Mamici de martie-aprilie 2007 (16)
Raspunsuri - Pagina 15
magdutah spune:
Roxanici: dar "Iri" nu are 50 ani ? I-am vazut si eu cand am fost acasa ... si mai interesat am prins o emisiune parca "Nasul" ... unde se discuta ceva de genul "pro sau contra Moni si Iri" . Si remarcasem acolo ca au si "galerie" ...
madmat spune:
mai fetelor mai este intre noi si o albaneze si eu nu stiam?am crezut ca sunt singura albaneze aicia![]()
AMMA23 sau ai gresit sau asta este vreo porecle la roman si eu tot nu stiam.![]()
pusi
matilda
29+
magdutah spune:
Paxela: sanatate multa ... lasa ca ii vii tu de hac racelii cu ceai si miere!
Rebiana: cu siguranta picioarele or sa isi revina dupa ce nasti. O prietena de aici se plangea ca in ultimele luni de sarcina avea picioare de elefant. Si pe ea o ajuta daca isi ridica picioarele sus ... eu citisem ca ajuta la eliminat apa din corp si cartofii copti sau fierti in coaja. Si ar fi bina macarun cartof pe zi!
Eu probleme asa mari nu am, mie doar mana stanga mi se umfla, cel mai mult dimineata. Dar m-am pus pe mancat cartofi, mai iau si niste pastile naturale pe baza de sparanghel si patrunjel. Iar aseara cand cautam sa vad ptr. Roxanici din ce este ceaiul recomandat aici pe toata perioada sarcinii gasisem ca si "coada calului" si urzica ajuta la eliminarea apei.
Poate te ajuta si pe tine!
Pupici, Magda
Eu o sa mai caut odata pe net si daca gasesc ceva informatii in romana va spun !
roxanici spune:
Magdutah, asa o fi, nu mai stiu cati ani are Iri....am vrut sa fiu finutza
.
Despre ceaiurile ptr sarcina m-am lamurit, asa e cum zici si tu si Amma. Am citit pe net despre fiecare planta in parte.
Madmat, gata, mi-am facut si eu pudding, de ciocolata, ca aia aveam in casa. buuuuuuunaaaaaaaaaa
roxana
30+
magdutah spune:
uite ca am si gasit deja despre coada calului :
Pentru eliminarea apei re#355;inut#259; īn #355;esuturi, prin stimularea func#355;iei renale, fitoterapia recomand#259; s#259; se bea, zilnic, cīte 3-4 c#259;ni de macerat la rece de coada calului. Īntr-un litru de ap#259;, se pun 4-6 linguri#355;e de pulbere de coada calului #351;i se las#259; s#259; macereze 10-12 ore la temperatura camerei, dup#259; care se filtreaz#259;.
O cur#259; dureaz#259; minimum 14 zile si are efecte diuretice #351;i stimulente ale func#355;iei renale. Ajut#259; #351;i la eliminarea nisipului din rinichi. De asemenea, coada calului are efecte antibiotice de intensitate medie, acest remediu ajutīnd #351;i īn tratamentul infec#355;iilor renale.
magdutah spune:
Dar mai intai despre urzica:
Este un aliment cu proprietati diuretice (ajuta la eliminarea apei din tesuturi), astringente, antihistaminice (previne alergiile).
E recomandata in cazul cistitelor, al retentiei de apa, artritelor, eczemelor.
Preparatele din urzici ajuta la dezintoxicarea si cresterea vitalitatii organismului, datorita vitaminelor A si C si mineralelor pe care le contin.
Tot Magda fara somn ...
magdutah spune:
Ok, Roxanici! Si ai sa iti faci ceai ?
Eu ma gandeam sa ma duc maine la farmacie sa iau un pachet ... dar ma gandesc ca trebuie sa aiba un gust
: urzica si coada soricelului ...brrrr
Tot mai bun trebuie sa fie pudingul vostru
. Eu insa ma stradui sa nu mai mananc dulce ca iau proportii "exponential" !
V-am spus ca burtica mea are 113 cm? Sau oare am masurat eu gresit? Am sa o mai masor maine odata ... azi cam gata ... m-a ajuns oboseala!
Ma duc la spalat dintisorii si pe urma va spun noapte buna !
Magda
Camitu spune:
Buna fetelor,
Foarte buna lista cu intrebari pentru doctor.
As mai adauga pentru cele ce doresc epidurala daca trusa trebuie sa venim cu ea de acasa.Eu asa stiu ca se obisnuieste dar de curand am vorbit cu o mamica care zicea ca nu s-a dus cu ea si i s-a facut in spital.
La fel si de hainutele bebeilor.Unele spitale te lasa sa-l imbraci de la inceput cu hainele tale iar altele ii imbracca cu camasute din spital si iti dau voie doar la iesire sa-l imbraci cu hainele tale.
Referitor la subiectul soacre eu una nu ma plang, am o relatie buna, zic eu pentru ca nu ne rupem pragurile dar comunicam foarte bine.
In schimb prefer ca mama sa ma ajute.Altfel ma descurc cu ea.E mama, ce sa mai zic.....
In relatia cu soacra o mare importanta o are si atitudinea sotului si dependenta lui de parinti.
Noi avem in continuare o stare buna, ne ingreunam, ne ridicam mai greu dar.......asta este.
Va pup si revin
Cami +28 Ana Maria