Copilasi de mai-iunie 2004 (82)
Raspunsuri - Pagina 10
crisstinuta spune:
Alus,sunt 100% alaturi de tine.Te rog din suflet sa nu-ti pese de nimeni in afara de cei dargi .Uite in urma cu vreo 8 ani eu m-am imbolnavit de nu stia ce am .Lesinuri,tremuraturi atacuri de panica.Doctori ,investigatii,doctori iara.... Cei mai multi mi-au pus diagnostic de depresie si m-au indopat cu medicamente de ajunsesem in celalta extrema ,eram ca o leguma.Au fost trei ani infernali .Cei din preajma mea aveau priviri miloase si intrebatoare ,multi ma consideram nebuna.Eram omul de baza din firma inebuneam numai la gandul ca cineva imi pune la indoiala capacitatile mele.Si nu vroiam sa pierd totul....muncisem atat de mult .SI CE ERA MAI IMPORTANT -NU ERA VINA MEA CA M-AM IMBOLNAVIT!!!!!
Devenisem dependenta de medicamente ,erau scumpe ,era un cerc vicios...
Si la un moment dat am pus punct.Eu singura .Am redus singura medicatia.Acum toti se uitau la mine ingrijorati de ce o sa se intample.Am renuntat complet la ea .Si mi-am impus sa fiu eu cea mai importanta .Si acasa si la lucru.Am reusit .Ma simteam din ce in ce mai bine.Dupa jumatate de an am renuntat si la anticoncceptionale.Din nou priviri ingrijorate.Am facut cel mai bun lucru pe care puteam sa-l fac .Am ramas insarcinata si copilul acesta mi-a redat sanatatea si vitalitatea.Au trecut trei ani de atunci si deja am inceput sa uit.
Alus,sa nu ma intelegi gresit ,nu zic sa renunti la medicamente tu stii cum te ajuta ele ,vroiam sa-ti zic sa nu-ti fie rusine ABSOLUT NICIODATA DE TINE!!!
Si apropo nu stiam ca epilepsia apare stiam ca te nasti cu ea.Daca tu zici ca nu faci crize clasice....Am vazut un reportaj pe Discovery cu niste persoane care isi pierdeau cunostinta cateva minute dar nu faceau crize .Nu era epilepsie.Eu zic sa mai cercetezi,poate pe internet.Pacat ca nu locuiesti si tu intr-o tara mai vestica.
M-am intins fetele, ma scuzati.
tnicoleta spune:
Buna fetele,
Multumesc de sfaturi in privinta Biei. Aseara am bagat-o in baie pe la 7.30 si pentru prima data am lasat-o nesupravegheata, in timpul asta ii pregateam schimburile si faceam patul. N-a avut rabdare sa le pregatim inainte. Apoi i-am dat laptele si s-a culcat singura pe la 8.30.
Nu ar fi probleme sa ii tin programul asta, dar nu stiu ce o sa ma fac cand voi avea predare ca atunci ajung acasa dupa ora 9 si soacramea nu o culca asa devreme.
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
alus spune:
Cristina de ce sa ma supar, sie u uneori ma intrebam daca este epilepsie sau nu, dar din pacate nu voi gasi raspuns, sau paote nu acum.
Pupici, ma duc sa ma jzo putin cu ingerasul meu.
Alus
+ Julia
http://wk250.tripod.com/w2/untitled.html
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64324" target="_blank">Cum sau nascut Sylwia si Julia
mephala30 spune:
Anacami, Laureta, multumiri pentru galerie.
Diana sta super bine la cap. kg, io-s cea cu kile multe. Si inconstienta, egoista: Teo e alaptat exclusiv....dar, trebuie sa fac ceva si pentru mine...
Alus, am citit despre boala ta.
si 
Mephala-Zuzilici-Sigrid-Nastad
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
IUSTIN(5.06.2004) si TEODOR(6.09.2006)
www.totsites.com/tot/iustin_si_teo" target="_blank"> Doi baieti frumosi
alus spune:
Fetelor sotul meu pleaca o saptamana iar in concediu cu firma si deja imi este dor de el, dar bine ca vine sora mea si nu vom fi singure, ea are doi baieti cucuieti, trei ani si sapte ani. Sper sa fie totul bine si sa traca repede acest timp de o saptamana.
http://wk250.tripod.com/w2/untitled.html
Alus
+ Julia
http://community.webshots.com/user/julicia101
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64324" target="_blank">Cum sau nascut Sylwia si Julia
Laurina spune:
Salutare fetelor!!!
Alus
, asa cum te-au asigurat si fetele aici esti numai printre prietene bune si suntem alaturi de tine. Sper ca in timp sa poti renunta la pastile si sa nu mai existe deloc pericolul de a face vre-o criza. Multumim pentru increderea pe care ne-ai acordat-o de a ne spune
.Pupici si pentru Julia.
Irinel ma bucur ca te-ai readaptat la serviciu, cred ca alergi tot timpul... . Danut cum mai este? Mai are temerile cu plecatul?
Ralu o scumpa Maria, cum sta ea pe semintuneric doar sa citeasca
, este o dulce, uite asa va obliga sa va culcati mai devreme.
Fetelor ma obsedeaza de ieri o discutie
pe care am avut-o cu colegele mele... O colega a mea a gasit o cerere de pensionare a unui fost angajat si a spus ca o i-a acasa sa o arate baietelului care este in clasa 1 sa-i demonstreze cum va scrie el daca nu v-a invata…
Atunci mi-am spus hai sa vad si eu despre ce e vorba cat de urat poate sa scrie, de fapt era o scrisoare de pensionare scrisa cu litere de tipar, clar scrisa de o persoana care nu avea prea multa scoala, dar reiesea esentialul. Ei si eu mi-am spus parerea ca nu mi se pare nimic de ras ca un om (probabil acum la vre-o 70-75 ani, nascut deci prin anii 30) sa nu stie sa scrie bine, a fost razboiul, vremurile au fost grele, munca inceputa din copilarie(si nu o munca usoara, care oricum nu implica in nici un caz caligrafie), probabil familie, copii, griji, in fine, nimic de ras zic eu. Eh, dar numai eu am avut parerea asta, ca de ce nu a invatat, ca este ignorant si tot asa, mai fetelor sunt eu dusa??????, am ramas marcata de discutia asta. Bietul om ce cred ca a mai sughitat ieri…
ralu spune:
Buna fetele!!
Alus-multa sanatate! Nu trebuie sa-ti fie nici o rusine cu aceasta boala! In Franta, sunt multi care au asa ceva si sunt sustinuti de toata lumea. Mai ales ca la tine, din cate povestesti tu, este o forma foarte, foarte usoara care probabil ca se va vindeca incetul cu incetul!! Sanatate multa
!
Nicoleta-ai vazut ce fata cuminte ai avut!! Maria nu s-a bagat niciodata in pat mai devreme de 9.30! Ioana era cum este Bia. Nu vroia sa se culce deloc. Ne culcam in fiecare noapte la ora 2.00 (dimineata
). Iar in timpul zilei dormea maxim o ora! La 2 ani jumate, Ioana dormea doar 9 ore din 24 si asta cand vroia! Dar vei vedea ca acesti copii sunt capabili de efort sustinut la scoala si asta este un punct in favoarea lor!PUPICI pentru BIA CIOCARLIA!
Laurina-da, trebuie sa ne culcam mai devreme
!! Si eu sunt de acord cu tine in privinta acelui om care nu stia sa scrie bine! Bine ca stia sa scrie! Pe vremea aia erau multe persoane care nu stiau sa scrie si sa citeasa. Parerea mea ca aceasta colega este un pic cam "snoaba"...sau ma insel?Te pup!
Va pup pe toate!
tnicoleta spune:
Laurina Nu-ti face probleme si eu sunt de aceeasi parere. Mi se pare inadmisibil sa dai ca exemplu un batran unui copil, asta din foarte multe puncte de vedere.
Ralu Asa sa fie cum spui. Pe mine ma streseaza faza cu somnul pt ca Bia dormea fooarte mult. 10-11 ore pe noapte plus alte 2-3 dupamasa. Cand nu dormea suficient recupera intr-una din zilele urmatoare.
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
Irinel spune:
Laurina, perfect de acord cu tine! Si pe mine ma deranjeaza tare mult oamenii care se cred tare destepti si cred ca le e permis sa randa de nestiinta sau neputinta altora. Bunicul meu stia sa scrie dar se vedea ca nu scria tot timpul (a fost mecanic pe locomotiva cu carbuni), dar este unul din modelele mele in viata, un om cu bun simt, serios in toate, care si-a iubit extrem de mult familia si a facut o multime de sacrificii pentru ei fara sa i se para ca ar face ceva deosebit, asa i s-a parut normal. Ce rau imi pare ca n-am fost acolo cand te-au contrazis toti...Pupici, n-ai cum sa schimbi mentalitatea tuturor oamenilor din pacate.
Ralu oau ce putin dormea Ioana si eu care credeam ca mai putin decat Danut nu se paote :-) Sper sa fie adevarata treaba aia cu scoala si la noi
Nu ti-am spus niciodata cred, sora mea are doua fetite pe care le cheama Maria si Ioana, da sunt in ordine inversa ca varsta. Da mai are si un baiat mai mare.
Nicoleta, Danut avea oroare sa mearga la culcare si m-am hotarat si i-am amenajat putin camera, nu cine stie ce, ca n-am timp, da camera lui a fost intotdeauna exact ca unui adult si foarte simpla. I-am pus doar niste abtibilde cu Winnie si prietenii lui si ii era asa drag sa mergem sa facem nani cu ei. Apoi sotul a avut nefericita idee sa ii puna niste stelute fosforescente pe tavan, care nu i-au placut, cred ca il speriau cumva, plus ca a fost perioada cand am fost cu Maria pentru ultima oara la spital si tot ce a urmat, si am cam ajuns din nou in puctul initial :-(. Ma gandesc ca poate ai putea sa incerci niste schimbari in camera, poate doar rotire de mobila sau eu stiu.... Pentru ca la Bia inteleg ca e din cauza lipsei suzetei, ma gandesc ca poate o compensatie in alt plan, ar ajuta.
Laurina sincer nu stiu ce mai crede Danut dar mi se pare mai linistit in privinta mea. Aduce mereu vorba de Maria si o pune in rand cu noi ca si cum ar fi inca aici (de ex la baie, ca sa il tin ocupat cand il spal pe manute zic "Du-te mizerie de la Danut" si el e foarte incantat si continua " Si de la mami, si de la tati, si de la Maria...). In weekend-ul trecut am fost la o zi onomastica si a fost si o fetita Maria de 5 ani. A ramas uimit ca o cheama asa, s-a holbat la ea o multime la inceput, apoi s-a jucat cu ea si vreo 2 zile mi-a tot vorbit de Maria si a fost incantat ca o chema ca pe "MAria noastra". A vazut o poza intr-o revista cu o fetita de vreo 3 ani brunetica si a zis ca "Asta e Maria mia"... deci n-a uitat si inca imi mai zice uneori la cimitir sa o luam acasa, dar pare ca nu mai e asa speriat ceea ce ma bucura.
Alus hai ca trece repede o saptamana si cu atatia copilasi nici n-o sa stiti cand a trecut timpul.
Carmen(Mephala) ti-am zis ce copii superbi ai? Da cred ca stii oricum... ce gropite in obrajori si ce ochi...Pupici, sa fie sanatosi si fericiti.
Pupici
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria
tnicoleta spune:
Irinel Merci de sfat, da n-am ce mutari sa fac prin camera. Acum stau la soacramea si noi ocupam o camera. Alta n-avem la dispozitie si e foarte aglomerata.
Ma bucur ca Danut este mai bine. 
Nicoleta si
Bia Ciocarlia