Mamici de iulie-august 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela_1974 spune:

Neatza fetele

In legatura cu sarcina de 9-10 luni.
Toate sarcinile au 40 de saptamani. Acum, unii doctori, considera ca o luna are fix 4 saptamani... si atunci, logic o sarcina ar avea fix 10 luni.

Alti doctori, se iau dupa lunile calendaristice (ex: ian are 31 zile, deci 4 sapt jumate) si in cazul asta... sarcina dureaza 9 luni.

Diana2007 tinem pumnii sa fie bine.

Fetele, vroiam sa va intreb ceva... va scriam , cred ca in capitolul trecut, ca bebelushul meu a fost atat de zglobiu la eco de 12 saptamani... incat nu i-a putut masura TN-ul (translucenta nucala).

Mi-a zis doctorita ca la 16 sapt voi face o eco mult mai amanuntita... si vom masura atunci TN. Oare nu e cam tarziu atunci?
Tot atunci fac si triplul test (pe cel dublu nu l-am facut)

La cat citesc pe forum... nu mai stiu... e bine, nu e bine, ca-l fac numai pe triplu iar pe cel dublu nu?

Va doresc greturi cat mai putine
Mirela

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Monjum06 trebuie sa ai grija de tine si bebe. Eu am citit ca daca s-a intamplat ceva la bebe se vede la ecografie. Asa ca nu mai baga in seama gurile rele.
AndraZ si eu mai simt intepaturi; mie medicul mi-a spus ca sunt normale pentru ca se intind ligamentele.Daca ai tratament trebuie sa incerci sa nu faci efort, sa stai cat mai mult intinsa si va fi bine.
Mioara

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

mirela_1974 Pana acum recent se facea doar triplul test asa ca nu te ingrijora. Dublul test se face pentru ca eventualele probleme se vad mai clar la 12 saptamani. Cu cat trec saptamanile diferentele se estompeaza. De exemplu la 12 saptamani daca bb are deja nasul format e OK, cei cu sindromul down le apare nasul mai tarziu, etc.
Nu te ingrijora, dr ta daca vedea ceva suspect te rechema.
Mioara

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_1974 spune:

Mioara mercic mult pt raspuns. Sper din tot sufletul sa fie bine. Pentru toata lumea

Si inca o intrebare. As vrea sa ma vada 2 ecografisti. Deja sunt programata la unul pt 16 si 21 de saptamani.

Aveti idee cum pot sa ma programez la un ecografist f. bun?

Va pup, si va doresc o zi cat mai usoara,

Mirela

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

La mine ca sa masoare TN s-a chinuit dr jumatate de ora si degeaba ma apasa pe burta si incerca sa il faca sa se intoarca. Ea apasa, fi-miu dadea cu capu si impingea si el! Se intorcea pe toate partile, numai cum trebuie nu! E tare capos leutzul meu! Asa ca dupa 30 de min, dr s-a oprit ca sa imi salveze filmul ecografiei pe CD, si a durat vreo 5 min. Cand a terminat a zis sa mai incerce o data la bb...si evident ca, lasat in pace, domnul se intorsese singur cat sa il poata masura! Ma mandresc eu akum, dar sper sa nu fie chiar asa capos cum pare, desi daca seamana cu taica-sau (tot leu), stiu deja la ce sa ma astept!
Si eu as vrea sa fac eco la 2 medici, ca sa fiu sigura ca sunt aceleasi pareri. Mai astept pana fac triplul test sapt viitoare, si ma duc la o noua eco.

14+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

burtici
ati fost foarte productive, de abia am reusit sa ajung la zi cu ce ati scris de ieri pana azi. eu am avut o noapte cu reprize de somn de cate o ora, asa ca ma resimt destul de tare astazi .
daca pana acum nu am avut nici o zi greturi, cel mult indispozitii, aseara am reusit sa o comit cu o salata de vinete.... nu are sens sa intru in detalii, cert lucru e ca probabil nu voi mai manca prea curand.
pe mai tarziu,
Iulia

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna dimineata! Am prins si eu un pic de timp sa rasfoiec din urma, din pacate nu am citit chiar tot. Bun venit burticilor noi, felicitari tuturor care au fost la eco si au aflat sexul bebelusului!

N-am fost pe faza la conflictul din weekend ca m-as fi bagat si eu cu un comentariu, acum insa e prea tirziu sa dezgrop securea.

Jeni, ma bucur ca a fost fain la Bucuresti! Lasa job-ul, ca o sa-ti gasesti ceva mai bun dupa ce creste bb un pic.
Lorina, ai grija sa nu aluneci de pe scaun. Ma bucur mult ca bb e fetita.
Andra, sa imbunatatesc starea psihica. Eu am avut intepaturi la prima sarcina, aproape tot timpul, si stiu ca sint normale.
Anto, sper sa afli vesti bune de la doctor!
Monica, bine faci ca-i ignori. Stii tu ce stii. Bafta cu lucrearea de doctorat, si sanatate multa!

Luni merg la bitest si la eco, iar lunea viitoare la Pop. Abia astept sa vad cum e bb.

Nu mai stiu cine se plingea ca Iosup nu vorbeste: ar trebui sa mearga si la o consultatie la Pop. Oricit de putin ar vorbi Iosup, este vorbaretul vorbaretilor fata de Pop care nu mi-a adresat decit "Buna ziua" (sarcina trecuta). Nici macar nu mi-a aratat monitorul ecografului sa vad si eu ceva, nimic. Noroc ca stiam dinainte cit de ursuz e, si ne-am dus pregatiti, fara asteptari pe partea de comunicare.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Mioara 2004, Ioana75, multumesc mult pt sfaturi. Ioana, din pacate starea mea psihica este in suferintza din cauza faptului ca seful meu tine cu tot dinadinsul sa imi faca viatza amara in firma in care lucrez. De cand i-am spus ca sunt insarcinata, s-a schimbat radical. Nu tine cont de sarcina daca e sa stau peste program, mi se adreseaza ca unei scalve si mereu tine sa scoata in evidenta ca sunt incompetenta si ca nu stie pt ce ma plateste. Eu am deja hartie oficiala ca sunt gravida si am si instiintare, numai ca mi-a sugerat la un moment dat ca si asa ma poate da afara cand vrea el. Sunt intr-un stres continuu si imi e tare frica de starea de agitatie pe care i-o transmit lui bb. Nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai zic, dar cred ca incep sa ma interesez cum e cu concediul medical, mai ales ca fac si tratament pt sarcina.

Andra
14+

"Cere si ti se va da!"
http://family.webshots.com/album/451122110ijEsvK
http://good-times.webshots.com/album/199397533PvSBWg
http://new.photos.yahoo.com/andra_zaharia2004/album/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Salutare fetelor. Uite ce fac eu in loc sa invat! Am vaut cateva pagini bune de citit. Incerc sa raspund la ce imi mai amintesc.
Ramona eu fac mancare zilnic caci sunte toti niste mofturosi, dar de cand cu sarcina fac doar ce imi pica mie bine. De mancat nu prea pot dar macar gust cate putin.
Lid eu am avut la prima sarcina placenta previa si nu am avut interdictii. E drept ca nu am exagerat cu nimic si nu am mai mers la serv, dar m-am plimbat foarte mult.
Jeni eu fac acest masterat ca sa mai incerc si altceva. Eu sunt de profesie inginer, am si studii aprofundate, dar ma gandeam eu inainte sa ma inscriu la master ca mi-ar placea partea de finate (sa lucrez la o banca sau chiar la finante). Mi se pare greu sa invat acum (poate sunt prea batrana sau e sarcina de vina ca nu se prinde nimic de mine). Acum nu prea ma mai incanta, dupa cate am azit si despre banci, dar cum am dat o parte din bani, incerc sa merg pana la capat. Nu se stie niciodata cand imi va folosi aceasta diploma.
Cristina eu iau utrogestan si nu am remarcat efecte secundare. Ar trebui sa vorbesti cu medicul..
Diana si Monjun va tin pumnii.
Samurai eu la prima sarcina am luat 8 kg si prin luna a 7 a mi-a facut un medic scandal ca mananc doar miercurea si vinerea de frica sa nu ma ingras. I-am spus si eu cateva, mai ales ca mn-a prins pe picior gresit. trebuia sa fac perfuzii caci stomacelul meu facea moftul la orice.
Nici acum nu prea ma laud cu mancarea. Azi m-am ospata doar cu lapte si cereale si ciocolata. O sa incerc mai tarziu ceva fructe.
Sarcina usoara burticilor noi si bine ati venit.
Azi merg la eco. Poate vad si eu putin balet.
Iarasi m-am intins mult asa ca va pe .
10+ 21.07.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Buna fetelor! Sunt si eu colega de odisee cu voi dar eu sunt la septembrie octombrie 2007, sunt in 7 saptamani, mai am 1 zi si intru in a 8a saptamana. Am si eu o problema si poate ati trecut si voi prin ata si ma puteti ajuta.
Eu am sarcina in urma unui FIV la Giulesti, fac gravibinon 1 fiola la 7 zile, si iau utrogestan 6/zi.
Ideea este ca din cand in cand am dureri ca de CM, si atunci iau no-spa, si de 1 zi am niste pete maronii, am mai avut petedar au trecut dar acum vad ca persista si nu trec, nu sunt multe, doar cand ma duc la baie apar cateva picaturi.
Dar ce ma intriga pe mine este ca de diminata am eliminat un cheag maroniu ca o pielita.
Acum stau in pat. sunt de cateva zile in concediu medical.
Credeti ca este un inceput de avort spontan?

7+
http://bd.lilypie.com/qZ8Fp2.png

Mergi la inceput