Cirese de Mai-Iunie 2006... cu bancurile lor (39)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Fete dragi, aproape ca imi vine sa propun sa nu mai spuna nimeni cate kg are fiecare bb, dar stiu ca nu pot sa va iau placerea asta. Asta pentur ca vad ca multa lume tinde sa se compare, intotdeauna e cineva mai gras, mai cuminte, mai evoluat si tot asa. Prin urmare toate mamele au motiv de stres. Si daca nu e nimeni mai gras, evoluat, cuminte etc decat bebele propriu, iar avem o problema...o fi bolnav? de ce e el cel mai gras, cuminte si/sau evoluat....
Eu propun sa acceptam ca toti ciresarii sunt niste scumpi , niste dulci si niste copii ABSOLUT NORMALI SI SANATOSI si gata. Nu de alta dar motive de stress sunt multe, oboseala isi spune si ea cuvantul si e chiar ne-intelept sa ne creem singure false probleme in plus, nu?

Pupam livada!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Ioana, iaca am ajuns sa nu fiu deacord cu tine, asa pe de o paret ai dreptate, dar pe de alta parte, eu chiar vreau sa compar greutatea Gugutei cu greutatea celorlalte ciresi, pentru ca in conditiile in care toata lumea imprejur imi zice ca ea e maruntica, chiar si un pediatru mio zis, eu ma uit in listuta si vad ca nu are abateri mari de celelalte greutati si asa ma linistesc.
Din cite inteleg eu la noi in livada mai multe mamici isi fac griji ca copilul nu maninca, nu ca nu ia in greutate, deci gramele aici nu incurca.
Si eu am vazut ca nu esti cu datele actualizate, si chiar imi pare rau, ca vreau si eu sa vad cit mai are Serghei, tu esti la al doilea copil, deci mai putin paranoica decit noi, noi inca la primul(si observati ca cele cu doi copii nus asa de stresate(de ex DianaR, ea deja sa stresat la primul, asa ca la al doilea ii mai calma ).
Nu te supara pe mine, miam dat si eu o parere. Sergheiutu si Katja(mai ales cirliontii).

doroti_5 cu Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3 si 4www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">
Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

La multi ani CARMINA!!!

Vivi si Andrei al meu doarme cate 2.5-3ore la amiaza.O singura data a dormit 4 ore!!! Ma tot duceam sa-l verific......el s-a trezit bine merci, vesel si cu chef de joaca.In general, doarme asa mult cand ne jucam mai mult, cand e obosit de atata topaiala si "alergat" in 4 labe.Totusi, somnul obisnuit este de 1.5-2 ore, cam de 2 ori pe zi.Cand doarme mai putin de atat, sigur are 3 somnicuri in ziua respectiva.
Succes in dezlegarea misterului si sper sa fie un somn fiziologic, nu indus.

Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)-3.1kg, 52cm

Baieteii lui mami AICI

www.dropshots.com/adelatordoi" target="_blank">FILMULETZE
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=f44d8edd2a6299f81a253&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ VIDEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anileda spune:

La multi ani Carmina! Sa fii sanatoasa, sa ai o sarcina usoara si o nastere la fel, si sa te bucuri de comorile tale!

La multi ani Ana (Shori) si Alexandru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

quote:
Originally posted by Anileda

Luana, bine ai revenit si spor la cura!
Vivi, nici mie nu mi s-ar parea normal atata somn, si al meu pui doarme numai cate jumatate de ora, raaaar de tot cate o ora; o singura data acum vreo luna a dormit doua ore jumate, de ma duceam din 5 in 5 minute sa-l verific. Sper sa nu fie nimic; vorba Luanei, vezi cum se comporta in weekend. Sau - asta acuma mi-a venit - o perchezitie asupra bonei
E cineva care nu doarme cu copilul in aceeasi camera? Eu as vrea sa-i mut patutzul la el in camera, da' tot aman... Se trezeste la 3, ii dau ceai si dupa doua-trei guri adoarme...

Ade si Cri-Cri (11 iunie 2006)

Nici noi nu dormim cu Horia in camera de cand l-am adus de la maternitate. A avut cosuletul lui de rachita iar cand nu a mai incaput l-am mutat in patul lui. Daca iti faci probleme ca nu il vei auzi - stai linistita somnul nostru e de acum mult mai "iepuresc" si auzim orice miscare a lui chiar daca dormim in camere diferite.

Dana si Horia Alexandru (18.06.2006)

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by inaioana

Fete dragi, aproape ca imi vine sa propun sa nu mai spuna nimeni cate kg are fiecare bb, dar stiu ca nu pot sa va iau placerea asta. Asta pentur ca vad ca multa lume tinde sa se compare, intotdeauna e cineva mai gras, mai cuminte, mai evoluat si tot asa. Prin urmare toate mamele au motiv de stres. Si daca nu e nimeni mai gras, evoluat, cuminte etc decat bebele propriu, iar avem o problema...o fi bolnav? de ce e el cel mai gras, cuminte si/sau evoluat....
Eu propun sa acceptam ca toti ciresarii sunt niste scumpi , niste dulci si niste copii ABSOLUT NORMALI SI SANATOSI si gata. Nu de alta dar motive de stress sunt multe, oboseala isi spune si ea cuvantul si e chiar ne-intelept sa ne creem singure false probleme in plus, nu?

Pupam livada!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004) [/green]

pozici [/b]

Sunt perfect de acord; asa este se creeaza motive de stres prin simplu fapt ca apare comparatia fireasca intre ciresei. Trebuie sa ne bucuram de ei asa cum sunt ca sunt cu siguranta cei mai buni! Fiecare este unic si are ritmul sau de crestere. De exemplu Horia luna trecuta, deci intre 6 si 7 luni nu a luat decat 100 si ceva de grame in conditiile in care mananca de sparge. E foarte ciudat. Insa a luat in lungime 5 cm!!!!! S-a subtiat pur si simplu. Straniu nu? cum de inaltimea nu are corespondent in greutate?![/font=Comic Sans MS]

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

MUUUULTI AAAANI TRAIASCAAAA, MUUUULTI AAAANI TRAIAAAAASCA , LAAAAA MUUUULTI AAAAANI!
CARMINA, sa ne traiesti ca trebuiesti, sa fii sanatoasa si FERICITA , sa ai o sarcina usoara ca fulgul, o nastere la fel si un bebe perfect!

Doroti, compararea greutatilor copiilor mi se pare o idee foarte proasta si paguboasa. Eu consider ca atat vreme cat copilul are o crestere constanta in greutate, atata vreme cat e sanatos (deci nu cand e racit, ii ies dintii sau are vreo alta boala) totul e in regula. Este absurd sa compari copilull tau cu un altul care are alte date genetice (alta mostenire de la parinti), alta greutate la nastere, alt tip de alimentatie, alte situatii particulare (boli, alergii), alt temperament si program zilnic...etc etc.
Media de greutate pe care o vezi in tabele este o medie STATISTICA.
Asta inseamna ca s-au masurat/cantarit o gramada de copii de acea varsta si s-a imartit rezultatul la nr de copii masurati. Ce iti poate spune tie asta? ABSOLUT NIMIC! E ca si cum s-ar face o medie statistica a noastra, a mamicilor si , la final, toate am fi prea grase sau prea slabe sau prea scunde/inalte fata de o cifra pana la urma arbitrara, fara a se lua in considerare nimic altceva. Nu ar fi o tampenie?
Prin urmare, comparatia asta intre copii este o sursa de stres si nimic mai mult. Nu are nici o valoare de adevar, dupa parerea mea. Iar mamicile stresate fac mai rau unui copil decat lipsa unei mese din "programul" atat de bine stabilit de scheme si tabele...

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carminabulina

Si pentru ca am stat pana la ora asta cu ochii pe pereti am zis sa va pun si voua un filmulet, ma gandeam ca poate rasul unui copil va va bine dispune, mai ales ca-i si weekend .
priviti aici: http://www.dropshots.com/day.php?userid=145257&cdate=20070125

Avem si continuarea la mandarina buclucasa dar se incarca foarte greu asa ca o las pe maine.
Noapte buna!!!

5+

poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc

super super super !!!!

ps cand te mai supara gandeste-te la filmuletul asta si sigur o sa-ti mai treaca un pic

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput

LA MULTI ANI Carmina!!!!

Sa ai parte de tot binele din lume; sa te bucuri in fiecare clipa de cei dragi; esti o persoana deosebita - sincera si calda asa cum te-am "cunoscut" in ultimele nu mai stiu cate luni. Ai avut intotdeauna cate un cuvant bun pentru fiecare; nu te-ai sfiit sa-ti spui pasurile si ingrijorarile. Ai un copil superb sunt sunt convinsa ca si cel mic va fi nemaipomenit. Multa sanatate si o sarcina cat mai usoara!

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

LA MULTI ANI, CARMINA!! Sanatate multa, sarcina usoara, sa fii fericita alaturi de intreaga familie!!

LA MULTI ANI pentru ANA si ALEXANDRU!

Carmina, eu scrisesem despre pupacitul bebilor. Intr-adevar si eu eram curioasa sa aflu parerea celorlalte mamici. Pasajul respectiv il gasesti in cartea lui Dolto, "Cand apare copilul". pentru Luana, care a trimis cartea pe mailul comun. Deci o poti gasi acolo.

Super filmuletul cu Mihnea!! Mai vrem!!

Ioana, iti dau dreptate in ceea ce priveste lista. Totusi eu personal nu ma stresez cu datele celorlalti, pentru ca nu mai compar greutatea Andradei cu a altor copii, din motivele enumerate de tine. Fiecare copil este unic. Am avut si eu perioada aceasta de paranoia, dar mi-a trecut .

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiudana2004 spune:

LA MULTI ANI ANA SI ALEXANDRU!!!
LA MULTI ANI CARMINA!!!MULTA SANATATE,FERICIRE ALATURI DE CEI DRAGI,O SARCINA USOARA SI O NASTERE SI MAI USOARA,UN BEBE ASA CUM TI-L DORESTI!!!!Si sa sti ca Mihnea e absolut minunat!!!Iti vine sa-l mananci cum rade el!!!!
Andrei dupa tot regimul de ieri,a fost mult mai linistit azi noapte,s-a trezit pe la 1,30 din cauza dintisorilor,i-am dat Calgel si a adormit la loc pana la 5 cand a cerut dreptul la mancare!!!Sper sa o tina tot asa ca eu sunt zombi!!!Si sa va zic ca,obisnuita de atata timp sa ma trezesc des,nu prea am putut sa dorm azi noapte!!!Ma tot uitam la el sa vad daca respira....
Vivi,sa sti ca si Andrei adoarme pe la 15,30-16 cam 3 ore.Si mai doarme si pe la 12 cam o ora.Poate ca Ingridutza isi schimba programul.Andrei,asa,dintr-o data a inceput sa doarma d.a fff bine.Si pe la 22 nu mai e chip sa il tin treaz,parca nici nu ar fi dormit 3 ore d.a.Totusi vb cu bona!!!

Mergi la inceput