oscilococcinum - eficient in prevenirea virozelor?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

cl, la greturi nici la mine n-a mers nici un fel de medicament, era de asteptat Insa una este atunci cand un medicament contine un principiu activ caracterizat, despre care se stie unde actioneaza si cum si alta un remediu care nu contine nimic si se bazeaza doar pe sugestibilitatea noastra. Daca primul are sa zicem 80% sanse sa aiba efect al doilea nu sare de efectul placebo care nu rezolva nimic. Primul e rezultatul progresului stiintific, cel de-al doilea se bazeaza doar pe 'credinte', prin urmare= sarlatanie, asta e diferenta.

simina, poti sa-mi dai un link catre studiul clinic care a permis observarea faptului ca homeopatele au efect in oprirea hemoragiilor? Sau iar e cazul vindecatului X? ca asa ajungem de unde am plecat, adica la axioma "va zic io ca e bun fiindca la mine a mers".
Asta nu e o dovada ca un medicament e eficace, efectul trebuie sa fie reproductibil si la (multi) altii.
De exemplu, pentru a putea determina efectul anticoagulant al aspirinei s-au facut peste 6000 de studii clinice pe aprox. 50.000 de pacienti. Abia dupa aceea fabricantii au putut sa scrie 'anticoagulant' printre indicatiile asipirinei. Cand homeopatele vor da rezultate la astfel de studii sunt gata sa-mi revizuiesc opinia, pana atunci tot sarlatanie este.

vilma, ai dreptate, stiu ca homeopatii au facut medicina, (doar in unele tari printre care si Ro, ca nu e valabil peste tot, in SUA homeopatii sunt pe cale de disparitie iar in unele tari din Europa nu e o specialitate medicala, Suedia de ex, bravo lor) insa eu am dubii cu privire la profesionalismul si competenta acestor medici, nu e interzis nu?

ramiris, ai ceva de spus la subiect, vrei sa ne vorbesti despre eficacitatea Oscillococcinum-ului, a homeopatiei, despre efectul placebo, ai contra-argumente pertinente la afirmatiile din mesajele mele? Sau care relevanta mesajului tau la subiectul de fata?
Ai ceva contra discutiilor pe un forum de discutii sau ce anume consideri ne-adevarat sau ofensator in sublinierile tale cu rosu? Poate poti sa fi mai clara cand faci acuzatii, nu e de ajuns doar sa inrosesti textul, spune si ce anume te-a deranjat? Ca autoarea topicului n-a cautat inainte de a deschide subiectul e un fapt usor de verificat, mai sunt cel putin 15 pe tema asta. Care e de fapt problema ta?

Cat despre Boiron, da, au aflat multi ca e o sarlatanie, toti cei pe care ii intereseaza ce inghit, nici nu e dificil, e de ajuns sa citesti prospectul Oscilococcinum si sa deschizi o carte sau un site unde sunt explicate dilutiile homeopatice (sunt o gramada).
Din pacate legea nu interzice vanzarea atomilor de paienjeni pisati, legea obliga fabricantul doar sa declare compozitia si modul de fabricatie al unui produs, demonstratia eficacitatii nu e obligatorie in Franta. Restul tine de marketing si de credulitatea sau ne-informarea cumparatorului.
Erai la curent cu ce zice legea cand ai intrebat despre judecarea lui Monsieur Boiron sau ai intervenit doar ca sa subliniezi cu rosu ce spun altii, ca la gradinita?
Daca ai si alte argumente la ceea ce am spus despre homeopatie, te astept sa le discutam, nu cred ca am gonit pe careva de aci, nici n-ar fi posibil, e un forum public unde scrie cine vrea si la care nu-s io administrator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by Siminaf

OK, sa zicem ca asa e si ca totul functioneaza pe baza de placebo.

Explica-mi si mie atunci cum de se poate rezolva prin placebo o hemoragie postnatala la aprox. 2 luni dupa nastere, hemoragie puternica, "ca la robinet"?! Tot prin placebo? Doamne ajuta! Inseamna ca s-a descoperit panaceul universal!

Multa sanatate tuturor!

Daca ar fi asa spectaculos cum spui tu aici ma gandesc ca ar fi pline sectiile de urgente cu medicamente homeopate.

Ba uite ca nu!:-) Chiar crezi ca este in interesul medicilor si al marilor producatori de medicamente sa fie acceptate remediile homeopate? N-o fi nici marea si temuta conspiratie a marilor producatori de medicamente, dar tare cre eu ca nu sunt straini de asta.
Ai vazut vreodata reactia unui medic din ala 'adevarat' care la-o- adica-ma-ntelegi nu se sfieste sa-ti scoata maseaua prin ochi , cand ii spui ca te-ai vindecat de ciocuri la coloana cu cataplasme de frunze de varza? Sau ca ti-a trecut cancerul cu maru' lupului?
Eu nu ii invinuiesc de rea intentie pe toti medicii. De fapt, daca ar trata o urgenta (pe tine, de ex :-))) cu urme de atomi incastrate in cristale de zahar si astea nu si-ar face efectul din cauza neincrederii pacientului, ei ar fi trasi la raspundere. In afara de asta, remediile se dau dupa o discutie destul de lunga cc cu pacientul (pe bune, sunt necesare o gramada de caracteristici individuale inainte de a fi prescris un remediu), discutie care nu s-ar putea purta cu cineva care are o colica renala.

In fine, eu chiar nu sunt suta la suta lamurita daca homeopatia e sau nu o sarlatanie. Ce nu pot sa-mi explic nicicum, dar nicicum, este vindecarea unei constipatii la un copil de 2 ani sa zicem, care pana atunci a incercat jde mii de tratamente alopate. Sa zicem ca s-a vindecat de la sine. Dar, cum se poate sa dureze acesta vindecare in conditiile in care se stie ca o boala precum constipatia nu este ceva ce tine doar de o alimentiatie incorecta, ci si de anumite caracterstici speciale ale persoanei respective.
In afara de asta, cum poate functiona efectul placebo la un copil de 2 ani?
Acuma na, risc sa ma fac aici de rasu' lumii, da' eu am dat copilului tratament pentru stimularea imunitatii (tratament personalizat, nu oscilo...) si nu s-a mai imbolnavit de galci de 8 luni (inainte de tratament innebunisem: facea puroi pe amigdale lunar, chiar si de doua ori pe luna ).
A, da, nu facu pana acuma nici viroza :-))

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Din pacate , problema are si o alta latura. sunt multi, foarte multi, care merg numai pe homeopatie. in cazuri disperate ajung la doctorul alopat. stiu o mama care inclusiv la febra 39,8 ii dadea si ii da la copil homeopatice . daca doamne fereste copilul ala va avea de luptat cu o problema grava, nu stiu unde se va ajunge.

Nu zic ca sunt total contra.nu stiu eu personal, cum functioneaza organismul uman.

dar stiu ca pareri cum e a unui doctor, citat pe aici pe site , gen " ar trebui sa aveti osillococinum pt fiecare membru al familiei , previne gripa umana si AVIARA " ma fac sa nu am pic de incredere in aceasta "stiinta"

sa luam un caz : copil firav, fara pofta de mancare, bolnavicios. e dus la gradinita si in primele luni raceste vai de mama lui. in loc sa fie luate masuri care sa creasca rezistenta organismului, copilul e indopat cu oscillo, si vaaai! da rezultate. au trecut doua luni si nu s-a imbolnavit! de fapt, copilul a scapat de perioada "de gratie" in care sistemul lui imunitar a luat cunostiinta cu virusii.

alta problema la acelasi tip de copil firav, cu carente de vitamine, bolnavicios , fara apetit. in loc sa cauti cauza acestor probleme, sa tai raul de la radacina, sa-i fortifici organismul, ii bagi pe gat vitamine si vaccinele pt imunitate, in speranta ca vor face minuni. si, in continuare, il tii din scurt, in sensul "nu alerga mami, ca transpiri", il lasi sa se indoape cu fast-food, pe ideea ca i-ai da orice, numai sa-l vezi mancand!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

sa luam un caz : copil firav, fara pofta de mancare, bolnavicios. e dus la gradinita si in primele luni raceste vai de mama lui. in loc sa fie luate masuri care sa creasca rezistenta organismului, copilul e indopat cu oscillo, si vaaai! da rezultate. au trecut doua luni si nu s-a imbolnavit! de fapt, copilul a scapat de perioada "de gratie" in care sistemul lui imunitar a luat cunostiinta cu virusii.

Flaviuta, despre ce vorbesti tu? Spui ca in "primele luni" raceste, si apoi dupa 2 luni de pauza de raceli, sistemul lui imunitar s-a intarit in mod natural. Despre ce perioade de timp vorbesti? Cat ii trebuie sistemului imunitar sa se consolideze? Dupa 3 ani de colectivitate, in speta gradinita, nu poti sa spui ca ai inca un sistem imunitar solid. Iar de intarit imunitatea poti vorbi abia dupa varsta de 4 ani, asa mi-a soptit mie un medic.

Indopat cu oscilo? dar tu stii care e doza recomandata? Indopat inseamna mult cantitativ? in fine, dozele in homeopatie nu se servesc cu polonicul, tocmai asta e marea dilema. Cum de au totusi efect?

Doruletz, nici la mine nu au functionat remediile homeopate pentru greturile din timpul sarcinii.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by doruletz

Da, si medicamentele clasice au efect placebo, nu vi s-a intamplat niciodata sa luati o aspirina si dupa 10 minute sa va treaca durerea de cap ?(desi medicamentul n-a avut timp sa actioneze, in 10 minute n-ajunge decat in stomac)

Vezi, Dorulet? Veeezi? Incepem sa vorbim aceeasi limba :-))
De ce iti poate trece capul doar la 10 minute dupa ce ai luat o aspirina? Probabil, fiindca organismul nu are nevoie de 500 mg de substanta activa pentru a reactiona. Poate este suficient doar un atom sau cativa atomi de acid acetilsalicilic care, in 10 minute de la secunda de contact a aspirinei cu mucoasa bucala a ajuns deja in sange. A, da, si sunt si dinamizati atomii aia. De la apa multa pe care trebuie sa o bem odata cu aspirina. Pai ce galgaiala e acolo in gura...

A, da, in alta ordine de idei, daca ar fi vorba despre placebo datorita increderii pe care o are pacientul in persoana care ii administreaza medicamentul, de ce nu se instaleaza si in cazul in care aceeasi persoana ii da ceva alopat?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetele, piua si ziceti-mi si mie ceva ca nu stiu!

Daca ii dau lu'fii-mea Oscilococcinum ce nu am voie sa-i dau in periaoda respectiva? Menta, usturoi sau ce?

Stiu ca nu se foloseste pasta mentolata si ciunga, dar de restul nu stiu....

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by denizel

Ba uite ca nu!:-) Chiar crezi ca este in interesul medicilor si al marilor producatori de medicamente sa fie acceptate remediile homeopate? N-o fi nici marea si temuta conspiratie a marilor producatori de medicamente, dar tare cre eu ca nu sunt straini de asta.

Ba uite ca da!:) 'Big Pharma' au, nu neg, pacatele lor. Sint gata sa investeasca tot ce au doar pentru a pune aroma de capsunici in vitamina C in conditiile in care exista o piata de disperati gata sa plateasca 9.99 pentru asta.
Atata timp cat tratamentul pentru malarie costa 0.99 iar piata de desfacere nu'si permite sa plateasca nici macar atat, nu o sa miste nici o eprubeta.

Pentru ca dintre toate companiile din lume ei sint ultimii care vor sa moara saraci. N'ar astepta niciodata luni de zile linga butoaiele de drojdie pentru a 'culege' antibioticele cand de aceeasi bani ti'ar putea vinde umbra fumului ficatului ratei.

Explicatia mea pentru inflatia de SAR-LA-TANI este aceea ca medicina alopata
este victima propriului succes. Faptul ca de mult n'am vazut pe nimeni mort de variola sau schilodit de poliomielita ne permite acum sa cerem rasfatati:
"Da cu aroma de fragute n'aveti" ?

Alin

Orgel's second rule: "Evolution is cleverer than you are."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by vilma

quote:
Originally posted by flaviutza

Flaviuta, despre ce vorbesti tu? Spui ca in "primele luni" raceste, si apoi dupa 2 luni de pauza de raceli, sistemul lui imunitar s-a intarit in mod natural. Despre ce perioade de timp vorbesti? Cat ii trebuie sistemului imunitar sa se consolideze? Dupa 3 ani de colectivitate, in speta gradinita, nu poti sa spui ca ai inca un sistem imunitar solid. Iar de intarit imunitatea poti vorbi abia dupa varsta de 4 ani, asa mi-a soptit mie un medic.

Indopat cu oscilo? dar tu stii care e doza recomandata? Indopat inseamna mult cantitativ? in fine, dozele in homeopatie nu se servesc cu polonicul, tocmai asta e marea dilema. Cum de au totusi efect?

Doruletz, nici la mine nu au functionat remediile homeopate pentru greturile din timpul sarcinii.

Vilma, din cate stiu eu, in primele luni, un copil sanatos si cu un organism rezistent e tot timpul mucios. fi-mea mere la tara,la cativa km de oras, la gradi(cei drept cam 10 zile/luna,restul sta cu noi acasa si sunt numai 10 copii) dar tot tipul cat merge ii mucioasa. cum de altfel sunt si ceilalti. nu ii dau nimic, eventual cate un ceai. la asta ma refeream. sunt destui copii, fara sa fie "stimulati" imunitar in vreun fel( si aici nu ma refer la oscillo, care pare inofensiv, ci la vaccinuri orale sau injectabile etc)care racesc la inceput, o luna, doua ,trei apoi se acomodeaza.

vrei sa spui ca pana la 4 ani copilul e sensibilos si trebuie sa stam cu frica de orice raceala? pai culmea, e bine daca raceste usor. asa se formeaza imunitatea. nu prin vaccinari si limitarea contactului si luptei reale cu virusul. e nasol daca lucrurile se complica si trece din pneumonie in pneumonie. si atunci o iei pe firul invers al povestii si cauti cauzele. nu ii bagi ceva pe gat, placebo sau nu, si gata, speri sa nu mai raceasca. sau mai rau, il vaccinezi cu diferitele combinatii ca sunt o groaza.copilul e si el om, in miniatura, dar om la urma urmei. ca daca ar fi asa, mai supravietuiam ca specie? apropo, in anumite situatii e mult mai rezistent decat adultul. vezi forma de "hibernare" care il poate ajuta pe bebelus sa nu moara de hipotermie. e pe net, a fost si pe discovey un reportaj

sunt si copiii sensibili, dar eu as cauta cauza datorita careia copilul meu rezista greu infectiilor, nu l-as stimula artificial. dar asta e strict parerea mea.

Esti sigura ca de la osscilo i-a trecut?

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by denizel

Ba uite ca da!:) 'Big Pharma' au, nu neg, pacatele lor. Sint gata sa investeasca tot ce au doar pentru a pune aroma de capsunici in vitamina C in conditiile in care exista o piata de disperati gata sa plateasca 9.99 pentru asta.
Atata timp cat tratamentul pentru malarie costa 0.99 iar piata de desfacere nu'si permite sa plateasca nici macar atat, nu o sa miste nici o eprubeta.

Pentru ca dintre toate companiile din lume ei sint ultimii care vor sa moara saraci. N'ar astepta niciodata luni de zile linga butoaiele de drojdie pentru a 'culege' antibioticele cand de aceeasi bani ti'ar putea vinde umbra fumului ficatului ratei.

Explicatia mea pentru inflatia de SAR-LA-TANI este aceea ca medicina alopata
este victima propriului succes. Faptul ca de mult n'am vazut pe nimeni mort de variola sau schilodit de poliomielita ne permite acum sa cerem rasfatati:
"Da cu aroma de fragute n'aveti" ?

Alin

Orgel's second rule: "Evolution is cleverer than you are."

Esti de groa-za!!! Bine macar ca ma faci sa rad!
Iata la ce am ajuns sa visez:
forumistu': eu cred ca [abc]
xenocid: da, poate ca [abc] poate fi foarte bine valabil, dar eu cred mai degraba ca [def] ar corespunde mai bine realitatii
forumistu': nu, nu cred ca [def] e tocmai nimerit, pentru ca, asa cum am zis [abc] explica perfect ceea ce discutam
xenocid: desigur ca [abc], dar gandeste-te, oare nu [def], bla-bla, bla-bla
A, ce era asta? alta mare pacaleala: asertivitatea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Io am spus deja ca efectul placebo exista si la tratamentele clasice (poate nu s-a inteles bine), am spus chiar ca metodele dublu-orb se folosesc tocmai ca sa elimine acest efect, prezent la toate tratamentele medicale.
(Mie nu-mi place termenul de "medicament alopat", nu exista asa ceva, asta e inventia homeopatilor pentru a-si putea introduce ficatii de rata in categoria 'medicamentelor'. Exista medicamente si leacuri vrajitoresti sau remedii, atat.)

Insa acest efect nu se explica prin 'atomii de ceva ajunsi in sange pe cale bucala', e un fenomen cu origine psihica, declanseaza producerea in creier a unor substante care atenueaza cateva simptome, asta e tot.
Dealtfel efectul placebo nu e produs numai de substante ingerate, nu-si aminteste nimeni de cazaturile copilariei cand "pupa mama si trece"? si uneori chiar trecea! tot efect placebo e si aci dar nu, explicatia nu este ca ajung "atomii din saliva mamei in sangele copilului" ( oricum, nici macar din punct de vedere homeopatic n-ar avea ce face acolo ca nu indeplinesc 'principiul similitudinii'...).

Despre copilul de 2 ani "vindecat" cu homeopatia, spun ce i-am zis si siminei, unde e studiul care arata ca remediul respectiv are efect in tratarea constipatiei la copii, pe cati pacienti a fost facut, s-au respectat sau nu normele studiilor clinice? Doar pe baza faptului ca unui singur copil 'i-a facut bine' nu se poate afirma nimic, poate ca i s-a schimbase alimentatia, poate ca medicamentele clasice pe care le luase pana atunci si-au facut efectul cu intarziere, poate ca a fost o vindecare spontana (exista si asa ceva), poate ca a avut un rol si efectul placebo (exista chiar si la bebelusi, am mai spus).
In orice caz, nu avem nici un element obiectiv ca sa putem afirma ca remediul are efect din moment ce acest efect nu s-a reprodus si la altii.

Da, stiinta nu stie totul, e evident, orice teorie stiintifica e susceptibila de a fi modificata. E exact opusul credintelor si dogmelor lor pe care nimeni n-are dreptul sa le contrazica. Cercetatorii chiar cu asta se ocupa, incearca tot timpul sa revizuiasca teoriile existente sau sa descopere altele noi. Desi daca ar exista rezultate concrete ale tratamentelor homeopatice, dovedite prin studii reproductibile, nu ar trebui revizuita o regula, doua, ci ar trebui schimbate chiar legile fundamentale ale fizicii si chimiei.
Insa nici asta n-ar fi o problema, o armata intreaga de cercetatori s-ar napusti daca s-ar intrevedea o sansa cat de minuscula ca un principiu de baza al fizicii sa fie schimbat, asta e visul vietii oricarui om de stiinta. Insa deocamdata nu e cazul, nu exista nici cel mai mic indiciu, nici o observatie practica, nici un rezultat verificabil al tratamentelor homeopate, nimic care sa justifice demararea cercetarilor pentru o asemenea epocala descoperire. Asta e motivul pentru care nu se fac studii mai aprofundate, nu banii.
(Caci bani s-ar mai gasi, chiar Mr Boiron e in topul 100 al averilor din Franta, nu e vrun mic fabricant iar Oscillococinumul e mai scump decat toate anti-gripalele existente pe piata... nu stiu cine are mai mari interese aci.)

Daca homeopatii ar spune pacientilor ca de fapt tratamentul lor este o "placebo-terapie" atunci ar iesi din tagma sarlatanilor si ar intra in cea a medicilor onesti.

Mergi la inceput