in timpul contractiilor sa se bea 1 cana/ora;
- dupa nastere pt. refacerea uterului se recomanda 3 cani/zi.
Nu se recomanda acest ceai celor care au mai avut avorturi la activ sau nasteri premature
mirandolina spune:
Misto asta cu ceaiul de zmeur! Pacat ca aflu acum, pe ultima suta de metri, ma apropii de sapt 36, dar cit o mai frec pe aici prin pat, pot sa beau, nu? ellamiss, dar Alexandru e nume de sfint toata ziua, se sarbatoreste pe 30 august (sau 31, acu sunt un pic confuza), asa ca daca familia e in necunostinta de cauza, lumineaza-i tu. In orice caz, parintii aleg numele, nu x, y sau z. Iar Eduard e si el un nume f frumos. Si poate avea corespondent in calendarul catolic
ia uite, ce de sfaturi bisericesti dau, si nici macar nu-mi plac popii :))
Nu va mai stresati ca visati timpenii, si eu visez crime, visez ca nu pot sa nasc, imi visez rudele decedate, dar e normal. Psihicul nostru e greu incercat in momentele astea si refuleaza si el cum poate. Asa ca relaxati-va, ok?
Va pup! (PS: Vreau si eu prajiturici!)
Mirandolina
35+

cria_bv spune:
Interesanta chestia asta cu ceai de frunze de zmeur,cred ca o sa-mi cumpar si eu.
Mi-ati facut pofta de negreseeee.
Cria
27+ cu 
lauramar spune:
Buna fetelor.
M-am intors de la plimbare,cu cateva cumparaturi.Ca sa va lamuresc KMI si ELLAMISS aici bagajul de spital la 7 luni trebuie sa-l ai facut deja.Binenteles ca eu nu l-am facut inca dar am profitat azi de faptul ca a fost o expozitie de gravidute si bebelasi si m-a dus o prietena cu masina si mi-am luat cate ceva mie si la bebelina.
Eu nu sunt deloc superstitioasa asa ca nu-mi fac probleme legate de a cumpara ceva dinainte.Dar cred ca fiecare face cum crede si cum ii dicteaza inima.Oricum mai am de luat multe dar o astept si eu pe socrela din RO sa vad ce-mi aduce ea ce mai trimite mama iar apoi voi mai cumpara ce trebuie.
Acum as vrea sa va intreb ceva in legatura cu eco 4D .Am fost azi la o clinica particulara si mi-au spus ca ei fac eco 4D doar pana la 20-22 saptamani ca acum bebe e prea mare si nu se vede asa de bine totul si nu vor sa-mi faca doar acel de 2D ,voi fetele care v-ati facut la cate saptamani v-ati facut? Oricum am sa mai merg si la alte clinici sa vad.

si mai revin
laura
29+
arianna
elyanne spune:
Wow ... am pierdut siru' ... ati scris, nu gluma... iar eu am avut de lucru si am citit din cand in cand...
Vad ca sunteti multe care nu mai dormiti cum trebuie... Eu inca pot sa dorm destul de bine... avand in vedere ca nu sunt in patul meu... si ca la mama e f.f.f. cald si n-am cum sa opresc caldura... Mi se usuca si nasul de la aerul uscat... unoeri imi vine sa dechid geamul... dar nu pot din cauza mandrei, ca mi-e teama sa n-o trezesc... aici e galagie daca dechizi geamul, chiar si noaptea, nu ca acasa... unde-i liniste si pace...
Arsuri n-am... adica n-am in mod special de la sarcina. Am daca manac usuroi sau f. picant... ceea ce mi se intampla si in mod normal.
Bagajul... eu l-am facut de muult... Mai bine sa fie pregatit... decat sa stau cu grija... Cand ajung acasa (ca l-am carat dupa mine) o sa ii "rezerv" un raft... ca sa nu le tin totusi inghesuite intr-o geanta. Si cand va fi momentu' doar le strang si plec la spital.
Mar fi de luat pt. bb-ei pampersi, prosoape (am zis sa iau unele noi si sa le spal), crema garmastan pt. mine...
Ceai de fruze de zmeur... nu beau... aia imi lipsea mie. De fapt si la prima sarcina mi-a fost teama sa beau, dar acum...
Eliana
&
(32 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
paula75 spune:
Buna din nou fetelor!
Da scrieti nu gluma....mai care adintrevoi are aceeasi senzatie ca si mine...ma ustura pielea pe burta de mor...si simt cum burta imi ajunge de pamant
Uneori se intareste si asta mica sta acolo mult si bine su simt cum mi se intorc coastele pe partea cealalta...
Se vedem ce zice nene dr. maine.
Eu mi-am pregatit sacosa pt. spital...pt. bebe n-am luat nimic...il am pe sotz si pe mama care abia asteapta![]()
VOi mai dormiti noaptea?
Paula 35+ cu
Eliana Ioana
elyanne spune:
Paula acum vad... ca pe mandra o s-o cheme Eliana ![]()
Eliana
&
(32 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea