Mamici de ianuarie-februarie 2007 (55)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

bai ce mai mananc si azi? ca e ultima zi de bagat mancare dupa pofta mea!
Daconst - nici o veste?

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 39 sapt si 3 zile
AMR azi si maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Liuda daca ai pofta de papi, eu in locul tau, m-as duce in cel mai misto loc unde imi place, as manca tot ce imi pofteste inimioara... dar ai chef de papi? nu esti stresata deloc, deloc? acum, sincer

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Noi initial am zis ca ne mutam in dormitor cu dormitul, iar noaptea o sa tinem usa inchisa o perioada, iar Fifi libera in rest...Am constatat ca de fapt nu putem sa aplicam schema asta; daca pt bebe e ok, pt tati, care doarme la perete, nu e... Iradiaza frigul din perete ceva de speriat; te apuca durerea de cap in 5 minute... Si asa riscam sa ne imbolnavim noi... Drept urmare am mutat patutul in sufragerie... unde vom dormi si noi trei si cred ca si Fifi... Nu stiu ce-o sa facem... Acum de exemplu am o servanta langa patut... si ca sa ajunga la ea, isi croieste drum pe marginea patutului... Nu stiu ce-o sa faca cand va fi cel mic... Nu mi-e teama decat sa nu cada peste el, facand echilibristica pe margine... Daca nu se poate si nu se poate, noaptea o s-o sechestram in dormitor, baie... La noi apartamentul e ... din holul de la intrare se trece in bucatarie si in sufragerie, apoi din sufragerie in alt holisor de unde se trece in dormitor si baie... La baie trebuie sa aiba acces, asa ca, daca trebuie inchisa, o sa-i duc mancarea in dormitor... Sper sa fi inteles ceva... La noi e cam vazand si facand...
Sper sa nu fie interesata de bebe si atunci sa-l ocoleasca ea din proprie initiativa si sa nu fim nevoiti s-o sechestram si toata lumea sa fie multumita... De anul nou au venit cumnatii cu nepotica si a avut parte de prima intalnire din viata ei cu un bebe (fetita face 1an pe 1februarie). A mirosit-o, a vazut despre ce-i vorba, a stat sa fie trasa un pic de musteti si apoi a plecat si s-a culcat... Nu a protestat in nici un fel, nu a interesat-o in mod special...
Partea buna e ca ea nu doarme cu noi ci are locurile ei... in alta parte dar sa ne vada. Vine doar dimineata la scarpinat...
Nu stiu ce si cum o sa facem... Vazand si facand...

Loredana 37+ Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Povestea EVEI

Miercuri, 10 ianuarie. Era seara si ne pregateam pt marea intalnire cu fetita care trebuia sa aiba loc a doua zi dimineata. Eram programata la cezariana la 7,30 dimineata, pe 11 ian, la Spitalul Filantropia.

Bagajul era facut de o saptamana, luni am pierdut si dopul. Am facut baita, m-am spalat la cap, m-am cremuit si m-am bagat in pat pe la 23,00 sa vad un film. Tin minte ca era un film spaniol, chiar mishto, se numea “Despre dragoste si sex”. Sotul meu s-a culcat, eu nu prea puteam sa dorm. Ne puneam problema daca fetita vrea si ea sa iasa tot maine, oare nu o chemam prea repede, o fi bine pt ea, si asa mai departe.

Pe la 23, 45 am simtit o durere sub burta si la spate cu presiune mare ca si cum ceva ar fi vrut ca imi iasa si prin fata si prin spate. Raman uimita si ma intreb daca astea or fi contractii. Mai stau si ma gandesc ca daca imi vine o durere le fel, ele trebuie sa fie. Si vine. Tot nu eram dumirita. Am asteptat asa si imi dau seama cand ma uit ca ceas (trecuse o ora) ca eu am avut vreo 7-8 contractii din astea. OOOPS! Zic. Ma duc la baie pt pipi si vad sange! E clar! NASC! Se trezeste sotul, ne imbracam si ajungem la spital in 10 minute sfidand noul cod rutier.

La camera de garda, o doctorita foarte draguta m-a consultat. Asa am facut si eu cunostinta cu calul si celebrele lopeti de fier pe care ti le baga acolo. Pe mine nu m-a consultat Dr. Peltecu asa nici macar o data pe cal, si uite ca am mai gasit inca un motiv, pe langa cele o mie pe care le am deja, sa ii multumesc.
Imi face ecografie, zice: “nasteti”. Aveam contractii la 4 minute, durau 18 secunde fiecare, colul sters si dilatat. M-au internat pe loc si l-au sunat pe doctor (asa era conventia) Eu ma rugam sa ma tina contractile pana dimineata ca sa nasc cu el, stiam ca nu vine noaptea. Cand colo, vine doctorita si imi zice “In 10 minute domnul profesor este aici, va pregatim de cezariana.” A inceput o forfota in jurul meu, alergau asistentele ca albinutele, una imi punea branula, alta ma pregatea, m-au dus in sala de operatii. A venit dr anestezista, o doamna senzationala care m-a linistit avand in vedere ca imi facusem CLEXANE la ora 18,00 si mi-era teama de coagularea sangelui. Eu dardaiam de frica pe masa si ii rugam sa nu imi faca nimic pana nu vorbesc cu domnul doctor. Aveam contractii din ce in ce mai dese, niste dureri insuportabile. Simteam ca mai am putin si nasc pe masa.
Cand a venit doctorul toti au strigat ca nu pot sa-mi faca anestezia daca nu il vad. Cand a intrat Dr Peltecu in camera va spun ca a intrat linistea si siguranta. Mi-a zambit o singura data, eu I-am multumit si din acel moment am stiut sigur ca totul va fi PERFECT! Si am adormit. Omul asta este POWER! Nu am mai trait asemenea siguranta si liniste langa un medic niciodata si ii sunt recunoscatoare toata viata pentru sarcina asta care a fost o perioada in care nu am avut nici o spaima si am fost tot timpul sigura de reusita, in ciuda tuturor problemelor.

Fetita s-a nascut la 2,20. Sotul meu a vazut-o primul. Totul s-a petrecut atat de repede incat nu am avut timp sa ne ingrijoram. Cand am deschis ochii primul om pe care l-am vazut a fost iubitul meu care mi-a zis ce fetita frumoasa avem.

A doua zi eram inebunita sa o vad si eu. Am incercat sa ma dau jos din pat la ora 10,00. mi s-au infundat urechile si mi-a scazut tensiunea. Am reusit sa stau in picioare si sa fac 3 pasi. Nu m-am lasat. Am incercat de vreo 4 ori si la a 4 incercare am ajuns la frigiderul care era la 3 m de pat. Imi era ciuda pe corpul asta ca nu ma ajuta sa ajung la fetita, desi el saracul facea tot ce putea. Pana la urma m-au dus cu un scaun cu rotile sa imi vad fetita pe la 15,00. Plangea si cand mi-au pus-o in brate si am vorbit cu ea a tacut instant. A fost dragoste definitiva si totala. Cand mi-au luat-o din brate am inceput sa plangem amandoua.

In fine m-au mutat de la terapie intensiva in rezerva. Era o rezerva cu 3 paturi si baie proprie. Totul nou si foarte curat. Mi-au scos sonda (pe care o URASC!) si am reusit sa ma dau jos in pat si sa ma duc la WC. Se pare ca totusi corpul meu isi facea treaba.
In orice caz am ajuns la fetita in aceeasi zi, la ora 18,00 la primul alaptat. Si am fost cea mai fericita cand mi-au pus-o in brate.

DESPRE SPITALUL FILANTROPIA- CU DEDICATIE PT AMAYA

Spitalul, si mai ales maternitatea si sectia de nou –nascuti sunt impecabile. Unora li s-ar putea parea nasol ca nu se pot primi vizite in afara orelor de program, dar mie mi s-a parut senzational pentru ca totul era curat, linistit, lauzele aveau timp sa se refaca si sa doarma. Personalul medical este foarte amabil, de la infirmiere, la asistente si medici. Toti sunt extrem de atenti, vin sa verifice sa vada ce faci. Le-am asasinat pe asistente cu intrebarile si au stat de vorba cu mine cat am vrut.
La copil nu am putut ajunge decat la orele de alaptat. Nu stiu daca e bine sau rau. Pt mine a fost bine, nu am lipsit la nici un alaptat, m-a determinat sa ma dau repede jos din pat si sa ma refac, fetita era pe maini bune, bine ingrijita. Nu cred ca eu as fi stiut ce sa-I fac in primele ore, in plus nu ma odihneam sigur. Acasa am alaptat la cerere asa cum v-am scris si s-a rezolvat cu laptele.

Tot timpul am fost de-a dreptul euforica, parca eram drogata de fericire. Durerile operatiei mi s-au parut floare la ureche, singura chestie enervanta a fost sonda.

ASTA E POVESTEA NOASTRA, DAR MAI ALES POVESTEA EVEI

Laura si EVA, 7 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

deci vreau sa zic ca pana acum nu aveam nici un stres, sant la birou, incerc sa termin ce mai am de facut!
dar cred ca o sa ma apuce emotiile, sper sa nu...
insa parca incep sa ma gandesc tot mai insistent la maine
pana diseara mai e mult... poate nu intru in panica

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 39 sapt si 3 zile
AMR azi si maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Liuda,
Daca si tu intri in panica... N-ai voie...

Loredana 37+ Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Liuda , tu si panica? nu cred ca va potriviti. hai curaj! daca iti citesti postarile de sarbatori o sa zambesti. bravo! ai ajuns la finish!

fetele, azi e clar ziua povestilor de nastere. le citesc pe fiecare cu o mare placere....totusi un bb nu ar strica , ar completa f bine ziua. hai Danaaa

Laura poveste super, de incurajare pt noi, cele care am ramas inca in asteptarea lui bb! sa fiti sanatosi!

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Lore vorba asta "vazand si facand" e vorba doctoritei cu care voi naste si cred ca am sa o adopt si in cazul in speta!
Laura ce frumos ....mi-AU DAT LACRIMILE
lIUDOOOOO SA NU TE PUNA OBEJDIA SA DAI CU NASUL IN STRACHINI ACUM CA TE OMOR!
Maine iti vezi creatia.Moama ce mi-ar placea sa iti vad fataul!!!!

35+ Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Pt ANIS, vointa ei extraordinara si cele 2 fetita printese-

Si in sfarsit pun iar majoretele la treaba pt fetele care vor naste si mai ales pt LIUDA- bravo fato, ai reusit!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Fetelor, s-au nascut numai bebei superbi!!! Am citit si povestile nasterilor si am bocit de-am rupt... Imi imaginez numai si ma apuca iar plansul de emotie...

Azi noapte a fost greu...n-am prea dormit, am avut dureri de ligamente (inghinal la incheieturi) + de vezica -cred? Am luat no-spa, dar efectul a fost pt putin timp si dimineata m-am trezit tot cu dureri. O fi normal? Sau bebe imi pregateste vre-o surpriza?
Va dati seama cum invat eu pt examen..n-am nici un chef si ma gandesc cum o sa stau eu in fund pe scaun, ca acasa ma fatzai din 3 in 3 minute...

pupici,
wanna & bebe din burtika_36w & 3d

Mergi la inceput