Mamici de ianuarie-februarie 2007 (55)
Raspunsuri - Pagina 10
LEVI spune:
Adinush,ce sa zic,urata experienta.Ai experimentat si nasterea normala si cezariana.Dar intreb si eu ca omul:daca se stia ca bebelina e atat de mare,de ce mama masii nu ti-au facut ceza de la inceput? Oricum,acum faptul e consumat si bIne ca Dr a avut prezenta de spirit si priceperea sa te bage urgent in cezariana.Eu stiam ca daca bb e deja angajat,nu se mai poate face ceza,dar uite ca e posibil si asa.
Anis,si eu zic sa nu faci o obsesie cu alaptatul.Incearca atat cat te tin puterile,dar nu intra in depresie din cauza asta ca nu merita.Eu am nascut primul copil(fetita) in Municipal si desi acolo se duce o politica sustinuta pt alaptat,ea nu a vrut in ruptul capului sa accepte sanul.Nu-ti spun cum se luptau asistentele cu ea sa mi-o puna la san,iar ea(cat era de mica)impingea cu miinile sanul si urla,cat au tinut-o nemancata,trei zile ,cat am stat in spital si nimic.Eu aveam sanii pietroi,nu stiam sa ma mulg,veneau asistentele si ma ajutau ,iar mie imi dadeau lacrimile de durere.
Pana la urma o asistenta mi-a dat ideea cu mameloanele e silicon.Le-am pus si cu ele tragea cate 5 minute si adormea,dar era f. greu ca trebuiau sterilizate de fiecare data si in maternitate nu prea erau conditii.
Cand am ajuns acasa,tragea cate 5 min(tot cu mameloanele de silicon),adormea si dupa 10 min urla iar de foame si iar la san,si tot asa toata ziua de nici la baie nu ma mai puteam duce.La fel si noaptea urla de nu mai stiam ce sa-i facem.
Dupa vreo 5 zile din astea,eram terminata cu nervii,copilul nu lua in greutate si am trecut pe lapte formula.
Din momentul acela ,lucrurile s-au schimbat.Copilul se satura,dormea cate 3 ore intre mese,a luat in greutate,dormea noaptea si nu am avut probleme nici cu colicile.
M-am mai muls eu cu o pompa stil seringa de la Chicco (asa am gasit eu atunci)si ii mai dadeam cu biberonul lapte de-al meu,dar incet incet laptele mi-a disparut.
Ideea e ca sunt situatii in care pur si simplu,din diferite cauze,nu merge cu alaptarea.Nu trebuie sa disperam.
Cu toate ca a primit lapte formula,fetita mea e un copil bine dezvoltat,vesela,isteata si nu e deloc bolnavicioasa.E chiar un copil rezistent.Nu mai pleca urechea la tot ce auzi despre alaptare,ca nu e chiar asa.Depinde mult de codul genetic al fiecaruia.
Acum,voi avea doi gemeni.Situatia va fi si mai complicata cu alaptatul.Sigur ca daca ei vor vrea sa suga si voi avea lapte,voi incerca sa-i hranesc natural.Mi-am cumparat si o pompa electrica de muls,mai mult in ideea ca daca nu vor avea putere sa traga,macar sa le dau laptele meu din biberon si sa nu se stranga prea mult in sani sa nu il mai putem scoate,ca am aceasta experienta.Dar vom vedea ce o fi atunci.In schimb daca vad ca nu merge cu alaptatul natural nici la ei,nu am de gand sa ma stresez prea mult si trec pe formula.
Daconst, BAFTAAAA!SA NASTI USOR SI SA AI UN BB SANATOS.
Luminita34+ si Daria
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
ALINATXA spune:
Eventual mi-ash mai pune motanelul in bagaj!
35+ Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
Crishtinutza spune:
Buna,
Gio , Aventura , si Ana_Alx , multumesc mult pentru raspunsurile voastre. Da, bebe are greutatea estimata la 2200 grame, dar are (eco la 32 sapt implinite + 5 zile):
BDP - 8,7 cm
AC - 27,1 cm
FL - 5,8 cm
De aici reiese ca e mai mic, desi BDP pare mai aproape de varsta gestationala a lui bebe (conform cu site-ul unde am verificat eu):
(puneti voi http inainte)
://hostingprod.com/@fetalanomalies.org/Normal_Anatomy.html
Voi mai stiti alte site-uri cu detalii despre masuratorile ecografice?
,
Cristina, s34
loremunteanu spune:
Alina, la cat e de mamos al tau...cred si eu... Da eu cu nebuna mea? Ca nu vrea decat scarpinata un pic de mine si alergata prin casa de sot... Deci...
De cand cu dopul am inceput sa fiu cam stresata de subiectul nastere... Sper sa-mi treaca si sa ma mobilizez... Ma rog sa mai stea cuminte bebe pana macar pe 26, cand am programare la dr. Sa aflam si noi ce si cum...
Loredana 37+ Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/
anis spune:
Am intrat sa va incurajez pe cele care urmeaza sa nasteti si ma gandesc la voi!
Eu m-am mai linistit , ma chinui, dar m-am hotarat sa nu renunt.Pana la urma ieri a venit dr pediatra a ei si mi-a dat ideea cu crema de galbenele, dupa lanolina, garmastan si alte minuni, galbeneaua a avut efect si dintr-un san nu mai curge sange desi mai e rana, dar o pot alapta.Din celalat cand vad ca varsa e clar a inceput sa curga si altceva decat lapte si ma opresc ma mulg si arunc .Uneori ma mulg la sanul asta asa usor si iese lapte curat.Cert e ca de aseara de la 5 si pana acum nu a mancat decat lapte de la mine, muls la bibe sau direct din tatica.
O sa mor de durere din cauza ranilor dar daca curge lapte curat suport..desi mi se invarte capul de durere.
Dr ei a zis ca nu ii face absolut nimik daca bea sange cu lapte ca oricum il varsa, dar nu e periculos..in fine eu stau cu ochii cat cepele si daca vad ceva opresc imediat.Eu cred, sunt mai optimista ca pana la sfarsitul saptamanii , se rezolva treaba cu ranile..sper si eu..ca mi se rupe sufletul sa nu o alaptez.
asa sunt eu...vreau sa alaptez, pe Ingrid am alaptat-o pana in sapt a 16 de sarcina cand a renunt ea.Avea aproape 11 luni.
Imi e f greu, avand-o si pe ea si pe cea mare de 1 an si 5 luni, dar sunt fericita, si vad ca Ingrid o accepta f bine, o mangaie..asa tare m-au emotionat ..de nici nu va inchipuiti.
Inca nu are colici Iarina, iar de mancat mananca cand vrea ea, la cerere,aaaa si asa zicea si dr ei, sa o las sa-si faca ea programul ei , si sa o tin in brate doar cand papa..in rest nu.Daca plange si o i-au si nu cauta tzatica o pun la loc in pat, mai scrasneste ea ,dar renunta pana la urma...ca altfel o sa planga de zici ca are colici sau ii e foame sie a vrea brate de fapt.
Oricum oricat de mult mi-ar place sa stau cu ea prin brate , stiu ca daca nu fac asa o sa imi fie tot mie greu...de fapt incerc sa nu fac greselile de la prima.Nu ii dau suzeta ca si lui Ingrid de altfel nu i-am dat-o si ce bine e si nu o legan in ruptul capului...dar daca reusesc sa o invat de la inceput cu una alta, cu un program, o sa imi fie f bine mai incolo.Ca ,daca Ingrid nu avea un program f bine pus la punct cred ca acum stateam intr-o mana cu un copil si in cealalta cu celalalt.
Va pupik , ma duc la nani..
*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
loremunteanu spune:
Cristinutza, la mine bebe la 32s avea cam 1900g si un pic... iar la 36s avea 2830g. Si era fix pe fix si la 32 si la 36...
gio spune:
quote:
Originally posted by Crishtinutza
Buna,
Aventura si Ana_Alx , multumesc mult pentru raspunsurile voastre. Da, bebe are greutatea estimata la 2200 grame, dar are (eco la 32 sapt implinite + 5 zile):
BDP - 8,7 cm
AC - 27,1 cm
FL - 5,8 cm
De aici reiese ca e mai mic, desi BDP pare mai aproape de varsta gestationala a lui bebe (conform cu site-ul unde am verificat eu):
(puneti voi http inainte)
://hostingprod.com/@fetalanomalies.org/Normal_Anatomy.html
Voi mai stiti alte site-uri cu detalii despre masuratorile ecografice?
,
Cristina, s34
Pai Cristinutza, ai vazut ca in afara de femur, celelalte sunt mai mari decat la mine si am facut eco exact in aceiasi zi. Iar la mine ramasese in urma cu doar 6 zile si avea mai putine kg.
38 fix
ALINATXA spune:
Lore tu ce ai sa faci cu fifi cand vii cu bebe acasa?Il tii cu tine in camera si ii interzici accesul ei acolo?Ptr ca la mine e o mare problema.Daca pun patutul o perioada la mine in dormitor motnaul e obisnuit sa doarma acolo.Daca ii fac camera separata fetitei din punctul asta de vedere ar fii bine ca nu ash restricyiona accesul motanului in camera unde el este obisnuit si fetita ar avea spatiul ei.Insa ce ma fac ca nu pot dormi eu acolo?Si nu pot supravega
loremunteanu spune:
Anis, ma bucur pt tine ca incepe sa se rezolve problema lapticului... de fapt a sanilor/ dureri...
ALINATXA spune:
Eu tin foarte mult ca fetita mea sa iubeasca motaneleul sa ii imprietenesc.Cu catelul e mai greu ptr ca acest catel are o personalitatea asha de puternica incat nu stiu cum am sa fac.Insa el este mai mult baiatul mamei mele.
Totusi eu am zis ca primele luni de viata sa nu las motanelul la fetita si sa aman un pic cateva luni.Nu stiu cum e mai bine zau!