Colectia de toamna-iarna 2005 (118)
Raspunsuri - Pagina 14
anda77 spune:
ela, io am plita franke inox. nu se pateaza, se curata relativ usor, naspa este ca se cam zgarie. io nu am avut grija cu ce curat la inceput si s-a cam zgariat, dar nu sare tare in ochi, adik si zgarieturile sunt tot argintii:))))
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
ioana_77 spune:
Hello, sunt in pauza de dupa masa de pranz:)
Ela, io votez pt clasicul aragaz de tabla, daca nu ai gasi alb ar fi super, ala din inox trebuie sa stai cu carpa pe el toata ziulica.
In Iasi apa de la robinet e f dura si ar trebui sa spal zilnic chiuveta de inox din bucatarie, bateriile, etc. Dar m afac ca nu le observ decat o data pe saptamana.
Lavi, sanatate la papusi, of, greu trebuie sa-ti mai fie, poate apuci sa te odihnesti.
CristinaH, sanatate lui Irisuca!
Joy, sa va faceti bine amandoi cat mai repede!!
Ioana si Maria (29.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Maria are 1 an
poze
catutza spune:
Buna!
Anda , am retinut despre wc si tastatura (oricum o sterg periodic cu spirt ca nu o suport patata), chiar nu am stiut asta. De mers in cora maine vreau dimineata ca e liber, nu e aglomerat deloc. Si nici nu o pot tine numai in casa.
Despre bona ta eu zic ca e neserioasa. Ce pacat ca unii oameni nu apreciaza.
CristinaH, multa sanatate lui Iris.
Felicia , si lui Doru multa sanate. Cum te descurci singura ci Ilinca? Te ajuta socrii tai?
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Gandacel spune:
quote:
Originally posted by lavi02quote:
Originally posted by Gandacel
Lavi, daca n-as sti, as zice ca avem aceeasi bona!!!
Gandacel 28+ si Bogdanel (14.11.2005)
Virgil se distreaza si ma pune sa-i povestesc opiniile politice ale lu' tanti dar mie imi vine sa ma urc pe pereti.
Ieri asa de bine m-am simtit doar eu, cu fetele mele! Mai ales ca de dimineata s-au simtit bine, se jucau impreuna...
Mie nu tre' sa-mi zici de ce inchei colaborarea cu bona - cred ca stiu deja
Mi se pare o idee buna sa-l duci pe Bogdanel din iunie/iulie la gradi/cresa. Citii zilele astea prin cartea de pediatrie ca in primele 8-9 luni bebelusii pastreaza anticorpii mamei (de ex la cei cu mame cu HIv, bebelusii testeaza pozitiv pana la 8-9 luni, ca sunt anticorpii primiti prin placenta si la 10 luni, daca e negativ - inseamna ca bb a scapat). S-a observat si aici ca dupa 8-9 luni au dat navala bolile, pana atunci au fost doar cazuri izolate.
Din experienta mea - intre bona si cresa - nu poti zice clar care-i mai buna, depinde ce cresa cu ce bona compari. Dar nu poti zice: cresa horror! decat acolo mai bine inghit orice de la bona, ca nu-i asa.
Pe de alta parte o bona care scoate zilnic copilul in parc si respecta indicatiile mamei, nu face de capul ei; dar cel mai important: care nu maltrateaza copilul fizic sau emotional - merita tinuta.
Ehehe, nu cunosti una draguta rau!!! Merg mereu in urma ei, cand se duce de ex la bucatarie, ma duc repede in sufragerie de unde a plecat si deschid toate geamurile, ca nu pot sta in casa cu ea de rau ce-i miroase gura!!! Iar cand vorbeste langa mine ori stau in camera cu ea, ma straduiesc sa nu respir!
Cat despre imunitate, eu va ziceam mai demult, dar m-ati ignorat, ca nu alaptatul da imunitatea copilului, ci ca in primele aprox 9 luni o are de la mama, dupa care incepe sa-si formeze sistemul imunitar propriu. De asta incep sa loveasca bolile, de asta mai tarziu se opresc, cand si-au format "platosa" personala.
Gradinita la care o sa-l duc e a unei cunostinte, am vizitat-o deja, e la 5 minute de mers pe jos de casa, asa ca oricate dezavantaje ar avea, sunt convinsa ca or sa fie mai multe avantaje!
Camelia, merci! Asa sa fie!
Hai sa nu raman datoare cu explicatiile despre bona. Poate cine stie, o vrea careva dintre voi, ca eu am alte pretentii si alt stil decat majoritatea mamicilor. Ce nu imi convine mie deloc e ca sta incontinuu cu Bogdan. El care era atat de independent, statea si se juca singur toata ziua si cauta compania mea din cand in cand (iar atunci lasam tot si ne jucam frumos), acum nu mai vrea deloc sa se joace singur. Dar deloc!!! Isi arunca mingea si nu mai aleaga dupa ea chiuind si razand, da ordin bonei sa i-o aduca (iar seara face la fel cu mine si tati!!!!), iar ea i-o aduce. De fapt, ea l-a invatat. Urla non-stop, face pe nebunul adica, ceea ce cu mine se intampla de doua-trei ori pe zi, cand il apucau pandaliile. Acum e intr-o pandalie continua, ca a vazut ca-l cauta in fund (scuzati!), adica ii merge. Nu il lasa o clipa!!! Mereu ii tine atentia treaza, daca tipa la fel (eu ajunsesem sa dau rezultate NUMAI ignorandu-l complet, nu-l certam, ii ziceam o data ca nu-i frumos si nu-l mai bagam in seama, ori doar ma uitam urat la el si era suficient). A inceput sa faca URAT la masa, se rasfata, face tampenii, urla... la schimbat la fel, dupa ce de vreo doua luni statea cuminte-cuminte si sarea efectiv ca un arc si fugea numai cand terminam.
Iar ca sa puna capac la toate starea de dependenta si alint/rasfat, ca a gasit persoana slaba pe care s-o supuna, nu mai vrea nici noaptea singur. Asa ca am cateva nopti buna (aproape doua saptamani) de nesomn total. vrea sa stau cu el, vrea sa vin la el, culmea ca nici atunci nu se potoleste. Adica ce sa mai, ar vrea sa fie luat in brate. Stiu ca e de la bona si nu de la dinti, pentru ca ziua nu face altceva decat sa se agate de ea, sa ridice mainile si sa ceara in brate. Probabil ca asta facea cand nu eram de fata. I-am spus "nu e voie in brate", nu ma baga in seama, cerseste la ea in continuare, iar ea imi zice, il iau doar ca sa-i arat pe geam afara, ca sa-l ajut sa ajunga la clanta, la aia, la ailalta!!!!! Pai, normal, atunci, cum sa nu vrea copilul doar in brate, el care nu a fost deloc invata in brate pana acum??? De ce sa-si mai faca de lucru pe jos ori sa doarma singur in pat, cand trebuie "ajutat" sa faca toate cele, de ce sa le mai faca singur?!?!
Buun, eu fiind mai hotarata dpdv al educatiei in privinta asta, simt ca o iau razna sa ma uit cum toate rezultatele muncii mele (si cu ce rabdare...) de un an si ceva, se duc pe Apa Sambetei in cateva amarate de zile!!! Eu una nu pot continua asa!
In plus, ca de obicei cand nu-ti place cineva, incepe sa te enerveze ORICE la persoana respectiva. Adica deja ma stramb cand o aud ca ii zice "rade soricelul de tine", "rade catelul de tine", "cum face soricelul? HA-HA! HA-HA face soricelul, rade de tine..." Asta cand el urla din toate puterile. Si acum cand il intreb cum face soricelul, imi zice ca "ha-ha". Ma lasi?! Adica eu il invat ca face chit-chit, iar Bogdan zice ca face ha-ha???
Cam asta este, insa pentru cine doreste bona atenta, care sa nu-i scape copilul din ochi, sa se joace cu el, curata, f iubitoare si de mare-mare incredere (asta o zic din toata inima, a fost colega de serviciu cu sora-mea, a lucrat ca si casiera in banca si e f de bun-simt), o recomand cu caldura. Eu v-am zis, sunt exigenta in ce priveste rasfatul vs. independenta copilului. Adica prefer sa stea cu mine toata ziua la treaba decat sa ma joc non-stop cu el.
Corap, tine-o tot asa, am ajuns deja departe amandoua, vedem bine ca ne descurcam si singure!
Ela, recomand email, pt. ca pe inox se vad toate degetele!
Anda, eu as suna ACUM la agentie, ca ei altfel o abordeaza. Tu pastreaza aeeasi atitudine fata de ea deocamdata, ca sa ai loc de intors, mai bine. E dubios ce povestesti. Nu e ciudat ca nu are emotie, toti vorbim asa cand vorbim cu o persoana care nu ne este apropiata sufletului, emotiile ies la suprafata numai cand esti atasat de interlocutor. Insa e dubioasa treaba cu evidentele spitalului, poate nu stie ea bine ce spital, o fi de Urgenta.
Acestea fiind zise, ma cam culc, ca piticul are aproape o ora de somn deja.
Gandacel 28+ si Bogdanel (14.11.2005)
canuta-om-sucit spune:
Anda da-i flit si schimba yala. Clar e cusuta cu ata alba povestea. Daca ai fi avut sotul in coma stiai macar spitalul la care esti, oricat de bulversata ai fi. Acum am aflat de o cunostinta care a luat bona de la agentie, a stat ea cu bona acasa 2 saptamani pana s-a acomodat copilul, apoi a plecat la servici si primeste telefon de la vecini, cand era la servici, ca sa vina totusi acasa ca baietelul, de 1,3 luni, plange de mama focului la usa de vreo 3 ore. Vine acasa, tampita de "bona" l-a incuiat in casa si a plecat cu toti banii pe care i-a gasit in casa, bijuterii, si tot ce a mai putut ea cara. Cand sa se duca la agentie sa faca scandal, i se raspunde ca nu sunt ei responsabili, ei au facut decat intermedierea, nu scrie in contract ca ei ar fi trasi la raspundere pentru ce face bona, ai grija si de contractul pe care il semnezi cu agentia.
Si mie cei de la agentie, cand am trimis-o acasa prima data pe bona, mi-au trimis o fatuca de 20 de ani care cica era plina de experienta, dar habar nu avea sa bage tetina in cercul ala de la sticluta. Cum sa imi las eu copilul pe mana aleia?!! Ce isi face experienta pe Dimitrie?!!
Ela votez pentru aragaz de email, acum sunt sub forme foarte faine, si in diferite culori. Ala de inox asa de rep[ede se zgarie...Trebuie sa fii atenta cu ce il speli, apoi eu mai dau si cu partea aia groasa de la burete uneori ca nu am rabdare sa astept sa se inmoaie si frec cu partea verde, daca as fi avut de inox cred ca faceam cu nervii...
Aura si samburelu' Dimitrietati
Don't argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
ioana_77 spune:
Intrebare: cei care aveti gresie in casa, i-ati lasat sa circule in patru labe pe ea? Si cu ce-i imbracati?
Maria mea a prins gust de misunat
Ioana si Maria (29.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Maria are 1 an
poze
catutza spune:
Ioana, Bianca nu mai merge in "4 labe" de la 11 luni. Dar pana atunci a mers si ea, o imbracam cu pantalon lung si sosete.Eu am pus pe hol un covor (ca sa mai acopar gresia cat de cat).In bucatarie a ramas asa, nu am ce face.Pe mine cel mai mult ma supara ca se aseaza in fund si se joaca cu te miri ce exact cand eu gatesc si am geamul larg deschis.
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
joy04 spune:
DORDIA si dr mea l-a controlat, nu-l durea urechea, singurul semn era ca el se tooot freca cu mana la urechea dreapta. otita are la amandoua urechiusele, doar ca la dreapta mai este si ceva purulent...nu inteleg bine ce scrie in bilet.
cu nasu, la el nu mereu se auzeau mucii acolo, doar rar de tot, dar ma stresau cand il auzeam fornaind asa.
FELICIA mai, cum naiba nu i-au gasit nimic ci numai stres???? adica a slabit asa mult si cica-i stresu'???
sanatate multa lui Doru.
la militar umbla gandacii pe pereti...stiu de asta vara cand a fost cumnatamiu internat. (el a fost la ortopedie, poate nu or fi toate sectiile asa naspa)
ELA io am zgariat rau de tot plita de la folia de aluminiu. a ramas pe burete si s-a zgariat.
cuptorul meu este emailat (sau ceva asemanator) pe interior, nu este de inox si se spala ca unul obisnuit.
ANDA nu stiu ce sa zic de bona ta.
la etajul 5 eu una nu stiu decat in partea stanga ce este, in dreapta habar nu am.
la 4 de ex in stanga este gine si in dreapta neurochirurgie parca...oricum mai este inca o sectie.
Joy 6+ dpn 21.09.2007 si Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
foto
Madutza10 spune:
Anuntz important : avem 3 masele ,azi am zarit-o pe a treia si 8 dinti :)
Leea,s-a intos noaptea asa ca nu a avut de unde-mi cumpara ceva ,a luat doar niscai bauturi ,dulciuri ,rahaturi d'astea ,in schimb lui Orlando i-a luat niste adidasi misto sdi o bluza tot sport ,,de firma'':)),masina e super ,noua 4000 km ,ultimul model de Opel Vectra ,a plecat dupa altceva dar a luat-o p'asta ca era mai noua si el e cam fan Opel ,a avut 5 pina acum
Anda,eu zic ca minte bone ,asa ca mai bine cauta alta!Cat despre mame ,pot sa spun ca si a mea are toane ,are perioade cind pur si simplu n-are rabdare sa stea cu baiatu ' dar sint si perioade cind nu scap de ea ,conteaza mult intr-adevar ...
Ioana si al meu se mai taraste pe gresie citeodata ,il las ,nu cred ca-i vreo problema ,la noi fiind foarte cald .Il tin imbracat intr-un body sau bluza ,nu foarte groase si pantalon training .
Joy ,iar bolnaviori ??Imi pare rau pt pui dar lasa ca se face el mare si veti uita toate astea ,sanatate multa !!!
Ela ,eu am evitat inox-ul pt ca am vazut la prieteni ,tare urat se face cu timpul ,asa ca am luat unu clasic!
Iesiti azi afara ??Eu nu-l mai scot ca mi-e frica de viroze ...
Fetele ,al meu copil se scarpina la nas toata ziua ,ba e chiar nervos cind o face ,ce inseamna asta ,aveti idee??
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
www.onetruemedia.com/shared?p=1b913bfba91d89dbb55d45&skin_id=7&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">FILMULETZ ..,CA TOT E LA MODA :)
Morgano spune:
Multa sanatate puilor bolnaviori, mamicilor virusate, si lui Doru!
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro
Edit: Anda, verifica bona, poate e totusi doar stresata si a incurcat spitalele. Pentru restul defectelor.... cam nasol.
Pt. fetele care nu suporta bona pe care o au: SCHIMBATI-O!
Eu raman super-fericita cu tanti Lenuta a mea, e ca din familie... si exista respect si afectiune reciproca, am avut noroc, stiu.