Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 8
a_deju spune:
quote:
Originally posted by deeaA
Fetelor ati auzit sau folositi careva ceai de colici de la MILUPA(am inteles ca e cu musetel mai multe nu stiu)si am inteles ca e bun,daca stiti careva dati-mi si mie de stire
Si inca ceva...cum procedati cu masajul cu ulei de bebei il faceti inainte sau dupa baie?
deeaA de DAVID IONUT
eu ii dau motanului ceai de fenicul de la Milupa, ii place (il combin si cu un plic de baby drink, ca sa fie efectu' sigur :) ). mai exista si de la Humana - asta de la Humana este cel pe care il vei gasi in diverse combinatii (fenicul cu chimen, musetel cu nu mai stiu ce..). de la milupa nu am gasit decat simplu, dar oricum ar fi, tot aceeasi chestie este.. si tare mi-e ca fara acel plic de baby drink era cam frectie la picior de lemn, dar..nu bag mana in foc..
cat despre partea cu masajul cu ulei - dupa baita, bineinteles... mi se pare si logic, tu nu te dai cu cremuta si te "masagesti" dupa baie???
spor la baite, masaje si ceiuturi :) pup!!!!
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an
dianocica spune:
fetelor care alaptati, mare: aveti un san mai mare? la mine stangul a inceput sa creasca nebuneste...eu il tin la fel la amandoi...si incep mereu cu celalalt...dar de cateva zile...creste vazand cu ochii. stiu ca mai zicea una din voi mai demult...dar daca nu m a interesat...
pt toata lumea, ma duc ca gangurim intr-o veselie...
diana fericita de davidutz 03.12.06
david diana
a_deju spune:
quote:
Originally posted by dianocica
fetelor care alaptati, mare: aveti un san mai mare? la mine stangul a inceput sa creasca nebuneste...eu il tin la fel la amandoi...si incep mereu cu celalalt...dar de cateva zile...creste vazand cu ochii. stiu ca mai zicea una din voi mai demult...dar daca nu m a interesat...
diana fericita de davidutz 03.12.06
david diana
amandoi sunt la fel, dar la cel drept sfarcul este vizibil mai bine conturat, si normal ca motanul il prefera, dar.. asta e, trebuie sa presteze in mod egal la amandoi...
nu stiu ce sa zic in cazul tau, daca suptul lui nu e suficient, incearca sa golesti ambii sani cu pompita, sa fie amandoi stimulati in aceeasi masura....
chiar azi stateam de vb cu o prietena care a alaptat 1 an juma' numai dintr-un tzatz, ca domnul print atat dorea, cand il punea la celalalt, era jale, nu voria si pace... asa ca fata a stat cu un tzatz mare si unu' mic, si trebuie sa umple sutienu' cu servetele pe partea mai putin dezvoltata.... si-a mai si certat-o pediatrul "vai draga, dar de ce n-ai alaptat pana la 2 ani??".... pai vroia si fata sa reintre in normalitate, cred si eu :)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an
marcelac spune:
abia acum am gasit timp sa intru
Roxanica - noi am cumparat vopsele pentru facepainting. Astea sunt testate dermatologic, cele pe care le-am luat noi arata ca si acuarelele pe care le aveam pe vremuri la scoala, si facem in felul urmator: punem putina apa pe culoare, amestecam cu gedetul sa se inmoaie putin culoarea si apoi, tot cu degetul o ungem pe talpa. Grija sa nu fie prea apoasa culoarea cand o ungi. Si apoi, eu o tin vertical deasupra foii de carton si tati ii apasa talpa acolo unde vrea el. Fiecare picior pe rand.
Vopsele de facepainting noi am gasit in Cluj, la galeriile de arta, unde sunt toate cele pentru pictori. Ar mai putea sa se gaseasca la magazinele de divertismente. Vezi ca sunt si cutii cu doar o culoare si asa cum iti spuneam, mai multe culori ca acuarelele de pe vremuri.
Noi am facut primele amprente la o saptamana si a doua tura la o luna. O sa facem in fiecare luna pana implineste un an. Deocamdata numai piciorusele pentru ca nu poti sa faci ce, cum si cand vrei cu manutzele lor. Am incercat si manuta dar prea o chinuiam si nu iesea nimic.
Bafta! sper sa reusesti ca ies tare dragut. Daca nimeresti bine consistenta culorii, se vede nu doar forma, dar chiar si amprenta din talpa
desiree spune:
dianocica, si la mine bebe se hraneste cu precadere sin stangul fiindca:
1) are mai mult lapte, oricat l-as pune la ambii sani;
2) are sfarcul mai bine format si deci curge mai bine ( uneori mai bine ca la biberon ca inghite de nu mai rasufla)
3) dreptul nu are sfarcul bun ( e ombilicat) si oricat am tras eu de el inca din timpul sarcinii, nu are canalele asezate cum trebuie si cred ca sunt foarte putine
eu il pun si la dreptul ca sa nu il intzarc si sa raman cu un san cu lapte si unul fara, uneori mai produce, alteori ia o pauza mai lunga, dar nu ma las;
de baza ramane sanul stang
pupici
desiree si bebe Octavian
pozici
marcelac spune:
quote:
Originally posted by dianocica
si eu am patit asa cu dreptul, si am inceput sa o pun prima data la stangu de mai multe ori la rand (Ana suge din ambii sani la fiecare masa). Si acum am grija sa incep mai des cu stangul dar nu exclusiv. Mie mi se pare ca se "egalizeaza". Oricum e clar ca ceva se intampla pentru ca daca pana acum apraope numai dreptul curgea singurel inainte de mese, acum curge mai des stangul. Deci cred ca suntem pe drumul cel bun.
marcelac spune:
quote:
Originally posted by dolores
madaluta eu stiu ca nu e voie algocalmin,atat in sarcina cat si pe perioada alaptarii
ATEN#354;ION#258;RI SPECIALE
Sarcina #351;i al#259;ptarea
Studiile preclinice efectuate la animale cu doze mari de metamizol au pus în eviden#355;#259; efecte teratogene. La f#259;t exist#259; riscul afect#259;rii hematologice. ...
dolores, am citit si eu prospectul si ma intreb... de ce ne dadeau in spital, dupa operatie, algocalmin "la liber", adica cat ceream? si inca fiole care se absorb mai repede si mai bine? Eu de asta ziceam ca e ok, ca am vazut cu cata ushurintza ni-l dadeau in spital si numai la terapie intensiva, dar si la sectia de lauze, unde era clar ca alaptam
despre ampicilina stiu din mai multe surse ca e ok sa iei si in al doilea si ultimul trimestru de sarcina si pe perioada alaptarii... are si despre asta cineva altfel de informatii?
bulisor spune:
Buna mamicilor, de citit va citesc aproape mereu dar de scris nu mai ajung.Noi suntem bine, ne mai viziteaza med de familie de-si mai da cu parerea dar 70% nu prea o bagam in seama, oricum s-a cam prins ca nu prea avem incredere in ea si ne-a spus ca mai vine doar cand face Mara 1 luna si gata. Sunt cam suparata ca pediatra in care avem incredere 80% ne-a spus sa mai asteptam pana la 1luna si dupa aia sa iesim din casa din cauza virozelor, asa ca ne multumim doar cu iesitul pe balcon.Ce fel de carut imi recomandati sa ne cumparam si noi, care sa fie sub 10Kg si usor de manevrat?Noua dupa nastere ni s-a recomandat algocalminul pt calmarea durerilor, cica nu afecteaza cu nimic alaptatul, eu am luat o data si nu s-a intamplat nimic rau doar ca mi-a calmat durerea de jos.Iar cu mancatul la san am observar ca parca il prefera pe stangul nu stiu de ce.La multi ani! tuturor care au mai implinit un an de viata sau o luna.Weekend placut in continuare.Va pupam.Bulisor de Mara (28.12.2006)Mara
marcelac spune:
Yagmur si Asiza si clujencele care mai vor. E super ideea sa ne intalnim si noi cu bbii. Eu nu o scot pe Ana afara pe vant sub nici un pretext dar daca se opreste vantul asta ce ar fi sa ne vedem? Eu ies de obicei in parculetul asta de pe Colina (in spate la Praktiker), ca e aproape aproape si destul de ferit. Neajunsul e ca nu exista banci, Dar noi umblam 2 ore fara oprire, e sigura forma de exercitiu pe care o fac si eu
Yagmur spune:
Marcelac, poate iesim cand se termina acest vant. Nu stiu cum ajung eu acolo, cu taxi cred... desi Grigorescu nu este chiar atat de departe.
La cat de blonda sint, nu cred ca ma descurc sa bag carutzul in taxi....
Abia astept sa ne cunoastem...
Asiza, ce zici?
Si acuma fug la dans.. ca abia a mancat Luca si e programul de tinut in bratze si dansat.. pana ma lasa salele....Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca varsta Luca