** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (20)
Raspunsuri - Pagina 12
dianalaura spune:
Pauly, ti-a crescut burtica.... asa-i ce bine e sa te mandresti cu ea? Tot la 19 sapt am si eu pozele primele de graviduta!
Amely, imi pare rau ca te doare.....si mai e si disconfortul...
dia 22 + Stefan
bebe
poze
Pepsi spune:
of fetelor si eu abia astept sa-l tin pe bebe in brate, sa-i numar degetele, sa vad ca e bine! cu mirosul sint inca norocoasa ca Dominic inca mai miroase a lapte!
am sa-mi fac si eu o poza cu burta, ca si la mine a crescut brusc, adica mai aveam eu burta de la Dominic, dar acuma e si de la sarcina, oricum arat ca si cum eram cu Dominic la 6 luni, 6 luni jumate, devina sint si kg in plus, dar sint tare mindra de burtick!ca la prima sarcina abia pe la 7 luni se vedea ca sint!vai ma tot uit la poze cu burticile voastre mi-e si frica sa pun cu a mea, ca e mult mai mare! dar asta e, sint mindra de ea!of ma chinuie inca arsurile!
in 25 mergem la eco morfo, si vom vedea ce va fi!
ralucami, ff frumos filmuletul! mie la prima sarcina mi-a dat doar 3 poze, e drept ca se vedea super bine!
pauly, f frumoase pozele, stai linistita ca si eu mai am inca bradul, il desfac miine!bafta la medic, si eu am mincat pizza ieri seara, dar ce norocoasa esti sa te trezesti la 10!ma bucur ca rezultatele sint bune!
am vazut ca vorbiti de haine, e bine sa spalati tot ce luati, chiar daca sint noi, ptr ca au inca chimicale pe ele, cu detergent special de bebe, eu pina la 1 an i-am spalat cu detergent special, si si acuma i le spal separat de ale noastre!sa preferati tot timpul hainele de bumbac, si in primele lui sint tare practice cele care se deschid pina jos, si nu cele care se trag pe cap!
si eu am contractiile alea nedureroase, in prima sarcina le-am simtit mult mai tirziu, acuma le simt, si pe bebe l-am simtit f repede, pe la 13 saptamini!
andradap, la Dominic hainele de 3 luni au fost bune ptr f putin timp, unele chiar erau mici, ca el s-a nsacut la 4.145kg, deci s-ar putea sa nu prea ai nevoie de multe de nou nascut!cel putin eu am ramas cu ele noi!
pup burticile!
Flavia 19+, mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
andradap spune:
Deci pana la urma, pepsi e si un avantaj ca tin de superstitiile astea... ca daca as lua hainute inainte sa se nasca bebe nu prea as sti pt. ce masura sa iau!
PS: De-abia asteptam poze si cu burtik ta!!!
Aici e Burtik mea
POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 24+ cu Antonio
andradap spune:
Carucior, patut si altele pentru copil...de unde este cel mai bine sa luam? Ma refer la raportul calitate-pret!!!
Aici e Burtik mea
POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 24+ cu Antonio
monicoasa spune:
Buna fetelor,
Marti am fost la eco morfo la CMU la Dr Adela Dinu, un doctor de treaba si draguta
Bebeul meu este bine(o sa fie baietel)
dar mi-a spus ca IR artera uterina dreapta =0,6 usor crescut
si IR arteta uterina stanga =0,5 normal
La ginecolog ma duc abi aluna viitoare, pana atunci poate ma lamuriti voi ce ins asta cu IR?
Va pup si sarcini usoare in continuare
Monica 23 sapt
ancamari spune:
Si eu tot maine o sa strang bradul. Eu am unul mare de tot, artificial, si arata foarte bine. Mai ales ca l-am pus abia in seara de Ajun pt ca nu avusesem timp pana atunci.
Eu am vazut cele mai multe carucioare si patuturi in Cora si in Carrefour. In restul magazinelor pt copii, cum sunt in Mall Romania si in Unirea, nu e decat cate unul ratacit si nu m-am edificat. Bineinteles ca m-am uitat pe site-uri straine si am vazut ca avem aceleasi preturi ca afara, doar ca la noi e multa marfa romaneasca. Nu zic ca marfa noastra e mai proasta pt ca la prima vedere pare la fel ca si cea straina prdusa de firme renumite (sunt atractive asa colorate si dragute) dar mi se pare exagerat ca un produs de firma, importat, sa coste aproape la fel ca unul facut la noi. E adevarat carucioarele Chicco, alea din 3 componente ajung la 18-20 mil., e pretul de oriunde din Europa si sincera sa fiu mi se pare exagerat pt buzunare de oameni obisnuiti. Dar la patuturi de voiaj (eu de voiaj o sa iau) Chicco importa numai felul lor cel mai simplu si mai naspa, care este 2,3 mil. Dar nu este un model complet. Eu vreau sa aiba si salteluta reglabila pe inaltime, sa se poata desface printr-o parte ca sa poata iesi copilul singur din el pe la 2-3 ani, si sa aiba si un fel de masuta de infasat, care se monteaza deasupra. Asa complet am gasit unul singur, e cam 3 mil in Cora, firma "Primii Pasi", adica romanesc. Dar daca aveti posibilitatea sa plecati (sau sotii ca acum noi ne miscam mai greu) am vazut ca sunt modele de la firma Hauck (germana) tot cam asa, 80-100 euro.
Cred ca in rest cosmetice, biberoane, hainute, pompe de muls, etc gasim si la noi. Poate stiu mamicile mai multe aici.
Eu cred ca ar trebui sa cumparam cate ceva din timp si sa le pastram impachetate undeva, iar pt restul sa facem liste pt sotii nostri ce, cat costa, de unde sa le cumpere exact pt ca eu cred ca nu se vor descurca prea bine si cu serviciul (sotul meu ajunge la ora 9-10 acasa) si cu noi lipsa de acasa si vor cumpara ce le-o pica in mana, la orice pret. Si dupa aia tot noi o sa ne enervam ca n-a stiut dragul de el ce sa ia. Ca si cum noi , cel putin astea care nu avem alti copii mici acasa, ne-am pricepe mai bine.
Astept sfaturi de la mamici sau de la cine se pricepe la problema asta: cumparam inainte? ce? de unde? facem liste pt tati? sunt lucruri care se gasesc mai greu sau aproape deloc?
Si uite ca mai avem doar 3 luni, unele chiar 4 luni, dar mie mi se pare ca timpul trece foarte repede pana vine
Anca, 22s+
dianalaura spune:
felicitari monicoasa pt baietel .Acum ai si tu un carucior albastru in dreptul numelui!
dia 22 + Stefan
bebe
poze
ancamari spune:
Este foarte util sa cititi subiectul " bagajul de spital" care are si tot felul de alte link-uri interesante. Asa ca m-am linistit un pic pt ca o sa avem punct de plecare cand facem listute de cumparaturi pt bebel si pt noi. Dar si de acolo reiese clar ca sunt multe lucruri de cumparat inainte de a ajunge la maternitate, la unele nu m-as fi gandit niciodata, iar altele le-as fi luat aiurea, fara sa ma gandesc daca sunt intr-adevar folositoare sau nu.
Asa ca multumesc DC! Si sa vezi ce dezbateri o sa se mai incinga pe tema asta!
Anca, 22s+
ancamari spune:
Monicoasa, citeste ce am scris eu aseara la cap.19, pag.19 despre IR-uri. Si tine-ma la curent daca zice dr ginecolog ceva de ele, eu abia pe 30 ian ma duc la dr cu rezultatul ecografiei. Si mai scrie-ne ce ti-a zis la ecografie!
Felicitari pt baietel! Ce de baietei avem in grupul nostru!
Anca, 22s+
Pepsi spune:
andradap, mare figura esti, ma faci sa rid! pai da, e o chestie si cu superstitiile astea! eu, stiu ca nu m-as fi descurcat sa fug prin magazine cu un nou nascut dupa mine, in primul rind ca nu l-am scos 1 luna afara si apoi in magazine posibile boli, etc, in prima saptamina a supt din juma in juma de ora, eram rupta, dormeam 3 ore pe noapte, numa de magazine nu-mi ardea. la el am luat tot si nu s-a intimplat nimic, la al doilea n-am luat nimic ca doar mi-a ramas tot de la Dominic si uite ca necazul e venit!dar daca ai cine sa umble ptr tine e super, si poti astepta!am sa fac poze deseara cind ajung acasa de la munca, stii dupa ce am vazut pozele cu burtici m-am dus la toaleta sa compar, pai a mea e cel putin dubla, dar e drept ca si kg sint la fel, nu ca m-as fi ingrasat mult acuma, am pus putin peste 3 kg, dar +cele 5 ce au ramas in plus de la prima, + cele 4 ce le-am luat si le-am pastrat de la a doua! dar promit sa pun poze in curind, si sa nu mai vorbesc de vergeturi.........of, cind ma uit la pozele cind eram cu Dominic........te pup
monicoasa, felicitari ptr baietel, nu stiu ca sa te lamuresc cu IR-ul ala!poate stiu fetele!
de carucior, am incercat cam tot ce e pe piata canadiana, fara sa exagerez, ca aici le poti duce inapoi 90 zile, si pina la urma am ramas la cel care mi-a placut cel mai mult, este de marca Italiana, ii zice Peg Perego, modelul Pliko P3, e super usor, bebe sta super comod, e din aluminiu, se plieza super bine, merge si scoica de masina pe el!se spala usor, acoperisul e impermeabil! copilul e legat dar cu cap! nu e tintuit la carut, se poate misca, si e bun inca la fiu-miu de 2 ani si 7 luni, cind e nevoie doarme in el! va dau o poza, e drept ca m=a costat f mult, dar merita banii, eu il am pe cel rosu si gri, l-am recomandat aici la nistre prietene sint toate multumite de el!minere ajustabile in inaltime(ptr barbati)http://www.pegperego.com/ , si dati pe tara romania, si modelul este PLIKO P3 MODULAR SYSTEM, vad ca e si mai frumos ptr Romania, ca cel de aici nu are mica naveta ptr nou nascuti!
Flavia 19+, mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie