Copilasi de mai-iunie 2004 (82)
Raspunsuri - Pagina 9
Irinusha spune:
Tot io...
Alus, cred ca ne cunosti de mult ca sa stii ca nu "reactionam" urat. O boala nu-i vina nimanui ... Doamne fereste, fiecare poate fi in cauza, nu cred ca-i motiv de "aratat cu degetul".
Si de mine stiu "fetele" ca am colita ulceroasa si nu m-am simtit niciodata data la o parte. Nu-i usoara, dar am invatat sa traiesc cu ea ... si daca cineva nu intelege ca in timpul crizelor nu-mi este bine si se mai pot intampla accidente (adica sa scap pe mine), ala nu-i om si nu merita bagat in seama. Asa ar trebui sa gandesti si tu! Si ma bucur ca sotul iti e alaturi! Asta ca sa-ti dea curaj! 
Gata, acum chiar dispar! Pupici!
Irinusha cu
Cris ( 3 Mai 04 ) &
"Omul de zapada" ( DPN: 2 Iulie 07 )
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica
tnicoleta spune:
Alus Nu cred ca e vina ta ca esti bolnava. Si boala nu cred ca este o rusine. E bine totusi ca sotul te intelege si iti este alaturi. Imi dau seama ca iti este greu. Acum sa nu te superi pe mine, probabil ca si din aceasta cauza sotul te protejeaza cand iti spune ca nu stie sigur daca sa mai aveti un bb. Sper sa nu par deplasata.
si sanatate.
Irinusa Vreau si eu zapadaaaaa. Ca nu mi-a ajuns cea de la munte. Petrecere frumosa.
Cu dormitul mai devreme e o problema. La 18 ajung acasa si incerc sa o mai scot si afara, ca sta toata ziua in casa. Apoi mancam si pana ne pregatim de nani a zburat timpul. Unde mai pui ca daca vine si tasu devreme se incinge o harjoneala mama-mama. Si uite asa s-a facut ora 22-23.
Laureta Vreau si eu sa mai pun vreo 2-3 kile ca iar am ajuns snur.
Cristinuta Nu mai plange ca nu esti singura care cearta copilu. De ce nu l-ai pus sa atearga unde a mazgalit?
sa iti treaca supararea.
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
ralu spune:
Buna seara fetele!!!
Aici a venit iarna!! Nu a nins, ca pe aici nu ninge, dar a fost foarte frig. La pranz, cred ca la soare erau vreo 7 grade, iar vantul batea cu 120 km/ora (asa au spus astia la meteo). Sambata trecuta erau la soare 23 de grade. Foarte ciudata vreme, dar asta este!!
Fetele multumesc de urari, abia astept sa nasca sora mea!!
Camelia-haios tare baietelul tau!!! 
Nicoleta-si Maria nu prea se da culcata seara! Ea doarme de pe la 2 ani in pat mare ca si sora-sa si poate sa se dea jos din pat. Asa ca seara nu zice nimic cand vine ora de culcare, dar dupa ce le sting lumina, se da tiptil jos din pat, ia o carte (ca stie unde sunt) vine in hol unde este un pic de lumina care vine din sufragerie, si incepe sa citeasca. Noi nu prea o auzim, doar daca ii cade cartea din mana sau se o loveste cumva de perete. Sta in genunchi si se uita pe carti. Nu vrea sa se culce pana nu ne culcam si noi. Daca noi ne culcam la 12.00 noaptea, atunci se culca si ea. Cat scandal am avut si tot degeaba. Deja am inceput sa o lasam in pace. O chemam in sufragerie ca sa nu raceasca pe hol, sau ne ducem si noi sa ne culcam ca sa se culce si ea. Iti urez rabdare multa ca va trece si perioada asta....
Irinusha-ai dreptate. Chestia cu "vorbitul" depinde de copil. Ioana la 2 ani vorbea foarte bine (dar stia o singura limba). Maria le vorbeste pe amandoua, dar amestecat. Intr-adevar, vorbeste mai mult in franceza si destul de corect. In romaneste poceste cuvintele, dar nu toate. Asa este -trebuie avut rabdare!!
Ce bine ca la voi a nins!!! Aici a nins in 4 ani decat o ora in 2 zile separate. Si s-a topit intr-o jumatate de ora! Cris a fost in al noualea cer, cred?! ! Pupici tie si lui Cris!
Laureta-eu cred ca ideea gradiniei este foarte buna si cred ca o sa gasesti destule care sa aiba program lung! 
Cristinuta-nu-ti mai face probleme in legatura cu bataia.. Pana maine uita
. Si eu am trecut prin acelasi lucru ca si tine, dar ca s-a intamplat cu fetita mea cea mare, dar tot pe la aceeasi varsta. Ea mi-a scris cu o carioca albastra, (din acelea cu care se scriu pe DVD-ri si care nu se mai iau), direct pe mobila (mobila mea este de culoarea lemnului nature). Pot sa-ti spun ca imi venea sa o strang de gat. Nu s-a luat cu nimic! Nici cu acetona, nici cu apa, nici cu spirt. Am reusit sa o iau cat de cat de pe mobila cu o perie de sarma. Daca te apropii foarte aproape de mobina si stii unde a fost scris mai vezi urmele. Asa ca ce sa-ti mai spun. Copiii fac numai prostii ca sa le povestesti tu mai tarziu cu zambetul pe buze.Pupici micului scriitor!
Alus-nu stiu daca tu ma stii, dar eu te-am citit de cate ori s-a putut! Vroiam sa-ti spun ca omul se imbolnaveste nu ca vrea el, ci pentru ca asa se intampla. Iar oamenii care privesc aceasta problema aiurea inseamna ca au ramas in urma.. Eu iti spun multa sanatate si pupici fetitei tale frumoase foc!
Va pup si va mai scriu!
crisstinuta spune:
Alus, fiecare dintre noi are cate o buba pe undeva,eu zic sa ne spui ce ai pe suflet o sa te simti macar mai usurata.
Irinusha,sa ne povestesi cum a fost la party ,eu nu prea am ocazia sa-l duc pe Gabi la petreceri de copii,sa ne spui cum s-a distrat Cris.Chiar cum reactioneaza in preajma copiilor de varsta lui?
Ralu,te pup pe tine si printese,noi mai vorbim si pe celalalt topic.
Nicoleta, nici nu stiu cum rezista Bia fara somnul de peste zi.N-am curaj sa-i scot somnul lui Gabi chiar daca nu doarme seara decat foarte tarziu.Nu m-as mai intelege cu el ( de parca doamne ce bine m-am inteles azi),plus ca n-as mai face veci nimic de mancare.
Lui Gabi i-a trecut supararea si mie iar cand a venit tati nici macar nu m-a parat.Nu stiu de ce ,daca il cearta un pic el imediat vine la mine :....mami!!!m-a batut tati!!!!!!.
Apropo de ce ati discutat acu cateva zile de bunici.Pai si noi am fost la bunici ca de aia nu ma mai inteleg cu el.Pe tema asta v-as putea povesti multe.Eu m-am intors la lucru la doua luni dupa ce am nascut si m-am mutat cu copilul la ai mei sotul meu fiind deja detasat.Eu inveleam copilul ,mama il dezvelea si invers intelegeti ce vreau sa va spun.Dumnezeu sa-i dea sanatate ca m-a ajutat in felul ei sa-l cresc pe Gabi pana la un an dar .....Parca eu si Gabi eram copii ei amandoi si eu nu faceam nimic bine indiferent de cat ma straduiam.
Asa ca fetelor am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa-ti cresti copilul singur.Daca se poate.Uneori nu se poate si ai nevoie de ajutor dar atunci trebuie sa taci.
Multe discutati de gradinita.In localitatea asta mica unde stam acum nu am va dati seama prea multe optiuni.Dar l-as da din toamna si eu la gradi.Cine mai stie ce educatoare mai sunt si pe aici dar tot mai bine e sa se invete cu colectivitatea.Doctorul de familie m-a sfatuit sa-l dau primavara pentru ca riscul sa contacteze o viroza este mai mare toamna si s-ar putea sa se imbolnaveasca mai usor daca il dau la toamna.Dar oare il primeste in timpul anului?
E pacat sa nu-l dau ,vorbeste asa de bine ,spune poezii si povesti numara si cunoaste toate literele de la doi ani am senzatia deja ca bate pasul pe loc aici cu mine.
Hai ca va pup ca am scris o groaza.
alus spune:
Va multumesc ca ma-ti inteles acum stiu ca nu am dece sa ma feresc cu boala mea. Eu nu cred ca boala este motivul care sotul il are sa nu mai avem bb2, prima mea fetita a fost conceputa cand deja stiam de boala. Deci imi iau inima in dinti si va spun ce am, aveti drepate ca cine nu va intelege nu este om. Deci eu de cam 4-5 ani am EPILEPSIE, de la ce nu se stie, uni spun ca din cauza nervilor, alti ca sigur am trecut prin ceva cand eram mica, eu avand 6 luni dimp de cam 3 saptamani am fost incostienta, deci s-ar putea ca dupa ani sa-mi iasa aceasta boala, dar cum vam scris mai devreme atacuri am foarte rar, ama vut in august acum 2 ani, apoi peste un an si pana cum nimic, deci nu am foarte rar, nici rar, eu am fooooooooooarte rar. De doua ori pe zi iau medicamente TRILEPTAL si asa traiesc, nu am voie sa ma enervez prea tare ca este posibil sa am. Cand mia murit Silvia intro zi am avut de 3 ori, dar asta a fost prima si ultima oara, atunci a venit o verisoara insarcinata cu fetita ei care avea vreo 2 ani si jumata si cred ca nu am fost inconstienta dar creierul meu era constient si a fost ce a fost. Stiti atacuri am avut din ce in ce pai putine cand am aflat ca iar voi fi mamica. sa titi ca m-am usurat. Ce bine ca pana acum, am avut numai cand eram acasa si sper ca daca o sa am asa sa ramana. Plus ca eu inainte de atac simt ceva, nu pot explica ce, atunci stiu ca pot sa am si ma culc , plus ca atunci cand am, nu sar, nu salivez, nu fac pe mine, pur si simplu imi pierd constiinta pent-ru cateva secunde, apoi ma trezesc si stiu ca am avut, dar numai atat. Sper ca nu v-am speriat cu ce am scris si ma scuzati ca asa mult am povestit, dar ati avut dreptate ma simt mai bine. Aici nu am spus mai la nimeni ca nu stiu daca vor fi asa intelegatori ca voi. Dar mie si frica sa merg undeva. Cred ca ma intelegeti.
pupici
si va multumesc ca mi-ati dat curaj, va voi fi intodeauna recunoscatoare.
Alus
+ Julia
http://wk250.tripod.com/w2/untitled.html
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64324" target="_blank">Cum sau nascut Sylwia si Julia
tnicoleta spune:
Ralu Mey, ce fetita cuminte e Maria. Pai a mea e mot pe mine sau face cine ce prostii cand e vorba de culcare. Daca ar fi dupa ea nu s-ar mai culca deloc. Dimineata m-a certat ca de am pus-o sa doarma.
Critinuta Stitu vorba aia "de ce iti este frica de aia nu scapi". Asa si cu soacramea. Eu nu as fi vrut sa aibe ea grija de Bia ca aveam 2 exemple de copii crescuti de ea, dar asta a fost solutia cea mai buna. Cea foarte buna insemna o bona. Cel putin nu se baga peste mine cand ajung acasa. Daca am conflicte cu Bia, nici cai pasa. Replica ei "e copilul tau si il cresti cum vrei."
Alus Sincer mi-ai luat o piatra de pe inima. Ma gandeam ca suferi de ceva mai cumplit si de aceea nici nu am avut curajul sa te intreb ce anume. Sigur nici cu epilepsia nu e de glumit. Iti doresc multa sanatate, putere si... cat mai curand bb2.
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
bertha spune:
Alus, iti multumim ca ai avut incredere in noi!
Stiu ca ti-a fost greu sa spui, pe de o parte te inteleg, pt ca exista multi oameni rai care privesc o boala ca pe un stigmat, dar sa stii ca aici esti intre prieteni care te sustin. Te asigur ca toate stim ca nu suntem responsabili mereu pt bolile pe care le avem, iar faptul ca tu ai o suferinta nu scade cu nimic respectul pe care ti-l purtam. Ai fost greu incercata si, cu ajutorul lui Dumnezeu, va veni si momentul cand vei scapa de medicatie si nu vei mai trai cu frica unei crize intr-un moment nepotrivit. Si, cine stie, poate sotul tau isi va schimba parerea si iti vei putea indeplini acest vis scump de-a mai avea un bebelus.
Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)
poze
cius22 spune:
Am intrat foarte scurt,doar ca sa o asigur pe Alus ca nu e nici o rusine cu o boala ca epilepsia.Eu am o prietena buna care are si careia i-am fost alaturi in cateva din crizele ei...cred ca mi-a fost mie mai greu decat ei...insa aceasta boala nu afecteaza cu absolut nimic prietenia dintre noi...si de cele mai multe ori cand sunt cu ea,nici nu ma gandesc ca este bolnava...Alus,multa sanatate,ai grija de tine si ...mergi inainte cu visurile tale!
Pentru restul fetelor,un pup!
Coto,nu a vrut sa doarma de amiaza si a cazut rapus pe la ora 19:30...sper sa nu imi faca vreo figura si sa se scoale in miez de noapte ca dimineata eu ma scol la 6:30 si tre' sa fiu fresh pan' la ora 15...
Irinel spune:
Alus, nu stiu de ce da cand ne-ai spus ca esti bolnavioara, datorita modului cum te-ai exprimat m-am gandit la epilepsie. Evident ca nu e nici o rusine, imi pare sincer tare rau ca o ai si ma bucur ca totusi nu ai probleme decat extrem de rar. Doamne ajuta sa fie totul bine, sa nu mai fie nevoie de medicamente si sotul sa se hotarasca la bebe. Acum ma gandesc ca probabil si de-asta nu se hotaraste el la inca un bebe. Dar sper sa o faca in curand. Te pup si iti doresc tot binele din lume si tie si familiei tale.
Cius, Nicoleta si noi avem probleme cu somnul de pranz...
Nicoleta voiam sa iti spun ca daca nu doarme ziua il culc seara devreme, pe la 8 doarme deja. Uneori am mai tras de timp ca tare ar vrea sa se mai joace si mi-e drag de el da am facut rau, ca a ajuns sa faca urat cum spui tu de Bia. Asa ca aseara la 7 l-am luat de o aripa si l-am dus la baie, am facut baie, imbracat (els e juca in timpul asta) si la 7:30 a fost in pat. A protestat, a zis ca ii vine caca, si alte prostii, da la 7:50 tot era adormit. Poate incerci si tu chiar daca va da programul peste cap.
Eu la serviciu m-am acomodat foarte bine, doar ca alerg mereu, vin acasa si alerg in continuare si sunt mereu in criza de timp. Maine se fac 6 saptamani de cand a murit fetita mea...
Va pup pe toate.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria
madutza spune:
Irinusha, ce bine de voi mey ca aveti zapada. Noi nu prea am vazut-o. La lacul sfanta Ana acum 2 saptamani era, dar era veche si nu te puteai juca.
Laureta, intotdeauna se gasesc locuri de munca mai bune...Nu iti fie teama sa incerci, ca nu pierzi nimic. Succes!
Cristinuta, episoade d-astea sunt inevitabile. Fiecare dintre noi a fost nevoita sa il mai puna la punct pe puiul ei. Hai ca deja a uitat....
Alus, nu trebuie sa te feresti de noi. Ma bucur ca ai avut curajul sa spui ce te doare, la propriu si la figurat. Noi suntem aici una pentru cealalta. Ai grija de tine!
Nu pot sa va raspund la toate ca e ora 8 si vin colegii, trebuie sa ma apuc de treaba. Pup!
Madutza
si Mariuca
(17 Mai 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/padme_ami2003/my_photos