Copilasi de iunie-iulie 2003 (79)
Raspunsuri - Pagina 4
Kehleyr spune:
Nu mai poooooot. Si eu ca si Cornelia ma lupt cu bolile. Saptamana trecuta mi-a fost sotzul bolnav, a avut eterna si iubita de viroza care i s-a complicat - adica dupa o zi fara febra i-a revenit temperatura si a trebuit dat antibiotic. Acum e bolnava Stefania, nu stiu daca a luat de la el sau de pe la gradinita, dar imi face febra si tuseste de duminica seara. Pediatra a insistat sa nu ii dam pana acum antibiotic si eu am sustinut-o, mai ales ca starea generala era buna... dar de azi dimineata tuseste mai rau, azi noapte mi-a facut iar peste 39, acum doarme desi nu e in nici un caz ora de somn, si chiar si dupa paracetamol are o febra ingrata de 37.3 care din cate stiu eu e de infectie... asa ca aproape sigur vom lua antibiotic. Sunt nedormita, azi noapte ma trezeam tot timpul sa vad ce mai face, sosete cu otet etc. De fapt si ea ca si Maria Corneliei tuseste mai mult sau mai putin de cateva luni, dar pe ea o mai lasa uneori cate 2 saptamani...
Noptile acelea cand puteam sa dorm si eu cate 8-10 ore sunt numai amintiri sau vise frumoase. Acum imi doresc sa nu ma mai trezesc de mai mult de 1-2 ori. Si sa nu ajungem la spital.
Sambata trebuia sa plecam la munte, vacanta mea la schi pe care o visez de cand s-a nascut Sofia. Sunt o mama egoista ca ma gandesc la asta, dar zau ca daca dupa antibiotic e bine macar la noapte, maine si sambata, eu o iau pe sus si plec asa cu ea, la urma urmei ce se mai poate intampla?
Cornelia, alergiile sunt "boala secolului". Si mie mi se pare ca se da foarte usor vina pe ele, dar ma gandesc ca la cat de slabite si sensibilizate sunt de fapt organismele noastre, ale omului modern in general, e posibil chiar sa fie asta.
Bychi, la Farmacia Academiei gasesti tot felul de vaccinuri care in alte parti nu sunt. Vezi ca este undeva pe net numarul de telefon.
Tineti-mi pumnii si daca nu mai scriu ori sunt in spital ori sunt pe Kanzel .
Imi cer scuze ca nu am timp sa ma uit pe pozele nimanui dar am zis macar sa va scriu sa stiti ca inca n-am murit. Ma intreb cum ar fi fost daca ma imbolnaveam si eu...
alexandrueduard spune:
Dana: nu pot decat sa va doresc sa scapati cat mai repede de aceste viroze! Sanatate grabnica! Eu, desi te cred ca vrei sa evadezi, as sta acasa pana s-ar insanatosi, pt ca au anuntat si o vreme mai rece si cu ninsoare, spre weekend. Mai ales ca o sa fie putin obosita si mai slabita dupa viroza si antibiotic(daca va fi cazul). Si va duceti voiosi si sanatosi saptamana viitoare!
Gio: frumoasa foc bebitza ta. Ti-am citit si povestea nasterii, care m-a emotionat mult! Sunt sigura ca, oricare dintre noi, isi va aminti(si peste ani si ani de zile) fiecare moment al nasterii. Sunt momentele traite cel mai intens. Va pup si va doresc tot binele din lume.
Cornelia: Sanatate multa Mariutzei! Aveti mare grija cu infectiile astea ale cailor respiratorii, dar sper ca mergeti spre insanatosire. Stefan e bine?
Magda si Alex(3 ani si 6 luni)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’
Ioana Sora spune:
Buna tuturor.
Dana, multa sanatate.:)
De cand nu am mai scris... am tras mult cu Cata, cu bronsite astmatiforme repetate, ajunsesem sa-i dau antibiotic la trei saptamani... Doctorita ei sustinea ca e din cauza colectivitatii... Oricum, stiind ca am membri ai familiei cu alergii, inclusiv eu, am fost cu ea la alergolog si am descoperit ca e alergica. De trei luni i-am inceput tratamentul si, slava Domnului, nu am mai auzit-o o data sa tuseasca, nici febra nu a mai facut.
Cea mai mare problema pe care o am acum cu ea, e cu facut pisu pe ea. Nu are nimic, insa e din cauza stresului... Si cum ma bucur doua, trei zile ca nu a mai facut pe ea si imi spun ca si-a revenit, iar o ia de la capat...
Am citit ceva ce spunea Magdone despre greutatea lui Razvan... Cata a cam luat proportii, are 20 kg si 200 gr, asa ca i-am pus limita la cereale, nu-i mai dau paine si treptat ii scot si dulciurile.
Bychi, cu gradi nu mi-a iesit, nu-mi ajungeau banii. Nu renunt la ideee, cine stie... Intre timp, afacerea s-a concretizat intr-un magazin cu produse pt copii 0-13 ani si pt gravide. E in centrul Ploiestiului si e maricel... Acum sper si sa "rezist", nu am avut niciodata de-a face cu comertul, pana aum trei luni.:D Daca nu, macar am incercat...
Ce perle a mai spus Cata...
"Ce daca are gauri ? I le tai eu cu foarfeca..." - era vorba despre o haina veche, gaurita pe care o voia ea musai...
Intr-o seara, a inceput sa planga de mama focului: "Cine a rupt luna ? Luna mea..."
Intr-o dimineata, in masina, rupe mana unei papusi si incepe sa planga sa i-o reparam. Era si bunicul ei in masina, care ii spune ca nu are cum acum, diseara, cand ajunge acasa. La care Cata: "Vreau sa fie acum diseara."
Sa aveti o seara frumoasa...:)
Marox spune:
Gio, felicitari!!! Sa-ti traiasca micuta Victoria si sa fie sanatoasa! Am citi povestea nasterii, frumos ai scris...
Cornelia, Kehleyr, si Alex e la fel, tuseste din noiembrie, cu mici intreruperi. Am avut si noi perioada in care cum il puneam in pat incepea sa tuseasca si el e ca taica'su, cind tuseste . Cred ca are si probleme cu poilipii si amigdalele pt ca mai tot timpul sta cu gura cascata si respira destul de greu. A avut si bronsita asmatiforma, cind am auzit m-am gindit imediat la alergie, dar doctorul a zis ca nu are legatura. E din cauza zgomotului care se aude la respiratie, ca la astm, fara sa fie astm. Mi-e mi-a dat sa cumpar un tub in care sa sufle si un broncho-dilatator, Alex era incintat.
Ioana, succes cu magazinul!
bychi spune:
Kehleyr, multam tare mult! am luat vaccinul.
Ioana, succes cu magazinul! Vanzari on-line?
Weekend fain va dorim
Bychi, Tiberiu (28 iul 2003) si Theodor (01 oct 2006)
pojogam spune:
Buna fetelor,
Nu am disparut inca din peisaj si am rams cu acelasi dor fata de voi ...
Saptamana trecuta am fost la Bacau si Flaviu era si el pocnit de raceala cu ochisorul usor rosu si -curgator daca pot sa spun asa, si tuse ..numai ca Flaviu face foarte rar febra, in general se moleseste si din baiatul iute il vezi ca e ceva in neregula! Dr. mi-a spus ca e din categoria care ar avea un sistem imunitar mai slab daca nu face febra... Cum din tuse poti da usor in voma , cel putin la el , l-am trecut pe siropel de sumetrolim ( usor-pe baza de biseptol); nu as avea curajul ca Dana sa il las far sa-i dau un antibiotic....M-au speriat cumplit toate reportajele de la TV legate de copii cu vesti destul de triste... de parca doresc sa isterizeze...
ne-am jucat minunat si i-am listat fel de fel de jocuri (vb de link-ul la cum sa-ti petreci timpul cu copilul) ii place tare mult sa gaseasca solutii sau sa asocieze imagini...Am o problema cu calculatorul si jocurile de gradinita, ca toate au inceput din vina mea si acum nu stiu cum sa raresc statul la calculator!
NU stiu daca gandind ca eu as face fata bolii mai bine decat copilul meu a avut vreo importanta, cert e ca m-am imbolnavit serios si brusc cu tuse urata( eu nu am amigdale) si de 2 sapt sunt cam asa ca drogata... sper ca in acest w/end stant in casa si cu toate doctoriile sa imi revin pentru o noua saptamana. Personal ma laudam ca nu prea racesc dar atunci cand mi se petrece raspund urat... cad la pat.
Gio felicitari pentru nastere si sincer ma gandesc ca uite asa o sa capat si eu curaj! Ma gandesc ca anul asta fac 37 de ani(destul de multi) si uite ca nu mai e foarte mult timp pentru un al doilea ...
Dana iti doresc sanatate la copii si la sot ca sa nu se mai plimbe "virusii" prin casa!Totusi vad ca faci fata bine...
Si noi ne gandim sa mergem sapt viitoare la Durau unde ar fi zapada si sa ne bucuram de o iesire impreuna. Am ceva emotii din cauza ca e un drum cu serpentine si il stiu pe Flaviu mai sensibil...
Bychi La mureste-ma si pe mine dece trebuie sa-i faci iar vaccin lui Tibi?! Dr lui Flaviu mi-a spus ca pana la 5 ani nu trebuie sa mai faca nimic, e ceva suplimentar ce vrei tu?
Eu am facut doar vaccinul clasic cel oferit de stat nimic in plus, ne fiind adepta a fel de fel de vaccinuri..
Va doresc sanatate multa si multa si putere si rabdare la gravidute
pupici!
nicol74 spune:
Buna fetelor !!
noi suntem bine, momentan sanatosi toti, am fost plecata din nou,
o perioada lunga, tare rau e sa pleci de acasa ...
Urez insanatosire grabnica la toata lumea !!
Gio felicitari pentru fetiza mica bebe, e foarte dulcica !
va pup,
Nicoleta
amik spune:
sunt suparata foc!
de trei zile alexandra are o enterocolita, vomita, diaree, nu mananca nimic...fiecare inghititura de ceai trebuie insotita de promisiuni, pacaleli, etc.a venit dr de trei ori la noi, ieri i-a facut un metoclopramid injectabil... am plans de m-am umflat cand o vedeam cum zace. aseara insa parea mai bine, ieri nu a mai vomitat tot ce manca, dar burtica tot pare sa o doara. e la socrii mei ea, pentru ca noi mai avem o grija si cu sarcina.
sambata am fost la control ginecologic si inca o data dr meu nu a vazut mare lucru la ecografie.ma tot intreba daca ma dor sanii, daca am greturi-si, culmea, nu ma mai dor sanii si greturile si starile de rau chiar sunt rare...am inceput sa plang acolo pe masa si dr imi spunea ca nu trebuie sa ma ingrijorez , ca e ecograful ala mai prost, ca daca nu am avut sangerari ar trebui sa fie ok...dar oare sarcina oprita din evolutie nu e un risc???
azi ma duc la o intravaginala si habar nu am cum e procedura.mi-e frica de mor si ma rog in gand de trei zile pentru ambii mei copii sa fie sanatosi!!! altceva nu conteaza!
ps:mi-a venit masina.e superba.
Alexandra mare, Alexandra mica(10 iulie 2003) si margica din burtica
amik spune:
am venit acum de la dr. am sarcina oprita in evolutie. nu dureri, nu sangerari, dar la eco nu se vede inima, iar sacul embrionar are dimensiuni de 8 sapt.
sunt distrusa.
Alexandra mare, Alexandra mica(10 iulie 2003) si margica din burtica
Maadi spune:
Buna,
Gio - felicitari inca odata pentru frumoasa Eva. Am vazut pozele si este superba, la fel ca surioara ei. Ce mai face Taisia, cum a reactionat cand si-a vazut surioara?
Cornelia imi pare nespus de rau ca trebuie sa treci printr-o perioada asa de grea si sa fii supusa la atatea incercari. Sanatate multa si sa auzim numai vesti bune.
Si noi am fost tare raciti, saptamana trecuta am stat acasa cu Calin. Eu am dat tonul si Calin a luat si el. Rosu in gat, febra mare, care s-a lasat cu o tuse urata, cu varsaturi. Acum suntem bine, si trebuie sa ne punem pe picioare fiindca de la 1 martie incepem si noi gradi. Noroc ca suntem destul de maricel si avem de unde da jos - avem cca. 1.10 si 25 kg, dar nu suntem gras si nu ne omoram cu dulciurile, in schimb mancam foarte multe fructe. Cat despre ce sa mai gatim, intr-adevar o mare problema care probabil ne-o punem toate cel putin odata la 2 zile.
Pupici la toata lumea si multa, multa sanatate si sa auzim numai de bine!
Maadi si Calin (19.07.2003)