oscilococcinum - eficient in prevenirea virozelor?
Raspunsuri - Pagina 9
denizel spune:
quote:
Originally posted by doruletz
Insa acest efect nu se explica prin 'atomii de ceva ajunsi in sange pe cale bucala', e un fenomen cu origine psihica, declanseaza producerea in creier a unor substante care atenueaza cateva simptome, asta e tot.
Dealtfel efectul placebo nu e produs numai de substante ingerate, nu-si aminteste nimeni de cazaturile copilariei cand "pupa mama si trece"? si uneori chiar trecea! tot efect placebo e si aci dar nu, explicatia nu este ca ajung "atomii din saliva mamei in sangele copilului" ( oricum, nici macar din punct de vedere homeopatic n-ar avea ce face acolo ca nu indeplinesc 'principiul similitudinii'...).
...
...si eu care credeam ca o sa faci haz de g l u m a mea cu atomii de aspirina...Vad ca e luata prea in serios urma de atom de rata...Eeei [oftat din toti rarunchii], io ma duc atunci...

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
doruletz spune:
pai am raspuns la o g l u m a, ca dovada am pus acelasi
la sfarsit, credeam ca e clar...
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by Siminaf
OK, sa zicem ca asa e si ca totul functioneaza pe baza de placebo.
Explica-mi si mie atunci cum de se poate rezolva prin placebo o hemoragie postnatala la aprox. 2 luni dupa nastere, hemoragie puternica, "ca la robinet"?! Tot prin placebo? Doamne ajuta! Inseamna ca s-a descoperit panaceul universal!
Multa sanatate tuturor!
Daca ar fi asa spectaculos cum spui tu aici ma gandesc ca ar fi pline sectiile de urgente cu medicamente homeopate. Din fericire nu exista nici unul.
PS: "panaceu universal" e un pleonasm groaznic
Ca de obicei raspunsuri in bataie de joc! Este adevarat ce am spus si ma doare la 120 de metri in spate daca tu sau altii credeti sau nu. Eu doar am spus ca asa ceva nu se poate trata cu placebo. In rest:
Siminaf spune:
Ati citit macar asa... rasfoind, vreo carte de homeopatie? Toate remediile au anumite indicatii, care au fost alese tocmai pentru ca s-a observat ca un numar foarte mare de pacienti cu citeva simptome asemanatoare, a raspuns la acele remedii de-a lungul anilor. Nu sint date "din burta". Remediul prescris in malarie se indica tocmai pentru ca sute si mii de pacienti s-au vindecat cu el de-a lungul timpului. Nu pentru ca asa i s-a sculat lui X-ulescu in dimineata aia.
Noi, in familie, am urmat tratamente homeopate cind a fost cazul si avem o imunitate de invidiat. Asta a propos de raceli si antibiotice. Nu stim ce-s alea. Penru ca nu avem nevoie. Nici sa stai cu febra 40 nu-ti indica un homeopat care se respecta. Ci sa iei antipiretice si/sau antiinflamatoare. Si inca multe alte detalii pe care n-o sa pierd timpul sa le insir pe aici.
Si nu ma refeream la un singur pacient cind ziceam un lucru sau altul despre homeopatie. Numai eu am experienta a multe zeci de pacienti trimisi de mine personal la homeopat, iar feed back-ul primit de la homeopat este mai mult decit incurajator.
Multa sanatate!
miria_cristina spune:
Va vad foarte aprinsi in polemici, desi fara rost in fond, dar de un raspuns scurt n-avuserati timp.![]()
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
flaviutza spune:
Simina, eu stiu despre homeopatie doar din ce am citit pe net.spui ca s-au facut studii. dar nu spune nicaieri "s-a facut un studiu pe x persoane, in x conditii cu rezlutatele urmatoare : x,y,z, niste cifre acolo" nu. doar s-au facut studii.
Daca ma insel, te rog sa ma corectez.
Si mai am o intrebare. parca homeopatia se practica individualizat, nu? pai daca sunt atat de seriosi, de ce oscillo e pe toate tarabele? sa spun eu? pt ca e vorba de gripa, si aici nu se mai practica individualizat, ca toata lumea raceste, nu? asa ca hai sa facem un produs homeopat de masa. gresesc??
Nu mai compar preturile. am luat pt sot vreo trei "pachete" sa fac experiment in cresterea rezistentei. numai ca n-am apucat, ca m-am imbolnavit eu. si de ieri, iau conform dozarii pentru gripa instalata. vax albina! cand am vazut ca nu mai pot , hop doua paracetamol si ma simt excelent.
A mai aparut maicamea zilele trecute cu un somnifer usor. asa a cerut la farmacie, si i-a dat BIEN DORMIR. laboratoarele Boiron evident. nu si-au facut efectul si ea chiar credea ca ia somnifere usoare.
Apropo, esti sigura ca de la medicamentele homeopatice aveti o imunitate de invidiat?
Eu nu sunt total contra. nu pot sa contrazic pe x,y, daca ei spun ca s-au vindecat. da' pana nu ma vindec eu personal homeopat si sunt absolut convinsa ca de acolo mi se trage vindecarea, nu-mi vine sa cred povestea cu ficatul dinamizat!
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
Fetele, piua si ziceti-mi si mie ceva ca nu stiu!
Daca ii dau lu'fii-mea Oscilococcinum ce nu am voie sa-i dau in periaoda respectiva? Menta, usturoi sau ce?
Stiu ca nu se foloseste pasta mentolata si ciunga, dar de restul nu stiu....
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
Pai nu scrie in prospect draga mea? ca doar ii medicament homeopat serios...da' uite ca nu scrie! e un medicament a carui utilizare se afla de pe forum.

Acusi , lasand gluma la o parte, citisem de orice produs mentolat si cafea la alimente nepermise!
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
Siminaf spune:
Multi homeopati nu sint de acord cu produsele industrializate, care de multe ori sint amestecuri, or in homeopatie exista legea "unicitatii". Adica nu facem ciorba de remedii. Iar sfaturi impotriva produselor de la Boiron am primit numai de la homeopati din Ro, ci si de aici. Si nu m-am mirat.
Siminaf spune:
Revin, ca mi-am amintit: preturile la remedii sint chiar foarte mici. NU vorbesc de Boiron, ci de pilulitele alea mici, care se gasesc la farmaciile homeopate.
Mi-am mai amintit un exemplu: virusul herpetic tratat cu remedii homeopate. Dupa ani de zile de chin, nu a mai reaparut. Si asta tot cu placebo a mers, nu?! ![]()
denizel spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
Va vad foarte aprinsi in polemici, desi fara rost in fond, dar de un raspuns scurt n-avuserati timp.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
Mey, miria_cristina, iaca te aprinsesi tu acuma...
Cum adica nu au rost polemicile? Mai, mai...
De fapt, am avut de gand sa iti raspund, dar am uitat
Nu sunt indicate produsele mentolate pentru ca s-a decoperit
(mai, eu mor de ras numai gandindu-ma la ce grimase or face unii bieti oameni cand vad ce scriu acilea), deci s-a descoperit ca menta blocheaza receptorii din gura care preiau sarlataniile astea de le inghitim noi :-))). Multumita acu'? :-))A, da, uitam sa-ti mai spui ca homeopatii indieni sunt de parere ca aceste precautii sunt inutile
(scuze) si putem sa folosim menta in timpul tratamentului homeopat. Acuma na, io ce sa-ti zic, dupa ce ca nici macar un atom nu prea avem sanse sa gasim in bulinele alea, macar sa avem receptorii aia liberi. Cand am facut io si copilu' tratament, am folosit o pasta de dinti horror, fara menta.A, si vezi ca pastele de dinti cu aroma de fructe contin mentol.
Dorulet,
!!! A fost ea gluma, aia a ta, da' explicatiile din jurul ei erau destul de serioase, zic io
." Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.