** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (20)
Raspunsuri - Pagina 14
ELTEKA spune:
Hai sa va raspund si eu.
Multumesc tuturor celor care m-ati felicitat si consolat Ancamari, si eu il inteleg pe al meu, si la el in familie sint numai fete, de asta nici nu l-am mai batut aseara. Dar tot mai sper sa imi fac printesa mea, desi atit de mult timp nu mai e, ca eu imbatrinesc si mai am si Rh-, asa ca nu se stie niciodata 100% despre al doilea. In fine, sa ne gindim la asta "atunci".
Jollyies, eu am avut probleme cu coloana dinainte de sarcina, dar acum m-am lasat de efort si ma fortez sa dorm pe stinga, si vreau sa-ti zic ca nu am mai avut decit vreo 2 crize, desi ma asteptam sa fie invers!!! Ultima data am bucatarit vreo 4 ore, apoi m-am pus in pat, dar n-am mai putut sa ma indrept de durere...in patru labe am mers la baie...boaaaaaaaaaahhh! Ideea e ca intr-adevar uterul preseaza pe coloana, asa ca fa orice sa limitezi efortul...Eu am renuntat inclusiv la cititul in pat, pe spate...
Pauly, grozava burtica! Fii serioasa cu pizza, eu maninc o data pe saptamina, am pus 3 kg pina acum (si alea numai de la ciocolata!!! -> sa mai imi zica mie vreo baba ca daca vrei dulce e fata, sa vezi ce-i fac )
Alyna24, cum are bebe numai 52 de grame? Trebuie ca ai uitat o cifra inainte. Al meu avea ieri 327 la 19s+5z, nu mi-au zis nici ca e mult, nici ca e putin, asa ca eu imi inchipui ca e ok.
Andradap, eu as fi de acord cu Pepsi. Clar nu ma pot cara cu bebe mic prin metrouri pe aici la cumparat hainute. O sa manince din 2 in 2 ore, si intre timp doarme...Pe taica-su nu l-as lasa sa aleaga, altfel ce placere din shopping mai am eu????
Eu am luat hainute, dar scrie pe ele sa nu le fierbi. Plus, in Japonia, masinile spala numai cu rece (la noi la apartament asa e, la spalatoria publica la fel)...aici se recomanda sa cumperi numai hainute colorate la bebe, ca alea albe se fac gri imediat...eu nu stiu ce o sa le fac, dar chiar subscriu la experienta lui Corap si nu vreau exagerez, mai bine ma bucur de timpul liber cu bebe, cu tati, sau cu mine insami, decit sa calc 2 ani de zile...
Lbelciug PS. aici pieptarasele se leaga in fata. Marimea 50 (asta e nou nascut) sint majoritatea camasute care nu trebuie trase pe cap, ci se leaga cu 2 siretele, cica e mai practica la nou-nascuti. Unele sint lungi pina la picioare, dar se pot si capsa, sa se faca pantaloni. Bumbac 100%. Eu asa am luat (oricum nu e altceva).
Ralucami, nu stiu cum va fi bebe tau 50% japonez, dar europenii spun ca hainele de aici sint prea mici pt bebele lor. Copii lor au frecvent sub 3kg la nastere, ieri am vazut cite unii de am zis ca sint jucarii. Al meu o sa fie mai mare clar, asa ca eu am luat chestii un pic mai mari (60). Prietena mea a zis ca pe bebe nu-l deranjeaza si oricum iese din ele in primele 6 luni in mod spectaculos. Mai voiam sa-ti scriu cite ceva, dar am uitat, las' ca revin eu
Fetele, cum vi se masoara voua tensiunea pe artere uterine???? Asta sint IR-urile? Se vede din eco 2d? Ca eu numai din asta fac, ori nici nu mi-au pomenit de tensiune. Poate ca era tot ok. Sau sa nu ma fi masurat???? Cum se vede asta?
Multumesc&pupici!
Elteka
andradap spune:
Neatza, Burticutze!!!
Motannel, sa stii ca eu nu sper sa se insele ecograful... doar ca astept pana cand mi-oi vedea eu copilul si de-abia atunci voi zice ca am fata sau baiat. Nu de alta, dar noi nici nu voiam sa aflam ce sex este, dar cand am fost la eco (cu inima cat un purice sa vedem daca ne zice si Dr. Pop ca are hidrocefalie si buza de iepure ) nu am mai fost in stare sa ne gandim sa-i specificam ca nu vrem sa stim sexul. Stiu de multe cazuri cand s-au inselat la eco in privinta sexului, si nu vreau s-o iau razna la nastere sa zic ca nu e copilul meu, ca mi l-au schimbat doar pt ca eu ma stept sa fie baiat si de fapt sa iasa fata (sau invers)... In fine... din experienta mea...de fapt a cunoscutilor mei (dar vad ca si a prietenei tale ) de fiecare data cand s-a inselat ecograful a fost ceva de genu': Ecografu' vedea fetita si femeia nastea baietel... Deci sa se vada ca e baietel si sa fie fetita... nu prea am auzit dar cine stie?
ELTEKA, apropos de agitatia copilului cand sunt zgomote puternice... Parerea mea este ca-l deranjeaza si de-aia se agita asa...Cel putin eu am observat de revelion si de Sf. Ion ca erau adevarate "razboaie" in burta mea cand era cate o melodie mai cu BASHI sau ma apropiam eu de boxe...
Va pup pe toate... Spor la scris... si ne vedem mai tarziu ca eu azi am un examen f.important de care sper sa scap o data ca am fost asa stresata din cauza lui... incat nu conteaza cum o iesi, totul e sa treaca cat mai repede... si sa rasuflu si eu usurata!!!
Aici e Burtik mea
POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 24+ cu Antonio
ELTEKA spune:
Aaaaaaa, Ralucami, voiam sa-ti mai zic ca eu vad baiat in filmulet!!! Sotul meu se pendula pe linga mine si zice "al cui e baietelul asta?" Poate vedem noi dublu de ieri, nu e exclus, dar eu zic sa nu-ti trimit inca rochitele la pachet
andradap spune:
Apropos de mers la cumparaturi, ELTEKA, poate reusesc sa "dau o fuga" in cele doua ore de somn ale copilului desi sunt convinsa ca in primele 2-3 luni (cand oricum DOAMNE AJUTA...creste f.repede) voi avea hainute primite o gramada (de la nasi, parinti, socri,prieteni) si abia mai apoi ma bag eu la cumparaturi... Desi stiu eu ca tot o sa cumpar makr o camasuta si un pantalonas ca nu ma voi putea abtine Te pup !!!
PS: Oricum am ajuns la o concluzie... cateva lucrusoare vom lua dinainte...
Aici e Burtik mea
POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 24+ cu Antonio
pauly spune:
buna dimineata gravidutele,
am fost la doctor...totul e ok, mi-am facut lama ...cred ca s-ar putea sa am o ciupercuta...astept rezultatul.colul e inchis...eco nu am putut sa fac ca se facea o interventie in sala cu eco...dar in data de 31 fac eco 4D.oricum micuta mea s-o miscat incontinuu...inclusiv toata noaptea..probabil o simtit ca am fost agitata.am avut cosmaruri ...
iar despre brad...ma bucur ca il mai aveti si voi...asai ca-i fain...au trecut un pic prea repede sarbatorile.
andradap, dianalaura,pepsi, motannel, elteka va multumesc ptr complimentele facute burticii mele.
amely i-mi pare rau ca treci prin experienta asta nasoala cu hemoroizii....daca te tii de tratament ...poate ,poate dispar.multa sanatate.
monicoasa felicitari ptr baietel....cat despre IRR-uri nu stiu ce sa te sfatuiesc...dar am vazut ca mai multe gravidute au probleme cu ele.
ralucami....si eu cred ca ii baietel...m-am uitat la filmul tau de la eco de vreo 3 ori.
motannel sunt din Arad...am fost la Gura Humorului ...doar ca sa facem cununia religioasa la Manastirea Moldovita...ne-am dorit ceva deosebit si asa o si iesit.
va pup si fug sa invat...azi am doua examene.
18+
poze
Madi spune:
Ralucami, ma alatur si eu fetelor care iti spun ca se poate sa ai baietel. Ma uitam la filmulet si l-am chemat pe sotul meu care ma intreaba: "e baietel, nu?! Uite! E baietel!" :)
Madi +
Asa creste bebe!
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Sobi spune:
Ati fost tare harnicute la scris in ultimele doua zile, mi-a placut tare mult ca mi-am savurat cafeluta de dimineata (diluata cu multa apa) citindu-va.
Ma framanta o intrebare, dar sa nu radeti de mine. Eu sunt la sfarsitul listei mamicilor in fn de dpn si ma intrebam oare pe masura ce burticile o sa nasca cine o sa mai intre pe forum sa ne mai incurajeze si sa ne raspunda la intrebarile de final?! ce o sa se intample cu mamicile cu bebelusi: se inscriu pe alt forum?
Una peste alta sa aveti un weekend excelent!
Andreea 17+
ralucami spune:
Salut fetele!
Doamne ce zi am avut si azi la munca! Aici in februarie incep testarile la scoala si azi am lucrat la diferite grile si teste de mi-au sarit capacele. Plus ca am avut si orele obisnuite si ca peste tot , se incearca ingrasarea porcului in ajun.
Fetelor nu stiti ce mult m-am bucurat cand am vazut ca v-ati uitat la filmuletul meu (pardon, a nostru, ca suntem "la oferta" acum ) ! Si mai ales m-ati incurajat tare mult ca si voi spuneti ca o sa fie baietel. Si eu m-am uitat la casetele de la eco de n ori si mereu parca vedeam putzica lui bebe, dar am zis ca poate o fi imaginatia mea. Jumatatea mea legala refuza sa se pronunte . Eu ca eu ce o sa ma bucur, dar cred ca sotul meu se apuca si urca gardurile de fericire daca aflam ca e baietel. ( ca faza amuzanta: cand ne uitam la casetele de la eco amandoi am momente cand imi vine sa-mi tachinez sotul. Si atunci ma apuc sa-l intreb: " tu ce zici, ai "muncit" suficient in noptile din septembrie pt un baietel?? ( atunci l-am conceput pe bebe" E criminal cum vad ca se inroseste si i se fac ochii lungi lungi)
Va pup si revin mai tarziu !
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
DidiAlex spune:
Salutare,
mai fetelor, voi toate care credeti ca o sa aveti baietii ii numiti David? Ca si noi tot pt asta suntem . L-am ales de la Robert dar a primat numele strabunicului si asa i-am facut un tiz mik.
Am impresia ca noi simtitm ce purtam. Sa va povestesc cum a fost la noi eco din 11.01 De regula mergem in formatie de 3. Ca nu avem cu cine sa lasam copilul. Dar pt ca plecam la drum dupa consultatie, era si vijelie dar mai ales ca copilul fusese racit crunt am fost singura. Si incepe dr eco lui, masoara si incepe sa ma intrebe, asta cand nu sunt io cu gura pe el. Si ce ati lasat acasa? Raspund: Baiat! Ce simtit ca o sa aveti?Raspund: Baiat!De ce?Raspuns: pai sarcinile nu sunt diferite, chiar asta e nitel mai usoara decat prima si ca vizez noapte de noapte baieti. Chiar l-am si numit si l-am nascut pe 12 iunie. Cam tarziu pt DPN mea. Aveti dreptate! mi-a raspuns. Acu nu stiu ce as fi vrut pt ca tot timpul am fost 50% asa ca...dar nu imi doresc sa fie decat sanatos. Nu mi-am permis sa il rog pe DD pt ceva anume. Cei care avem copii stim cat ne doare sufletul la o simpla raceala darmite la ceva mai grav. Sa ne bucuram impreuna de ceea ce o sa avem si sa traim din plin aceste minuni care ne va lumina viata.
Sobi,cand se termina toata formatia de nascut...cam dupa 1 iulie vom deschide primul capital la Clubul scutecelor.Asta e traditia pe DC.
Un sfat ar fi acela sa citit printre altele si mamicile care sunt acum in plina devenire. Mai sunt cam 2 promotii pana la noi si aflati ffooorte multe lucruri despre nastere, spitale, medici, acomodarea cu un nou nascut, alaptat, revenirea la normal...si cam tot ce vreti. Oricum nici o carte, site, forum nu vor reusi sa va spuna TOT. Fiecare experienta e unica.
Pepsi, ma bucur cand te citesc pe aici. Felicitari si multa sanatate lu Dominic.
Amely multa sanatate.
Mamicutzele si sa ne citim in continuare.
DidiAlex spune:
Corap, multzam mult de info.
As putea sa te intreb cate pastile are o cutie si cam cat costa?
Sa imi fac un clacul pe termen lung.
Multzam inca o data!