Mamici de ianuarie-februarie 2007 (56)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Marina... A vazut-o si tati al nostru... Si lui i se pare ca seamana tot cu tati al ei...

Loredana 37+ Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

MESSA ia povesteste-ne cum e cu zodiacul si feng-shuiurile ....ca io sunt tare curioasa...:)
Tu unde o sa nasti?

Noi mergem maine la Giulesticu tot cu bagajel.
Ca o fi maine, ca o fi poimaine, trebuie sa vina bebe.Gata!
V-am pupat tare.
40+

Marilena cu (un pui mic si iubit)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

nadiutapm, burtiera eu o recomand celor care au probleme cu coloana, nu am rabdare sa explic acum toata teoria. In rest fiecare cum considera, dar daca se stie o persoana comoda care nu face sport mai bine ar purta-o. Eu daca nu ar fi faza cu coloana as purta pt ca nu m-as suporta nici sa ma vad in oglinda asa lalaita, in plus nu am rabdare sa astept cele 6 saptamani pana am voie sa fac sport - asta in caz ca nasc normal!

marinar, ce bucalata e Emma Ioana! Are niste sprancene f frumoase. Eu zic ca seamana mult cu tati, desi cred ca a luat de laa amandoi ce a fost mai frumos - ca toti copiii facuti din dragoste. Bine ati venit acasa si tie recuperare rapida.

Subscriu la ce spune Anis privind utilizarea marsupiului. Adica as folosi in conditii cu totul deosebite, de ex in avion, unde nu pot merge cu carucior etc.

Va tot citesc referitor la DA sau NU ceai la bb si nu pot vorbi din experienta, insa nu pot intelege de ce e atat de interzis de unii medici in timp ce altii il recomanda. Eu stiu caz concret de bb, alaptat numai la san, care murea de sete inca din maternitate - i se uscau buzele. Voi ce ati face: ati lasa copilul sa moara de sete pt ca asa a zis dr?

oana_bucur, ai grija de tine pana marti si vei vedea ca va fi bine. Si eu imi simt bb ff jos de la 7 luni chiar. E din cauza ca e in prezentatie craniana si nu stiu ce-mi atinge incat am senzatia ca si-a depasit spatiul alocat, imi vine sa-l caut in zona osului pubian. Dr in schimb abia de o sapt a inceput sa sesizeze coborarea sarcinii.

maria72, am mai auzit de travaliu fals, parca si Aelita a experimentat. Intr-adevar, in cateva zile a nascut.

Loremunteanu, ce harnici sunteti voi doi!! Si mie imi plac lenjeriile din finet, intamplarea a facut ca atunci cand m-am dus sa caut material am gasit o lenjerie pe masura patutului (adica ceva mai mare) la un pret ff bun (33 ron). La criza mea de timp a fost tare binevenita.

ylilimic, bine ati venit acasa, ne-ai lipsit! . Ma bucur ca te descurci cu cei doi kinder-i si mai ales ca Matei nu-l priveste cu rivalitate pe fratior, cel putin in aparenta.

pupici!

criss 39+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Felicitari Mihaela pentru bebelusul Robert Andrei!

Marina aveti o scumpete de fetita!

Astazi si noi am implinit 39 de saptamini si vineri seara dupa ce am facut cam 3 km cu carutul cu Joel si cu o prietena al carei bebe are 6 luni,credeam ca gata, ne indreptam spre spital.Contractiile erau destul de rare si nu foarte dureroase, au inceput pe la 10 seara si pe la orele 1 dimineata s-au operit si m-am culcat.

La prima nastere nu am avut nici un semn prevestitor asa ca nu stiu exact cum va fi acum.
In sfirsit azi am scos bradul de Craciun afara,am dat cu aspiratorul in toata casa si in final am alcatuit bagajul de spital.

Toata iarna a fost placut, nu tu zapada din noiembrie incoace, temperaturi pozitive, ca o toamna tirzie.I-am spus sotului ca atunci cind voi naste o sa inceapa frigornita si zapada si uite ca de doua zile ne tine cu minus 10C- care nu e inca foarte rau-si culmea a inceput sa si ninga.

Cine stie,oi naste in februarie daca colul nu era inca deschis miercuri.Parca incep si eu sa doresc nasterea cit mai curind.Cele mai multe nasteri care se declanseaza natural se inregistreaza in saptaminile 39 si 40, deci ar mai fi de asteptat.

Proaspete mamici eu cum intru cam in graba pe net si nu am mereu timpul sa ma loghez in contul comun, s-ar putea cumva sa puneti pozele cele mai recente ale bebelusilor sub forma de link in semnatura sau undeva in mesajul pe care il scrieti?Sper sa nu va suparati de rugamintea aceasta.Imi face mereu placere sa va admir micile comori si as dori sa pot vedea pozele tuturor.

Sabina 39 fix
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Acum mi-am dat seama ca nu am schimbat nimic la semnatura, motiv pentru care incerc sa remediez problema.
Fetele din strainatate- nu stiu care din voi era uimita ca la noi, chiar si in cazul nasterilor vaginale, pacientele sunt transportate la salon in scaun... Ei bine, si mie la fel mi s-a intamplat (in ambele cazuri), insa scaunele sunt prevazute cu o decupatura rotunda, asa incat epi este bine plasata si comod pentru pacienta oricum anesteziata local. Nu e chiar asa de rau precum pare!
In plus si eu votez pentru durerile de spate capatate in urma nasterii. In primul rand ca patul din sala era extrem de incomod si ma doare coada/ noada (capatul coloanei). Apoi sa nu uitam de patul din spital ! Doamne, ce bine e acasa...

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana cu Adam Cristian
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Fetele, va impartasesc din teoriile pediatrei mele pe care le aplic si pana acum mi se par logice si de succes (pe scurt ce e natural e cel mai apropiat de ce are copilu' nevoie) :

nasuc: a umbla cu pompite si alte batiste aspiratoare nu facem decat sa inflamam zona si sa favorizam mucushorii sa se dezvolte. Lasat in pace si doar rareori ... cand il auzim ca are dificultati in respiratie pus o pic mica de ser - pentru fluidizare si eliminare naturala.

guritza: se poate face o toaleta pt ca se strang in timpul somnului diverse (ca si la noi). Insa nu se exagereaza. Daca bb nu are ceva alb in gurita (in afara de laptic) acesta toaleta se face cu compresa sterila pe deget cu ser fiziologic sau apa chioara. Daca au aparut insa acele pete (aviz celor care au avut candida si au nascut natural) toaleta se face cu glicerina boraxata. si atentie - in acest caz inainte de supt se tamponeaza si mamelonul.... caci altfel nu are nici un rezultat!!

ochishorii - de doua ori pe zi (ca si guritza) cu compr sterila si ser fiziologic. Eu am beneficiat de bunavointa unei pritene medic - de la care am primit niste sticlutze de NaCl=ser fiziologic - din acelea de perfuzii, din care scot de fiecare data cu seringa si ac diferit. Manevra se face bland de la ext catr int. Daca vreunul din ochisori are vreo secretie insemna ca este un canal lacrimal care nu funct inca bine. Si se faca cu degetul (fara unghie) o manevra de la coltul ochiului catre baza nasucului). Daca amandoi au pb asta cu secretia atunci e pos sa fie conjunctivita si aici tb intrbat medicul ...

buricutzul - de doua ori pe zi picurat alcool alb de 70 grd. Si atat. Noua ne-a picat buricutzul la 5 zile de la nastere, fara nici o pb. Si in continuare la fel procedez cu locul acela.

Putzulica cine are sa-i traisaca, cine nu o sa si-o doreasca - de doua ori pe zi usoara decalotare... nu schiteaza nici un gest de jena bb - si tamponat cu rivanol.

fundelul - la fiecare schimbat cu servetel umed (care sterge urma nu neaparat si aciditatea urinei..aici depinde de grd de aciditate din urina al fiecaruia) si/sau apica (eu aplic si) si unguent bepanten (alegerea mea)

colicii - daca mama e oki si intr-un echilibru psihic, alimentar etc, puiul poate sa nici nu faca asa ceva - nu stiu daca studii demonstreaza sau nu asta si daca e vreo regula... deocamdata eu nu pot decat sa sper ca vom sari etapa asta. Iar daca face totusi nu e cazul sa-i invatam organismul cu fel si fel de medicamente. Cele mai recomandate (din pct de vedere al pediatrei mele...n-o fi cea mai deshteapta, dar am verificat-o din mai multe surse) metode sunt cele naturale: metoda purcelush ul (ragaitul) dupa masa, metoda cangurul (burtica pe burtica lui mami si/sau a lui tati), metoda o bucata de finet calcata cu fierul si incalzita usor si apoi pusa pe burtica. Explicata este pe cat se poate de simpla pe atat de logica: reglarea functionarii tranzitului, inclusiv a gazelor se face natural si treptat iar medicamentele nu fac altceva decat sa prelungeasca acest proces prin "ajutorul" dat.
Doar in cazuri in care nu se mai opreste din plans 15 minute trecem si la metode artificiale gen medicam.

sper ca nu v-am plicti... eu aplic cele mai sus mentionate si deocamdata puiul raspunde bine ....

PS: azi am reusit ca intre mesele de miez de zi ale lui bb sa mergem la conferinta sustinuta de Cristian Tudor Popescu la TNB. A fost fain. Simt ca nu ma izolez si ca bb-le imi aduce numai bucurii. A stat cu buni, care a zis: "Mama draga, tu ai un copil tare cuminte pt mine", motiv pt care de plictiseala, dupa ce s-o fi holbat vreo ora la copchilu' care dormea - a facut curat in dulapul meu de haine (ca al sotziunii e ft ordonat) - si sa ma vedeti de acum injuraturi ca nu-mi mai gasesc hainele. ..in dezordinea mea eram asa de ordonata....

Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

oana, (si maryela) uite un link cu un calculator feng-shui (cei 4 stalpi ai destinului): http://www.wofs.com/index.php?option=com_custompages&Itemid=88 Sa inteleg ca nastem in aceeasi zi?

marina, bine ai revenit acasa! Ai o scumpete de bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Alinuk cate pediatre atatea pareri...eu una fac altfel in ceea ce priveste gurita.Nu de alta dar am stees la primul copil cum zic unii dr, si a facut candidoza bucala...mama mia, 4luni m-am chinuit sa scap de ea., mare atentie ...ca e f greu sa stergi cand apare asta...plus chinuitor pt bb.

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykk spune:

loremunteanu sper sa ti-o iau inainte ca nu mai pot , dar te astept pe acolo ,
daca bb al tau vrea sa vina mai devreme ca al meu se lasa asteptat

fetele in privinta anestezicului , eu mi-am cumparat bupivocaina asa mi s-a recomandat
dar eu nu am fost supravegheata pe parcusul sarcinii la elias ci doar acolo nasc , doctora mea
mi-a dat reteta si cu anestezic iar eu am presupus ca spitalul nu are , acum nu stiu ce sa zic

AMR 2 ZILE

mony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

categoric Anis! sunt pareri si pareri

Eu vi le-am impartasit pe cele aplicate de mine care e posibil sa fie potrivite pt un bb iar pt altul sa nu fie...

Iar apropos la guritza eu din intamplare am nimerit sa fac asta la finalul intregii procesiuni cu schimbatul si toaleta... cand lui deja ii e fomica...iar cand da micutzu de ceva in guritza.. si daca mai e si degetul lui mami... doamne se ii place!!!

apropos... ce parere aveti de suzeta??? inca nu i-am dat si nu am intrebat pedi ce si cum, voi ce ziceti?
puii vostri cum au reactionat, au capatat dependenta?? e nociv..?? favorizeaza colicii???

dar despre vigantol ce spuneti?

sanchiu

Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput