PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (25)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ani_nutu spune:

la multe lunite si anisori sarbatoritilor de azi si pentru mamicile lor!!!! Sa auzim de progrese cat mai multe si mai repede.
ieri la masa de legume, nu ne-au placut, bineinteles, piureurile, am papat ceva cu chiu si vai, un pic spanac si apoi i-am facut orez cu lapte pe care l-a papat tot. Am cigtit intr-o carte ca bebeilor nu le place sa papae 3 zile la rand acelasi meniu. Asa ca o sa incercam azi si pilaf cu legume sau sa punem putin lapte in piure.
Apropos de iaurt, noi am gustat si ne-a placut doar iaurt cu 3% grasime de la albalact sau napolact. Iar branza proaspata de vaci papam de la napolact, tot din aceea slaba, cu 2% grasime.
Am uitata sa spunem, pentru listuta, ca stam singuri in fundulet de vreo sapt, adica de la 5 luni si 2 sapt.
Si nu in ultimul rand, vreau si eu sa-i transmit si pentru tweety,sa stie ca nu e singura care e obosita si face depresii cand ii e lumea mai draga. Eu am trecut prin asta in primele 2 luni cat am alaptat, de oboseala eram zombi, de nedormit si chinuit cu sanii. Si cand apucam sa mananc si sa mai rasuflu putin ma apuca plansul. Mi-a trecut cu ceai de sunatoare...si am mai lasat-o pe mama cu Mihaita, am inceput si eu sa mai ies din casa singura...la cumparaturi, macar 1 data pe sapt.Asa ca fa-ti timp si pentru tine, du-te la o vecina la cafea...si mai lasa-i si pe ceilalti cu bebelul. Pana la urma, daca noi nu su tem sanatoase nici copiilor nu le e prea bine!

ani_nutu si Mihaita(11.08.2006)
filmulet http://www.onetruemedia.com/shared?p=1c45f767e5100e58aa6075&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url
poze http://photos.yahoo.com/ani_nutu
http://www.dropshots.com/ani_nutu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ani_nutu spune:

Si apropos de sterizilat, noi inca de la 3 luni 1/2 nu mai sterilizam in fiecare zi. Am inceput prin a spala doar cu apa fiarta si racita, apoi sterilizam la 1 sapt si acum, la aproape 6 luni, decat spalam cu detergent si in apa fierbinte la de robinet. Si uite ca n-am patit nimic pana acum.
Iar apa cu care facem lapticul, i-am fiert-o pana la 5 luni , acum folosim doar izvorul alb sau apa craiului incalzita.

ani_nutu si Mihaita(11.08.2006)
filmulet http://www.onetruemedia.com/shared?p=1c45f767e5100e58aa6075&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url
poze http://photos.yahoo.com/ani_nutu
http://www.dropshots.com/ani_nutu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

la multe lunute sarbatoritelor! azi avem numai fetite!
si la multi ani anasia! tot ce ti doresti
misto bancu' mamidestefan
consi drum bun ,sigur o sa ne lipsesti!
maryion dc papa borcanase,poate incerci sa i amesteci papa facuta de tine + borcanas.succes,tinem pumnii!
tweety ce bine ca esti tu again!
si eu am realizat ( dupa ce am intrat la ajutor umanitar si am vazut cati bbei bolnaviori si cati bbei care se bucura ptr orice primesc) ca ,multumesc lui Dzeu, am o fata sanatoasa,chiar dc e mofturoasa!ce vinovata m am simtit ca eu tip la ea doar ptr ca nu mananca!
pupici la mamici si bbici!andreea25 mami de ariana-irina
(04.08.2006)
Ariana 5luni +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Buna fetele, iaca si eu din an in pasti!
Legat de alimentatie...eu ii fac lui Eileen pireu de legume (morcov, ceapa, patrunjel sau pastarnac ) plus carne (pui, vita) si i-l dau amestecat cu pireu la borcanas (hipp, nestle)cu ce nu i-am pus eu in supa:cartof, dovlrcel, mazare etc. Ii dau combinatia asta pentru ca nu-i place facut doar de mine. Acum, eu cred ca astea din borcane sunt bio pe bune (stiu din surse de incredere) si incerc sa-i dau si carne de pui tot bio (exista si la noi pe piata - la Angst mi se pare).
Dar am si eu o nelamurire: voi ati inceput deja cu lapte de vaca, de le dati iaurt din comert? Mie mi-a zis pediatra ca e cam devreme la 6 luni, sa mai astept. Cam atat, mai voiam sa scriu ceva dar am uitat...aaaa, ca ma alatur si eu mamicilor mereu singure: dupa ce ca sotul pleaca dimineata si vine seara, mai pleaca si din oras cu saptamanile (acum, spre ex e la cluj, pana pe 17 februarie il mai vad doar sambata)

Eileen Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

andreea25,
mamidestefan,
maryion, nu stiu ce sa zic, las-o cateva zile, n-o forta sa papa mancarica facuta , da-i lapte si borcanele daca ii plac;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARILLA spune:

LA MULTI ANI! ANASIA!!!
Si LA MULTI ANI!!! piersicutelor sarbatorite azi! Sa creasca mari,mari!!!
Andreea25 bine ai zis chestia cu umanitarul...ai mare dreptate..eu nici nu ma prea uit pe acolo,ca ma intristez mereu...ii multumesc lui DD ca suntem sanatosi si ma rog petru toate lumea la fel.
Lucians asteptam retetele cu nerabdare...eu sunt avida de informatii noi...
Maryion da,eu sugerasem sa schimbi un pic reteta sau sa incerci cu borcanase..poate-poate!Succes!
Consi drum bun si distractie placuta!Sa iti incarci bateriile si sa ne aduci si noua aer proaspat!
Sabana bine ai revenit! Super faza cu Silvia Dumitrescu!
mamidestefan stiu cat de frustrant e sa nu vrea bebe tzitzi..bine ca s-a rezolvat!
Madyn feliocitari pentru toate performantele!
Si mie mi-a zis dna dr tot de iaurt cu termen scurt de valabilitate,asa ca nu ii dau Danone,ci Betina sau altele de pe piata..de care papam si noi..
Save multa sanatate la bebe!
Mamaluidavid nu pot decat sa imi inchipui cat de draguta e Patricia cand e spalata pe dintzuci!!!Pupa fata!
Cred ca o sa incepem si noi cu papa pasat curand...sper sa mearga!
Si ultima dar in nici un caz cea din urma..Tweetylica..welcome back!!!Pupi la piersicuta si la mami ei!
In final..vroiam sa zic si eu de sterilizat..ca nu le mai sterilizez decat rara.,iar pe suzi o mai spal din cand in cand..cand mai cade sau asa..la o perioada...si e ok..oricum el baga TOT in gura,so...
Lapte praf folosim tot NAN2,asta a mers bine de la inceput...
Va pup ca mergem sa papam!

SARILLA si RAZVAN, bebe adorabil

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Buna!

Sarilla, yummy!
Mamaluidavid, la mine lasatul fara pampers a fost singura solutie. Wow!!! Va spalati deja pe dinti!!! Bravo, asa e bine. Radu n-are inca nici un dintisor.
Tweety, ma bucur ca ti-a trecut!
Misimica, eu stiu ca ficatul se da maxim o data pe saptamana, de preferat chiar o data la doua saptamani. Inca nu i-am dat lui Radu, dar lui Cristi i-am dat de pe la 7 luni si asa am procedat.
Maryion, succes cu mofturosul!
Sabana, borcanele sunt destul de bine controlate, cred eu, n-au cum sa scrie pe ele ca-s bio si sa nu fie sau sa aiba si alte ingrediente decat cele scrise. Cel putin, asa sper. Hihihi, Cristi a lins nisip de pe talpi. Veneam de pe plaja si el era in carut asa ca m-a luat prin surprindere. Se pare ca era chiar gustos, a mai incercat dupa aia, dar din lopatica. In legatura cu oul, se da doar galbenusul, fiert foarte bine, la inceput un sfert si cresti, treptat, cantitatea. Il poti amesteca in piureul de legume si in ziua in care-i dai galbenus, nu-i dai si carnita.

Ieri i-am dat sa pape un piure din mar, morcov si dovlecel, toate coapte. I-a placut, astazi o sa-i pun si cartof copt, sa vedem ce zice.

La multi ani Anasia!

La multi ani Ilinca Cristiana si Bianca Maria!

O zi buna tuturor!

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Fetelor multumesc pentru sfaturi. Acum sper sa fac rost de oua de tara. Parca de astea din oras nu i-as da. Legat de iaurt mie dr Alexandrei mi-a zis orice iaurt mai putin Danone. Acum nu stiu ce sa zic. Mai astept cu iaurtul. Mai intai sa imi manance bine legume, fructe si apoi mai vad. Mai vb o data cu dr pe 15 cand ma duc cu ea la control. Sa vedem ce mai zice.

Legat de dormit. Ea doarme seara de la 9-10 pana dimineata la 6-7-8, de regula pana in jur de 7.30-8. Am observat ca difera de ora de culcare. Iar peste zi, in mare doarme cam 3-4 ore in 2 etape. Odata intre 12 si 14 si odata pe la 17,18.

Sabina + Alexandra + tata Silviu

www.e-vacanta.com

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anasia

andreea25,
mamidestefan,
maryion, nu stiu ce sa zic, las-o cateva zile, n-o forta sa papa mancarica facuta , da-i lapte si borcanele daca ii plac;

si eu fac pauze cand nu-i place ceva. de ex ieri nu a mancat dovlecel cu morcov, ceea ce ei ii placea. asa ca azi fac pauza si maine incerc iarasi. Azi ii suplinesc mesele cu cereale. Macar din alea mananca, de la Milupa. Ma dispera copilul asta, cand e vorba de mancare. Simt ca o iau razna.

Legat de banana tot dr mi-a zis s anu ii dau pana la 9 luni, ptr ca este factor alergen, constipa, nu contine multe vitamine, cum ar contine un mar sau o para. Asa ca mai astept si cu banana.

www.e-vacanta.com

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabana

quote:
Originally posted by anasia

andreea25,
mamidestefan,

www.e-vacanta.com

si eu fac pauze cand nu-i place ceva. de ex ieri nu a mancat dovlecel cu morcov, ceea ce ei ii placea. asa ca azi fac pauza si maine incerc iarasi. Azi ii suplinesc mesele cu cereale. Macar din alea mananca, de la Milupa. Ma dispera copilul asta, cand e vorba de mancare. Simt ca o iau razna.

Legat de banana tot dr mi-a zis s anu ii dau pana la 9 luni, ptr ca este factor alergen, constipa, nu contine multe vitamine, cum ar contine un mar sau o para. Asa ca mai astept si cu banana.

www.e-vacanta.com

Mergi la inceput