Cirese de Mai-Iunie 2006... cu bancurile lor (38)
Raspunsuri - Pagina 18
carminabulina spune:
Miki, intr-adevar este dezvoltat, dar cred ca diagnosticul de rahitism i s-a pus pe baza altor semne clinice si nu pe ce greutate/lungime are. Eu ca sa fiu sincera nu am mai vazut un bebelus, altul decat Mihnea dezbracat ca sa vad cum are burtica si coastele, dar la noi, la el adica, coastele sunt un pic evazate ceea ce face ca burtica sa para imensa, umflata.
Are 3 mese pe zi: 2 lapte si una de legume sau 4 mese pe zi: 2 lapte, una de legume si alta de cereale/fructe cu cereale cu iaurt, ma rog diverse combinatii. Se intampal sa aiba 3 atunci cand nu-l nimeresc la masa de pranz cu ceva care sa-i placa, asa cum s-a intamplat azi. Si atunci el nu mai mananca nimic si asteapta cealalta masa.
Ca idee uite programul lui
8.00-8.30 - 200-250 ml lapte
14.00-14.30 - legume cu carne
18.00-18.30 - cereale
22.00-22.30 - 200-250 ml lapte.ATAT. Inainte manca si fructe dimineata, deci asta facea sa aiba 5 mese pe zi.
4+
poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
virgi spune:
Ina -
. Il pupam dulce pe Serghei cel scump.
Am auzit si eu de cateva cazuri de sarcina la ceva luni ( chiar si 4) dupa o cezariana care s-au finalizat fara nicio problema, insa mie personal mi-ar fi teama. Oricum am hotarat sa asteptam pana face Luana 18 luni, atunci cand o voi putea lasa singura la playing school. Aici fara niciun fel de ajutor, cred ca mi-ar fi tare greu. Mai mult de atat il vad si pe aurelian destul de hotarat in amanarea momentului. Ce-i drept pe timpul noptii, numai el are grija de micuta ( doarme la margine)
. Insa amandoi stim ca bb2 ne-am implini in totalitate.
Si eu am pus-o de cateva ori pe olita, sa ne distram. Ce-i drept copilul n-a parut prea fericit. De ceva timp am renuntat la idee, mi-am dat seama ca-i prea mica, insa acum m-ai convins definitiv s-o pun deoparte pentru o perioada mai mare.
adriana spune:
Carmina, m-ai innebunit
. Pe bune ca imi esti tare simpatica
cand te plangi de Mihnea. M-ai facut curioasa si m-am uitat pe poze, ti-am citit si mesajele.. chiar ma gandeam ca ai un bebe pricajit si foarte rau.. Si cand colo, e cel mai baban si cel mai plin de personalitate din toata livada
...
Nu te mai plange de el, cine stie ce va urma
(hai ca glumesc)..
Ce pot sa zic eu din tot ce ai intrebat, Mihnea e absolut normal in tot ce face, adica si ai mei fac crize de plans, fata mijlocie ne ardea cu spor cand era bebe, mi-a scos cei mai multi peri albi, nu adormea decat tinuta in brate sau cu mine alaturi in pat, tragandu-ma de par, a fost un bebe cosmar
. Acum e tare dragastoasa, dar poate asa sunt fetele..
Din cate stiu eu, nu cunosc NICI UN bebe care sa NU FACA crize cand e imbracat si scos afara, adica toti zbiara si se dau de ceasul mortii cand e vorba sa li se puna haine pe ei, cred ca de fapt ar prefera sa stea in putzulica goala, si de fapt ii inteleg![]()
In ce priveste mesele si obisnuintele gustative ale copilului, n-are ce face, o sa trebuiasca sa se obisnuiasca cu mama lui si modul ei de hrana
, iar din ce imi spui, ca are 9 kile, mama.. e super bine, felicitari.. Se pare ca problema nu e la el
, asa spunea dr. Culcer.. hac![]()
Scuze daca mesajul meu ti s-a parut aiurea, mi-au lasat si copii putin timp liber si am zis sa aberez si eu pe aici..
Fata mea e balerina, eu inca o alaptez, si la 7 luni are 7,500kg.. Nu mananca mare lucru, doar fructe cu cereale si supica(ieri i-am dat-o cu mamaliga in ea si a mancat-o
)
Felicitari si celorlalte fete care sunt
, sarcina usoara si un bebe sanatos
Mami de Codrin, Olguta si Cornelie mica
virgi spune:
Mikiion - ca intr-un desen animat ma simt eu de cand am venit aici
. Intalnesc zilnic situatii la care ar trebui sa plang, dar m-am obisnuit sa rad si sa le iau drept lucruri normale. In primul rand ca nu inteleg nimic, asa cum te-ai uitat tu la site-ul ala, asa ma uit si eu zilnic cand intru intr-un magazin. Cumpar numai lucruri cunoscute ochiului.
Am ocazia fara sa vreau sa intru in contact cu obiceiurile lor, putin spus ciudate pentru noi, dar parca m-am obisnuit si cu ele. Astazi imi spune una in parc, aratand spre copilul meu "man"?, nu m-am suparat ca n-a spus macar "boy", dar sa faca o asemenea confuzie, Luana fiind imbracata in culori de fetita, si nu este prima data. Uneori mi s-a spus ca din cauza de cercei o confunda ( aici doar baietii poarta cercei cand sunt mici si de regula doar intr-o singura ureche), am mai auzit varianta ca le este foarte greu sa distinga sexul copiilor albi. Eu m-am obisnuit cu toate.
Cu siguranta sunt si ale marci bune si probabil mult mai ieftine decat braun.
I-am luat si eu astazi Luanei iaurt organic, insa este dulce si nu stiu ce contine. Pana ajung sa-mi traduca sa ma asigur ca nu contine zahar, nu pot sa i-l dau. Cel folosit de tine cum este la gust?
virgi spune:
Carmina - imi place atitudinea ta de cand a aparut bb2 in burtic. Esti mult mai vesela, si sper sa ramai mereu asa bine dispusa.
Eu cu mancarea Luanei nu ma stresez. Ii gatesc zilnic ceea ce simt eu ca ar fi bun pentru ea, n-o fortez deloc, daca vrea sa pape bine, daca nu completam cu lapte. Eu imi fac datoria si-i gatesc mereu.
De ex. aseara a refuzat cina. N-a vrut nici sa guste, insa dupa baie a papat 330 ml lapte, ea de regula nu papa mai mult de 200 ml.
Daca Mihnea are 9 kg, mie mi se pare ca-i super ok. Luana are 8,7 kg si nu pare slaba.
Steluta spune:
Ei dar noi avem si 2 ciresele ce sarbatoresc azi 7 lunitze:
LA MULTI ANI, ELENA SANZIANA si ALEX!! SA CRESTETI MARI SI FRUMOSI!!

Amiss, ma hotarasem azi sa fac prajitura, dar nu mi-am notat ingredientele necesare, si cand am facut cumparaturile, am uitat de ingredientele cheie (smantana dulce, brandy). Ramane pentru zilele urmatoare.
Steluta cu
Andrada Cristina (17 iunie 2006)
A.C spune:
quote:
Originally posted by amiss_zip
Prajitura am facut-o dupa reteta Nataliei! De cand am intrat la deserturile Nataliei...nu m-am mai putut desprinde...
Aici aveti retetawww.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
Mie nu mi-a iesit blatul deloc.Nu a crescut .Acum am incercat sa fac prajitura.Care e secretul blatului?ce tava folositi voi?eu am folosit una de la aragaz,nu cea neagra ,cealalta alba.E dreptunghiulara si este lunga de 38 cm.
http://http://new.photos.yahoo.com/cireaseaf/albums/
carminabulina spune:
Virgi, eu am incetat de mult sa ma mai stresez de mesele lui Mihnea. Cand am spus ca are 9 kg am facut-o pentru statistica lui Doroti
. Si de-asemenea sa ma plang ca nu apreciaza "efortul" meu de a-i gati numai bunatati
. Plus ca vreau sa mai stiu si eu una alta despre ce mai fac ciresele noastre, ce mai mananca si ce meniuri mai au, asa ca am inceput eu sa scriu. Sigur, faptul ca nu doarme ziua este frustarant pentru mine ca nu mai apuc sa fac si eu ce-mi place. Cat priveste bb2 nu pot spune ca m-a inveselit ci acum mai am o grija pe cap. Stii ca am luat medicamente si acum astept sa vad ce parere are si dr. de aceea deocamdata nu-mi fac planuri. Ca sa fiu si mai sincera am senzatia ca...dar sa nu cobesc. Spun dupa control ce am acum in cap.
Adriana, multumesc pentru complimente dar sper sa nu innebunesc de tot
. Uite ce zice sotul meu, cu el am reusit...chestia cu innebunitul.
4+
poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
ralucis spune:
virgi, bine ca aia adus vorba de zaharul din alimentele lui bb.
am vazut ca sunt unele piureuri de fructe de la hipp care contin zahar, le-am evitat. azi, in schimb, i-a pus in sucul de fructe 3 biscuiti pt bebelusi, luati din italia de mama, pe care scria ca au zahar, obtinut din agricultura biologica. intrbarea mea e de ce se pune, totusi, zahar, daca el e nociv pt bb? ca nu o sa ii mai dau, cel putin pana la un an, dar, totusi? voi cum procedati? si sunt si unele cerale care au zahar in ele, tot pentru copii asa mici? de ce? eu am ales pana acum doar sortimentul fara zahar.
iar legat de iaurt, acum cateva zile nu prea mi-a iesit iaurtul facut in casa de mine si i-am dat cateva linguri de zuzu, cu 4% grasime. oare cat de rau am facut? parea mai safe dupa ce scria pe eticheta.
mikiion spune:
virgi iaurtul pe care il iau are gustul unui iaurt din Romania . Vorbesc de iaurt natur sau plain in engleza. Nu are nimic adaugat in afara de lapte si cultura de ....am uitat cum se zice.Seamana cu cel de la Brenac ( mai exista ca nu v-am auzit sa il dati?Sau ( nu mai stiu ce varsta ai, Virgi) cu cel de pe vremuri de la borcanel de sticla. Adica e mai apos nu are senzatia aia de gelatina cum e la Danone( care exista si aici).
ralucisbiscuitii au zahar adaugat adica scrie la ingrediente? Sau scrie in tabelul cu valorile energetice si atunci poate sa fie cel natural.?ca toate fructele au zahar.
La mine de ex. la compotul de pere scrie la ingrediente: pere , apa, acid ascorbic si atat. Dar de ex. la cel de caise scrie si amidon de porumb. Si nu cumpar .Iar in tabel la cel de pere e trecut zahar = 11gr pe borcanas .Acum intreb ca proasta. In Romania este cerut tabelul cu componenta in fct de valoarea nutritiva?
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Marc