Mamici de iulie-august 2007 (12)
Raspunsuri - Pagina 11
andreea c spune:
Merci de raspunsuri fetelor. Chiar m-am mai linistit.
Voi cum alegeti numele lui bebe ca mie imi e tare greu? Parca nici unul nu este destul de bun. La fetite mi se pare mai simplu.
In legatura cu crema pt. vergeturi eu folosec Mustela. Pana acum nu imi dau seama daca este buna sau nu, dar perseverez. Oricum maica-mea este plina de vergeturi dupa nasteri si incerc si eu pe cat posibil sa lupt impotriva lor desi nu prea sunt convinsa ca o sa am succes. Stiu ca e o chestie genetica.
Andreea
16+ 
pregatiri nunta...
nunta noastra 2 iulie 2005
Carmena spune:
Buna burticutze,
Jadi
pnetru datele de pe emailul comun.
Carla
pentru informatiile despre Iosup. Eu la prima sarcina am fost incantata de el dar recunosc ca incantarea a fost determinata si de faptul ca am aflat ca bb este in regula si ca nu sunt probleme(eu am fost foarte stresata datorita multitudinii de informatii pe care le citeam). Mie insa, tin minte ca atunci cand l-am intrebat daca bb este in regula, mi-a spus ceva de genul -"toate masuratorile sunt in limitele normalului si bb este mai mare cu o saptamana, deci cu siguranta ca este foarte bine". Nepricepandu-ma foarte bine la chestii medicale am gandit ca stie ce spune si ne-am bucurat, sa fiu sincera. De aratat stiu ca ne-a aratat principalele organe ale corpului si ne-a dat o pozica pe care era indicat cu 2 sagetele - penis si scrot. Acum ce sa spun, s-a priceput ca a iesit nazdravanul de Stefi!
E adevarat ca ne-a intrebat si pe noi ce nume va avea, da atat eu cat si sotul meu am raspuns:"MIRUNA" Imi amintesc ca a inceput sa rada si ne-a zis ceva de genul"Nu, nu, ca este baiat, nu are cum sa-l cheme Miruna" Acum stau sa ma gandesc ca de acum mai bine de 3 ani si-a mai luat lumea in cap...
Lorinna imi pare rau ca ai probleme. Stai cumintica in pat, uita deocamdata de servici, bb e cel mai important acum.Si trece timpul, deja suntem burtici cu vechime...
Hainute de gravidutza acum si eu mi-am luat tot de la Tara fashion. Marimile in general se potrivesc la ei conform masuratorilor indicate, dar chiar daca nu se potrivesc, ai posibilitatea sa le schimbi. Raportul calitate-pret este ok, eu mi-am luat fusta de blugi si blugii pentru
. Fusta este 44, imi vine putin la largutza, blugii i-am luat 42 imi vin ok.
Pupicim,
Carmen
12+ si Stefi(3ani)
http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/
claudia_emk spune:
Alina ma bucur sa aud ca mai e cineva din Arad pe aici.Acum sunt ceva mai linistita am luat in continuare Dufaston si ma simt mai bine , sangerarile nu sunt abundente si sunt mai mult maronii ca in ultima zi de ciclu, sunt niste pete mai maricele ca sa zic asa.De abia astept maine (Luni) sa merg la control.E tare ciudat ca nu am greturi nici pofte nici dureri nimic.
Va pup pe toate si ne mai auzim.
Claudia.
simo_al_jaafari spune:
despre vergeturi..eu folosesc creme de la nivea pt ca fac alergie cam de la orice
oricum sunt convinsa ca am sa raman cu vergeturi, am vreo doua pe picioare dupa ce am slabit cam 5 kg. dar mai bine sa incerc decat sa imi para rau
PRIVILEGE
11+
http://new.photos.yahoo.com/simo_al_jaafari/album/576460762356781540
cristina_ana spune:
Pentru vergeturi eu am folosit cu succes in sarcina trecuta uleiul de migdale (de la farmacie). Dar este f.f.f.uleios si intra greu de tot in piele. Acum nu ma dau decit seara, dupa dus, si imi pun pijamaua imediat dupa ce ma dau, nu astept sa-mi intre in piele. Dar efectele sunt miraculoase, iti lasa o piele tare fina. Eu nu am facut vergeturi deloc data trecuta. O crema buna este si cea de la Galenic, special pentru femeile gravide. Am mai incercat si crema de la Sanosan, dar e cam grasa si tot asa, intra greu in piele.
Cristina, 11+
POZE
andreea c spune:
Fetelor ca tot vorbeati voi aici de nastere spunand in acelasi timp ca mai este mult pana atunci. Ce ziceti daca va spun ca eu deja am fixat botezul. Am dat avansul la restaurant
...Probabil ma credeti nebuna, dar imi place sa ma ocup in amanunt de toate si la fel am facut si la nunta. Am stabilit din timp totul si nu am avut probleme.
Andreea
16+ 
pregatiri nunta...
CarlaV spune:
Acum am reusit si eu sa recuperez cititul din urma si sper sa va raspund la toate, daca uit pe cineva e numai varsta de vina.
Groxy, eu sunt in saptamana a 17-a si mi se vede putin burtica numai noaptea si dezbracata. In rest, port aceleasi haine de dinainte si oamenii se intreaba unde are loc bebele si cum mai si misca. Ideea e ca am avut mereu greutatea optima si mi-am "lucrat" abdomenul, poate asta e explicatia.
Brazuca, Jadi, Anya, Samadhi si tuturor celor care m-au felicitat pentru caruciorul roz, multumesc mult, sper sa ramana roz in continuare.
Nikole, ce bine ca ti-ai vazut bebele si baletul lui, felicitari ! 
Theiuta, la ora actuala nu se mai naste in apa nicaieri in Romania. La Victoria s-a facut la inceput in spital si apoi in Aqua Materna insa s-au inchis toate. Doctorul care a asistat la aceste nasteri s-a mutat la Rupea unde a practicat acolo in spital pana cand i s-a interzis acest lucru. Se pare ca astazi doctorul respectiv inca mai practica oarecum "clandestin" in spital la Rupea sau la domiciliu, insa e mult prea riscant. Si Monica lu' Columbeanu a vrut in apa si pana la urma nu a gasit unde in tara.
Deni, Cristina_Ana, Carmena, Samadhi - despre Iosup am incercat sa descriu experienta mea, de la comentarii nu m-am putut abtine fiindca asa sunt eu, insa la el nu ma mai duc. Sunt multumita ca e copilul bine, insa tot nu sunt sigura ca el a vazut ca e fata, s-a uitat numai din profil. O sa pun niste poze in album ca poate ma lamureste cineva de mai mult...
Andreea_C, si pe noi ne-a innebunit Iosup cu numele copilului, cu mult inainte de a ne spune sexul. I-am zis de cateva ori ca nu stim si ne gandim, apoi i-am zis in gluma ca o varianta buna cand nu stii sexul e sa te gandesti la Adam si Eva. Atat mi-a trebuit, dupa ce ne-a zis ca e fetita ne tot intreba daca ramane Eva. Asta e, nu conteaza, dar am mai zis aici ca aveam impresia ca nu prea asculta ce-i zic. Ecografia practic a fost 2D, adica 90% din ea, in afara de partea cu fatza copilului in 3D. Si mie mi-a dat o poza cu fatza aia urata, cand de fapt ma intesesa mai mult ce are intre picioruse ![]()
In cazul asta, vazandu-l pe Iosup si auzind de Herghelegiu si altii, doctorul care mi-a facut mie eco la 12 sapt inseamna ca e o bomboana... E tot generalist cu competenta in ecografie si mi-a masurat tot ce se putea la bebe, pe un aparat de toata jena. A stat o ora sa prinda toate detaliile si ne-a explicat tot cu cea mai mare deschidere si amabilitate. Data viitoare tot la el merg, cine vrea numele si telefonul vi le dau.
Eu crema de vergeturi folosesc de la Aslavital, e ieftina si buna.
Cu numele de fete e foarte greu, nu reusim deloc sa ne hotaram. La noi mai e o problema mare si anume unde culcam copilul. Avem 2 camere si eu nu vreau sa renunt la dormitor, am incercat sa dorm in sufragerie si m-am trezit de 30 ori in 6 ore... Daca lasam copilul in sufragerie cica nu e bine, ca trebuie sa-l supraveghem sa nu-i vina ideea sa deschida usa de la intrare sau de la balcon
. Ne gandim la tot felul de aranjamente, inclusiv sa mai tragem un perete in dormitor, dar e naspa rau. Cu noi in pat nu vrem sa-l invatam...
Carla,
16+
CarlaV spune:
Andreea_C, colul meu are 34,7 mm si mi-a zis sa nu stau mult in picioare sau in sezut ca se scurteaza.
Noi am gasit nasi de botez acum 2 zile si in curand o sa stabilim si botezul si o sa dam si avansul la restaurant, deci nu esti singura. Noi am planificat nunta intr-o luna si n-am fost incantati de petrecere, asa ca acum vrem sa ne asiguram ca va iesi mai bine. Cand vreti sa faceti botezul?
Spunea cineva ca spitalul Elias arata bine. Asta asa e, dar "te mananca" doctorii si mai ales asistentele de acolo. Ati vazut cum au pus Irinel si B1TV stapanire pe tot spitalul? Mai era vreo gravida pe holurile alea pe care ei se plimbau ca la ei acasa? De fapt, la banii lui nu exclud varianta ca Irinel sa fi cumparat spitalul si noi sa nu stim. Nu cred ca un om obisnuit are acces prin toate salile pe unde a fost Irinel si nu-i spune nimeni "alo, aici nu e voie", plus cu toti cameramanii aia misunand pe acolo. Am inteles ca Monica a avut 4 doctori care sa o asiste la nastere, o multime de asistente care roiau pe acolo sa-si ia si ele spaga, neonatologi care brusc erau cei mai amabili oameni din lume... si asta in conditiile in care pentru o nastere normala fara complicatii ai nevoie doar de o moasa. Asa se intampla la multe femei obisnuite, care nasc cu moasa si doctorul vine la sfarsit sa-si ia partea.
Si ma mai enerveaza rau ceva (fiecare cu ce-l doare): Monica a vrut sa nasca in apa, apoi a fost la toti doctorii astia "celebri" care, fara sa stie bine ce presupune o nastere in apa, au descurajat-o ca e foarte periculos pentru copil si au convins-o sa nasca natural, cu peridurala. In afara faptului ca peridurala nu e ceva natural, care naiba doctor celebru ar fi sfatuit-o "uite, e foarte bine ce vrei, du-te tu in fundul ala de tara sa nasti in apa cu un doctor anonim pe care sa-l faci celebru, in loc sa nasti in Bucuresti, cu mine, marele X sau Y, in direct la TV, ca sa-mi mai creasca mie celebritatea..."?
Si ma mai intreb ceva: pe Monica au asistat-o la nastere 4 doctori si o multime de asistente, oare in spital nu au nascut si alte femei in acelasi timp cu ea? Pe ele cati doctori le-au asistat? S-a mai ocupat cineva de ele, sau au avut doar o moasa frustrata ca a pierdut spaga de la Iri ?
Carla,
16+
andreea c spune:
CarlaV super tare faza aia cu Adam si Eva. Pai daca la tine cu un col de 34,7 se scurteaza daca stai picioare sau sezut eu ce sa fac. Ciudat e ca nu mi-a zis nimic.
Avem si noi nasi si chiar si DJ. Botezul il vom face la Newton pe la Piata Gemenii pe 19 august. Tu?
Si noi tot doua camere avem si nici nu cred ca vom putea trece la trei prea curand, iar eu mai vreau un bebe. In prima faza il culcam in dormitor cu noi si mai vedem ce facem...
La mine burtica se vede destul de bine. Adica o vad eu ca restul lumii nu prea isi dau seama. Mi-am comandat si eu jeansi de la Tara. Trebuie sa-mi vina maine sau poimaine.
Bebele meu este foarte activ l-am simtit de pe la 14 saptamani. E super senzatia.
Andreea
16+ 
pregatiri nunta...
karligutza spune:
quote:
Originally posted by CarlaV
De fapt, la banii lui nu exclud varianta ca Irinel sa fi cumparat spitalul si noi sa nu stim.
Carla,16+
Carla s-ar putea sa ai dreptate macar catusi de putin... daca nu a cumparat tot spitalul, oricum cred ca etajul ala a fost sterilizat, curatat, igienizat 100% din nou. Ba mai mult, au dat si la stiri, dna. Monika Columbika mai vrea o data mamika pana in decembrie 2007 ... adica BIS!
si cred totusi ca nu i-a iesit din cap ideea cu nascutul in apa, pt.ca dl. Iri a declarat ca va investi cat de curand sa existe aceasta posibilitate in Romania (adica cel mai probabil la ELIAS...). Asa ca poate in iul-aug. vom avea si noi sansa asta. Eu oricum nu stiu cum e nici natural, nici cezariana, cu atat mai mult o nastere in apa. Eu optez pentru o nastere naturala, insa medicul va hotara pana la urma cum e mai bine pt.mine si pt.bebe. Poate fetele de prin strainatate au cunostinte, colege, prietene care au nascut in apa si pot sa ne faca o comparatie...karligutza,
sapt.16