Mamici de iulie-august 2007 (12)
Raspunsuri - Pagina 3
crisu79 spune:
Buna, fetelor!
Nu v-am mai scris de ceva vreme si acum va scriu cu o problema, poate reusiti sa ma lamuriti si pe mine, pana ajung luni la doctor nu de alta dar sa nu o iau razna.
Am fost sa-mi iau rezultatul analizelor si la Anticorpii Rubeola IgG mi-a iesit o valoare peste cea normala.Din pacate, nu am facut si IgM ca sa vad rezultatul.
Ce am aflat este ca IgG indica o infectie mai veche.voi ce stiti?
multumesc mult pt orice info....
Crisu
Luna1 spune:
Salutare fetelor. Eu ma simt ok (cu gretzurile deja m-am obisnuit) si am zis sa mai trec pe aici sa nu ma uitati. Mi-e somn non-stop, mor de somn.
Referitor la nastere personal sunt de acord cu cezariana de nevoie. Adica daca este recomandata de doctor din diverse motiva medicale mi se pare ok. In rest desi am avut o nastere naturala...sa spunem nu tocmai usoara, o prefer pe aceasta cezarienei si va spun de ce: am vazut filmul unei cezariene pe viu si m-am ingrozit (da, este vorba de liniutza aceea de sub chilotel), era in detaliu filmul si nu era placut sa vezi cum sectioneaza strat cu strat inclusiv uterul si cum bebe e oarecum nepregatit ce ceea ce i se intampla, iar celalat motiv e ste acela ca recuperarea fizica e mult mai grea. Adica toate prietenele mele care au avut cezariana desi cum spuneti si voi nu le-a durut mai nimic dupa aceea, aveau burtica de gravida si la un an de la nastere, plus ca nu au putut merge la sport imediat. Eu la o saptamana dupa nastere ma imbracam in vechile mele haine si nu mint, va pot arata poze. Pentru mine asta este un motiv de ajuns sa optez pentru nastere normala,repet in conditiile in care organismul imi permite si dpdv medical este ok.
Dar asta e parerea mea personala, nu judec pe nimeni, cred ca fiecare alege si e stapan pe corpul lui.
Va pupic
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina 9 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
andicu spune:
Buna fetelor.
Cu nasterea, eu ma voi hotari spre sfarsitul sarcinii. E adevarat ca mi-ar place si ar fi mai sanatos sa nasc normal cu epidurala, dar eu am o taietura deja ca la cezariana ( dela prima extrauterina) si apoi depinde f mult de medic si de bebe (cat e de mare, cum e pozitionat, etc). Daca va fi mai sigur pt copilul meu, normal ca voi face cezariana, chiar daca imi revin mai greu dupa, si stiu si ce inseamna sa ai taietura aia la baza burtii, dar cred ca in momentul ala nici nu te mai gandesti la tine, ci iti doresti doar sa se nasca bebe repede si sanatos.
Alina.a, imi pare tare rau ca te chinui cu statul in pat! stiu de cumnata prietenei mele care a avut acelasi diagnostic ca si tine , dar la 5 luni i s-a ridicat si a scapat de statul in pat. La fel a patit si ea, sangerari, dureri de burta, in plus a vomat pana la 5 luni,d e ajungea mereu la spital cu perfuzii ( ei locuiesc in Germania), dar dupa 5 luni si-a revenit si a fost totul ok pana la nastere. Bebe e sanatos si zapacit (acum are 1 an 1/2), iar ea in februarie naste al2lea copil, o fetita ( sarcina asta n-a avut nimic). Asta ca sa te incurajez, sa vezi ca se poate rezolva problema in timp.
Cu al2lea copil la care deja te gandesti, sa stii ca nu esti nebuna, sau daca esti, sunt si eu nebuna ca tine , ca si eu deja ma gandesc sa fac al2lea copil, dar peste vreo 2-3 ani; si la mine asta inseamna obligatoriu un al2lea FIV, bani, chin, tratamente. dar nu ma mai sperie deloc, vreau numai sa am casa plina de copii si sa stiu ca sunt macar 2, sa se aiba unul pe altul mai tarziu.
Felicitari fetelor care au aflat de culoarea caruciorului! abia astept si eu!
Alina, Anya e o dulceata! m-am uitat biiiiine la ea si m-am topit!...poate se ia si o sa am si eu un carucior roz!
Si eu ma epilez cu ceara o data pe luna; eu la inghinal nici nu pot face altceva pt ca ma irit intr-un hal si fac infectie (foliculita); nici dupa epilat vreo 2zile nu e grozav, dar oricum , imi trece mai repede! eu mi-am intrebat cosmeticiana, si mi-a zis ca are o gramada de cliente care s-au epilat cu ceara pana inainte de nastere si n-au avut nici-o problema. Asa fac si eu, iau un No-spa inainte, preventiv.
Andicu 15+
Poze noi
olguttza spune:
Helau, burtici!
Iaca mai apuc si eu sa intru pe la voi, desi va citesc de cateva ori pe zi (da n-am timp sa scriu, de obicei).
Sunt disperata, nu stiu ce sa mai fac: m-a-ntors boala, amigdalita si sinuzita (de fapt, nici nu cred ca mi-au trecut), dupa ce am luat saptamana trecuta augmentin; a fost bine cat am stat in medical, acasa, cum am inceput munca si am iesit pe vremea asta turbata, cum am luat-o de la capat! nasu, gatu, urechile ma dor de nu mai pot, azi dimineata m-am trezit si cu ochii umflati, lipiti (ca la puii de pisica), curgand si durerosi (d-abia-i tin deschisi), de m-au intrebat astia la munca azi daca m-a batut barbatu acasa . Nu stiu ce sa mai fac!!! Am vb ieri cu medicul de familie, care se simte depasita de situatie, dat fiind ca o a treia cura de antibiotic in sarcina este exclusa. Azi o s-o sun si pe dr. mea sa-i povestesc, desi nu stiu cat e in masura un ginecolog sa se pronunte cu privire la problemele mele. Stiu ca am probleme cu sistemul imunitar, mi-a spus-o deja la controlul trecut, mai mult de atat chiar nu stiu.... Colac peste pupaza, de aseara a inceput sa ma doara si burta, in zona inghinala mai mult, si parca mi s-a si intarit. Ieri mi-a curs sange din nas, s-a oprit cu greu, dupa vreo 15 minute....
Sunt vai steaua mea, la propriu...
Multa sanatate va doresc!
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
14+
De la nunta...
narcisa spune:
Salutare burtici,
Si eu va citesc cind apuc, dar aveti o viteza la scris............
In legatura cu toxoplasma eu am avut la ambele sarcini in trecut IgG pozitiv si IgM negativ si nu am avut probleme.
Ca se vorbea despre cum vom naste, eu am incercat de 2 ori natural, prima data dupa 36 ore de travaliu am reusit asa pe muchie deja ma hotarisem pt. cezariana cam 80% s-o cer ca nu mai rezistam psihic, la a doua nastere am ajuns la cezariana de urgenta pt. ca l-au estimat pe bb prea mic si pe ultima suta de metri au realizat ca e f.mare. Asa ca eu am discutat cu dr. inainte sa raman graviduta daca imi ajuta DD sa mai am un bb3 voi planifica din start cezariana, nu mai vreau chinuri. Ultima data dupa 10 zile de cezariana m-am ocupat singurica de ambii puiuti si m-am simtit mai bine decit dupa nasterea naturala. Riscuri sint de ambele parti, dureri la fel. Eu m-am refacut mai repede dupa cezariana si am ramas si cumva cu otrauma ce se intimpla cu mine sau cu bb daca nu imi faceau repede cezariana de scos nu cred ca aveau cum natural.
Eu va multumesc din suflet pt. incurajari legat de mama, azi la o sapt. de la operatie i-au scos atele, e deja demult acasa si asteapta biopsia peste 2 sapt. numai atunci va sti 100% de ce natura e. Ea se simte bine, am inceput sa sper mai mult ca poate nu e de rau.
In rest eu am greturi in continuare, uneori rau, vomit de groaza si chiar sint curioasa dupa simptome as crede ca e fetita, chiar mi-am mai dorit una, asa a fost ultima mea sarcina cu rau de rau, la baietel n-am avut nimic, nici o greata niciodata. Oricum deabia sint in sapt.10, mai am de asteptat si ce-o vrea DD.
Felicitari noilor venite si celor care au aflat sex-ul lui bb!!!!!!
Vreau si eu adresa de la mai-lui comun, sau unde va uitati voi la poze, ca n-am inteles?1?
Olgutta, multa sanatate, stiu ca singerarile din nas sint normale dar nu asa de lungi, mi se pare muult 15 minute!
Sper sa reusesc sa postez si eu mai des!
toaate cele bune
narcisa
olguttza spune:
Tot eu!
Aveti idee cat trebuie sa fie tensiunea arteriala normala in sarcina? stiu ca e ceva mai maricica decat normalul, 12, dar cat? Sapt. trecuta aveam 13,8, in conditiile in care nu mai pusesem cafea in gura de 5 zile. Pana sa fiu insarcinata, era o mare problema daca nu beam cafea, eu fiind, de fel, hipotensiva (8 si un pic TA, fara cafea).
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
14+
De la nunta...
ilenutza spune:
Fetele, intrebare intrebatoare pentru mamicile cu doi sau mai multi copii ( aci includ si gravidutzele prezente ):
-Unde ati culcat copii nou nascuti, in camera cu fratii/surorile mai mari sau:-cu voi in camera pe astia mici mici asu in camera separata????
io ma gandesc sa ii pun in aceeasi camera dar ma gandesc ca se trezesc unul pe altul cand or incepe sa urle!Si sincer nu stiu cum sa fac!
Ile 14 si Victor ( 22 dec 2005)
madabout2003 spune:
Bonjour! la toate burticutele!
Eu nu am mai scris cam de mult dar v-am citit in fiecare zi... vorba cuiva cred ca de lene nu scriu ... Cum abia am trecut de sapt 8 inca ma lupt cu greturile, cu somnul, cu poftele....m-at omarat cu merdenelele si cu branza ...deja imi imaginez telemea veche de oi!!!!
Ca de obicei intotdeauna ne e pofta de ce nu putem avea!!!
In rest totul e ok, va invidiez ca puteti sa va faceti ecografii cand vreti eu inca astept prima ecografie pe 1 februarie.... aici poti sa le faci numai la recomandarea medicului!
Pentru nastere eu sper sa nasc normal...si sa ajung la timp pentru peridurala daca nu... nici nu vreau sa ma gandesc!!!
Va pupic pe toate! si pe bebelusi!!! Eu parca inca nu m_am obisnuit cu ideea si imi vina sa plang de fiecare data cand ma gandesc ca am un bebe in burtica!!
P S . Si eu deja ma gandesc la al doilea!!!
narcisa spune:
Ilenutzo(tiza mea) eu tot la fel voi proceda si cu bb 3. Pina la 3-4 luni, depinde cit de mare va fi bb i-am culcat intr-un cosulet cu rotile cu salteluta special pt. bbei linga patul nostru. Peste zi fiind mobil il caram prin toate camerele unde aveam treaba.
Dupa 4 luni am pus videofon si i-am culcat pe amandoi in aceeasi camera. N-au fost probleme. Ei nu se vor trezi unul pe altul, si acum cind uneori unul dintre ei se mai trezeste noaptea si ma striga, pina vin si-i aud celalat doarme, au patruri supraetajate acum. Si al treilea va dormi tot cu ei in camera dupa 4 luni, intentionam sa-i separam in doua camere pe cei trei cind cel mare va merge in 2008 la scoala, pina atunci nu vad motiv, ei oricum se joaca impreuna. Cam asa e la noi, daca mai vrei sa stii ceva si am omis, intreaba.....
Olguttza, 13-14 nu e mare, eu o am mica cam 10 cu 6-7 de obicei, asa era si inainte, cafea nu beu zilnic ca nu pot de greatza de cele mai multe ori.
X-ray spune:
andicu uite ca ma mai lunistesc cand mai aud cazuri ca s-a ridicat... multam de incurajare.
fetelor si eu ma epilez cu ceara dar acum putin mai des la 3 saptamani sa nu creasca rau ca parca ma doare mai tare acum....si sunt putin disperata ca si cosmeticiana mea e insarcinata ea naste in iunie si din aprilie nu mai vine la lucru si chiar imi va fi greu sa merg la altcineva,stiti si voi cum e te obisnuiesti cu persoana mai ales ca eu sunt adepta "fara par" in acele locuri.....la asta nu pot sa renunt....
olguttza multa sanatate ,draga de tine si tu tragi nu gluma....
alina 13+