** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (20)
Raspunsuri - Pagina 15
Florentina Roman spune:
Salutare!
Ralucami, esti mortala! Sotul tau e japonez, nu?
Vad ca se vorbeste despre lucrusoare cumparate inainte de nastere... si eu am zis la fel la Tudor, nu cumpar nimic inainte, dar am fost cu sotul si cumnata mea sa le arat ce vreau, ce culoare sa aiba aparatorile de patut, ce hainute sa-i cumpere ca sa-l scot din spital, etc.Si am avut o inspiratie fantastica,le-am zis sa aleaga lucrusoare galbene, ca altfel...Mie mi-au zis la eco ca voi avea o fetita si la nastere...surpriza! avea putza, asa ca daca-i cumparam hainute roz...ramaneam cu ele!
Acum astept sa-mi spuna dr. pe 1 febr. ce port in burtica si, daca voi avea o fetita ii voi cumpara eu cateva hainute. Oricum mai am mare parte din cele ale lui Tudor...
Cat despre marime, eu v-as sfatui sa luati ptr 0-3 luni, bb creste foarte repede si-i raman mici in scurt timp.Si unele mai intra si la apa...
Apropo de spalat, eu le-am spalat la masina, separat de ale noastre, cu un detergent lichid, nu special, asa m-am gandit eu atunci, si n-am avut probleme, dar le calcam cu aburi, aveam asa o placere sa calc hainele de bebelus...
22+ si Tudor(5.07.2002)
Florentina Roman spune:
Are dreptate Liviana, n-am sa uit niciodata mirosul lui Tudor cand papa laptic, sau cand era imbaiat proaspat... Si acum imi place sa-l miros, ca rade sotul meu de mine, zice ca parca as fi ursoaica cu puii...
22+ si Tudor(5.07.2002)
Motannel spune:
Am ajuns acum de la eco! De la dr Tataranu, din Suceava!Nu mi-a facut morfologie fetala (o sa merg sapt viitoare la Iasi pentru asta), dar a fost destul de atenta. E tot o "dumneaei" si a fost super impresionant: am vazut-o cum se misca, dadea din manute si din picioruse! Avea palmele defacute - ceea ce inseamna ca e relazata! Am intrebat-o pe dr. daca pot face mai des eco si a zis ca nu e nociv, dar e totusi un stres pentru copilas; el simte ecografia ca pe niste vibratii.
Mi-a zis ca totul e ok, ca placeta este inserata pe peretele antero-superior (o fi bine?) DBP - 5,5cm; LF - 4 cm; BCF, MF, LA - normale! Stie cineva ce sunt toate astea? Va rog, daca stiti, lamuriti-ma si pe mine!
O zi buna tuturor!
Motannel
DidiAlex spune:
Motannel
LA - lichid amniotic...la asta am avut io probleme la bb1.
LF- Lungimea femurului
Mai stiu ca se mai masoara dimensiunea craniana.
Toti sunt niste indicatori de sarcina si marimea lor tre sa fie corespunzatoare varstei sau corelarea lor da varsta ecografica a fatului
ancamari spune:
Este foarte instructiv sa citim uneori si capitolele mamicutelor care nasc inaintea noastra. Mamicile de ian-febr. sunt aproape 150, mult mai multe decat noi. Si cele de martie-apr sunt cam 125. Au fost sotii lor mai harnici peste vara!
Si acolo mai intra si mamicile care se intorc de la maternitate cu bebeii nou-nascuti. Asa ca Sobi, stai linistita ca nu te lasam noi singurica. Si daca da vreo caldura din aia nefireasca sa vezi ce nastem noi aproape toate intr-o perioada, ca asa se zice ca se intampla cand vine vara.
Motannel, uite ce stiu eu ca inseamna unele dintre masuratori la eco:
BPD = circumferinta capului (cred ca pe la nivelul urechilor)
OFD = circumferinta capului (pe linia barbie crestet)
HC = circmferinta capului care se determina prin formula matematica pe baza BPD si OFD
AC = circumferinta abdomen
FL = lungime femur
LA = lichid amniotic
MF nu stiu exact ce inseamna, nu vreau sa ama aberez, poate ne spune cineva!
BCF la fel, cred ca sunt bataile de inima ale copilului.
Sambata frumoasa tuturor!
care nu stie inca cum o sa-l cheme. Dar David sigur nu, asa ca de mine ati scapat. Mie imi place Cristian, Stefan, Andrei ca pe frate-meu sau Adrian ca pe tata. Dar il las si pe tati sa se hotarasca, sa nu zica ca m-am hotarat eu singura. A avut si el partea lui de contributie (o data intr-o luna, ca si radea dr ca stiu exact cand; avuseseram musafiri, apoi fusesem la mare cu gasca si cand in sfarsit am scapat de toata lumea se pare ca am avut spor).
Anca, 22s+
ancamari spune:
DidiAlex vad ca numai noi suntem pe receptie acum. Sa stii ca ai dreptate ca simtim intrucatva ce avem in burtici. Mie mi-a zis dr la 15s ca e fetita (~80%) si m-am bucurat f. tare desi tati s-a suparat rau, dar parca nu mi-a venit sa cred. Ziceam eu fetita mamii in sus, fetita mamii in jos, dar nu am cumparat nimic si cu cat treceau zilele si ma apropiam de eco morfo (la 21s) eram mai nesigura ca ar fi fetita. Si cand eram intrebata ce o sa fie copilul, eu spuneam ca probabil fetita, dar mai bine sa asteptam urmatoarea ecografie. Sincera sa fiu i-am zis si dr la prima ecografie ca am avut o colega de serviciu careia i-au spus pana la capat ca va fi fetita si tot cu putica a iesit, de nu-i venea fetei sa creada, mai ales ca ea avea baietel acasa si vroia fetita. Asta i-am spus eu doctorului cat stateam la ecografie, cu burta goala in sus. Si el a zis ca nu prea se insala ecografele, dar hai ca numai 80% e sigur ca e fata. Adica am avut un pic de tupeu sa ma iau de prezicerile doctoricesti! Si nu intelegeam nici eu de ce a trebuit sa am discutia aceea cu dr. Abia acum am inteles ca uneori noi stim mai bine.
Anca, 22s+
serbanela spune:
Buna fetelor,
Aeasa m-am infuriat (si ieri de fapt)pe internetul asta. Ieri am reusit si am citit 2 pagini si s-a dus, apoi aseara cand acasa era aproape ora 8 am terminat de citit pana la pag. 9 si cand sa raspund, iar nu am mai putut intra pe site. Asa ca dimineata m-am bucurat sa merge si am dat fuga sa citesc pag 10 si sa scriu si eu 2 randurele.
In primul rand felicitari fetelor care stiu ce e bebe. Elteka, la tine felicitari si pt miscari si nu iti mai bate capul ca s-ar putea ca acest baietel sa fie sufletul tau, exact ca o fetita. Am vazut pe discovery health la emisiunea "House of babies" parca, o moasa care a zis o chestie super. E posibil ca familia sa fie potrivita pt baiat si nu pt fata. Si nu iti face griji ca vei invata si tu joculete si va veti distra super. Sunt convinsa.
Ralucami, si eu zic ca e tot baietel. Oricum o sa afli in curand, asa ca ... Filmuletul e super si sa stii ca i l-am trimis si unei fete acasa in Ro (imi cer scuze ca nu ti-am cerut permisiunea).
Despre hainute, nu cred ca o sa ma git sa fierb ceva. O sa le spal cu detergent pt beblushi si gata. De cumparat probabil ca o sa ii trimit pe al meu sot cu o prietena ca el nu vrea sa ma lase sa ii cumpar dinainte. E buna ideea de a le arata ce mi-ar placea!
Pauly, draga mea, tu ce Dumnezeu mananci ca nu ai firicel de shunculitza! Burtica arata super si (zic eu) se ved ca e de fetitza - e rotunda (nu stiu daca e o regula, dar...) si Diana (imi cer scuze daca nu e numele tau) intr-adevar ti-a inflorit burtica si e tot asa fara grasime.... pai sa o vedeti pe a mea.... mai mult grasime decat bebe (sotul meu spune ca e bine ca il protejeaza pe bebe de frig) - ce o sa spuna si el?
Amely imi pare rau ca esti bolnavioara si te chinui cu hemoroizii aia. Stiu ce inseamna sa ai dureri in zona aia. Iti doresc insanatosire rapida (pe cat posibil).
Nu stiu daca am scapat pe careva , insa daca da, va rog sa ma scuzati ca am mai uitat.
Asa, acum de noi.... suntem bine, miscaciosi si azi i-am tras mamei mele un picior pe la buric de era sa cada din picioare (am avut operatie la buric si probabil ca inca nu e bine vindecat , sau cine stie, insa durerea a fost ascutita rau de am strigat la bebe "Bai nu ma mai lovi ca ma doare!" iar al meu sot radea de mine.
Nu reusesc sa scap de arsurile astea la scomac....ma dispera. aseara cand va citeam imi era asa de rau ca am mancat o punga de grisine si nimic. Sper sa treaca. Mama zicea ca ii creste parul bebelui, dar cine stie?
Nu prea pot dormi noaptea ca am cosmaruri si eu. Cred ca e din cauza ca nu mai pot dormi pe burta (pozitia favorita) iar pe stanga ma chinui rau sa ma mentin. Vreau sa imi iau o perna mare sa ma sprijin cu burta de ea ca sa mai cad in pacat (pe burta).
Acum va las draglor. Mi-e foame de lesin ... O sa incep acushica sa tip ca ne e foame ca e randul lui tati sa ne dea de papa (weekend - asa e conventia)...
Va pupam dulce si aveti grija de voi.
O sa incerc sa mai intru mai tarziu sa mai vad ce ati mai scris.
Sambata placuta burtoaselor!
Alyna24 spune:
Fetelor, mersik de raspunsuri !
Elteka, din greseala am scris 52gr , de fapt erau 520 gr!
Ma simt bine si deseara cred ca iesim undeva la zgomot ca in curand n-o sa mai pot!Sper sa ma simt bine!
Week-end placut!
Pupici!
23+
Alyna
http://new.photos.yahoo.com/alinafobl
serbanela spune:
A, am uitat. De maine intram in saptamana 21. Oare cum ar trebui sa scriu? 20+ ? Asa cred. Oricum zic eu ca sunt la jum. drumului . Tu Elteka , nu zici la fel?
Pupici!
pauly spune:
buna gravidutele,
am venit de la examene... si le-am luat pe amandoua.
vreau sa va spun ca in timp ce raspundeam ;a examen...am avut sioral...bebe ma lovea incontinuu, iar pe mine ma bufnea rasul...oare simtea ca am avut emotii?sau probabil vroia sa fie si ea activa la examen?oricum o iubesc tare , tare....desi ma lovea serios nu gluma..
chiqui tu cand ai urmatorul examen?
serbanela stiu ca is nasoale arsurile la stomac...oare nu trec cu laptic cald?
Motannel ma bucur ca ti-ai vazut puiutul si e ok...apropo si mie i-mi place sa-l vad la eco, dar am primit acelasi raspuns ..."nu e nociv, dar ii un stres ptr bebe"....asa ca ma duc mai rar...oricum misca foarte dees , atat ziua cat si noaptea...deci stiu ca ii ok.
pupici la toate,
18+
poze