Piticodromul de sept-oct 2005 (163)
Raspunsuri - Pagina 19
Meme1 spune:
Am si eu o intrebare....am postat si la forumul de anchete si evenimente dar e mai slaba miscarea pe acolo, asa ca m-am gandit sa va intreb si pe voi, voi cum stiti? reiau partial textul din mesajul de acolo, nu de alta dar mi=e lene sa mai scriu inca o data....
Se poate face botez in timpul Postului sau nu?
Intreb asta deoarece in unele calendare bisericesti scrie ca nu se fac nunti si botezuri in ...., iar in altele scrie numai de nunti...
Eu mi-am pus toti cunoscutii in cap sustinand ca nu se fac botezuri in timpul postului...Ce mai stiam eu e ca daca totusi botezul se face in post, atunci mancarea servita invitatilor ar trebui sa fie de post....
Am primit reprosuri ca botezul se face la 40 de zile dupa nasterea copilului....nu la trei luni cat are Ana acum...(desi eu stiu ca la 40 de zile se face molifta...)
Sunt foarte confuza si nu stiu dupa cine sa ma mai iau....
Mama mi-a spus ca eu am fost botezata intr-o vineri si in post, dar ca preotul a apostrofat-o bine de tot...deci teoretic nu era voie, dar date fiind circumstantele de atunci (eram fff mica).
Voi cum stiti?
Pupici
Meme
Antoanela23 spune:
Irina, e chiar mai bine in vacanta.
Jadi, am nevoie de cantitati si indicatii precise ca se le transmit sotului
.
Anto
15 si
Victor (8 octombrie 2005)
Meme1 spune:
Anto, esti tare la faza cu sotul....al meu ar da fuga la magazin, ca e mai simplu....
Pupici
Meme
gabiarama spune:
Ce frumos ,Jadi ! I-o fi si lui pofta de ceva dulce facut de mami
Al meu are o saptamina de cind ma loveste de se si vede cu ochiul liber . Si are o predilectie de a lovi mai ales in timpul noptii
Si cum nu pot fi o mama insensibila , ma trezesc si nu mai pot adormi asa usor 
GABI
21+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
Antoanela23 spune:
Meme, Victor avea aproape 8 luni cand l-am botezat si singura problema a fost ca nu a putut sa-l bage cu totul in apa ca se tinea de marginile cristelnitei.
Iar treaba cu postul depinde de preot, unii sunt mai stricti iar altii sunt mai ingaduitori, cauta si tu unul mai de treaba.
Anto
15 si
Victor (8 octombrie 2005)
Meme1 spune:
Anto, mersic de raspuns...
Si Andrei avea aproape 4 luni cand l-am botezat in Ro...dar de data asta, parca au innebunit cu totii, ma refer mai ales la amicii de aici...daca nu isi dau fiecare cu presupusul de ma dispera...eu daca nu ma pricep, macar nu ma dau artista...dar ma omoara pisalogeala unora.....mai ales cand e nefondata..
Pupici
Meme
jadi spune:
Cu botezul, noi am botezat pe Vlad in post si preotul indulgent ne-a spus sa pregatim mancare de post pentru cei care tin post, pacatul este mare daca spurcam oamenii care tin post, nu pe cei care oricum mananca de dulce.
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
Meme1 spune:
Jadi, mersic....
Nu stiu daca v-am mai zis, dar romanii intre romani cand sunt in afara Ro, trebuie musai sa-si impuna punctul de vedere, chiar daca nu au dreptate...chestie care pe mine a cam inceput sa ma supere...
Pupici
Meme
marinela79 spune:
MEME si noi am botezat copilul in postul Craciunului si am facut meniuri de post pt cei care posteau,i-am intrebat dinainte.Proetul a spus ca nu are nimik, copiii sunt ingerasi.E drept ca atmosfera a fost intima,nu s-a dansat, dar ne-am distrat super
Mary, mamita lui
Iaris(18.09.2005)
poze noi cu noi
Hildegard spune:
Meme, la catolici nu e dupa preoti. Deci botezul se poate face in post, dar fara dans. Nunta nu e voie.
La ortodoxi e cum vrea fiecare sau ziceti cei care stiti......
de-ale gurii