PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (23)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

Buna dimineata mamici!
Sa stiti ca eu am citit undeva, dar nu mai stiu unde , ca legumele fierte in vase de inox isi pierd vitaminele. Eu stiu ca sunt bune cele emailate sau din otel. De asemenea nu se amesteca in supa in timp ce fierbe pt. ca patrunde oxigen si se oxideaza legumele.

La multe lunute sarbatoritilor de azi! Sa fie cuminti ,dar mai ales sanatosi!!!

Mihaela si Elena Maria (9 aug 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Neatza
va scriu si eu cateva retete pt bb de la 6 luni

Supa-crema de dovlecei

500 ml apa, o ceasca de zarzavat, amestec (morcov, pastarnac sau radacina de patrunjel, ardei gras, ceapa), un dovlecel mare, o lingurita de unt, un galbenus de ou, o lingura de orez.
Coci ceapa pe o tava, la cuptor, pana cand se patrunde bine. Speli orezul si il pui la fiert in putina apa, la foc mic. Speli, cureti si tai nu prea marunt legumele, apoi le pui, intr0un alt vas cu apa, impreuna cu ceapa coapta, curatata de foile exterioare. Cand legumele sunt patrunse bine, iar orezul s-a fiert, le treci pe toate prin sita deasa de 2 ori, apoi le pui la fiert din nou in supa de legume, impreuna cu untul amestecat cu galbenus. Poti amesteca in supa-crema, in momentul servirii, si putin lapte (laptele tau sau formula).

Crema de spanac cu ou
O cana de spanac fiert si inabusit, o lingurita de unt, un galbenus, o lingurita de zeama de lamaie, o lingura de faina
Fierbi oul si alegi galbenusul. Incingi untul intr-o craticioara si adaugi spanacul fiert si maruntit. Dizolvi faina in putina apa rece (sau zeama in care a fiert spanacul, daca ai pastrat-o), apoi o torni peste spanac. Amesteci in continuu. La sfarsit adaugi o lingurita de zeama de lamaie. servesti spanacul impreuna cu galbenusul fiert, strivit cu furculita.

mazare inabusita, cu carne
O felie de carne de pasare sau vita, 350 g mazare, o lingurita de unt, o cescuta de lapte
Speli carnea, o cureti de grasimi, piele, oase si o pui la fiert. Speli mazarea si o pui la fiert, separat, pt 3 sferturi de ora, in apa putina, intr-o cratita acoperita. lasi sa se inabuse la foc mic. Cadn boabele se strivesc usor, le strecori si le dai printr-o sita deasa, de 2 ori. Carnea fiarta o maruntesi bine sau o dai prin masina de tocat daca nu ai blender. Pireul de mazare obtinut il amesteci pe baie de apa cu untul si laptele cald, apoi cu carnea maruntita.

Eu doar am copiat retetele dintr-o revista. O sa mai scriu cand am timp.
si pofta mare

Andreea si Bianca Maria
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

Alexandru Cosmin

Alexandru Andrei, Sasha, Edward

Camelia Nicole

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna fetelor,

LA MULTE LUNITE SARBATORITILOR DE ASTAZI: ALEXANDRU COSMIN, ALEXANDRU ANDREI,SASHA, EDWARD si puiutei mele CAMELUSH! SA FITI SANATOSI, FRUMUSEI SI CUMINTEI!

MERCI DE FELICITARI SI URARI: MARYION, ANASIA, MIHAELAGROSAN
CONSI, mi-a placut expresia "DULCINEEA"

ACICEL, ma bucur ca mai intri, chiar ma gandeam intr-un timp de ce disparuse-i.
FETELOR, mai scrieti retete pu bebei, ca noi conspectam.

MAMIDESTEFAN, da pb asta cu acizii grasi o poti avea de la inceputul alaptatului sau dupa o perioada mai lunga de alaptat. Of, parca vad ca am toate simptomele.

Ufff, ce vant si frig e afara. Nici nu putem iesi din casa. Bebelina mea doarme iar eu ma rasfat cu un capuccino si inghetata.

Nati, mami de Lia papadia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oncicu spune:

Alexandru Cosmin, Alexandru Andrei, Sasha, Edward, Camelia Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Buna fetele!

Uite ca mi-am gasit si eu putin timp ca e din ce in ce mai greu cu bebe. A mea sta singurica pe pat si se joaca cu jucariile ei..si vb pe limba ei...insa eu stau cu ochii pe ea sa nu aterizeze din pat ca umbla dintr-un capat la celalalt. De adormit insa singura nu reuseste..incepe sa maraie si tre' sa o pun la san ca sa adoarma. Acum de cand ne-am intors din vacanta e mai bine cu trezitul noaptea...se trezeste o singura data dar la Botosani m-a innebunit. Se trezea de 5 6 ori pe noapte si foia intruna...pediatra zice ca din cauza ca a schimbat mediul ( desi a avut patutul ei). Oricum m-a terminat...e ingrozitor sa nu poti dormi noaptea. Din acest motiv eram nervoasa si irascibila ziua...si nu avea nimeni ce sa imi faca ca noaptea vroia doar tzatzi..numai asa adormea la loc. De asta cand am ajuns acasa vreo trei zile am tot dormit...iar acum noaptea cand ma trezeste la 5 zic...multumesc Doamne! ( daca va aduceti aminte inainte ma plangeam ca se trezeste la 4 5). Acum de exemplu face tumbe in pat, se trage de picioare..se roteste pe toate partile ( scriu uitandu-ma la ea mai mult). I-am luat borcanas de la Hipp ca ma gandeam ca nu fac eu mancarea gustoasa si de asta nu prea papa...vezi de nu...a scuipat Hipp-ul nu asa. Doar suculetul de la Hipp de ananas cu mere i-a placut.
Va pup si mai revin cu stiri pe masura ce ma mai adun!
Edit: a... si daca aveti solutii pentru un par care e din ce in ce mai rar...si nevitaminizat...pentru o mamica care alapteaza...va rog sa le impartasiti cu mine!

Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Dragele mele, in sfarsit pot sa va "vad" de la mine de acasa!! Va urez la toate un an extraordinar impreuna cu bebeii vostri dragi! La multi ani!

Am intrat sa pun cateva poze de la Craciun cu printesa mea, acum ma intorc sa incerc sa citesc din urma cate ceva.
la toate

Eileen Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Asa, am revenit si noi. Alexei este bine, a trecut cu bine de vaccinul de sase luni si de raceala pe care a avut-o inainte. Intre timp sta si singurel in fund.
Pentru cine intreba de dovleac, da eu i-am dat dovleac copt. Ii place foarte foarte tare. Impreuna cu avocado este mancarea lui preferata.
larissa tu mai iei vitamine? Si mie imi cade parul dar nu e asa grav in plus eu am parul scurt si nu se vede asa de tare. Vitaminele sunt singura solutie care imi vine in minte si poate sa mai tunzi putin din el.
Cand ati facut apelul pentru fetele vechi ati uitat cu desavarsire de
pumpkin. Pentru cele mai noi, ea a fost una dintre fetele foarte active la gravidutze, acum nu mai are timp sa intre dar va transmite salutari.
Miruna + Alexei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Genie spune:

Salut fetelor! Larissa, ca intrebai de cazutul parului... si eu am probleme din astea...mari remedii nu stiu dar eu continuu sa iau vitamine ( si eu alaptez de aproape 6 luni) - am luat materna si acum am trecut pe elevit. Tot mai cade dar parca s-a mai domolit si inca o chestie care la mine da rezultate: ma spal pe cap cu sampon de urzica de la elmiplant. Samponul asta l-am folosit si in perioada sarcinii si aveam un par lucios si frumos si nu imi cadea deloc. Bine, e stiut faptul ca in sarcina nu iti cade parul, dar acum, dupa ce am incercat elseve,garnier,nivea si alte marci binecunoscute am revenit la cel de urzica in speranta ca isi va reveni.
Muuh, eu intrebam de dovleac, merci de pont, eu i-am dat fiert dar voi incerca copt poate iese mai dulce.
Vroiam sa mai intreb ceva...Bb-eii vostri rad la tablouri? A mea e tare multumita si cateodata rade in hohote cand priveste tablourile din casa, bine nu la toate, are ea unele preferate...

www.dropshots.com/antonia25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARILLA spune:

Buna, fetelor!
Gata, sper ca mi s-au rezolvat si mie probleme si pot fi din nou activa pe forum, ca se simte si Razvan bine, si nici nu mai am probleme cu netul...mai trebuie sa citesc temeinic ce ati scris si gata...sunt la zi cu tot!
Hai sa va zic de progresele inregistrate lately: Razvan e foarte vorbaret, va ziceam mai demult ca a zis MAMA, apoi a zis MAMI, si zice tot felul de "cuvinte" dragute: DADA,DADI,BABA,BUBU,si toate combinatiile luate cate 4 ...mai mult, vrea sa sta NUMAI in picioare, ne-a innebunit acum, e pozitia lui preferata..noi il tinem de manute si el face pasi mici asa...cred ca o sa mearga repede..o sa filmez sa va arat, e tare dulce cum e el ambitios asa...si l-am filmat si cand "vorbeste"...sa il intreb cand o creste ce vroia sa zica...
Si vroiam sa va intreb ce anume inseamna "s-au ridicat in piciorushe", sa stim daca ne inscriem...el se ridica de mult din fund in picioare, de la 4 luni jumate,dar eu credeam ca trebuie sa se ridice singur singurel...am vazut la Pika-Pika cum se ridica piersicuta ajutata,si de asta am intrebat,habar n-aveam ce inseamna ca s-au ridicat...
In rest...ne pregatim de dintisorul no. 2,am avut aseara iar un show nocturn...suntem inca la regim,doar cu lapte fara lactoza si cu ce mai culeg (o data pe zi din san)..si..cam atat...
Pupici la piersicute!

SARILLA si RAZVAN, bebe adorabil

POZE

Mergi la inceput