Copilasi de mai-iunie 2004 (82)
Raspunsuri - Pagina 16
crisstinuta spune:
Irinushasi Gabi bea din biberon.Eu eram ingrijorata ca bea vreo doi litri de ceai pe zi si l-am suspectat ca bea doar din placere ca are biberon.Asa ca L-am scos si i-am cumparat o canita de plastic.N-a protestat ,am bagat motivul ca e baiat mare ,fapt pentru care era foarte mandru.Dar a inceput de la 2l pe zi sa bea 200ml.Foarte putin.Asa ca de bunavoie i l-am dat inapoi.Acum bea si mult lapte ca se lasase intr-o vreme de el.
Ii sta bine lui Cris tuns.Eu il tund pe Gabi in fiecare luna.Am cumparat o masina de tuns.La inceput era mare scandal dar acum s-a obisnuit.Il tund mai ales din cauza ca nu-i place sa se spele pe par.
E dragut cum te iubeste pe burtica.Eu obisnuiesc sa-l pun pe burtica sa-i spun povesti.Intr-o seara ii povesteam ca atunci cand era mic il tineam pe burtica mea sa nu planga si el asa adormea si ca el inainte de a veni la noi a stat in burtica la mamica.Este o reclama la tv cu Izvorul Minunilor cu o graviduta care bea apa asa ca am avut un exemplu sa-i dau.Acum ma mangaie pe burta si spune ca acolo este un bebe mic.
Apropo Lilinu te teme de cezariana.Am avut experienta unui travaliu lung si ingrozitor de 8h dupa care cezariana mi s-a parut o odihna binemeritata.Bine ca nu am avut complicatii si m-am refacut repede.
Fetelor noi nu mai avem probleme cu scutecele de la doi ani.Nici macar odata nu a mai facut pe el.Acum incerc sa-l dezvat de scutecul de noapte.A reusit cineva pana acum?
Si mai am o intrebare pentru voi.Copii vostri mai dorm in paturile acelea pentru bebelusi cu gratii?Tare m-am saturat de el si l-as scoate din casa dar mie teama ca daca-l culc intr-un pat normal de o persoana o sa cada din pat.
Irinusha, sanatate lui Cris.
Irinel,ce dulce e Danut ma si apuca mila de el cand iti citesc randurile.
Lui Gabi incepe sa-i nu-i pese de bulinele mele rosii si nu prea ne-am mai ocupat de ele dar este cumintel si ma asculta.Chiar acum spune diverse cuvinte pe silabe.Are o prietena care e clasa I-a care vine zilnic pe la noi si-i tot spune ce face ea la scoala.V-am spus ca stie toate literele ,acum vad ca stie sa desparta cuvintele in silabe.
Mai nou ii cumpar carti de colorat ,nu prea stie el colora dar mai coloreaza fetita de care v-am spus si invata si el.Cred ca daca au frati mai mari copiii invata mult mai usor.
Avem o noua achizitie la desene animate:Cenusareasa si mai nou Popey Marinarul la care se uita de trei ori pe zi.Ma distreaza cum repeta cuvintele in engleza ,ma mai intreaba ce nu intelege.Cunoaste toate melodioarele si incepe sa danseze.... e un dulce ...ca doar e al meu.
Na ca v-am scris destul si asa n-am scris demult.va pup.
bertha spune:
Salutare!
M-am intors aseara de la Buc. Totul a fost bine, examenul a fost destul de dur, dar m-am descurcat si acum astept cu emotie rezultatul. Sapt. viitoare ar trebui sa primesc un raspuns pe mail si, daca am trecut testul, peste aprox. o luna urmeaza un interviu, de fapt un fel de examen oral, pt ca se bazeaza in principal tot pe economie si contabilitate.
Am gasit acasa un copil super nervos si plin de draci, ca altfel nu pot spune. De la un timp l-a luat pe "nu" in brate si, daca o lasi ca el, nu mai faci nicio treaba. Mama, saraca, era cu nervii la pamant, dar incerca sa se tina tare. Nu vrea la plimbare, nu vrea sa faca pipi, sa se culce etc. Orice propui, prima data zice nu. Incepe cu "lasa-ma ca sunt nervos", "daca ma certi ma supar si plang", "ma duc la mamaie si la tataie", "sunt mic si eu si de-aia fac prostii", "nu zic <te rog frumos> pt ca nu m-ai dat la scoala si de-aia nu stiu", "mami, de ce vrei sa ne certam?".
Am uitat sa va spun ca am incercat si eu cu bilute rosii si negre. A mers un timp...cand l-am lasat cu mama, l-a amenintat ca daca nu-i cuminte ii da o bulina neagra si i-a zis "da-mi si 5 si 10, da-mi cate vrei, ca eu vreau sa fiu rau". Na!
Nu mai stiu ce sa fac, sunt depasita de situatie uneori, mai tip la el, stiu ca nu e bine, dar nu ma mai pot stapani. Cand ma gandesc ce copil cuminte am avut, imi vine sa-mi dau palme. Nu pot sa fac nimic, il pedepsesc, iar a 2-a zi ramane cu bunicii care-l lasa sa faca ce vrea si se distreaza teribil pe seama incapatanarii lui. Nu reusesc deloc sa se impuna, de fapt nici nu vor. Isi explica tot comportamentul lui prin faptul ca "e f destept, are personalitate si de-aia nu se lasa calcat in picioare"
Irinusha, vezi ca poti sta linistita i privinta biberonului!
Mai sunt si altii si destui inca... Eu zic ca decat sa nu bea lapte, mai bine cu biberonul, chit ca sunt vitelusi mari de-acum.
M-a preocupat si pe mine acum cateva luni pb, dar m-am consolat cand am vazut ca bea atat de putin cu cana. Pupici Dlui Bubita!

Vanessa, wow ce hotarata esti! Te felicit din toata inima!
Bravo pt ambitia ta!
Cami, imi e dor de povestile tale despre Sebi, incep sa semene si ale mele cu ale voastre.![]()
Pupici!
Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)
poze
DianaR spune:
Cristina, poate n-am inteles eu bine, dar vine bebe2 la voi????
Berta, bafta in continuare! Tinem pumnii ptr rezultat bun si pentru mai departe!
Diana,
Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) &
Timeea (18.05.06)
Filmulete
Verzuliile: Delidana-Khristin-Daria-Diana-Dulcetica
bertha spune:
Diana, multumesc mult!
Crisstinuta, exista niste bariere care nu lasa copilul sa cada din pat. Noi avem de aproape un an jumatate si este atasata la patul mare de mijloc din dormitor.
Ca sa intelegi despre ce e vorba, uita-te http://www.price.ro/specificatii_brestil_bariera_pentru_patut_25823.htm]aici[/url].
Hai ca am gasit exact ca a noastra www.lorisbabysland.ro/produse/jucarii_si_accesorii/accesorii/cam/barriera%20letto.htm" target="_blank">aici.
Daca stiai deja, imi pare rau ca m-am bagat ca musca in lapte.
poze
anacami spune:
Buna,buna!
A venit primavara!!!Am fost putin afara si nu imi mai venea sa intru inapoi in cladire!!!!
Bertha,ma bucur ca a fost bine, iti doresc ca si urmatorul pas sa il treci cu brio si sa va "reintregiti" familia fara sa fie nevoie de naveta!!!
Nu vreau sa glumesc, dar trebuie sa te anunt ca se pare ca ti-am "predat stafeta"! De vreo saptamana am cel mai CUMINTE baiat (ptiu,ptiu, sa nu-l deochi), nu mai tipaaaa!Nu-mi vine sa cred, el care tipa din orice (de nervi,de bucurie, sa se auda, sa isi faca simtita prezenta,...). Ne explica ce vrea, iar daca il certam zice la fel ca si Darius "ce vei, am ghesit si eu,sunt mic!". Binenteles ca ne lasa fara replica.
Este in continuare innebunit dupa Thomas, s-ar uita non-stop la Thomas, stie deja ce se intampla in secventele urmatoare (i-am cumparat 2 DVDuri in limba romana). Ba chiar a inceput sa foloseasca expresii de acolo "hai mami, cu toata viteza inainte" (adica mai repede,de ce te misti asa incet
...binenteles cand terbuie sa-i dau ceva!).
Si daca tot am scapat-o pe bunica de leaganul+toboganul care ii ocupa 1/2 din sufragerie (le-am dus la tara), i-am gasit in.locuitor" i-am cumparat un cort
, ca ma innebunea toata ziua sa-i fac casuta: adica sa-i pun paturi peste scaune si masa, sa ii ridic plapuma ca un cort,etc!
L-am cumparat (este din poliester), l-am reconstituit seara, iar a doua zi dis-de-dimineata l-am plantat la bunica.Mergeam in varful picioarelor si eu si sotul, ca niste hoti.
I-am sunat la ora la care trebuia sa se trezeasca Sebi, ma asteptam la cuvinte "dulci" din partea bunicii (ca nu i-am spus nici ei inainte).Cand colo, erau amandoi foarte fericiti.Cica a ramas mut cand l-a vazut, dupa ce s-a dezmeticit i-a spus "uite mamaie, exact ce imi doream, de acum nu o sa va mai innebunesc!!!!".
Vorbeste foarte bine, orice, cu exceptia ca nu il spune pe R. Am folosit expesia "nesimtit" de cateva ori-fara sa ne dam seama! L-a un moment dat cineva ne-a ocupat parcarea.El a fost ochi si urechi la toata tarasenia. A doua zi, cand au iesit afara, a avut grija sa opreasca pe toata lumea (cunoascuti sau necunoscuti" sa le spuna ca "un nesimtit a ocupat palcalea
". Am vorbit si cu Laurina, se pare ca si Mihnea a "procedat" idem!!! Am zis noi de mai multe ori ca seamana, se pare ca nu ne-am inselat
.
Eu am avut o perioada foarte incarcata, astazi am avut o zi mai usoara, puteam sa mai citesc ceva documentatie- dar nu am avut nici un chef!!M-am relaxat (ca sa nu zic ca am frecat menta...).As mai citi cate ceva pe net, dar inafara de acest forum nu prea am rabdare sa intru pe siteuri.
Referitor la statusul "indeletnicirilor" de bblusi stam asa:
-biberon-eliminat de la 1.8 ani cand i-am scos laptele praf.De atunci bea doar lapte batut cu paiul din cana/pahar.
-scutec-eliminat cu cateva zile inainte de 2 ani- atat cel de zi, cat si cel de noapte.Noaptea face o data, ne spune prin somn sau ne dam seama dupa cum incepe sa se agite!
-suzeta-eliminata nu mai stiu exact cand, cred ca prin vara trecuta
Irinusha,pupici din partea noastra atat pt. Cris cel ochios, cat si pt. Omuletul de Zapada!Cum te mai simti?
Lili,Lauraa, ce mai faceti?
Irinel, multa sanatate si un bb cat mai curand care sa va umple viata si sa ii fie partener lui Danut
Va pupam si va dorim toate cele bune, acum o sa mai citesc din urma (daca tot am timp de relaxare
!
Camelia si Sebastian
(26 mai 2004)
Laurina spune:
Salutare fetelor!!!
Bertha, bine ai venit in club
, oficial i-am inscris pe Mihnea si Sebi[:d], acum serios din pacate si eu cunosc foarte bine aceasta perioada, cred ca se datoreaza bunicilor(na ca e usor sa dau vina:(), dar vad de ex mama care nu se impune deloc in fata lui. Multa bafta in continuare la test, cam lunga durata de raspuns, dar asta e, tinem pumnii, daca nu data viitoare.
Irinusha, ce mai face Crisulet? Au mai trecut bubitele?
Vanessa, uau, felicitari! cred ca iti face f bine si la psihic
Cristina, bravooo, felicitari pentru alfabet si silabisire. Este bine ca se intelege asa bine Gabita cu prietena lui. Si eu ma gandeam la o masina de tuns, dar imi este un pic teama, ca este zbuciumat rau nici nu ma pricep:)
Cami
Eu ametita ce sunt, am imbracat azi copilul prea gros si ma stresez ingrozitor sa nu alerge prin parc, sa transpire si sa raceasca, am instruit-o eu pe mama, dar tot stau cu grija. Ce o fi fost in capul meu
? Abia astept sa ajung acasa, uf si am o sedinta mai mult decat deagreabila azi, ce porcarie, vineri seara sedinta asa ca sa ma perpelesc tot weekend-ul...
Va doresc un weekend minunat!
multi pupici
anacami spune:
aaa, noaptea bea destul de multa apa, dar ii punem canuta cu sistem anti-scurgere langa el si se serveste singur, prin somn.
Camelia si Sebastian
(26 mai 2004)
Irinusha spune:
Cami, mi-a fost dor de tine! Bine ai revenit! Multe zile "mai usoare" sai ai timp si de noi! ... si in continuare un Sebi cuminte. Mai, imi vine sa-l pap atat de dulce e! :)
Bertha, felicitari! Asteptam vesti bune in continuare! Ai vazut ca a fost bine ca ne-am gandit la tine si ti-am tinut pumnii! Pupici nazdravanului frumos! Cred ca-i doar o faza ... si influenta rasfatului de la bunici binenteles! Cunostem si noi! :)
Cristinutza, scutecul l-am scos pe la 2 ani, cel de noapte in oct./noiembr. 2006. N-a trebuit ceva special, pur si simplu era scutecul de noapte uscat, Cris tine mult. Doar daca nu reuseste sa faca pipi inainte de culcare imi cere noaptea, altfel tine pana dimineata. Iar din sept. 06 doarme in camera lui si in patul lui (unul suspendat). Nu-ti mai spun de aparatoare ca deja a fost Bertha harnicuta.
VAnesa, succes in continuare! Cum mai stai cu moralul?
Fetelor, sarut-mana ptr. sfaturi! Cred ca o sa incerc cu canuta cu cioc, iar daca nu bea calumea stau cu biberonul ... doar nu o sa se insoare si el sa fie tot cu biberon ;) Are deja o canuta cu cioc pe care o folosim afara, sa nu-mi curga apa prin genti ...deci stie procedura, poate functioneaza. Cris primeste cu biberonul doar lapte si apa ... de o vreme bea si sucuri naturale, dar cu paiul sau cu paharul/cana. Ii dau in casa apa cu biberonul ptr. ca avem un tabiet: "apa-b(r)ate" - sta la mine in brate, bea apica si se joaca in parul meu ... si asa imi bea si f. bine, cred ca 1l/zi, ce-i iar important ... si vorba lui Boby, imi place si mie :) Mai vedem.
Noi tot in casa, ne facem de lucru ... de ieri face si febra usoara asa ca ne tratam cu antitermice. Am crezut ca scapam, dar barem nu-i rau. Noaptea dorme f. prost, probabil ca il deranjeaza bubitele, ca se tot freaca si se foieste ... binenteles ca-i la noi in pat si eu dorm in reprize. Asta e, trecem si peste asta. Maine vin bunicii, asa o sa avem si noi posibilitatea sa iesim putin prin oras ca cica a vazut Boby niste oferte la adidasi de copii. Oa, ce bine, vad iar lumea ;)
Va pupic! O zi faina!!!
Irinusha cu
Cris ( 3 Mai 04 ) &
"Omul de zapada" ( DPN: 2 Iulie 07 )
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica
bertha spune:
Hai sa va tin la curent cu ultimele ispravi!
Azi a plecat cu mama la plimbare pt ca eu sunt oficial in medical si nu puteam sa ma afisez prin oras tantosa si sanatoasa
. Au plecat bine, au ajuns in parculetul in care se joaca de obicei si a inceput scandalul. Pe motiv ca el vroia sa stea pe banca si mama nu l-a lasat f mult timp, pt ca era cam racoare afara. Asa ca s-a pus pe urlat. M-a sunat mama, sa-i explic eu ca e frig pt stat pe banca si nici n-a vrut sa se apropie de telefon. Cand s-a apropiat ora mesei, l-a luat mama in brate si au plecat in tipete si plansete. Pe drum s-a mai calmat. I-au venit iar crizele cand a vrut mama sa intre intr-un magazin sa cumpere paine. A tipat si a urlat pana a renuntat mama.
Acasa mi-a spus ca nu a cumparat paine pt ca "nu era de-aia feliata de care luam noi". Mai si minte!
Acum l-am pedepsit sa nu se joace azi nici cu jucariile si nici cu carticelele. Din pacate, deseara vin socrii de la Buc. si sunt sigura ca i-au cumparat ceva. Cred ca s-ar face foc si para daca le-as spune sa nu-i dea acdoul.![]()
Anacami, ma bucur ca i-a trecut lui Sebi. A stat mai mult cu voi sau cu s-a intamplat?
Laurina, e asa de cald in Bucuresti? Ca la noi e soare, dar e totusi racoare. Sa stii ca si eu m-am gandit ca poate nu e bine sa dau vina pe bunici, dar am analizat serios si mi-am dat seama ca nu face cu mine nici macar 1% din ce face cu ei. Ii rabda atatea, ca ma mir de unde au atata putere, Si, desi nu-mi face cinste, am sa-ti dau un ex: soacra-mea s-a operat de varice in sept. Si o durea f tare piciorul. Ulterior, am aflat ca Darius o lovea intentionat si repetat peste piciorul resp. zicand "mamaie, vreau sa te doara". Si ea ne-a spus dupa cateva luni, de teama "sa nu certam baiatul". Adica asta nu e deloc din vina mea. Eu mereu ii spun ca trebuie sa iubim si sa ingrijim animalele, plantele etc, daca ma lovesc eu prin casa si ma vait, plange de rupe, asa ca treaba asta nu mi-o pot explica decat prin toleranta lor exagerata. Gata, nu ma mai vait!
poze
Irinusha spune:
Laurina, mai, ce mai sunt si mamele astea, tot timpul cu grijile dupa ele :) Lasa mai mamica, ca se descurca si mamica ta! Pupici!
Cris, daca i se pare lui ceva suspect in trafic stiga din spate: Bou! Vaca! :) A inceput cu "Bo-Ake" de ne tot intrebam ce tot striga copilul :) Si e tot asa de "vorbaret", povesteste la oameni cunoscuti - ca altfel e prea rusinos - tot ce i s-a intamplat ... binenteles ca pocit, ca fac pe translatorul. E tare nostim sa-i vezi pe toti cum se chinuie sa-l inteleaga.
Cami, ce misto!!! Cris striga dupa mine daca ii este sete noaptea ... cu toate ca l-am instruit de n-ori. Grr!
Sarut-mana de intrebare: burtica creste de se mira Boby :) Iar "Maricica" e o bulangioaca, reactioneaza (misca) imediat la fra-su si la ta-su, pe mine ma trateaza cu indiferenta. Cred ca o sa fie "fata lu' tata" ;) In rest totul ok, e faza aia buna, cand nu te deranjeaza nimic ... inca sunt mobila, sunt curioasa insa cum o sa fie cand o sa fiu "balena" si Cris cu pretentii.
Pupici din nou!
Irinusha cu
Cris ( 3 Mai 04 ) &
"Omul de zapada" ( DPN: 2 Iulie 07 )
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica