Mamici de ianuarie-februarie 2007 (55)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Fetelor Natydeea a nascut in seara aceasta in jurul orei 19:00 un baietel de 2.920gr ( sau ceva in jurul acestei cifre). Sunt bine, sanatosi si ii asteptam cu drag sa se hotarasca cum il va chema si evident...acasa.

REFACERE USOARA si MULT LAPTIC pt bebic. SA FITI SANATOSI CU TOTII , FERICITI SI IMPLINITI!

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Anis eu stiu cam prin ce treci...
La al doilea bebe am facut mastita si mi s-a dat antibiotic dar...dupa aceea nu mai vroia bebe sa suga,poate ca se modificase gustul, nu stiu.Oricum el avea putin peste 3 luni cind s-a intimplat.

La al treilea bebe dupa ce ca ma durea de ma rupea incizia,am mai facut si febra laptelui, canalele infundate, muls la pompa electrica care nu era eficienta, bebe nu stia sa suga(fiind nascut prin operatie inainte de termen),ma luptam sa-l pun la sin si nimic.Macar din biberon bea cit de cit...

Avind si alti 2 copii mai mari acasa,nu am avut puterea sa suport atita durere atit cea de operatie cit si cea de sani si am intrerupt lactatia cu Dostinex.

Stiu ca e cel mai rau sfat pe care ti l-as putea da in momentul de fata, dar dupa ce nu am mai alaptat am fost atit de bine,o cu totul alta femeie, stressul a disparut,am putut sa incep viata sexuala mult mai devreme decit la celelalte sarcini,m-am putut odihni noaptea mai bine atit eu cit si bebe + toata familia, am mai putut apela la ajutorul cuiva daca trebuia sa ma duc undeva cu ceilalti copii mai mari si cu sotul, am revenit imediat aceeasi persoana sociabila ca si inainte, nu am fost nevoita sa alaptez in conditii igienice diferite cind mergeam in vizita/vacanta sau primeam vizite,nu a trebuit sa ma preocup mereu de alimentatie, am putut tine dieta dorita,lua si medicamente daca as fi avut nevoie, m-am recuperat fizic foarte repede,am inceput exercitii f. usoare de mentinere in forma la doar citeva saptamini de la cezariana...Nivelul hormonal a revenit la normal f. repede, prima menstruatie am avut-o la 6 sapt de la nastere, chiar sotului i-a placut ca mi-am organizat timpul in asa fel incit sa ma ocup de toti membrii familiei,nu numai de bebe si sa nu fie nevoie sa renuntam la nici una dintre activitatile obisnuite.

Am scapat chiar si de sentimentul de dezamagire ca nu alaptez, fiindca m-am simtit mult mai bine fizic si psihic dupa ce am intrerupt.

Acum sunt hotarita sa procedez la fel, fiindca am alaptat deja 2 copii si in cazul meu mi s-a parut mai mult stress decit folos,desi am urmat toate sfaturile posibile si in Suedia se insista f. mult(exagerat de mult) pro alaptat.

Sunt si acum mindra ca am luat hotarirea sa nu alaptez desi pt. unele aceasta afirmatie pare cu totul venita de la o mama degenerata.Dar dupa experientele de alaptat si nealaptat cu 3 copii,pot zice ca nu regret nimic.

Daca totusi doresti sa continui cu alaptarea,trebuie sa te mulgi in continuare, de citeva ori pe zi, cu perseverenta,si dupa fiecare muls INCOMPLET sa incerci sa-i oferi sinul bebelusei, iar laptele extras sa-l congelezi daca va prefera sinul.La inceput mulge-te putin cit sa-ti desfunzi canalele,iar apoi da-i sa suga prin mameloanele de plastic, tine-o mult la sanul dezgolit si daca plinge apropi-o mereu de sin, nu te grabi sa ii oferi bibe oricit de dureros ar fi sa o vezi plingind, ci incearca sa o pacalesti si pune-o mereu la san.Sper din tot sufletul sa mearga,chiar daca trebuie sa astepti vreo saptamina sau chiar mai mult pina ti se va regla cantitatea de lapte.

Mariana 34+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Am trecut sa va multumesc de galerie si urari si sa va spun ca nu a avut nici un efect uleiul de ricin la mine.Beau ceai de zmeura la greu si sper ca maine sa fie mai usor.

Liudo,nu e sigur ca si nasc maine...sa vedem cum decurge travaliul,daca nu e prea lung.Important e ca voi naste cumva.

Marina,felicitari,iubita!

Meg,eu la lista nu am facut modificari ca nu ma pricep si mi-a fost frica sa nu stric ceva.Poate intervine vreo fata mai priceputa.

Mariana,mersi de incurajari...chiar imi prind bine.

Dl.Ylilimic,pune si link-ul la sfrasitul mesajului...sa nu cautam de fiecare data la album.
Greu cu femeile astea.

Noapte buna si intru maine sa vad daca n-a mai nascut cineva.

Dana 41 fix,fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Eu zic ca daca vorbesti cu medicul il va lasa pe tati cu tine. Pe tati al nostru il lasa, si este cezariana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

daconst tin pumnii sa reusesti cu uleiul !
monyk tare rau imi pare ca nu puteti sa experimentati si voi prezenta lui tati la nastere..
lulu haha ,o sa fim pe faza !!sa-ti traiasca ingerasul cu ochii ca cerul,Tudor Andrei !
natydea
messa,mai ai un pic.haha ,auzi la ea,milka si fulga,ugerele din dotare!!!!
dianarus "Al meu a fost smecher si tupeist. Poate functioneaza si la voi. S-a imbracat in alb, arata fix ca un angajat de spital si statea la usa salii de operatie. In momentul in care a auzit ca tipa bb (cand l-au scos) hop a intrat in sala cu aparatul de fotografiat in mana si cu tupeu a stat langa alea de la neonatologie si a zis ca e tata si el sta cu bb. S-a tinut dupa ele " mistooo tupeu !!!
bravo lui!! cel putin l-ai vazut acolo.
wannajo bafta la master!!! cum oti putea sa mai invatati,ca eu am fost blana tot timpul asta,leguma.
biadamin,ma bucur ca bebe a fost bine. cine a stat cu tine 5 zile cat ti-a fost asa rau??de la epidurala ti-a fost asa rau??
ce nasol..
megbeng si nu le convine ca taticii sa asiste ca sa nu aiba martori la eventualele neglijente!! si asta e foarte rau!!
trebuie sa faceti ceva fetelor,nu stiu,interesati-va exact ce drepturi aveti,ceva trebuie sa se schimbe si acolo.
voi,daca lesinati,nu stie nimeni ce va face acolo! asa e tatal care VEDE!
vraja aia cu lasatul burtii! asa imi spuneau mie de la sapt 37! de unde,nu se lasase deloc,dovada ca am nascut la 40 +2.

lilianaaaa si sotz de lilisor !!!!!!uite la ei,sunt amandoi la fel la vorba !!! bravo,mami !!bravo,tati! felicitari ! sa va traiasca Paul !
hai acasa repede!
gio important e ca e bebe bine!! si ca poti sa nasti de acum fara probleme!
aventura
imi pare rau ca nu ai scapat de streptococul ala nesuferit !vezi cum scapi de el!
mihailescu teodora,multumim pt vesti ! marinar
felicitari pt bebitza!! va asteptam sanatoase acasa!
liuda
: "daconst maine e randul tau!
liuda - poimane e si randul tau!
aoleu vine bb peste mine!!
"
mcbeal o sa plangi de fericire si cu al tau in brate,aui sa vezi !!! o sa iasa totul bine,sa nici nu te gandesti la altceva !
hahaaaaaaa sotuzul de lilisor cica el se pricepe la mojrete !!UNDE sunt pozeleee??
ca sunt cateva sute de poze la albumul vostru..
baga un link direct ,ceva.
mady32
felicitari pt fetita! deci te pregatisei de baietel!! alsa,asta e,niciodata nu iti poate garanta nimeni 100% sexul copilului. cumparasei lucrusoare de baietel? oricum merg la fetita.mai rau e cand iei rochite si roz,si faci baiat!
ma bucur ca a mers bine totul si ca te.ai recuperat repede!
mediterana si eu ma gandeam ca nasc la 38 de saptamani,naiba stie de ce.ne-a venit asa la toate sa iiscoatem mai devreme.pana la urma a venit cand a vrut ea,la 40+2 zile,atunci cand a fost termenul ei.
anis,ai citit ce ti-am spus sa faci pt sani ????? pt ca am patit si eu la fel ca tine.

ma doare rau spatele,zilnic.

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykk spune:

nadia pompita de la chicco am vazut in carrefour , acum nu stiu daca au in toate
ca eu am fost in colentina depinde unde stai

anis iubita imi pare asa rau sa vad cum suferi nu te mai supara ca si bb simte si e mai bine sa te resemnezi
chiar nu merge poate te vei simti mai bine si tu si bb

daconst sper sa nasti si sa fie bine , la cat te-ai chinuit si nimic
39s

mony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Cris,

Mag Miniblu gasesti in mai multe locuri in Bucuresti (Plaza Ro, Dr Taberei Favorit, Titulescu etc http://www.miniblu.ro/ )

Anis iubita,
Imi pare tare rau pt ce ti se intampla. Eu pot sa-ti dau nr de tel al doamnei care are compentente in alaptat - dna Musat. Mie personal mi s-a parut o persoana de mare bun simt. Ii ceri un sfat 0744102663.

Fetele am vb cu dl Monu si are cu Monu si stelutza ei:

le-am pus in alb "bbii nostri"
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762359079450#

pls daca nu se vad sa intre cineva sa le dea share ca la mine iar s-a poticnit albumul...

pupik

Alinuk si bb Teo (care cere acum laptik)

................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
noi_doi_si_o burtica
franturi_de_viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Nadiutza si pe mine m-ar interesa pompitza si colacii de WC de hartie. Am luat batista bebelusului dar ma gandesc ca poate nu e tocmai bine sa o folosesc in prima perioada cel putin...si stiu ca trebuie sa caut o pompitza cu capat foarte fin si moale.
Cat despre colacii Wc nici eu nu i-am gasit inca...stiu ca era cineva care isi achizitionase de pe forum (poate comanda pe net?) dar nu mai stiu cine anume.
Mariana incerc sa iti reproduc ce ne-a spus ginecologul-obstetrician si fostul director al maternitatii (om la vreo 48 -50 de ani) la cursul de mamici:
"cezariana e o operatie usoara ptr doctor si contrar parerilor ca ar trebui o experienta deosebita si un rezident o poate face cu usurinta si poate cu o mana mai sigura decat cei cu experienta vasta dar varsta inaintata(ne-a dat ca dovada ultimele zeci de ani in care la maternitatea brasov nu a survenit nici o complicatie in urma vreunei cezariene)...ca parerea pacientelor poate fi ca scapa mai usor dar nu este asa nici din punctul de vedere al recuperarii si nici din punctul de vedere al bebelui care infrunta prea brusc mediul de afara fara pregatirea care ii este data de regula de nasterea naturala (nu vreau sa isc polemici doar reproduc vorbele doctorului)... si ca pana si doctorii aleg uneori/adesea varianta asta caci le e mai comoda (o operatie de cezariana dureaza cateva zeci de minute in timp ce la nasterea naturala trebuie sa stea prin zona pacientei cu orele---la asta eu as mai trece si "stimularea financiara" care e mai mare la cezariana decat la nasterea naturala, desi nu inteleg de ce)"

Am avut o activitate neplacuta de completat un "act" imputit...si desi am stat cu orele si am tot completat sunt tot pe la inceput...maine o iau de unde am ramas si sper sa il termin pana seara...acum nu mai rezist si ma pun in pat...

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Natydeea, monu, mady23, felicitari! Va doresc multa bucurie altaturi de bebelusi sanatosi, voinici si norocosi!

Aelita: „si eu ma gandeam ca nasc la 38 de sapti, naiba stie de ce ne-a venit asa la toate sa ii scoatem mai devreme. Pana la urma a venit cand a vrut ea, la 40+2 zile, atunci cand a fost termenul ei.”

Ce sa faci? Suntem tare grabite! Culmea e ca ne mai si panicam daca nu nastem atunci cand vrem noi!

Anis, imi pare rau pt ceea ce ti s-a intamplat. Las' ca o sa fie bine pana la urma!
Ylilimic imi povestea ca in Cta nu obti formula pt bebe in spital decat daca mituiesti la greu (50 lei). Asa suntem noi romanii: cadem dintr-o extrema in alta!

Mihaela 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamicile spune:

Am pus link pe prima pg. la pozele cu bebelusii nostri. Numele se poate schimba. Daca proaspetele mamici nu se supara (si cand au timp), va rog sa puneti fiecare cate o poza, doua cu bebelusii vostri.
Nu uitati va rog sa scrieti numele vostru si al bebelusului dedesubt!

Asta pana ne mutam la scutece!

Mergi la inceput