oscilococcinum - eficient in prevenirea virozelor?
Raspunsuri - Pagina 11
Hani spune:
Mai fetelor, mai aveti putin si va luati de par!
Eu am dat de toate. Fata de 6.5 ani a luat pana pe la 4 ani cam toate antibioticele usoare si medii de pe piata, iar baiatul l-am bagat in spital dupa antibiotic.
Folosesc homeopatia.
Studiile, chiar de renume, nu fac doi bani, criteriile si experienta conteaza. Au fost studii dupa zeci de ani de utilizare de medicamente si au ajuns la concluzii ca sunt cancerigene sau in alt fel daunatoare.
Fiecare da la copil ce crede. Daca doctorul prescrie si eu nu vreau sa-i dau e alegerea mea si suport toate consecintele. La fel si daca ii dau de la mine putere sau daca merg pe mana unui doctor, dar nu e un tratament potrivit.
Am mai scris-o : medicina nu-i inginerie: pui surubul la loc si gata, s-a reparat!
Cred ca noi ca parinti trebuie sa selectam dintre atatea studii,prospecte si forumuri ceea ce se aplica propriului copil. Eu stau si casc gura la toate barfele, dar ii dau copilului ceva numai cand sunt sigura pe mine. Si tot nu sunt perfecta. Copii mei tot racesc. Mai depinde si de bolile din neam, de sensibilitatea copilului, de multe si marunte.
Eu sunt foarte rationala si nu aveam nici o incredere in homeopatie, dar pe pielea mea si copiilor mei am vazut ca merge. Acuma depinde daca iau din auzite sau merg la un homeopat.
Stiti ca la chinezi cancerul, bolile cardio-vasculare sunt rare. Oare de ce. Alimentatia si medicatia. Toate "prostiile" de scoarte de copac, piei, alge, testicole si buruieni. Or fi stiind ei ceva.
Eu dau mai mare credibilitate experientei de ceva mii de ani sau experientei mele reduse decat tuturor studiilor mai vechi sau mai noi si tuturor parerilor medicilor de tot soiul.
Am o pediatra cu mult bun-simt, cu multa experienta si foarte psiholoaga pe care ma bazez in 90% din cazuri. Si ea poate gresi, dar mai am si liber arbitru. Nici vizitarea a 3-4 doctori intr-o saptamana, nici aplicarea tuturor retetelor lor nu-i buna. Organismul se mai si reface, mai protesteaza. Nu una-doua antibiotic. Depinde de la caz la caz. Dar nici indolenta si prostie sau prea multa incredere in imunitate! Daca e grav si stai prea mult fara tratament (din diverse motive) exista riscul sa mori!
Si fata mea se lupta acum cu o viroza complicata cu bacterii si sper sa o dreg cat mai repede.
Parerea mea este ca Oscilo e bun pt cine crede in el si numai 2 maxim 3 zile, in conditiile unei evolutii a bolii relativ bune. Daca dupa 36 ore mai are febra si nu se vad imbunatatiri e nasoala treaba! Cat despre prevenire, eu nu cred prea tare in scheme. Eu dau Echinaceea si Imuno Royal si am fost mai multumita decat cu Ribomunil. Depinde , cum am scris mai sus.
Homeopatia eu stiu ca nu face rau, decat daca se tergiverseaza trecerea la tratamentul alopat.
Sper ca nu v-am suparat.
miria_cristina spune:
Mai, fetelor, statul pe net cred ca va da impresia ca doar aici se reduce totul si ajungeti sa trageti concluzii si sa presupuneti lucruri care nu-si au rostul.
Va multumesc pentru bunele intentii si pentru raspunsurile suplimentare. Daca am pus o intrebare si nu vroiam alt raspuns in locul ei era pentru ca Damiana a fost vazuta de medic acum 2 zile, i-au fost prescrise medicamente, dar desi nu se simte rau, ieri a facut 38 si nu i-a scazut decat cu greu.
Astazi, o va vizita din nou medicul sa-mi zica ce sa-i adaug, eventual antibiotic, caci nu a considerat ca este cazul la prima consultatie.
Adaugat medicatiei pe care i-o dadeam am vrut sa-i dau si Osciloccocinum, dar in prospect nu scria ce gusturi sunt de evitat, iar eu stiam ca este ceva. Telefonic am intrebat-o pe doctora daca pot sa-i dau si a fost de acord, dar uitasem s-o intreb si cum se administreaza.
Asta e tot!
Vroiam un singur raspuns, nu sa stau si sa cer consultatii de la oamenii care sunt dornici mai mult sa polemizeze. Eu nu-mi vintec fata cu leacuri aplicate de altii pe internet si nici cu consultatii date prin email.
Cerusem doar un respuns, atat!
Eu inteleg ca m-ati prins la mijloc intr-o discutie pe care o banui fara sfarsit, dar pentru mine nu e momentul potrivit si nici nu sunt omul potrivit pentru asa ceva.
In concluzie, ca sa ies din hora asta; multumesc celor care au avut un sfat si pot spune, ca acuma am timp sa va raspund pentru ca fata este bine.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
light spune:
Miria Cristina ii urez sanatate fetitei!Daca imi permiti sa imi dau si eu cu presupusul, cred ca era mai simplu daca te duceai direct la google si tastai "alimente interzise in homeopatie". In felul acesta nu te mai enervai pentru ca vrand nevarand ai nimerit deja in mijlocul unui subiect unde spiritele erau deja incinse si fiecare vrea sa isi argumenteze mai mult sau mai putin agresiv, punctul de vedere facand mai multe sau mai putine presupuneri raportate la postarea ta.
flaviutza spune:
Hani, ce spui tu in mesajul anterior mi se pare de bun simt. numai ca, se vede treaba, te-ai informat.
dar ce te faci cu situatii in care, desi starea copilului pare sa se agraveze ,se refuza medicatia aloptata pe motiv ca : nu se ia antibiotic peste homeopate, i-am dat antibiotic in trecut si i-a facut rau, despre oscillo gasesc date cum ca ar ar functiona perfect chiar in cazul preventiei gripe aviare, etc.
Eu nu sunt impotriva homeopatiei ,aia originala, de la mama ei. nu stiu, nu-mi permit sa comentez. poate e sarlatanie, poate ca nu e , stiinta nu le stie pe toate.
insa sunt impotriva lui Oscillo cumparat de la farmacie de capul meu sau la indicatia sumara a unui doctor. trecand peste faza cu atomul imprastiat si scuturat de rata, ar mai fi cateva aspecte:
-contine lactoza, se spune ca e recomandat inclusiv bebeilor, dar la contraindicatii nu spune despre intorelanta la lactoza.
-homeopatia se practica pe principiul unicitatii, adica persoana si remediul, nu un remediu pt toti.
- peste tot pe net gasesti despre el ca le previne pe toate, inclusiv gripa aviara, ca poate fi folosit pe post de vaccin antigripal.
Daca ai un homeopat bun, din ala adevarat, presupun ca nu-ti va prescrie oscillo la infectie in gat si febra 39. si atunci, de ce nu? dar pana una alta, mai dam o raita pana la farmacie ca asa am citit pe forum si luam osccilo. si eventual, si un Bronhovaxom, un Imunobaby, cum apare unul nou, cum hai sa fac niste experimente pe copil: mai raceste, nu mai raceste?
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
Hani spune:
Corect, din nou. Sunt de acord. De altfel pe preparatele homeopate scrie ca dupa 2-3 zile de tratament, daca nu se amelioreaza simptomele trebuie consultat medicul. Si un homeopat bun, ar trebui fie sa prescrie si alopat, fie sa te trimita la un medic alopat. Depinde si in ce stadiu al bolii apelezi la homeopatie ca se poate sa nu mai apuci cele 2-3 zile.
Am o vecina, care se batea cu pumnii in piept ca fata ei de 4 ani nu a fost racita niciodata, ca atunci cand e racita (!) ii da numai homeopat, dar cand am intrat in casa ei, am vazut la loc de cinste (pe mobila, la indemana) vestitul Nurofen plus un antibiotic.
Acuma depinde si pe cine crezi!
vilma spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
dar tot tipul cat merge ii mucioasa. cum de altfel sunt si ceilalti. nu ii dau nimic, eventual cate un ceai. la asta ma refeream. sunt destui copii, fara sa fie "stimulati" imunitar in vreun fel( si aici nu ma refer la oscillo, care pare inofensiv, ci la vaccinuri orale sau injectabile etc)care racesc la inceput, o luna, doua ,trei apoi se acomodeaza.
Flaviuta, daca e asa si ai noroc de un copil care e rezistent la virozele respiratorii, te invidiez in sensul bun al cuvantului. In schimb, vreau sa stii ca un copil care face des bronsite nu inseamna neaparat ca e un copil bolnavicios, ci pur si simplu ca are o sensibiltate. Cum a capatat-o, sau daca e innascuta, nu mai conteaza acum.
Desi am incercat si eu initial, cand am apelat la hoemopatie, sa intelg principiile de functionare, istoric, etc, astazi nu ma mai intereseaza. Consider ca daca doctorul, medicul sau cum vreti voi sa-i mai spuneti, pune diagnosticul corect si tratamentul lui isi face efectul, nu mai are rost sa pierd timp pretios. Recunosc ca imi e greu sa asimilez principiul de functionare. Si ma abtin cu greu sa nu dau "mai mult" in ideea ca, copilul se vindeca mai repede, mai usor. Dar atat am retinut: un remediu administrat aiurea (ca dozare, dilutie) poate face rau.
Doctorul m-a certat cand am dat oscilo de capul meu. Mi-a spus ca mai mult de 3 doze consecutive duce la dezechilibre energetice. Mi-a facut o schema si mi-a explicat cum se da, si mi-a spus ca efectul maxim are loc atunci cand il administrezi cat mai la inceputul racelii.
Eu as spune sa nu luati homeopate fara supraveghere medicala
La fel cum nu dati antibioticele gasite prin casa. Despre cei care nu vor sa apeleze la homeopatie, eu gandesc ca nu au avut probleme mari de sanatate, nu au trecut prin stari de disperare vazand ca tratamentele celelalte nu au efect. Nici eu n-am fost la inceput asa de increzatoare. Dar nu mai aveam alta alternativa. Incercasem deja orice alta pista.
Eu va urez multa sanatate, sa avetti cat mai putina nevoie de doctori de oricare fel ar fi ei.
xenocid spune:
Sa râdem cu homeopatii
Satuii de penibiliul prescrierii continuue a medicamentelor ce contin nimic homeopatii s'au gandit (aparent mult) sa'si impopotoneze teoriile.
Pe linia asta se inscrie si un editorial amuzant (Homeopathy, Volume 91, Issue 4, October 2002, Page 268 - la care am si abonament, asta asa ca sa nu acuze lumea ca nu citesc de Practica Sarlatania).
Nu'mi cereti sa traduc ca nu se poate, asa cum nici ce face autorul - bamboozling nu se prea traduce in romana:
The size (number of globules) of a
dose is also immaterial in prescribing. All these suggest
that homeopathic medicines tap energy from an
enormous reservoir. The so-called ‘quantum vacuum’
is such a reservoir. The vacuum or void is not nothing,
as the term suggests. It contains enormous residual
background energy known as zero point energy. The
concept of ‘engineering the vacuum’ has been put
forward by Nobel Laureate Lee. Many researchers see
the vacuum as a central ingredient of 21st century
physics. Some even believe the vacuum may be
harnessed to provide a limitless supply of energy.
Observing many anomalies and their lack of stability
in fundamental research and clinical trials of homeopathy,
Walach proposes a non-local interpretation of
homeopathy. He does so through Jungian synchronicity.
He suggests that the effects of the homeopathic
remedies are not locally tied to homeopathic medicines.
Instead, he suggests that homeopathy acts by
magically activating connectedness using a system of
signs.
So it seems
more plausible that, like wave-particle duality, homeopathy
may have two facets: one local and the other
non-local. The possible link of homeopathy with the all
pervading quantum vacuum may automatically provide
a non-local nature. The mysterious quantum
vacuum has been becoming increasingly researchable
physically and deeper investigations, with regard to
homeopathy, can be carried out.
N'am facut eu medicina, dar Rajendra P Upadhyay (autorul) este un om de o vasta incultura.
Magie, mister, nimicul care in ciuda numelui nu inseamna nimic si vidul plin sint instrumentele esentiale ale sarlatanilor moderni.
Poate din aceasta cauza www.randi.org/research/index.html" target="_blank">Premiul de 1.000.000$ acordat primei persoane care demonstreaza eficienta medicatie homeopate ramane in siguranta pe termen nedefinit.
Alin
Hani spune:
Destul de sec!
Iata ca nu sunt asa culta cum credeam. Nu citesc totii autorii inculti. Scuze!
denizel spune:
Mi-e greu, foarte greu sa recunosc
, da' m-a termenat articolu'
.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.