fumatul in timpul sarcinii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by Artemis1578

quote:
Originally posted by bolgiumiki
[ o graviduta care a recunoscut ca nu le poate lasa a zis ca doar le pufaie,nu mai trage fumul in piept.

Pai pufaitul nu e fumat! Scoti fum pe care apoi, asa cum zici tu, il inhalezi. E chiar mai rau! Nevoia de nicotina nu-ti e satisfacuta, de intoxicat tot te intoxici..........

Artemis, Ubitului

In plus am auzit (deci nu va luati dupa mine daca gresesc) ca iti poate afecta corzile vocale. Iar asta oricum se cheama fumat pasiv... La fel de grav.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 9 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Aici io vad doua probleme: taedi constientizeaza ca nu face bine ce face si din cauza circumstantelor, nu se poate lasa de fumat si ii e teama de eventualele probeleme.

Prin urmare sunt doua probleme de rezolvat:
Fumatul> daca nu poti si nu poti si simti ca mori de nu fumezi, incearca sa apelezi la remedii naturiste. Stiu ca sint niste picaturi care iti lasa in gura asa un gust nasol de la tigari, ca nu-ti mai vine. Le iei cu conditia OBLIGATORIE sa fie permise in timpul sarcinii. La noi nu exista Nicorette sau plasturi sau altceva, (cel putin nu erau acu vreo doi ani, cind am vrut io sa ma las).
Mai ai la indemina si medicamentele homeopate. Te duci la un homeopat, ii spui ca trebuie sa te lasi de fumat si ca nu poti, si sigur exista un mix de bulinutze care sa te scape de belea.

Si mai ai o semi-solutie: roaga-te sa te apuce greturile, desi e cam tarzior, ca nu-ti mai trebuie fumat sau fumator pe o raza de 200 m! Da' asta, cum ti-e scris...

Plictisul>. Nu cred ca e momentul sa-ti schimbi serviciul acum si ppoti risca sa dai de unul foarte stresant, unde tigarea sa fie usurare... Ori te apuci de mincat seminte , au si aport de diverse vitamine si chestii, ori te apuci de impletit botosei, ori de facut integrame, ori de cercetat netu, ori scrii pe DC la fiecare subiect deschis, ma rog, metode sint multe de a-ti umple timpul. Desigur, poti sa inveti ceva, sau sa-ti perfectionezi o limba straina... Acu nu stiu ce poti sa faci din toate astea, fiind totusi la serviciu si o fi careva p'acolo sa ti se uite peste umar.

Nu poti sa nu renunti la fumat macar pe perioada sarcinii, nu se stie niciodata ce turnura vor lua lucrurile. Fiecare femeie are organismul ei si sistemul imunitar propriu. Daca pe unele nu le-a afectat, mia bine zis pe copiii lor, nu se stie cum se va intimpla la tine si nu stiu daca merita sa risti. Dar sint convinsa ca stii si tu, nu mai tre' sa-ti zic io sau celelalte fete.

Succes!

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Taedi, gandeste-te ca de fiecare data cand fumezi iti strangi copilul de gat. Apoi: femeile care au fumat in timpul sarcinii si au nascut copii aparent normali vor avea probleme cu ei mai tarziu, e dovedit statistic. Daca au noroc sunt numai probleme cu sensibilitate crescuta, imunitate scazuta, alergii...

Apoi: inainte de sarcina puteai sa te lasi usor cu produse naturiste: Kombucco, Essiac, insa in timpul sarcinii nu e recomandat pentru ca intai se produce detoxifierea organismului. Daca vrei poti sa incerci sa mananci mai multe fructe si legume proaspete si atunci treptat iti va scadea dorinta de a fuma. Organismul tau va fi mai sanatos si in mod natural nu va mai accepta fumul de tigara.

Sper sa reusesti...

Carla, 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taedi spune:

mersi fetelor pt sfaturi si de incurajari.la prima sarcina nu am fumat si nu am avut probleme de genu asta,fetita e sanatoasa si voinica.fumez de 6 ani,si probabil deasata e atat de greu.de ieri de la ora 19 nu am fumat chiar daca imi sta gindul la tigara din minut in minut,sper sa pot continua asa.
mai am ointrebare la voi:la prima nastere am nascut normal dar aia mau lasat sa ma chinui 18 ore,ma gandeam de data asta sa fac cezariana.cum e?
va multumesc din suflet,Lana1 mersi de sfaturi si tuturor.

edith

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bolgiumiki spune:

Nu se stie daca si la urmatoarea nastere vei pati la fel.Eu am nascut cu anestezie peridurala si am fost scutita de durerile nasterii.Dar pentru asta a trebuit sa nasc in Bucuresti.La Ploiesti acum aproape doi ani nu se facea peridurala.

Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Edith Felicitari!!!! Bravo!!!

Si eu m-am chinuit la prima nastere (ma intreb cine nu s-a chinuit fara anestezie) si eram hotarata sa fac cezariana acum insa am vazut filmul unei cezariene si m-am razgandit. E mult mai complicat, sincer. Si mult mai serios, e o operatie totusi iar nasterea e ceva natural. Deci voi naste tot natural, am inteles ca a doua oara e mai usor oricum.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 9 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Mai intai nota 20 pt postarea Lunei:)si acum va spun ca si eu am fumat la prima sarcina ,spre sfarsit 1,2 tigari pe zi,la inceput nu suportam nici sa vad pachetul de tigari,asta din cauza greturilor.Am un baietel de 7 ani si un pic si Doamne multumesc a fost si e sanatos.Ma pregatesc de a2-a sarcina si am ambitia sa nu fumez nici macar una,sper sa si reusesc.Multa bafta Edith:)Pana una alta sper sa vina cele II liniute:)

mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Imi pare rau, dar ma pot abtine sa nu intervin.
Am fost fumatoare pina sa ramin si m-am reapucat sa fumez 1-2 tigari pe zi seara de vreo luna.
Dar mie una mi se pare absolut condamnabil sa intoxici fatul si ulterior bebelusul cu tutunul. Da-o-ncolo de treaba: imagineaza-ti un bebelus rozaliu si frumos stind comfortabil in burtica si caruia odata ii vine un dampf de tutun inecacios in universul lui idilic. Poate imaginea asta te poate determina sa te lasi de fumat.

Fireste ca e la latitudinea fiecaruia ce face si am auzit si nenumarate povesti de genul: eu am fumat si uite ce copil sanatos am.
Efectele se pot vedea pe termen lung. Pe termen scurt, o greutate scazuta la nastere si astm sint doar citeva dintre posibilele probleme. Rare, e drept, dar ai tupeul sa-ti asumi riscul ca bebelusul tau va face parte din statistici???

Sarcina usoara!

Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickyfilip spune:

taedi, eu nu am ce sfaturi sa iti dau pentru ca AZI AM AFLAT CA SUNT INSARCINATA. pana acum am fumat ca deobicei cam 10-15 tigari pe zi. intentionez o ultima tigara in seara asta cu "tati", apoi gata!!
si ma tin de cuvant!

te pup si sa ne tii la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

eu am incercat de multe ori sa ma las de fumat...ca si tine fumam de plicitseala si in gasca. cand am hotarat sa avem un copil m-am lasat. brusc. mi-a fost foarte greu, recunosc. dar de cand am aflat ca sunt insarcinata mi se face rau si cand ma gandesc la tigari. nu am mai iesit nici cu prietenele pentru ca ele toate fumeaza si merg in locuri unde se fumeaza, iar mie mi se face rau. ma viziteaza pe rand si stau putin, cat sa nu intre in sevraj . le apreciez pentru asta.
mult succes!

PRIVILEGE 13+ Mara/Matei
poze

Mergi la inceput