Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006(8)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

asiza, vezi ca persil sensitive nu e detergent de bebei! detergentii de bebei ii gasesti la farmacie si sunt fara parfum deloc! (vezi Dermalin de la sensiblu) ... in plus, pana la 6 luni neonatologii recomanda sa nu se foloseasca balsam deloc si rufele sa fie pe un program cu o clatire suplimentara ... grija mare cu spalatul hainelor, ca bebeii pot face f. usor dermatite urate din cauza detrgentilor sau balsamului de rufe

Dia de Oana (29.11.2006)

varsta Oana

poze OANA
luna 1
luna 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

eu folosesc TEO BEBE de la AUCHAN de cand am nascut, 120.000 lei 3 kg..
si are miros si chiar frumos,,ALOE VERA zic ei

nu am avut probleme pana Acum...
cred ca e ok

desiree si bebe Octavian

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciaro spune:

Buna seara mamici si bebici!

Profit si eu de somnul de dupa baita al puiului meu...

Ruxandra, nu cred ca e prea devreme pt fluor...asa ne-a recomandat pediatra, asta e schema dupa care merge ea, si am incredere ca e OK... asa a procedat si cu baietelul ei care are o dantura excelenta acum, asa ca...

Marcela, ati fost super tari cu baita, am vazut pozele din seara aceea si v-am admirat, inca a trebuit sa le caut ceva, ca nu le gaseam, dar...mi-a fost lene sa scriu

Asiza, fuguta maine la doctor, cine stie ce este, poate sa fie ceva banal, dar, Doamne fereste sa nu fie vreo stafilococie, cum zicea si Donia... bafta multa!

Yagmur, jos palaria pt cum reusesti tu singura sa te descurci cu bebe Luca! Si sunteti niste simpatici, v-am admirat in poze... Vroiam de mult sa-ti sugerez, ca am vazut ca sunt zile cand nu prea apuci sa mananci, de ce nu rogi pe cineva sa-ti aduca mancare gatita de la Cora? Sau fa-ti niste provizii in casa de supe instant, de conserve cu mancare gatita... numai sa incalzesti si gata! Nu e chiar ca mancarea gatita in casa... dar decat nimic... Mai sunt amestecuri de legume congelate pt supe, asta e cel mai simplu, le-ai aruncat in oala, pui sare si gata! Stiu din proprie experienta ca cel mai greu e cu gatitul cand esti singur...

Am vazut ca ati discutat despre tentatia laptelui praf...eu inca alaptez exclusiv si nu m-am gandit nici o secunda sa cumpar lapte praf doar asa, sa am in casa... cand n-o sa mai am lapte destul (si sper ca asta sa fie cat mai tarziu!) o sa gasesc eu undeva de cumparat, nu? Pana atunci nu are ce cauta la mine in casa! iar in legatura cu diversificarea... sper sa reusesc sa alaptez exclusiv pana la 6 luni, si abia atunci voi incepe... iar in cazul bebelusilor care papa si formula... stiu ca se poate incepe si mai devreme, la 4-5 luni, dar nu e cazul la noi, exceptand-o pe Veronici...

Si Serban a facut kk verde de 2-3 ori, dar la intervale mari unul de altul, prima oara m-am panicat putin, apoi daca urmatorul n-a mai fost asa m-am linistit, si cum nu e ceva care apare f des pe scutecul lui, sincer nici pediatra n-am intrebat-o... dar poate la vizita de la 3 luni o voi face...

Miro, hai curaj, sigur te vei descurca, mami! Pai se poate...tocmai tu... o sa vezi ca o sa-ti placa chiar sa stai numai tu cu ea... si apoi tati vine inapoi, nu? Cand o sa-ti fie mai greu, gandeste-te la Yagmur... sau la Kokorina...si vino si povesteste-ne noua si plange-te aici...dar ai sa vezi ca n-o sa fie cazul! pt tine! Uite, si eu raman singura cu bebe acasa aproape 48 ore cand tati e la serviciu (pt ca asa e programul), si asta include obligatoriu 2 nopti... si nu s-a intamplat nimic pana acum! O sa-ti fie mai greu poate prima zi, pana te obisnuiesti... Bine ar fi daca ar avea cine sa te ajute totusi cu gatitul si cu curatenia... sa nu-ti mai bati capul si cu astea... eu trebuie musai sa am mancare gatita in casa cand raman singura, pt ca altfel, de obicei cand imi propun sa ma apuc de facut ceva... il apuca si pe bebe scanceala

Intreba cineva de program si cat de activi sunt bebelusii...noi inca nu avem un program f fix, dar in general in prima parte a zilei doarme, cu pauzele de rigoare pt papa, apoi pe la 13-14 iesim afara vreo 2 ore, iar dupa ora 17-18 in general e mai activ, sau oricum nu prea il mai las eu sa doarma, pt ca ne-a facut-o intr-o zi, cand a dormit aproape non-stop, eu m-am bucurat ca m-a lasat sa-mi fac treaba prin casa, iar noaptea cine se ruga de el sa doarma??? Asa ca prefer sa fie activ seara, pana la baita (care de obicei e la 20.30), pt ca apoi sa doarma... Iar dupa baita si papa in ultima vreme vad ca adoarme fara probleme, dar intervalul de somn variaza inca (azi-noapte de exemplu s-a trezit o data la 3, apoi s-a mai trezit la 7 - dar asta nu se intampla noapte de noapte, unoeri se trezeste si la 1.30...etc).

Astazi am stat o ora si ceva afara, a fost si la Constanta mai frigut, si cand am ajuns in casa puiul meu dormea asa bine (pt ca de obicei cand intram in casa se trezeste), ca l-am "uitat" acolo in carut, pe hol, cu usa de la bucatarie deschisa (pt ca aveam geamul deschis acolo)...si ce credeti? A mai dormit vreo 2 ore!

Chris, eu stiu ca lumanarea de la botez se pastreaza si ca e bine sa o aprinzi cand e bebe bolnavior sau ai o problema cu el... eu am desfacut florile de pe ea ca se ofilisera si o tin in sufragerie, dar sincer ma cam incurca si nu stiu ce o sa fac cu ea... ca nici s-o arunc nu pot... si chiar daca o aprinzi...de cate ori ar trebui s-o aprindem ca s-o consumam??? Voi ce mai stiti despre asta?

hai ca iar am scris un cearceaf, va pup, o noapte linistita,

Lucia de Serban-Alexandru (07.11.2006)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

luciaro, mersi mult si pupici de la noi... si sa stii ca in general primesc mancare de la prieteni; chiar are lumea grija de mine aici... sint tare norocoasa; mi-am facut provizii de supe si legume... acuma sper sa mananc cat mai normal
miro, sint aici si te voi incuraja.. o sa vezi ce frumos o sa fie si sa fi singura..
luca doarme ca un ingeras, fara colici si eu stau pe net...
fug la somn..
pupici

Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

'neata fetelor ,

pupici de luni dimineata !!

miro, m-am spart de rasssssssssss !! sunte-ti haiosi rau !

yagmur , vizionat poze de bb Luca , ce simpatici sunte-ti ! draguti foc !

lucia , am vazut echilibristica din emailul comun si am ramas fara replica !

am iara o intrebare: se poate folosi crema anticelulita atata timp cat alaptez partial ? ;)

pupici si o saptamana frumoasa !
D

BeBelusca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Ieri am cam avut o cadere nervoasa. In sfarsit, dupa aproape 3 luni, programasem o iesire in oras numai cu barbata-meu; copiii sa-l lasam la bunici.

Ei si taman noaptea trecuta l-a apucat pe fiu-meu cel mic dormitul frate si si-a decalat programul cu o ora si ceva! Normal ca in orice alta zi as fi fost super-bucuroasa ca da semne cum ca, candva, ar ajunge sa doarma o noapte intreaga !! Dar ieri ??!!
Ieri imi dadea tot programul peste cap, ca nu puteam sa i-l las mamei nemancat si neadormit.. iar ora la care incepea filmul la cinema era batuta-n cuie...

Ce s-a gandit Ruxandra? Sa-i scot o masa, ca tot avem una - cea de dimineata- la care mananca cam juma de biberon. In consecinta i-am amanat cam mult o masa si urmarea a fost dezastruoasa. N-a prea mancat.

Bineeeeeeeeeee. Sa iesim totusi in parc.
Eu eram deja f agitata. Matei era si el, tot tragea de mine sa stau cu el cand se-mbraca, se miorlaia, etc.
Iar eu am clacat in momentul in care m-a intrebat si barbata-meu inocent "el cu ce se-nbraca?" Am inceput sa zbier ca eu n-am trei copii de crescut si ca sa ma lasati in pace, ca nici dupa ce stau de 3 luni blocata-n casa nu pot sa ies si eu in lume.. blablablabla.
Ce mai, ditamai show-ul.

Cumva au reusit sa ma calmeze si sa plecam. Din fericire copiii au fost cuminti la bunici, ca altfel ar mai fi durat multa vreme pan ce-as fi avut iar curajul sa-i las pe amandoi pe capul lor.
Iar noi am vazut o comedie simpatica, la care am ras binisor. Si profitand de starea mea delicata post-criza n-am intampinat impotriviri din partea lui barbata-meu cand l-am tarat sa-si cumpere blugi.

11 saptamani

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Mergi la inceput

Oana de Dia1609 si Tudor de Danita!!

11 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Ruxandra, sau ? Oricum, bine ca v-ati distrat si voi......

Eu nu-mi revin din uluiala. David a avut azi-noapte doar o masa! A mancat la 22, si apoi...la 4.50!!!!! S-a trezit pe la 1, s-a agitat...eu hop cu biberonul, el l-a scuipat puternic. A adormit din clipa in care a simtit ca ii trag pantalonii ; vroia pur si simplu sa fie schimbat. Apoi, nu a mai auzit nimeni nimic dinspre patut...pana la 4.50 cand a mancat 100 ml. Pe la 7.30 s-a scremut nitel, a baut niste Baby Drink, dupa care a urmat "cearta de dimineata" cu ratoiul si caruselul. Incercarile mele de le 8.30 si de la 9 de a-l hrani s-au soldat cu scuipat biberonul si cu urlete. Acum doarme......il astept cu biberonul pregatit.....sper sa nu scriu peste o ora pe aici, disperata ca fiu-meu refuza lapticul!!! Ca asa frumos e cu baiatul linistit!

Ati vazut ce se intampla la fetele de sept-oct? Citeam aseara si nu-mi reveneam din uluire. Sper ca la noi sa nu se intample asa ceva niciodata. Asa vreau sa fim, unite....

Lucia, ia uite ce frumos ai aparut tu......sa inteleg ca te lasa Serban in pace? Pe cand mai prindem si noi o conferinta pe mess?

Raluca lui David Calin (28 nov)
poze

Mergi la inceput

Dianarus, pozitia catelus este urmatoarea:
(copyright Mirona)
http://new.photos.yahoo.com/mirona_dc/album/576460762378298801/photo/294928804018158708/18
Ideea e sa se sprijine cat mai mult pe burtica. Eu, stand in balansoar cu picioarele ridicate pe pat, il mai pun cu burtica pe coapsa, picioarele si capul de-o parte si alta.

Chris felicitari pt botez! Te asteptam cu poze.

Mirona, sper sa treaca cat mai repede perioada fara tati. Mama ta nu poate veni sa mai stea cu voi?
Tare de tot, auzi "pozitia ghiocelul" in care a rezistat atatia ani !!! Tare!!

Bamboletta, cum adica il dor piciorusele de la vaccin? Adica ce te face sa crezi asta? Este obisnuit sa se inroseasca locul intzepaturii si sa fie dureros. Dar ambele picioare??

Miraco, daca trebuie sa-i dai completare si vrei sa-ti pastrezi laptele cat mai mult => da-i san la fiecare masa cel putin 20 minute si numai apoi completare.
Gama Fiziologica de la Chicco cuprinde biberoane+tetine. Nu se poate sa nu gasesti la farmacii. Tetinele sunt mai late la baza, din cauciuc. Pt inceput ia pt 0+ cu o picatura si vezi cum e. Daca e cazul (inghite mult aer) poti trece la cea cu 2 picaturi.
Ralumat a povestit f bine; la tetinele cu 2 picaturi inghite parca mai putin aer si-l da mult mai repede afara. (Gama Mangiafacile e o porcarie, parerea mea.)
Dar Donia are dreptate. Din ce povestesti ai o groaza de lapte, asa ca si eu cred ca te poti intoarce la alaptat exclusiv.

Donia , cu programul de noapte parca Cristinel al tau l-a copiat pe Grigore.. sau invers?? Dupa un somn ceva mai lung urmeaza unul scurt de 3-3,5 ore. In mod exceptional e de 4 ore.

Ralumat, ma bucur ca-i prieste lui David noul laptic.
Ah, ce mandra ma faci sa ma simt cu tetinele alea!!
Recoltat kk pt coprocultura: cumperi de la farmacie un recipient special, il umpli cu kk proaspat si-l pui la frigider. Trebuie dus apoi cat mai repede. Nu stiu exact in cat timp, dar pot sa-ti spuna cei de unde ii faci analiza. Ai dreptare cu preturie din farmacii, de aceea noi cumparam tot ce se poate (lapte, scutece, cosmeticale) din hypermarket sau cash&carry.
Bafta azi la vaccin.

Luciaro, ai dreptate. Uitasem eu ca si la Matei am inceput cu Fluor-Vigantoletten pe la 3 luni si ceva.

Dianocica, Yagmur si restul mamicilor

11 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeaA spune:

Neata,mamici!
PLEASE spuneti-mi si mie ce fel de ceaiuri dati la BEBEI,ca eu n-am vrut sa-i dau lui,le beam eu,iar lui ii dau sab simplex si bonisan,dar n-au nici un EFECT,sunt terminata!
ASIZAvad ca ti-au rasp.mai multe fete dar eu iti spun din proprie experienta,pt.ca eu asa l-am luat pe bebe din maternitate,era plin,din cap pana in picioare,ele vb intre ele si spuneau ca baiatul se prezinta cu icter si cu eritem la iesirea din spital,dar nu s-a obosit nici una sa-mi spuna si mie ce sa-i fac,dar eu am sunat-o pe dr.mea pediatra si mi-a spus sa-i dau seara pe pielea curata-fara ulei de bebici sau vreo crema-cu pudra baneocin,iar in cateva zile nu mai avea nimic.

deeaAde DAVID IONUT

Mergi la inceput