Mamici de ianuarie-februarie 2007 (55)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

dana bafta si din partea mea

Luminita, Gabi si Andrei Tudor - ingerasul nostru cu ochiii ca cerul(16 august 2005)

Album Andrei

Povestea nasterii ingerasului nostru: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75774

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Asha....povestea nasterii...
Cum stiti,pe la 11 pm mi s-a rupt apa,am mai stat,am facut baitza,pe la 1 si ceva am sunat dupa un taxi,am plecat razand cu taximetristul...contractii-->pauza
Am ajuns la spital,toata lumea de la maternitate dormea,mai era o fata care avea dja epidurala si sforaia
Pe la 3 au inceput contractiile...dureroase si dese(10 min si dupa cateva din 5 in 5 min).Dilatatie-->pauza
Tanti moasa nu m-a crezut pe cuvant ca am avut scaun asa ca a chemat o infimiera sa-mi faca clisma,intr-adevar nu e asha naspa aviz amatorilor Partea naspa a fost dupa..imediat a trebuit sa ma duc la toaleta si din cauza durerilor aveam deja o senzatie de voma.Asa ca am ajuns la toaleta si am inceput in acelasi timp sa fac si kk si sa vomitNu stiam unde sa ma duc mai repede.Noroc ca baie era foarte mica si vomitam in chiuveta.Asta tot din ciclul numai mie mi se putea intampla.
La 7 am reusit sa ajung la faimoasa dilatatie 4 si mi s-a montat epidurala...alta viata Nu ma mai grabeam nicaieri si se pare ca nici bebitza..la ora 9 de-abia aveam dilatatie 5.Apoi pana la 10 jumate am ajuns la 8-9 unde m-am oprit.Am stat pana la 1:30 sa ajung la dilatatie 10,am facut cateva repetitii pe pat cu rezidenta si apoi ne-am mutat in sala de nasteri.Epidurala se cam dusese dar,culmea,minunatii hormoni chiar isi faceau treaba,eram destul de increzatoare si deja visam la clipa cand o s-o aud pe fata plangand pt prima data.
Am impins de cateva ori,ajutata de 2 moase care ma apasau pe burta una pe o parte,una pe cealalta,am simtit cand mi-a facut injectia cu xilina si am presupus ca m-a taiat..nu am simtit nimic si eram prea ocupata sa ma screm ca sa-l intreb,deja incepuse sa doara rau.Apoi am auzit cand a cerut vacuum-ul,a fost momentul in care eu m-am blocat un pic...pt partea cu vacuum si forceps uitasem sa ma pregatesc.Senzatia e super naspa,ziceai ca esti la abator,Tutu era plin de sange care realizam ca e al meu.
Au vrut sa-mi puna oxigen pt ca deja nu mai puteam sa ma controlez sa respir dar m-am inecat si mai rau,Am inceput sa plang si i-am spus ca eu nu mai pot,nu mai am putere sa fac nimic.Fetele care-l cunosc pe Tutu ii stiu privirea mereu usor ironica.Atunci l-am vazut ca se schimba la fata si le zice la fete sa ma duca imediat in sala de operatii.Dupa aia mi-a spus ca bagase mana si simtise ca fata se intorsese si era cu fata in sus.De aia nici nu iesea,isi daduse capul pe spate si de fiecare data cand noi incercam sa o impingem afara ea se oprea in funte.
Am ajuns in sala de operatii in transa,nu mai puteam nici sa respir,d-apoi sa vorbesc.Pacat,as fi avut cateva cuvinte de dulce sa-i spun anestezistei care a venit foarte deranjata ca o sunase si Tutu,si rezidenta si moasa sa se grabeasca si nu vedea ce atata graba ca doar a zis ca e pe drum
Apoi mi s-a taiat filmul..m-am trezit pe la 4 si ceva cu dureri in tot corpul.Am intrebat de fata,mi s-a spus ca e cea mai mare din sectie,4410 g,54 cm numai ca nu putuse sa respire la inceput.Deoarece ajunsese deja foarte jos in incercarile noastre de a o scoate natural au trebuit practic sa o traga inpoi in burta ca s-o scoata pe acolo si in toata tevatura asta inghitise sange..de acolo si apgarul 7.A fost singura data cand am multumit ca eram adormita.Nu stiu cum as fi reactionat sa vad ca nu plange.
La terapie mai era o fata care nascuse tot prin ceza,ii adusesera fatitza sa o vada..a mea era la oxigen,am vazut-o de-abia pe seara in poze si de-abia a doua zi live
Si dupa aia a inceput distractia..nu stiam ce ma doare mai tare,ideea e ca 3 zil nu am dat jos cateterul de epidurala dintre care primele 24 de ore le-am trecut cu cate o doza la fiecare 1-2 ore.
In noaptea aia a nascut o fata chiar langa mine,a doua nastere.A venit din salon sa spuna ca "o cam doare burta",avea dilatatie 9..dupa 3 contractii se auzea cum ii plangea baietelul..asteptasem atat de mult momentul ala
Dar usor,usor au trecut durerile,acum pot sa m a deplasez cat de cat normal,ma ma doare cand ma ridic sau asez.
Au inceput alte dureri..cele de sani.Plangeam de fiecare data cand o puneam pe Ayleen la san.O data ca aveam rani si pt ca tineam pe proaspata mea operatia aproape 5 kg de masa vie care se misca in continuu.Acum ma mulg cu pompa si ii dau ci biberonul laptic de la mine.E cat de cat mai bine si ranile sunt spre vindecare.
Azi noapte am avut prima criza de colici,mi-a fost o mila de ea,cred ca am trezit tot blocul.S-a potolit un pic cu sab Simplex dar doar pe moment,dupa o ora o luam de la capat.
Hai ca m-am lungit ca o zi de post,aveam de recuperat o saptamana de pauza
Aici sunt niste poze cu noi,pana sa ne apuce colicii,cand dormeam ca niste ingerasi

Adinush de Ayleen-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

gio si eu am la fel. nu e pe tot parcursul zilei. am chestia de vreo 2 zile. si am obs ca apare in urma unor activitati mai intense... cum ar fi de exemplu dimineata cand ma trezesc si ma agit sa ma spal, imbrac, plec la servici... e, pe la 10-11 observ scurgerea asta.
eu maine am programare la medic dar daca continua si azi, ma gandesc sa ma duc la spital ca e de garda.

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadiutapm spune:

adinush, ce frumoasa si bucalata e seamana cu tine parerea mea, i-mi pare rau pt doua taieturi dar totul e bine cand se termina cu bine, daca poti si cand ai timp ne doi un PM cu cotizari la Elias, si de cine sau ce sa ne ferim. mercik

pupam mamicile, comorile si burticile.
nadia 35+ Lidia

burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Buna fetelor!

Felicitari proaspetelor mamici!!!!
si
Mult curaj fetelor care urmeaza sa nasca!! Facem galerie !!

Nu-mi vine sa cred ca si Liuda se pregateste sa nasca... hehe, uite ca a trecut si revelionul si
pana la urma ai ajuns la termen!

Si Lilimic isi tine deja puiul in brate... ce sa mai zic, odiseea noastra se desfasoara intr-un ritm ametitor... ma bucur asa tare, asta inseamna ca ne vine si noua randul (codashele odiseei, cu DD la sfarsitul lui februarie )

Noi suntem bine, doar tare necajita, caci bebe a ramas in urma cu cresterea (2 sapt!!!!). Doctorul zice ca e totul ok, ca asa e bebe, mai mititel (dar de ce nu a fost "mai mititel" pana acum, caci pana acum totul era fix pe fix la date). Sunt ingrijorata si de-abia mai am rabdare pana peste 2 sapt. la urmatorul control. Vad ca mai sunt fete care au bebei ramasi putin in urma... voua ce v-au zis medicii? E bebe ramas in urma simetric sau asimetric? Am citit o gramada de lucruri urate despre acest IUGR (desii medicii nu mi-au pus acest diagnostic)... sper sa ma mai linistiti voi.

Ana_Alx ti-am trimis un PM.

si o zi excelenta tuturor!
Cristina, s34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Adina fata curajoasa!! Hai ca e bine pana la urma..ma topesc dupa fata ta, ce falcutze are iubita!

Aventura 36+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Dana galeria ta, la datorie.

adinush am citit povestea. prin cate ati mai trecut si voi! dar Ayleen e o scumpa. imi pare rau ca au inceput colicii. vor trece si astia... (o sa vad si eu in curand cum e ) va doresc multa sanatate si tie recuperare cat mai rapida!

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Crishtinutza, nu te alarma, sa stii ca si bebe al meu este la fel, mai mic...cat are al tau? Acum greutatea o masoara dupa femur si dupa caputz cred..si mie mi-a zis dr. ca e ok, vb. lui, nu toti copii se nasc la 4 kile

Al meu la 36 sapt. are 2600 kg.

Aventura 36+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Va pup fetelor. Haideti ca am reusit si eu sa mai intru nitel. Desi mi-a dat Dumnezeu o MINUNE de copil super cuminte si programat ca la carte (doarme cel putin 3 ore intre mese, chiar si noaptea), tot nu reusesc sa ma organizez prea bine si cu trebile prin casa, si toate cele ce tre sa facem. Sotul e la munca deja, vine seara rupt si abia il mai storc de putina vlaga sa mai stea cu noi. Avem multe preocupari acum: depuneri pe la primarie pt alocatie, sa merg sa ma interesez pt indemnizatie, sa ne interesam de restaurant pt botez (pe care parintele a zis sa il facem pe 18, sa nu intram in post, e pacat masa mare in Postul Pastelui). Pe langa asta, ni s-a stricat tv si trebe dus inapoi la Cora, inca nu am primit vizite si asteapta potopul la usa etc. Cred ca stiti despre ce vb.
Dar sper ca incetul cu incetul sa le rezolvam, astea nu sunt pb, bebe sa fie sanatos.

Eu ce sa va zic, apropos de pb lui Anis, eu ma incadrez cred la categoria nesimtite. Aproape nu ii mai dau deloc san. L-am mai incercat pana ieri (cand a intors capul) dar nu se aude sa inghita nimica, el suge asa ca pe suzeta, dar atat. Si din biberon mananca 100-120 de ml la fiecare masa. Sunt super curioasa sa vad cat a luat in greutate, mai bine zis sunt disperata sa vad ca a luat. Doar ma stiti. Acuma ma gandesc ca sa ma mulg (asa am facut si de dimineata), sa scot si ce o mai fi pe acolo, oricum, azi dimineata cand simteam sanii oarecum mai tari, am scos doar 30 de ml, apos rau de tot. Dar bebe l-a luat - i-am pus Calciul in el sa il pacalesc si vad ca nu l-a vomitat.
Mi-am luat inima in dinti si am mai bagat un tel la pediatra ca din a doua zi de la nastere nu ne-a mai vizitat si copilul are aproape 3 sapt (duminica). Cica vine maine. Voi cat dati? Eu i-am dat la prima vizita un milion dar acum ma gandesc sa reduc la 500.

Hai ca m-am intins. Sper sa auzim de bine.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

quote:
Originally posted by Helenutza23

gio si eu am la fel. nu e pe tot parcursul zilei. am chestia de vreo 2 zile. si am obs ca apare in urma unor activitati mai intense... cum ar fi de exemplu dimineata cand ma trezesc si ma agit sa ma spal, imbrac, plec la servici... e, pe la 10-11 observ scurgerea asta.
eu maine am programare la medic dar daca continua si azi, ma gandesc sa ma duc la spital ca e de garda.

35+

Helenutza, e exact cum spui tu; noaptea cand stau in pat de obicei nu am nimic, insa dimineata cum ma ridic cum...diseara oricum o sun pe dr, clar!

38 fix

Mergi la inceput