Mamici de iulie-august 2007 (12)
Raspunsuri - Pagina 4
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by ghinetz
Probabil ca s-a mai discutat, dar nu am timpul necesar sa reiau toate paginile scrisa, asa ca vin cu o intrebare: ati facut triplul test? E vorba de analiza din sange, nu? cine imi poate da mai multe detalii? Sau poate imi recomandati un site unde sa citesc.
Oana, triplul test este un test screening, de sange. Sunt doctori care nu-l dau deoarece este obligatoriu doar in cazuri precum varsta inaintata a mamei, antecedente in familie cu probleme genertice, etc. In rest, poate fi un motiv de stres.
Gasesti info pe google, stiu ca era un link catre un articol din Jurnalul National, destul de bine scris.
16+
jadi spune:
Ghinetz triplu test este un test de sange. Pentru mai multe informatii pe prima pagina la odisee ai un subiect cu " index subiecte" si ai acolo tot felul de subiecte, uite si linkul.
crisu igg inseamna ca ai avut boala respectiva deci ai anticorpi si este de bine.Interesant este de ce nu ai facut si igm, de obicei analizele de genul asta se dau cuplate igm pentru a vedea daca ai o infectie curenta si igg pentru a vedea daca ai facut vreodata aceasta boala.
Eu pe bb2 il voi caza la noi in camera si in functie de sexul precis si evolutia lui, vom decide daca il mutam cu fra-su sau nu!
Alina eu am schimbat cosmeticiana exact inainte de ramane insarcinata a doua oara si cand am fost la epilat inghinal nu prea m-am mai jenat ca alte dati la fost cosmeticiana. In plus am experienta internarilor prin maternitate unde am tot arata-o pe dansa cui a vrut sa o vada asa ca mi-a disparut jena complet!
Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2
Antoanela23 spune:
Buna ziua tinere si frumoase burtici,
Eu ma gandesc sa-i separ pe pitici. Victor plangea mult cand era mic, avea colici si are o goarna, mama-mama. Si acum se mai trezeste noaptea si plange, cred ca inevitabil s-ar trezi unul pe celalalt daca ar dormi impreuna.
Planificam sa-l mutam pe Victor in alt dormitor inainte sa vina bb2, lucru pt care eu ma simt foarte vinovata fata de el. Sotul e optimist insa, spune ca se va bucura de schimbare. Vom vedea.
Anto 15 siVictor (8 octombrie 2005)
Antoanela23 spune:
Agri, Olguttza, sanatate multa.
Narcisa, ma bucur ca e bine mama ta, tin pumnii sa nu iasa nimic rau la biopsie.
Anto 15 siVictor (8 octombrie 2005)
crisu79 spune:
Jadi (Deni) multumesc mult de raspuns.Intre timp m-am mai linistit, pt ca toata lumea mi-a spus acelasi lucru.Ig G - infectie veche si nu mai pot avea si in prezent, daca am avut o data.
Oricum maine ma duc la Babes si o sa le repet, le fac pe amandoua (IgG si IgM ) ca sa stau linistita si o sa am raspunsul in aceasi zi.
va pup pe toate si sarcini usoare!
Crisu
ilenutza spune:
Narcisa si Anto -
Si eu ma gandeam sa ii iau un leganus mic si sa il culc langa patul nostru cateva luni, o sa vad daca gasesc ceva acceptabil pe aici.Oricum noi nu avem decat 2 dormitoare iar pentru Vic o sa luam un pat de lemn iar pe asta de panza o sa il pastrez pentru urm.
I-as fi culcat pe fiecare in camera lui daca aveam una disponibila! Sau m-as fi mutat eu in sufragerie dar e semidecomandata si am si eu nevoie de liniste.
Ile 14 si Victor ( 22 dec 2005)
narcisa spune:
Anto, multumesc de urari sa dea DD! In legatura cu trezitul unul pe celalt peste noapte, eu cred ca e mai mult o teama a noastra, si eu ma gindeam cind a aparut bb2, poate mai bine in camere separate, eu am fost singura la parinti(experiente proprii deci n-am avut) dar sotu m-a convins ca e mai bine, cind se mai maresc se mai tin de sotii, se adorm unul pe altul cu vorbitul oarecum o legatura numai a lor. Noi inca avem videofonul sus in perete agatat, nu va spun cind ii mai ascultam seara ce debiteaza amandoi, rizi ma ceva ca la Mr.been. Si sint baiat si fetita dar pina la 7-8 ani eu cred ca e OK au paturi separate. Si Patrick pe la 2 ani si un pic, avea Vivien 6-7 luni parca, a avut cosmaruri noaptea la ora fixa s-a trezit noapte de noapte cca. 2-3 luni si plingea de nu-l puteam linisti nici noi, Viviven dormea dusa, pe ea n-a deranjat-o. Sau daca s-au mai trezit cind celalat tipa s-a uitat si s-a intors pe partea cealalta.
Ilenutza, apropo de ce am scris mai sus si stai linistita, crezi ca asta conteaza cel mai mult sa aiba camere separate, eu cred ca pina merg la scoala sa zici ca se incomodeaza, ca unul are de facut lectii etc. e ideal sa stea impreuna, parerea mea. Noi avem camere si n-am facut-o, parca i-as separa(indeparta) unul de celalalt, ei se cearta ei se impaca si se joaca impreuna, asa poate cind i s-ar fi pus pata unuia ar fi plecat la el in camera si-ar fi tinut mai mult la suparare, impreuna le trece mai repede, invata sa se acopere unul pe altul...de ex. seara la culcare cind fac galagie.
narcisa
jadi spune:
Ioana, activeaza PM sau trimite un email la iulaug2007@yahoo.com si iti vom trimite inapoi parola. Idem pentru toate fetele care nu au activat PM-ul.
Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2
karligutza spune:
buna fetele, n-am mai fost pe aici de mult, eram in urma si cu cititul insa am recuperat tocmai de la pagina 17 din capitolul trecut si as avea un comentariu de facut chiar daca subiectul nu e cel mai recent.. e din paginile de final pe cap.11
quote:
Originally posted by simo_al_jaafari
draga cristina26, operatia de cezariana nu inseamna macelarie.quote:
Originally posted by cristina26
In nici un caz nu vreau si stiu ca nici nu put sa imi impun punctul de vedere la alcineva decat mie insumi. Stiu cum se face operatia, stiu ca se poate ascunde sub chilotei, dar tot cat toata burta e.
Aici in USA nici un dr nu recomanda cezariana pentru ca riscurile sunt mai mari decat la nasterea "normala", bineinteles daca nu ai avut cezariana inainte. Mie una imi e frica, mai ales ca stiu de o mama care a fost omorata anul trecut cand a primit epiduralul. Cata incredere poti sa ai intr-un om? pentru ca si dr inainte de a fi dr sunt oameni si pot gresi. Eu cred ca cu cat sunt mai putine interventii cu atat e mai bine... asta e doar parerea mea, iar daca voi va simtiti comfortabile sa aveti cezariana poate e mai bine sa aveti cezariana. Eu zic ca fiecare stie si simte ce e cel mai bine pt el... ai incredere in tine, pt ca tu stii ce e bine pt tine.
[quote]Originally posted by samadhi
Hallo fetelor!
In cazul meu,
sunt de parere ca cezariana trebuie facuta cand nu ai alta sansa, adica nu la cerere. Mie mi-au facut-o pentru ca trebuia, si nu pentru ca am dorit asa ceva.Doream sa imi vad bebele imediat si nicidecum sa ma adoarma intr-o operatie, si sa-mi vad copilul dupa o zi, sa ma trezesc cu chiu cu vai, dupa o zi, ca si cum nu as mai fi existat, si apoi sa imi vad bebele in incubator. Pentru mine a fost ca si cum m-ar fi omorat.
Mi se pare un pic cam crud (am vazut ca ioanadara a avut si ea un punct de vedere asemanator) sa vorbim aici despre moarte... si chestii morbide... noi tot visam la bebei sanatosi, in conditiile in care sunt atatea riscuri si cand mai citesc pe aici si de moarte, efectiv ma apuca groaza... e suficient ca necunoscutul ne face mai fricoase, dar traim cu speranta ca vom reusi... ca nimic nu poate fi rau... si voi amintiti pe aici de moarte? ... plssss stoppppp!
karligutza, sapt.16