Prichindei martie - aprilie 2005 (118)
Raspunsuri - Pagina 20
ninocikap spune:
Andrruzza nu cred ca se inseala... ca si mie mi s-a parut dimineata ca il deranjeaza gatul..si cand i-am dat intr-o lingura cu apa niste picaturi de vitamina C si calpol efectiv a dat afara tto laptele pe acre il bause cu vreo ora in urma... e adevarat ca nu ma trimite sa fac exudat...
cu virozele astea care umbla acum..nici nu stii ce sa mai faci..dimineatza dadeau iara la stiri de un copilas de 1 an si ceva care a murit... cica au fost cu el la medic de garda . le-a dat tratament si i-a trimis acasa sia doua zi au ajuns iara la urgente ...dar nu au mai putut sa il salveze..
sper sa vina frigul mai repede...poate mai omoara din virusii astia.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
ninocikap spune:
fetelor multumesc mult de sustineri si de urari, intradevar ne mutam cu speranta ca ne va fi mai bine si ca ii vom oferi lui Alex ceva mai bun. sper sa reusim tot ce ne-am propus.
momentan ma intristeaza gatul ca ziua lui ALex va fi undeva intermediar intre vechea locuinta pe care trebuie sa o liberam pana pe 10 februarie...si pana vom gasi o noua locuinta ... momentan vom sta la socrii la tara, undeva in apropierea ploiestiului.
Poze
ninocikap spune:
fetelor o intrebare ca poate lucrati vreuna in domeniu
cat de repede as putea sa invat sa lucrez in Wizcount(e usor?) pentru asa ceva "Introducere documente primare -casa, banca, deconturi, facturi clienti, facturi furnizori, stocuri- pana la nivel de balanta" si daca trebuie sa am neaparat studii de contabilitate pentru asa ceva..
Poze
danuta_t spune:
Mamacita, mie nu mi s-a parut vehement raspunsul tau, stiu foarte bine ca tot ceea ce spui, spui din convingere, din experienta vasta pe care o ai in domeniu si din faptul ca doresti binele pentru prichindeii nostrii, asa cum dorim de fapt toate. Mesajul pe care doream sa-l transmit Ceniei era doar ca nu are rost sa se intrebe daca a procedat bine sau nu, sa-si faca reprosuri de constiinta pentru ce zice unul sau altul. Nu e chiar nimeni in locul ei, si de-aia cred ca nimeni nu poate sa o judece daca a facut bine sau nu. In schimb sfaturile, eu consider ca sunt tot timpul binevenite, fiecare le trece prin filtrul propriu si ia decizia care i se potriveste cel mai bine.
Poate am fost eu mai sensibila la modul asta de intrebare, ce-am citit pe forumuri, pe alte topicuri atunci cand nu stiam daca sa fac sau nu amniocenteza mi-a lasat un gust foarte amar despre cum se arunca unii si altii in a judeca oamenii. N-a fost cazul pe topicul nostru, si am apreciat asta atunci. Stiu sigur ca nu esti genul care judeca si da cu parul , sper ca mesajul meu nu ti-a lasat impresia ca n-am fost de-acord cu postarea ta. Era doar o incurajare pentru Cenia.
Dana 29+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
danuta_t spune:
Mai fetelor, revin cu detalii, ca vad ca postarea mea de ieri este cam destabilizatoare.
Nu va imaginati ca Mihai vorbeste ca un copil mare, e un fel de-a spune ca-mi povesteste ce-a facut el sau alti copilasi la cresa. Vocabularul lui nu e inca asa de dezvoltat, sau mai bine zis, inca nu face propozitii sau fraze ca sa poata povesti. Dar daca pui intrebarile corect, el raspunde cu cate un cuvant, maxim doua.
Cei de la cresa imi spun de ex. ca a fost ziua lui Ana-Maria, asa ca acasa l-am intrebat daca a fost ziua ei (raspunde "da"), intreb ce-au cantat (raspunde "tzani" - adica La Multi Ani), intreb daca cutarica a facut pipi/kaka si el spune da/nu si eventual precizeaza ce anume, il intreb unde s-a lovit, cine i-a cantat, pe cine tine de mana la plimbare, chestii de-astea. Cand mi s-a spus ca a muscat l-am intrebat doar pe cine si de ce si mi-a spus numele baietelului si mi-a aratat buza.
Faptul ca cei de la cresa imi dau raportul scris zilnic asupra a ceea ce a facut (inclusiv ce poezii/cantecele/joculete au invatat) si discutiile cu educatoarele despre comportamentul lui Mihai, ma ajuta doar sa formulez intrebarile pentru a putea avea un dialog cu el. Si nu va imaginati ca bunicii inteleg ce zice el, daca nu esti la zi cu anturajul lui si cu activitatile lui, nu pricepi nimic din ce spune, si nici nu povesteste din proprie initiativa.
Aseara a fost abia prima oara cand a alaturat 2 cuvinte; a zis "nu tot" - adica nu pot si "ina ete" - descifrat de noi dupa o ora ca-nseamna "lumina este", adica e aprins becul.
danuta_t spune:
Inca o postare pentru o ultima incurajare. Na' ca vorbesc deja in rime .
O prietena de-a mea care locuieste in Anglia (din cate am inteles acolo oamenii nu se agita foarte mult pentru evolutia copilasilor mici, au o filozofie a lor si cred ca fiecare va face atunci cand va fi pregatit si n-are rost sa te stresezi sau sa fortezi lucrurile) are 2 baieti (de 2 si 5 ani). Cel mare a vorbit tarziu, iar de pampers a scapat abia la ... 2 ani si 8 luni ... pur si simplu copilul n-a fost interesat de asta. Dar si atunci cand s-a produs schimbarea, in 3 zile au scapat total de pampers, fara incidente diurne sau nocturne.
Cel mic, se pare ca e croit pe acelasi calapod, vocabular redus (prietena mea il apreciaza ca fiind vocabularul unui copil de 14 luni). Diferenta care am vazut-o eu este ca tot ce spune baiatul ei este corect, pe cand al meu, spune mai multe cuvinte, dar stalcite rau, sau in cel mai fericit caz reprezinta de fapt doar prima/ultima silaba a cuvantului dorit. Fiecare cu stilul lui.
Ma gandesc ca poate pe Mihai il ajuta faptul ca fiind gravida, prefer sa stau in fotoliu, el imi sta pe genunchi si deci fetele noastre sunt foarte neigienic apropiate, gura mea este direct in raza lui vizuala, si vad ca se uita foarte atent la gura mea si incearca si el sa-si modeleze gura ca sa repete ce-i zic. Sau poate asa e el si gata.
Capul sus, o sa vedeti ca peste cateva luni o sa le spuneti ca Roxana Mariucai (sper ca nu ma-nsel), "mai taci o data!"
mamacita spune:
quote:
Originally posted by cenia
Multumesc pentru raspunsurile prompte.
Mamacita: dr de fam zicea ca nu se aude nimic la plamini si nici eu nu aud. apropos de baie calduta: soacra mea nu ma lasa sa ii fac baie cind e racit. Voi faceti baita cind sunt raciti?
Sunt total impotriva antibioticelor dar m-am dus intr-o fuga la dr nu sa cer antibiotic propriu-zis, ci doar o solutie ca nu imi placea evolutia lui DaVID.
Cum vad ce mult vorbesc copii vostrii ma apuca gelozia... dar pun pe seama parintilor ca si noi am vorbit f tirziu, ambii.
Abia astept sa imi povesteasca ce a facut la gradi! Deocamdata cind il intreb daca vrea sa mearga la gradi zice: nu nu nu!
la lac
niste poze
Da,cenia,doar daca ar avea febra nu se indica baie.In rest,fac aburi in baie,apoi ii asigur apa calda pentru el[ca mie mi se pare rece,eu fac bai fierbinti],il bag in cadita sa stea cu nasu'la aburisi sa vezi ce frumos se desfunda.Apoi il infofolesc[oricum la noi in casa sunt permanent 25-26 grade]si-l aspir.
Sa stii ca si Alex e "mutulica",zice"mama","tata","da","nu","apa","papa","nani",ca si cuvinte intregi,In rest silabe sau poceli.Deci n-aveti a va alerta.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
mamacita spune:
quote:
Originally posted by danuta_t
Mamacita, mie nu mi s-a parut vehement raspunsul tau, stiu foarte bine ca tot ceea ce spui, spui din convingere, din experienta vasta pe care o ai in domeniu si din faptul ca doresti binele pentru prichindeii nostrii, asa cum dorim de fapt toate. Mesajul pe care doream sa-l transmit Ceniei era doar ca nu are rost sa se intrebe daca a procedat bine sau nu, sa-si faca reprosuri de constiinta pentru ce zice unul sau altul. Nu e chiar nimeni in locul ei, si de-aia cred ca nimeni nu poate sa o judece daca a facut bine sau nu. In schimb sfaturile, eu consider ca sunt tot timpul binevenite, fiecare le trece prin filtrul propriu si ia decizia care i se potriveste cel mai bine.
Poate am fost eu mai sensibila la modul asta de intrebare, ce-am citit pe forumuri, pe alte topicuri atunci cand nu stiam daca sa fac sau nu amniocenteza mi-a lasat un gust foarte amar despre cum se arunca unii si altii in a judeca oamenii. N-a fost cazul pe topicul nostru, si am apreciat asta atunci. Stiu sigur ca nu esti genul care judeca si da cu parul , sper ca mesajul meu nu ti-a lasat impresia ca n-am fost de-acord cu postarea ta. Era doar o incurajare pentru Cenia.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
mamacita spune:
Aha,danuta,chiar si eu imi inchipuisem o adevarata naratiune a lui Mihai!Pupici lui!Asa imi povesteste si Alex,adica eu am un patent maaare de scos vorbe,iar el ma completeaza.Cert este ca fiecare are ritmul lui,iar faptul ca i-am vorbit inca din burta si apoi la greu[contrar firii mele de taciturnainabordabila]l-a ajutat sa inteleaga foarte multe,sa faca niste conexiuni,dar in nici un caz sa vorbeasca mai mult si mai repede.Dar nici eu nu ma grabesc
Alexandru,soarele nostru
ninocikap spune:
ceva ce m-a lasat fara cuvinte....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93059
si astazi intrebam la cabinet cu virozele astea si imi spunea ca sa nu ma iau dupa ce aud ca copii care au murit sunt copii neingrijiti..
parca acum stau si mai ingrijorata cu Alex care e cu rosu in gat...
Poze