Copilasi de iunie-iulie 2003 (79)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

buna fetele,

incep saptamana intr-un ton mai putin bun. am sesizat ca andi nu prea mai aude si sper sa fie de la dopurile de ceara. am fost cu el duminica trecuta sa i le scoata si nu a reusit decat la o ureche, ptr ca nu a stat. mi-a si zis dr ca tb scoase neaparata ptr ca o sa inceapa sa nu mai auda si parca a cobit frate... sper sa fie numai asta... cand il aud cum zice "poftim?, poftim? poftim?" cand ii zic cate ceva mi se face rau...

si azi la gradi asistenta mi-a spus ca nu mai are pofta de mancare ca inainte, sa ii dau niste vitamine ca probabil este reactia de dupa antibiotic (?!?)
voi le dati votamine de pofta de mancare?

gabi - felicitari ptr sarcina, sa fie intr-un ceas bun.

gio - sanantate fetelor! ce dulcica e eva

cornelia - stefan e superb!!! ce ochi are dumnezeule! asa ii avea si andi cand era bebe dar cu timpul si-au mai pierdut din marime...

anamaria - si andi este intr-o faza prelungita a lui "pentru ca asa nu vreau eu!" nu am gasit solutie inca, cateodata reactioneaza la explicatiile noastre binevoitoare, altadata mai reactionam noi...

romana - multa putere in continuare - nu stiu ce sfat sa iti dau, poate ar trebui sa il pregatesti pe sot pentru cand o sa incepi serviciul

carmenutza - daca ne citesti?... cum e la gradi la maya? intreb pentru ca incep sa constat eterna neimplicare a personalului fata de copii, si a inceput sa mi se ia. singurul atu e ca sunt doar 15 in grupa, dar chiar si asa... incep sa cred ca cu cat sunt mai putini, cu atat le dau mai putina importanta. gradi lui maya e f aproape de serviciul meu si e cotat ca o gradi f buna, ar vroiam sa stiu o parere din interior. si nu in ultimul rand...ce mai faceti voi?

va pup, sa aveti o saptamana buna!

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Pitzinuca: eu ii dau vitamine pt pofta de mancare, dupa o perioada de boala prelungita. Acum tocmai am terminat MULTISANOSTOL, care a fost ffff bun. Avusese o viroza digestiva, transformata in viroza a cailor respiratorii si era asa de slabit, incat fara ajutor cred ca se refacea f greu. Ii mai dau vitamina C si ursuleti cu echinaceea pentru imunitate.
Nu stiu ce sa iti zic in legatura cu auzul. Ti se pare ca ar avea urechiusele infundate?
I-am facut si eu analizele si au iesit bune. Are cateva putin marite, dar este f normal la cate raceli a avut. Asa mila mi-a fost de el can i-au luat sange... L-am tinut eu , dar mi se rupea sufletul cand il auzeam cum plange. Sper sa nu mai fie nevoie sa i le repet.
Am fost aseara la Galele circului, unde a fost superb. A fosr cel mai frumos spectacol de circ la care am fost in ultimii ani.
Va pup si va doresc o saptamana cat mai buna!

Magda si Alex(3 ani si 6 luni)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Salutare dragi mamici!

Calculatorul asta are bazdaci si nici pe mine nu m-a dus mintea sa salvez ce am scris asa ca am ramas fara juma de metru de poveste .

Asa ca reiau telegrafic - Matei facut galma de la amigdale - i s-a umflat un ganglion limfatic - asa ca am tras trei zile de spital. Spitalul proaspat deschis lucind de nou, asistentele bune de pus in rama, dar in cele din urma tot de rahat e sa ajungi acolo.
Amigdalele erau umflate de la un stafilococ si memoria mea spune ca in Romania se mai dadea si altceva in afara de antibiotic, dar nu mai stiu ce. Andra parca voi ati bifat streptococul anul asta, se mai dadea ceva?

Multumiri de urarile de succes. Adevarul ca mare business nu e ceea ce facem noi - suntem consultanti deci in loc sa ne vindem pe perioada nelimitata ne vindem cu ora. Altfel, facem fix ce faceam si inainte, doar ca acum avem contabil si "impresar" adica o firma care ne cauta contracte, ne platim singuri taxele si nu luam bani decat pe ceea ce lucram, asa ca cele trei zile de spital mi-au mancat si banii de mers la Vancouver de Paste.

Romana, in materie de barbati care nu vor sa faca nimic: cand am venit aici eu am gasit de lucru prima si Andrei a ramas cu copiii, curatenia, mancarea ... chestiile obisnuite. Dupa vreo saptamana in care a fost curat luna, mancare proaspata si rufele spalate, m-am intors acasa si n-am gasit nimic de mancare si, recunosc cu umilinta, am zis "da-o-n branza - stai toata ziua acasa si nu avem nimica de mancare?". Am dat-o pe gluma cand mi-am dat seama cat de putin mi-a luat sa imi pun palaria sotului care se intoarce de la munca si cere de mancare, si vorba aia o purtasem si pe aia de nevasta la cratita. Ce vreau sa spun este ca e foarte usor de preluat rolul de "opresor" si daca tu nu ii spui de-a dreptul ca ai nevoie de ajutor (nu stiu altii cum sunt dar la noi apropourile nu functioneaza), nu poti sa schimbi nimic.

pe curand,
madishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Gabi, felicitari pentru bb2 si speram sa te avem cit mai curind din nou printre noi! Pe cind este DPN-ul?

Romana, cum a evoluat situatia? Eu alt sfat in afara de o rebeliune crunta, gen greva generala, nu vad ce ti-as mai putea da... O intrebare: tu parca spuneai ca tatal tau te mai ajuta in timpul saptaminii, nu? Atunci cind e Cristi la gradinita nu poate sta el macar 2 dimineti pe saptamina cu Alin si Maria si tu sa iesi la plimbare (cinema, shopping, coafor, etc.)?

Gio, super haioasa poza!

Cornelia
, sint superbi copiii! Au asa o privire serioasa, matura si mi se par maaari, parca au 2 ani mai mult! Si e adevarat ca se aseamana mult.

Madishor, multa sanatate lui Matei! Tot -40°C mai e la voi?

Pitzinuca, Andi a inceput sa zica "poftim" dupa ce ati fost la doctor sau inainte? Pt ca daca doctorul a spus ca n-o sa mai auda bine poate ca Andi a prins ideea din zbor si se prosteste. Sau poate ca intr-adevar dopul de ceara il impiedica sa auda bine.

Noi am fost simbata la un acvariu si dupa aceea la un castel. E mama la noi pt 3 luni asa ca avem program turistic, pe cit ne tine vremea buna, in week-end. Alex a reinceput scoala dupa ce a fost 2 saptamini in vacanta. Peste 5 saptamini e din nou in vacanta, trai nineaca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Am fost si eu la eco dupa vreo 6 saptamini, aveam ceva emotii ca e marti - 13, dar se pare ca e totul bine, copilul bine-crescut, are 1800+- 200g, asa ca m-am mai linistit, "doar" ca are circulara si esarfa de cordon...na ca de circulara stiam, dar de esarfa nu dadusem pina acum, sper ca fiind vorba oricum de cezariana, nu e o problema . Oricum dupa masuratorile plodului, am DPN-ul mai devreme cu vreo saptamina, ceea ce e minunat, ca oricum n-o sa ajung pina in 12 mai cu certitudine. Colul altminteri bine, adica mai bine decit ma temeam, 33 mm si inchis la interior, asa sa stea inca macar vreo 6-7 saptamini si-l cinstesc

Copil mare avu ceva toxiinfectie alimentara, ceva de la gradi luat cu siguranta, miercuri a vomat si a avut scaun moale (pe la 16:30, deci dupa masa de acolo), joi l-am tinut acasa si a fost destul de bine, seara i-am dat ca toanta lapte asa ca a vomat in jet si s-a speriat teribil, apoi a fost ok, dar inca a mai avut scaune proaste in w-e. Acum e bine, disperat dupa mincare, ca tinindu-l pe regim e cam greu sa gasim ceva ce sa-i si placa, sa aiba si voie. Chiar m-am crucit duminica cind pe la 12 a inceput sa ceara de mincare, el care altminteri ar fi stat toata ziua nemincat...

Madishor - intr-adevar lui Luca i-au gasit oaresce stafilococ auriu la coprocultura in toamna, dar se pare ca a fost ceva trecator, atunci i-am repetat analizele si n-a mai iesit. Oricum antibiotic ii recomandase si lui, nu i l-am dat ca n-a mai fost cazul, ii facuse si antibiograma atunci si respectiva minune parea sensibila doar la un antibiotic fr. puternic. Oricum la Luca era fara alte simptome, doar dupa un control de rutina, daca Matei are amigdale umflate din cauza asta, fa-i antibiotic si repeta analizele dupa o vreme, ca nu-i de gluma cu asta, eu de la asa ceva am facut reumatism poliarticular acut la 8 ani, ptr ca n-am vrut sa fac penicilina, iar ai mei s-au pus la mintea mea; aveam streptococ totusi, nu stafilococ in git, care-o fi diferenta...

Magda - merge si Luca cu gradi la circ, am auzit si eu ca spectacolul e minunat, si chiar imi parea rau ca nu pot duce copilul, bine ca se rezolva asa.

Pitzinuca - eu nu-i dau nimic ptr pofta de mincare, desi i-ar trebui, dar sincer momentan sint satula de cite chestii ii administrez oricum: Vigantolette pina in mai, visol - 10 zile/ luna, acum a luat 5 zile un fel de furazolidon, inainte - Nurofen si pastilele ptr cistita, pe linga asta, i-am dat vreo luna sirop de propolis cu patlagina ptr tuse (preventiv), sincer imi doresc sa vina luna mai si sa nu-i mai dau nimic o vreme, apoi poate incerc ceva vitamine, desi in mai oricum o voi lua de la capat cu vigantolul lui frat-su

Cornelia, Gio - pentru eroii pozelor
Apropo de strinsul jucariilor: Luca le stringe, tot cu obiectii si cel mai des ajutat, dar are bunavointa; in schimb la gradi mi-au spus ca e primul care se ofera, le da un exemplu si celorlati...mare minune.

pup u,
Andra (AMR 9)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Pitzinuca - Stefania nu are pofta de mancare de nici o culoare de ceva vreme buna. Mi-a recomandat cineva Energotronic care e homeopat sau oricum pe baza de plante. Noi luam niste siropele de imunizare toata familia, sunt pe baza de Echinacea, cred ca sunt multe variante prin comert. Nu stiu daca de la ele sau a trecut sezonul, dar de 3 saptamani nu a mai racit nimeni din familie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Marox: Situatia e aproximativ neschimbata. Adica mie mi-a trecut ciclul intre timp asa ca m-am calmat. Oricum am grija ca sotul sa aiba de mincare destula. Se pare ca el nu prea maninca toata ziua asa ca e normal cind ajunge acasa sa vrea si mult si bun si dulciuri, ca daca nu mai fumeaza...
Intr-adevar tata e aici. Nu locuieste la noi ci in garsoniera unde am stat pina sa ne luam apartamentul. Vine dimineata si pleaca cind ajunge sotul acasa. In felul acesta il mai protejez, ca daca ar sta non-stop cu ceata de pitigoi ar ajunge o epava. Macar dimineata si seara sa stea linistit, sa vada ce vrea la tv si nu doar desene sau biliard ( Cristi a facut o pasiune pentru snooker) . El isi gateste singur deoarece nu accepta sa manince pe banii nostrii ( asta mi se pare cam aiurea dar ii respect decizia - mai ies si eu la interval cu prajituri sau alte cele pe care de obicei le refuza).
In general eu ma feresc sa-l suprasolicit, mi-e mila de el ca e bolnav si nu mai e tinar. Daca ar fi dupa mine l-as trimite acasa, dar o iubeste enorm pe Maria si ii sint dragi copiii. Asa ca nu stiu cum m-as duce la cinema singura. Nu as sta linistita stiind ca il las singur cu doi copii. La coafor am fost la inceputul lui februarie ca nu mai puteam suporta parul lung si mi l-am mai scurtat. Si am stat acolo vreo doua ore desi eram singura clienta si doar m-am tuns si m-a aranjat. Era un baiat tinar si a lucrat foarte incet.
Dar ideea cu greva generala e la fel de superba ca si cea a lui Bibi care mi-a zis sa ma consolez.
Sopping fac zilnic dar e vorba de mincare si nu de altceva. Le cumpar haine doar copiilor ca eu ma pastrez pentru cind ma duc la servici. O sa-mi iau atunci.
In fond sotul nu e om rau si el ma intelege ca am multe pe cap, dar isi ia libertatea de a face doar ce vrea , cind poate. Eu cred ca o sa-i vina si lui rindul sa fie mai activ.
Pina ma enervez iar , adica pina data viitoare e soare pe la noi. Singurul lucru rau e ca nu ne merge liftul si facem sport pina la et.5 care de fapt e 6 din cauza conformatiei blocului. Mama ce placere e sa car carutul si bagajele pina sus. Probabil ca daca ar tine o luna revizia liftului as mai slabi si eu , ca iar m-am ingrasat vreo 3 kg. de la prajituri si ciocolati energizante.

Madishor: Sanatate lui Matei.

Pentru pofta de mincare eu le mai dau din cind in cind minimartieni.
Cristi e iar racit. Mai rau e ca sint si eu racita si tusesc tare urit. Asa ca stam cu toti copiii acasa si iar nu pot sa-i fac vaccinul contra hepatitei A lui Cristi.

Va pup ca ma ia cu somn .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Ma dusei cu capul - streptococ era ala din gatul lui Matei dar l-am rebotezat.
Aici din pricina mega-giga-tera-boomului economic nu mai gasesti doctori, asistente, educatoare, tramvaie goale, maturatori, lucratori la supermarket si in general pe nimeni mai putin pe domnii homeless-i care par sa se inmulteasca. Ieri am vrut sa ne facem si noi exudat faringian si pe usa clinicii scria ca din pricina crizei de personal de specialitate au redus program la 9 - 4:30, doar in zilele de saptamana. Si asta era una din ultimele clinici deschise mai tot timpul.

Cat despre vreme tocmai cand ziceam ca a venit primavara pe bune, pentru ca de pe 1 martie numai peste 10 grade am avut, aseara a venit un vant rece si a adus vreo 10 centimetrii de zapada (dupa ce la pranz erau 18 grade). Asta in cinstea faptului ca imi dusesem pantofii de servici acasa. (Aici toata lumea merge pe strada in trocarici - am vazut chiar si galosi - iar la servici isi scot pantofii de sub birou, asa ca m-am adaptat si eu. Cel mai tare e sa vezi doamnele in costum cu fusta si taior la care asorteaza o pereche de adidasi cu sosete flausate. Ce Milano doamnelor, moda e chiar aici.)

In materie de vitamine si pofta de mancare eu ii indopam cu Multisanostol. Sa vad aici ce gasesc potrivit.

pe curand,
madishor cel plin de paranteze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Cum mai Madishor, in adidasi cu sosete???? nu sunt deja la slapi??? pe aici desi sunt tot vreo 10 grade maxim, deja se umbla in tricou si cu slapi da slapi nene de aia cu care mergi la plaja!

Tocmai ma laudam cu Razvan ca nu se mai imbolnavise demult cand vineri a inceput cu niste diaree si a vomitat cica" stomach flu" la care bineinteles ca nu se da nimic daca te duci la doctor, "trebuie sa treaca de la sine", bai si nu stiu cum se face ca trece, acum vad ca a inceput iar sa manance l-am dus iar la gradi. Astept si eu sa facem 1 an de Canada ca cica dupa aia nu se mai imbolnavesc copiii, dupa ce fac toate bolile de pe aici , gata. Doamne ajuta!

va pup sanatate copilasilor!

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Si ei au dreptul la viata. Semneaza si tu:
http://babyklapperomania.cabanova.ro/

Cristina & Elise-Stefania
-----------------------------------------------------------
Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont.

Mergi la inceput