Cirese de Mai-Iunie 2006... cu bancurile lor (39)
Raspunsuri - Pagina 11
neda spune:
am uitat sa va spun ca al meu doarme singur in camera lui .Il pun doar in patutz, unde deobicei se mai foieste el sau mai povesteste cite ceva dupa care adoarme.
Neda
inaioana spune:
Dolce draga, in primul rand trebuie sa-ti spun ca ai toata admiratia mea pentru ce faci pentru Ana Maria!

In al doilea rand, daca vrei, eu pot sa duc fetita la dr. Stanciu pentru ca acolo mergem si noi cu copii DAR iti sugerez intai sa vorbesti cu Magda si apoi sa iei o decizie. Asta pentur ca dr. Stanciu recomanda in aceste cazuri (de hemangiom) o metoda de tratament care este experimentala si discutabila, prin urmare decizia trebuie luata in deplina cunostinta de cauza. Faptul ca hemangiomul este la cap, mi se pare mie personal cu atat mai dificil. Magda, spre exemplu a ales sa nu urmeze indicatia de tratament a dr. Stanciu. Eu am mare incredere in el dar nu il urmez orbeste, cum cred ca e bine sa facem in orice situatie si privind orice sfat medical. In cazul particular al Nichitzelului nostru mic si luptator cred ca Magda a luat o decizie buna. De aceea cred ca si voi trebuie sa va ganditi inainte. Repet, mi-e foarte usor sa va duc la el, nu e nici o problema daca va hotarati.
Lacramioara draga, cred ca te stresezi prea mult in legatura cu mancatul copilului. Asa cum au faze de crestere (salturi) au si faze de pofte si e absolut normal. Lasa-l sa pape ce crede si cat crede. Recomand din nou sa citesti in cartea lui Spock paragrafele privind alimentatia si problemele de alimentatie. Ajuta mult si cred ca nu exista nici un motiv sa nu avem incredere in experienta lui.
Cat despre chestia cu serviciul: eu as paria la orice ora pe faptul ca ai dreptate. N-ai nici un motiv sa te enervezi, trebuie sa fii calma si sigura pe tine, pentru ca ai de ce. (Dupa cum ai si vazut ca fug repede la telefon sa te mai intreb una-alta. Btw, multumesc mult pentru tot ajutorul!
)
Fete dragi, aproape ca imi vine sa propun sa nu mai spuna nimeni cate kg are fiecare bb, dar stiu ca nu pot sa va iau placerea asta.
Asta pentur ca vad ca multa lume tinde sa se compare, intotdeauna e cineva mai gras, mai cuminte, mai evoluat si tot asa. Prin urmare toate mamele au motiv de stres. Si daca nu e nimeni mai gras, evoluat, cuminte etc decat bebele propriu, iar avem o problema...o fi bolnav? de ce e el cel mai gras, cuminte si/sau evoluat....![]()
Eu propun sa acceptam ca toti ciresarii sunt niste scumpi , niste dulci si niste copii ABSOLUT NORMALI SI SANATOSI si gata. Nu de alta dar motive de stress sunt multe, oboseala isi spune si ea cuvantul si e chiar ne-intelept sa ne creem singure false probleme in plus, nu?
Pupam livada!

Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
Anileda spune:
quote:Originally posted by camelia.t
Ade noi sunten unii din aia.Si cel mare, si cel mic, de la 3 luni dorm separat de noi, adica in alta camera.La Fini a fost mai greu pt mine, ca se tot trezea de tz-spe ori pe noapte (pana la 2 ani)...dar Andrei e un ingeras. Doarme de la 1.5 luni de seara pana dimineata.Asa ca nu mai am de facut naveta in camera lor. Ma mai trezesc eu oricum sa ii verific, mai mult pe Fini ca el nu sta invelit nici 5 minute.Da asta numai cand nu mi-e foarte lene.Sunt si f. multe nopti cand nu ma duc la ei deloc.
Am vazut ca ii dai ceai. Asta a fost boala mea cu Fini. Bea frate la ceai noaptea de nu se satura. Abia cand am incetat sa-i mai dau ceai, a reusit sa doarma o noapte intreaga. Ai grija sa nu te intinzi prea mult cu etapa asta, ca e greu sa se dezvete de ea. Daca o sa ai nevoie, pot sa-ti povestesc cum am scapat noi de ceai noaptea.
Succes!
Multumesc!

Eu am citit undeva ca daca ii dai noaptea ceai sau apa si nu lapte s-ar dezvata de trezitul la ore nepotrivite... am zis sa incerc. De cand il culc in patutul lui si nu cu mine in pat (de vreo 10 zile) nu ii mai dau sa suga noaptea. Ceai bea mai putin de 20 ml. Bine, odata cu el trebuie sa ma dezvat si eu, deoarece in rarele dati cand nu s-a trezit la 3 m-am trezit eu si atunci m-am uitat la vreun film pe hallmark sau la vreun documentar, de eram chiauna cand se trezea el la 5.30 si a doua zi
In nici un caz nu strica o poveste despre cum s-a mai inregistrat un progres (chiar daca nu e al unei cirese), dimpotriva! Chiar, faptul ca doarme singur e un progres, chiar daca e cam rar intalnit in livada, nu? Sau nu stiu eu
?
Anileda spune:
quote:
Originally posted by neda
In sfirsit avem si noi progrese:batem din palme si mergem tiris.Adica e prea mult sa zic merge tiris ca mai mult sare ca o broasca.Isi ridica fundul si se arunca in fata.E atit de haios si in acelasi timp atit de mandru de el.
ok trebuie sa ma intorc la munca....sefa e prin zona
Neda si Mihaitza
Felicitari!!!
Si Cri isi ridica fundul din pozitia sezut, dar nu se arunca, e mai fricos
vivighe spune:
Bineintzeles ca si azi Ingrid a dormit 3 ore cat a fost cu bona.Si cand am venit am trezit-o eu ca ea dormea dusa...Nu stiu deloc ce sa zic.Intr-adevar de dimineatza s-a trezit la 7 si a dormit doar o juma' de ora de la 12.45 la 13.15.De obosita era obosita da chiar asa?In rest ea e foarte vioaie si energica...nu e somnolenta.
Ideea cu camere de supraveghere mi-a venit si mie numai ca daca pun webcam n-are cine sa-l urmareasca.Nici eu nici Bogdan n-avem calculator pe unde ne ducem.Ar trebui sa rugam pe cineva sa se zgaiasca toata ziua in calculator sa vada ce face si ce zice madam.
Cat despre perchezitzia ei... mi-a venit si mie in minte chestia asta...da nu gasesc momentul sa fac asa ceva pe ascuns iar pe fatza mi-e jena sa-i zic "vreau sa vaz ce ai in geanta".Maine dimineatza nu stiu daca o mai chem,posibil sa stea bogdan acasa si sa vedem daca vineri,sambata,duminica va avea acelasi program.Daca nu,iar luni doarme iar 3 ore e clar...ii da ceva.
EllaX spune:
Bine v-am regasit! Sunt pe aici, tocmai am terminat de citit din urma. Am mancare la cuptor si vreau sa imi spal parul. Noi suntem mai bine, toti.
Vivighe, am dezbatut cu barbatu'
problema ta cu bona. Noi suntem de parere ca ai putea intai sa afli daca Ingridutz inghite ceva substante sedative sau hipnogene (somnifere), apoi sa te orientezi unde sa pui webcam-ul, daca e cazul. La Spitalul de Urgenta din Bucuresti au un laborator de toxicologie foarte fain, ai putea duce acolo o proba de urina de a lui Ingrid, sa faca un screenind pentru cele mai folosite si banale sedative/somnifere. Iar webcamul se poate lega la calculator si se poate seta calcul sa inregistreze filmuletul. Daca ii dai rezolutie mai slaba a imaginii, inregistreaza mult si bine. Parca suntem in filme politiste
, da' noi cred ca ne-am si duce la politie, daca bona (pe care n-o avem) ne-ar adormi copilul cu medicamente.
EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
miti2004 spune:
draga Vivighe si eu m-am tot gandit la voi, adica la treaba cu bona. Ma gandeam ca Ellax are dreptate cu probele de urina, daca se pot face eu le-as face. Si Alex al meu doarme fff mult in timpul zilei, practic intre toate mesele, dar intre 30 min si maxim 2 ore. Si mie mi se par 3 ore cam mult in timpul zilei, doar daca nu o obosi-o bona prea mult pe Ingrid, cine stie, poate se joaca f mult si ii da sa pape si pe urma doarme fata mai mult...ceea ce n-ar fi rau daca asta ar fi cauza.
miti, mamica de
20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica
miti2004 spune:
Luana felicitari pt slabit ! intr-adevar kg-mele in minus ne fac sa ne simtim mult mai bine. Si totusi 4 kg e destul de mult, nu te grabi, incet si sigur e mai bine decat mult si repede...adica nu te infometa sau chestii din astea ca pe urma se pun la loc. Eu iti doresc spor in continuare si super faza cu macac-ul ![]()
miti, mamica de
20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica
shoricutza spune:
Anileda, Ana mea doarme toata noaptea de la doua luni iar la patru luni am hotarat ca poate sa doarma singurica in camera ei si e totul ok atat pentru ea cat si pentru noi.
Roxanici, n-am facut nimic deosebit ... i-am cumparat cana de la NUK care este super faina (si frumoasa si utila) si i-am dat sa bea din ea dupa fiecare masa din momentul diversificarii. I-o mai lasam sa se si joace cu ea iar cand au aparut dintii a tot ros la cioc (este moale) ca sa-si mai aline durerea si uite asa a facut o pasiune ptr cana. Acum doua saptamani i-am pus cana pe masutza ei si m-am intors cu spatele ptr ceva treaba iar cand am revenit, Ana era cu cana in maini si bea apa bine merci ... de atunci dupa fiecare masa ii pun cana pe tavitza si ea o ia repede si bea. Se mai si uda, dar nu-i bai
Mult succes si la voi si pupici.
26octombrie spune:
vivi, ella zice bine cu proba de urina, e cea mai simpla solutie. si vezi in we. tinem pumnii!
vedeti de ce nu e bine sa te lauzi? doamne-doamne ridica o spranceana si zice: asa car'vas'zica, ti-e prea bine de trebe sa zici la toti?! biiine... am avut o dupa-amiaza furioasa!!! am mers la vaccin, cantarit si masurat; asistenta mi-a zis sa vin pe la 6-7, cand e mai liber... cand am ajuns era ca la universitate in statie, la 5 p.m.!! jale! acum am stat, ce era sa fac, joi e singura zi cu program tarziu, cand pot ajunge si eu. fiica-mea, care era mascota policlinicii la capitolul ras, copil care radea la vaccinuri, astazi a tinut-o peste o ora intr-un urlet continuuuuuuuuuuuuuuuu. ma-ntelegeti?! imi venea sa intru sub linoleum! a urlat la cantarit, la masurat, la ascultat, la pipait, la vaccin, la stat, la umblat, la orice. in secunda in care am iesit, cu toti ochii atintiti asupra creaturilor disturbatoare (adica noi, daca nu cumva ne-ati auzit si voi, de pe unde erati), ei bine, in secunda aia a tacut. si a inceput sa ranjeasca.. mai zi ceva daca poti.
am decis cu mihai ca maine sa ne apucam sa desenam pete pe hora, o prezentam pe post de girafa; are, la 8 luni si 10 zile, 76,5cm!!! si chiar nu inteleg de unde, eu am 1,74, nu e cine stie ce, fata mea fuge spre doi daca o tine tot asa!
iar m-am oprit si ma gandeam la spaima vivianei. cred ca daca as prinde pe cineva dopand un copil, nu neaparat al meu, as tarnui cu persoana pe jos, de par si cu fata in jos! eventual pe niste trepte..
ma gandeam ca o varianta ar putea fi si sa incercati sa vorbiti cu dansa, sa ii spuneti ca vi se pare nefiresc dormitul asta, sa o intrebati, pe un ton cat mai neutru cu putinta, daca i-a dat ceva. daca cineva e atat de cretin incat sa faca asta, probabil ca nici nu i se pare ceva de blamat, poate ar spune.
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
citat la semnatura nu mai am, da' caut unu nou si dashtept!

Originally posted by camelia.t