oscilococcinum - eficient in prevenirea virozelor?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Saru'mana, da'usturoi pot sa-i dau? Adica, nu-i scade efectul Oscilocc. Tinctura de usturoi?

De aprins nu m-am aprins decat ca fii-mea are febra mare. In rest, fiecare nu problemele lui.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

pai daca "sute si mii de pacienti" bolnavi de malarie s-au vindecat cu 'remedii' ar fi trebuit sa existe macar un studiu care sa o dovedeasca? da-ne si noua un link, macar unu singur spre un astfel de studiu .
Nu stiu ce vrei sa spui cu 'imunitatea', io nu am luat antibiotice din copilarie si nu iau nici bilute de nici un fel. Copilul n-a luat niciodata, nici una nici alta. De unde rezulta ca imunitatea "de invidiat" e foarte posibila si fara homeopate.
Da, tot ce spui tu acolo e efect placebo din moment ce afirmatiile tale se bazeaza pe observatii personale (deci subiective) si nu poti sa ne arati macar un singur studiu clinic facut dupa reguli care sa dovedeasca ca remediile au avut acelasi efect si la altii.

denizel, legai si io o explicatie (cvasi)serioasa pe care o uitasem ieri despre placebo de gluma ta total neserioasa, hai ca nu fu cu intentie

miria, imi permiti sa raspund si io?
Io zic sa ai grija sa nu se zgaltaie copilu cel putin o ora dupa ce a luat oscillo... ca nu se stie cum se mai dinamizeaza rata aia inca odata in stomac si nu-si mai face efectul.
Dinclo de glume, sfatul meu, serios de data asta, este sa arunci Oscillo si ciunga nementolata la gunoi si sa duci fata la un medic daca are febra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

De ce ai senzatia ca fata n-a fost vazuta de un doctor ADEVARAT cum consideri tu?

In afara de asta, nu stiu daca ai copil, dar cu siguranta este mai mult decat deranjant (ca sa ma exprim mai politicos decat simt acuma) sa faca cineva o gluma despre copilul tau cand este bolnav, iar tu esti cu KK la fund pentru el si incerci si marea cu degetul -ca doar e WE!!

Iar leacurile sau remediile sau tratamentele alternative sunt pentru cine cred in ele si orice polemici sunt de prisos asa cum am mai zis.
Eu nu vreau sa particip la disputele voastre si nici sa va cer parerea. Am pus o intrebare STRICT pentru cei care cunosc si asteptam un raspuns din partea lor. Pe restul ii consider nepoliticosi si in afara interesului meu, nu va cunosc discutiile anterioare si nici nu ma intereseaza in momentul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elibui spune:

Miria_cristina:

"Mai intai trebuie sa stiti ca remediile, ca sa-si conserve puterea, trebuie pastrate in flacon bine inchis, departe mai ales de mirosuri tari (tutun, menta etc). Flaconasele contin bilute albe (remediile propriu-zise). Acestea nu trebuie manevrate cu mana sau cu obiecte metalice (ex lingurite), ci numai cu plastic sau hartie. Cand le luati cel mai simplu este sa folositi capacelul flaconului.
Cand luati remediile trebuie sa nu fi mancat cel putin 2 ore inainte. Acest lucru e valabil si pentru orice lichide care sunt altceva decat apa (ex: suc, ceai). Remediile se pun sub limba si se vor topi singure in cateva minute. In cazul copiilor mici se dizolva in putina apa (NU: ceai, suc, lapte). Dupa 1/2 de ora de la luarea remediilor puteti manca, bea sau fuma. In ziua in care luati remedii nu beti cafea si nu folositi menta sub nici o forma (de exemplu: pasta de dinti, guma de mestecat)."

Eli + Alice (04.03.05) si Ana (24.05.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Studiile de care tot intrebati sint incluse in cartile de homeopatie, incepind cu Materia Medica.

Se vede ca nu sinteti medici. Altfel,la intrebarea mea cum se poate vindeca o hemoragie masiva prin placebo, nu ati mai fi raspuns aiurea. Astept si eu un raspuns coerent. Si nu exemple personale, ca vad ca pe ale mele nu le acceptati, chiar daca era vorba de pacienti. Multumesc.

Cristina, mamica de Damiana, eu nu am prescris niciodata Oscillococcinum, pentru ca nu respecta chiar toate principiile homeopatiei. Dar stiu ca unora le-a facut bine. Iar altora nu. Nici rau, dar nici bine. Deci poti sa-i dai. Sau poti consulta si un homeopat.

Oricum, da-i antiinflamatoare, nu lasa sa-i creasca febra necontrolat.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Revin sa zic ca eu nu dau doi bani pe studii "stiintifice" publicate pe net sau in presa scrisa, in care cercetatori de la universitati mai mult sau mai putin obscure descriu descoperirea noului remediu contra.... prostiei, sa zicem. Adica a orice. Studii facute ca sa aiba presa ce scrie. Sau inflorite de presa in asa fel, incit sa "dea bine" la tipar. Prefer tratatele scrise ca urmare a ani de zile de cercetare clinica si a statisticilor in domeniu. Eu nu am invatat de pe net nici pentru facultate, nici pentru examenele ce au urmat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

simina, ca homeopatii nu dau doi bani pe stiinta asta stiam foarte bine, e evident, altfel n-ar fi homeopati, ar fi medici
Studiile alea nu ai cum sa le gasesti nici pe net nici in alte carti pentru ca pur si simplu, nu exista. Daca ar exista homeopatii ar fi primii care sa le afiseze, nu numai pe internet dar si pe toate gardurile, din pacate pentru ei si din fericire pentru noi rezultatele studiilor existente nu le permit o asemenea publicitate.
Lucrurile au mai evoluat de la hahnemann incoace, toate publicatiile stiintifice se gasesc pe internet, inclusiv cele ale homeopatilor, trebuie doar un acces special, asta e tot. nimeni nu mai invata "doar din carti", medicina stiintifica a evoluat, doar homeopatia a ramas la metodele si "tratatele" de acum 300 de ani.
Apropos, stii care e parerea AMA (American Medical Association) despre homeopatie? O considera 'practica medicala'? Ah, uitasem, probabil ca nici pe astia "nu dai doi bani", tot o asociatie 'obscura'...

miria, ti-am dat sfatul pe care l-as fi aplicat copilului meu. Daca ar fi bolnav nu as sta pe net sa intreb despre efectele ciungii mentolate asupra febrei, l-as duce la medic si as respecta prescriptiile si regimul asociat. Daca un medic ti-a recomandat Oscillococcinum, ar fi trebuit sa-ti dea si indicatiile si regimul, daca nu e asa, du-te la altul, competent, e inutil sa stai sa cauti pe net cu "kk la fund ", (ca sa ma exprim la fel de "academic" ca tine, asa cum se cere pe aci).
Inteleg ca n-ai citit subiectul si nici nu te intereseaza, da' macar titlul l-ai citit? scrie undeva despre guma nementolata acolo? sau ai deschis un subiect la intamplare si ai scris la el? si ups, ce coincidenta l-ai "nimerit" tocmai pe asta?
Sa fim seriosi, nu suntem toti atat de naivi pe aci, d'aia nici nu au toti nevoie de ficati de rata ca sa-si scada febra.

dealtfel, io am spus ce aveam de spus la subiect, sunt convinsa ca polemicile au fost utile si au dat de gandit celor deschisi altor opinii, capabili sa gandeasca singuri si sa renunte la clisee. Ceilalti vor continua sa cumpere zaharel cu 1000€/kg, insa conditionat sub forma de bilute colorate si vandut cu gramul in farmacii. Monsieur Boiron si asociatia hoemopatilor le va fi vesnic recunoscatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Simina, inteleg ca esti medic de profesie. unul care trimite pacientul la homeopat. ok, nu ma bag, dupa atattia ani de studiu pe care ii ai, ar fi o tampenie din partea mea sa-ti judec deciziile.

Dar, totusi, in calitate de cadru medical ce se respecta(si asa reiese din postarile tale) ,care are legatura cu homeopatia, sigur si cunostiinte in domeniul homeopatiei, ar fi fost corect sa intervii direct si de la inceput cu sinteza ultimelor tale postari. adica ceva genul: eu sunt medic, recomand homeopatia, insa am primit sfaturi avizate de la homeopati de aici si din afara care spun ca firma BOIRON, implicit produsele sale nu sunt tocmai pe principiile homeopatiei.primite de la tine,cadru competent, poate ar avea mai mare greutate aceste sfaturi.

Asta pt ca e vorba de copii aici, de mamici care la puseu de febra mare al copilului stau si intreaba de alimente permise/nepermise in administrarea oscillo.

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Pentru Miria-Cristina. spui ca fetita a fost vazuta de un medic adevarat .din cate vad, este un copil mic,de doi ani si un pic unde complicatiile unei raceli/infectii pot fi urate.

banuiesc ca alegerea homeopatiei a survenit dupa ce ai avut experiente neplacute cu administrarea antibioticelor( nu si-au facut efectul) si tu ai tras concluzia ca nu sunt bune.

1) daca nu ai facut antibiograma, si nu dai exact antibioticul ce trebuie, atunci nu are efect.

2)in caz de virus, iar nu are efect. dar se prescrie de regula la copii mici,batrani etc pt a preintampina suprainfectia bacteriana. sfatul meu e ca ar trebui sa ai un medic pediatru la copilul tau, care sa il cunoasca, si sa stie cand e nevoie sau nu de antibiotic.

ganditi-va ca s-ar putea sa le prescrie abuziv, de frica sa nu se ajunga la cmplicatii,deces, si apoi cine cade vinovat??

Acum citeste bine, si cantare.

copilul tau are febra, nu ne-ai spus exact diagnosticul , dar banuiesc ca ori viroza,gripa, ori aamigdalita ceva.

daca e de natura bacteriana si tu nu-i dai antibioticul , s-ar putea sa ai surpiza sa nu-ti raspunda respectiva bacterie la tentativa de ficatel si sa faca complicatii. adica sa coboare respectiva domnisoara bacterie inspre plamani si te-ai pricopsit cu o pneumonie bacteriana.

Si, evident, ajungi la urgente cu copilul, poate chiar la medicul ce ti-a dat antibiotic, cu codita intre picioare.

daca fetita are ceva de natura virala, tu decizi(asta in absenta unui doctor care iti cunoaste copilul bine si stie ce prescrie) ii dai sau nu ii dai antib.

daca nu-i dai si lucrurile par sa se complice, febra tine zile in sir, (vezi mesajele lui JA,Dumnezeu sa o ajute) si tu refuzi antibioticul si o dai inainte cu oscillo, poti avea marea surpize a unei infectii bacteriene pe langa virusache.

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miria_cristina

De ce ai senzatia ca fata n-a fost vazuta de un doctor ADEVARAT cum consideri tu?

In afara de asta, nu stiu daca ai copil, dar cu siguranta este mai mult decat deranjant (ca sa ma exprim mai politicos decat simt acuma) sa faca cineva o gluma despre copilul tau cand este bolnav, iar tu esti cu KK la fund pentru el si incerci si marea cu degetul -ca doar e WE!!

Iar leacurile sau remediile sau tratamentele alternative sunt pentru cine cred in ele si orice polemici sunt de prisos asa cum am mai zis.
Eu nu vreau sa particip la disputele voastre si nici sa va cer parerea. Am pus o intrebare STRICT pentru cei care cunosc si asteptam un raspuns din partea lor. Pe restul ii consider nepoliticosi si in afara interesului meu, nu va cunosc discutiile anterioare si nici nu ma intereseaza in momentul asta!

Daca pe tine te intereseaza strict pareri privind alimentele contraindicate in cazul administrarii oscillo, ai doua variante de raspunsuri:

-in genul" am folosit draga mea, ti-l recomand cu calcura, mananca aia si ailalta ca sa nu-i tai efectul" fara sa le peste de faptul ca tu ai de fapt un copil cu febra mare.

-sau in genul postarii Siminei, care, desi medic adept al homeopatiei nu prescrie oscillo, pt ca efectele sunt impartite, si iti recomanda medicamentatie antipiretica

daca tu vrei neaparat sa nu ne bagam, ba mai mult ai impresia ca ca se fac glume pe seama copilului tau bolnav, ok, treaba ta. si a copilului tau. dar ne pasa(cel putin mie) de copilul tau si al altuia bolnav, si de aia ne lungim kilometric

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

Mergi la inceput