Mamici de ianuarie-februarie 2007 (56)
Raspunsuri - Pagina 27
anis spune:
Oana, eu m-am dus am scos luni cerclajul, fiindca duminica ma durea f tare jos si simteam cum ma apasa, din cauza asta faceam si pipi f des.De aia firul meu se cam incarnase in col, ma duruse si se stransese mai tare.
Eu zic ca daca simti o tensiune f mare jos, sa te duci la scos cerclajul, vb cu dr, nu neaparat ca iti rupe colul, dar ma mir ca nu ti l-a scos din sapt 38, ca de atunci nu iti mai trebuie.
Catalina eu nu dau ceai deloc pana la 6 luni doar lapte, asa am facut si cu primul copil.dar ce ai mama cu gurita copilului in interior? Are o bacterie ceva, gen candidoza bucala ? De trebuie s-o cureti? Ca in rest nu prea ai voie sa bagi mana in gura copilului, nu de alta dar asa introduci tu microbi.
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
megbeng spune:
pentru toate mamicile de februarie carora le place poezia si au rabdare sa citeasca:
http://www.poezie.ro/index.php/poetry/81334/index.html
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

LEVI spune:
catalina,eu stiu ca daca copilul e hranit cu lapte formula trebuie sa-i dai si ceai.Numai daca e hranit natural nu are nevoie pt ca isi ia tot din laptele matern.Incearca sa ii bagi treptat dupa ce mananca sau intre mese cate 30 ml de ceai si daca il primeste bine poti sa mai cresti un pic cantitatea.
In legatura cu gurita,nu te stresa prea tare.Si pe mine ma sfatuise pediatra la fel sa fac cu degetul infasurat in comprese sterila.Am facut eu asa o data de 2 ori,dar apoi am rarit-o o data pe saptamana si infinal am renuntat de tot si nu s-a intamplat nimic.
Luminita
35+ 
si
Daria
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
ylilimic spune:
Acum inteleg de ce sunt fete care spun ca citesc si nu pot sa si raspunda...
Multumesc de primire! Am vazut fete curioase sa stie cum a fost "intalnirea de gradul 0" dintre frati...Sa vedem, are si bune si rele... STIA ca venim cu bb,in primele minute l-a studiat, a spus "ochii" si ni i-a aratat si apoi a indraznit timid sa ii pipaie nasucul
Misca...deci nu era ca papusa cu care facusem antrenament
In prima seara a plans dupa plapumioara lui ramasa incamera la bb (mai nou, nu mai avem caldura si l-am invelit cu ceva mai gros
)...mai tarziu am realizat si rezolvat problema! In fine, acum e in stadiul in care ma anunta cand plange, dar prima data mami nu l-a crezut si el s-a dus langa patut sa ii cante "nani,nani,puii,mami"
. Si cand plange bb vine si imi ridica bluza sus-sa merg sa ii dau lapte lui bb
. Eu zic ca e de bine, sa vedem cat dureaza si cum vor evolua lucrurile.
Si eu sunt pentru burtiera, pe care o port chiar din spital. Colega de salon a purtat centura la 3 zile dupa cezariana. Gimnastica e permisa numai dupa cele 6 saptamani si nu stiu cat voi putea face cu 2 prichindei mici langa mine. Am vazut ceva despre biotics dar nu "cuplez biscuitii" si tare as aprecia un PM cu explicatii de la cineva care e in tema
Poate e ceva care mi-ar fi de folos ![]()
Cat despre cantitatea de lapte bauta de bb, pediatra ne-a spus clar: alimentat la san la cerere pana la stabilirea unui program (mai spre 1 luna) si lapte formula la program de 3 ore, ultima masa la 1 noaptea si prima la 7 dimineata (spre 1 luna bea pana la 170 ml). Noi suntem pe lapte matern, care e din belsug acum, doar sa se straduie bb mai mult caci e tare comod. Este mult mai linistit decat fratele lui, doarme si 3-4 ore si nu imi fac griji, ba chiar suntem socati de asa copil cuminte.
Sunt foarte multe lucruri la care as vrea sa fac referire, insa e greu sa imi amintesc tot ce am citit... Daca va pot fi de folos cu ceva, sau aveti intrebari directe, mai bine dati un PM de atentionare, ca sa va pot raspunde in timp util 
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
39s fix cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
ylilimic spune:
ceai pentru bb- eu i-am dat lui Matei dupa 7 zile caci avea colici si era razboi mare in casa
. Chiar si fara colici tot i-as da. Fetita din salon cu noi a fost exemplu viu ca laptle de la mamica ei era foarte satios si ei ii era sete, asa ca intr-o zi a supt din 30 in 30 de min si urla de ne-a stiut un etaj intrag - a venit asistenta vazand buzele uscate i-a dat un pic de glucoza in seringa, apoi lapte la mami si a dormit "ca un prunc cateva ore bune". Sugarii stiu sa faca diferenta intre ceai si lapte si eu cred ca nu e bai daca e dat intre mese, atat cat vrea (desi 10-30 ml cred ca ajung).
curatatul limbii - nici mie nu mi-a reusit si ma indoiesc ca as putea acum. Cert este ca in nasuc cu cat umbli mai des cu ata ai mai mult de furca. Asa mi s-a spus si e probata! Sper totusi sa nu avem nevoie...
Liliana
39s fix cu
oana_bucur spune:
Bine ai revenit, Ylilimic cu buburuzelul. Ma bucur sa aud de bine.
Anis nu pot spune ca resimt o tensiune in partea de jos...doar ca il simt pe bebe foarte jos fara ca asta sa ma deranjeze...doar din cand in cand ma mai atinge si doare ceva, dar scurt.
Cat despre scosul firului la 38 de sapt ...nu l-a pus doctorul in discutie caci eu eram setata sa ating 39 sapt implinite iar el a tins sa presupuna ca in momentul scoaterii sunt sanse mari sa se declanseze travaliul. Asa ca stam cuminti pana marti...eu zic ca vom reusi.
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
38+ 
ylilimic spune:
oana - si mie dr mi-a spus ca cerclajul se scoate la 39s,; l-am scos in cursul sapt 38+ pt ca stau la 50 km de spital. Don't worry, o sa fie totul bine!
Ma dovedesc o mamica de nou nascut destul de stangace, caci pana acum aproape la fiecare schimbat pipi a iesit pe langa scutec. Ma incurca si clema de la buric, sau cel putin asa cred.
Acum este si sotul acasa si e de mare ajutor. De cand am venit am gatit, am spalat, am trebaluit prin casa si mi-am facut timp si pentru matei si pentru forum. Am respins cateva vizite anuntate caci mi s-a parut chiar prea devreme. INcerc sa ii vindec raceala lui Matei, ca sa nu ia si cel mic... Eu zic ca ma desurc, inca... Marti merg sa-mi scoata firele si sa rezolvam problema certificatului de nastere...Amuzant este ca in sala de nasteri l-am declarat pe bb Paul (asa ati aflat si voi de el) si pentru ca nu ma puteam obisnui cu schimbarea, la externare a ramas tot Adam Cristian
Sigur ca acum, toate hartiile din spital sunt pe Paul si doar certificatul va face dovada altui nume. Sa nu faceti ca noi!
Liliana
39s fix cu
marinar spune:
buna fete
nu pot sa scriu multe acum, si nici nu am reusit sa recuperez mai nimic din ce ati scris. de vineri suntem si noi acasa, eu si bebe Emma Ioana. am vazut ca nu sunt trecute toate datele asa ca mai scriu o data: Emma Ioana, 16.01.2007 la 18.57, 3370 g, 52 cm, Apgard 10. e o frumusica si o mancacioasa, dar din pacate am mfacut prostia sa o tin prea mult la san in spital si trec si eu cam prin ce trece Anis, dar o forma usoara, ad am facut rani la san si acum nu o alaptez, dar ma mult cu pompa ca-i mai suportabil si sper sa ma vindec cat mai repede.
am pus si cateva poze la semnatura, ca sa faceti cunostinta cu bebelina mea.
la final vreau sa va multumesc pt sustinere si incurajari si sa felicit si eu proaspetele mamici, sa aveti bebei sanatosi, mancaciosi si cumintei foc!!!
Marina mami de Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
loremunteanu spune:
Mai, Marina, ce falcute are si puiuta voastra... E frumoasa! Nu pot sa-mi dau seama cu cine seamana...
Cand ai sa ai timp si chef te asteptam cu detalii despre spital, programul de alaptat, etc... Nu de alta dar se pare ca eu sunt urmatoarea care va naste la Elias... din cate stiu...
Pupici! 

Loredana
37+
Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/
adinush spune:
Marina mie mi se pare ca seamana cu Florin mult de tot.Si de fel mie nou nascutii nu mi se par ca seamana cu niciunul din parinti dar bebelina ta in poza aia cu close-up chiar arata leit Florin
Adinush
de
Ayleen-Alexandra