Prichindei martie - aprilie 2005 (118)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Salut din nou
cer pareri:
David e bolnavior de o luna aproximativ. Dupa doua rinduri de antibiotic in urmatoarea schema: 2 cutii Augmentin Bis o saptamina pauza, poc iar racit usor,mers la alt medic ca al meu nu e disponibil decit in timpul programului2 tuburi de Cefalexin, citeva zile sa zicem bine. apoi iar muci, tuse de care nu a scapat efectiv de la inceputul tratamentului. am mers la spital: fara antibiotic ca avea diaree acuta. flumucil si vibrocil,smecta, hidrasec. de marti seara ii dau Biseptol pastila si picaturi. azi era rau cu mucii ochii impaienjeniti. am mers din nou la dr sa cer antibiotic(ieri scaun aproape de normal): azitromicina ( 5 ml la 24 ore), Robitusin si Eurespal.
AM PROCEDAT BINE???
imi este asa de frica cu virozele astea ucigase si cu complicatiile ei!
Mititelu.... deja stie sa deschida gura la control si e vesel in general .
va las

la lac
niste poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

O sa-i raspund intai ceniei,ca e mai disperata situatia:la ce te referi"daca ai procedat bine",la antibiotic sau la combinatia de medicamente?Pe ce criterii i-a dat antibiotic,pe muci si tuse?!Si de cand se dau antibiotice la viroze,ca tot am discutat aici subiectul?Poate erau si alte simptome,pe care nu le-ai mentionat,poate a ascultat ceva la plamani...Diaree acuta evident face,de la antibiotice isi da flora intestinala peste cap.Ceea ce multi pediatri omit sa spuna insa este ca o raceala obisnuita la copii dureaza 2 saptamani,nu o saptamana ca la adulti!Si ca intre 3-6 raceli pe an sunt normale la varsta asta.Si mie mi s-a parut cam mult,dar am citit din multe surse de incredere.Acum este greu de spus daca mai e nevoie sau nu de antibiotic,de la distanta,fara consult,analize si cu doua antibiotice puternice si al treilea pe drum [e posibil sa fi selectat tulpini rezistente,desi durata tratamentului a fost optima,cate doua saptamani,din cate am inteles].Oricum,nu mai merge la dr."sa ceri antibiotic",ca asta vei primi;mai degraba du-te la dr.care il cunoaste sau la unul in care ai incredere si cere sa ti-l evalueze atent.
Alexut iar e supermucios,in faza lichida,dupa ce saptamana trecuta incheiasem raceala ca la carte,de 2 saptamani,fara urme si fara antibiotic.Acum a luat de la ta-su si-l ajut tot simptomatic,paracetamol,vitamina C,hidratare buna,odihna,ferit de curenti si aer rece,o baie calda seara...A,data trecuta tusea zdravan,mai ales noaptea[de la acumularea secretiilor in faringe],acum a renuntat,desi la ta-su asa a debutat,cu tuse puternica.

mamanati,dulce foc papusa ta,sa-ti traiasca!
nino,succes in noua viata,de ploiesteanca!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Cenia draga, nu sunt eu in masura si cred ca de fapt nimeni nu-i in masura sa-ti spuna daca ai procedat bine sau nu.
Discutiile pro/contra antibiotice le stii si tu deja foarte bine. Nici eu nu sunt pro, dar cand l-am vazut bolnavior, am fost cel mai fericit om cand mi-a dat dr antibiotic (stiam ca-n 3 zile scapa de raul asta rau). Dar totusi antibioticul nu e intotdeauna o solutie. Noi primii muci (fara nici un alt simptom) i-am tratat prin 2 dr, cu 3 antibiotice pe rand (cate 5 zile fiecare) si tare cred ca pana la urma au trecut mai mult de la sine, dar sfatul medicilor a fost sa-i dau preventiv sa nu faca complicatii la urechi/plamani. Apoi la raceli cu temperatura, nu i-a mai dat antibiotic, dar acelasi dr mi-a explicat ca nu se aude nimic la plamani si ca-i mai bine sa evitam antibioticul daca se poate.

In ceea ce priveste tratamentul, la noi Eurespal-ul nu mi sa parut ceva nemaipomenit. Sirop de ridiche neagra si Stodal mi s-au parut mai bune. Nurofen pentru temperatura. Iar pentru mucisori, Vibrocil-ul cel mult laudat n-a facut nimic, Olinth-ul in schimb a dat rezultate rapid. Iar la antibiotic, daca dr zice totusi sa-i dau, ii cer varianta la 12h; cand am primit la 8h, nu prea am respectat orarul si mi s-a zis ca e posibil si din cauza asta (am primit o tona de explicatii pe limba mea inginereasca cu timpul de injumatatire, etc, etc).

Un ultim sfat: cauta un medic care sa nu dea antibiotic foarte usor, chiar daca asta inseamna o comunicare tot la 2 zile cu medicul despre evolutia bolii (poate cei de la cresa te pot ajuta si ei sa-ti cauti alt medic daca e nevoie).

Mamanati, am admirat-o pe Camy in "Mica Craciunita"

Gegea, imi fac mea culpa, efectul citirii pe diagonala - uit repede si inteleg prost

Ma laud si eu cu un baiat mare: imi povesteste ce face la cresa, si fabuleaza din ce in ce mai putin. Mi-au spus ca a muscat un copilas, l-am intrebat acasa, si a marturisit ca l-a muscat pe Roni. Numele Roni nu-l spusese pana atunci, asa ca am facut inventarul repetat si in mod aleator a tuturor copilasilor si doar la Roni recunostea fapta. Presupun ca a fost o reactie de autoaparare, pentru ca si Roni l-a muscat (din cate spune el), iar educatoarele au fost chiar surprinse ca a sarit si Mihai la atac, cic ar fi cel mai cuminte, nu-si iese din pepeni prea repede (calitatea lui ta-su, ca eu is mai apriga). Si mi-a mai spus ca nu-i place sa se joace cu Roni. Am verificat la cresa, se pare ca Roni e mai raut - bate si musca. Mai imi spune ca a facut pipi la olita, si iar facem inventarul copilasilor si-mi da raportul cine a facut si cine nu. Si devine din ce in ce mai consecvent in raspunsuri.
Ii place la servici la taica-su, cu greu il mai desprind de la birou unde scrie, vorbeste la telefon si scrie la calculator. M-a socat ca actioneaza mouse-ul ca si noi, desi nu l-am invatat niciodata (s-o fi transmis genetic sau prin placenta ceva).
Maine incheiem si a treia saptamana de cresa fara plans dimineata si fara raceli. Doamne ajuta-n continuare.
Am ratat si o varicela (au fost 3 pitici, 2 si o mamica s-au ales cu bube, Mihai a scapat - parca ma bucur, parca nu, sper sa nu o faca in anul urmator sa-i dea si lui bebe mic).

Gata, ca ma cheama datoria ...

Dana 29+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

quote:
Originally posted by danuta_t

Cenia draga, nu sunt eu in masura si cred ca de fapt nimeni nu-i in masura sa-ti spuna daca ai procedat bine sau nu.

Exact!
Daca am avut un ton mai vehement,cenia,sa nu crezi ca iti era adresat,cum ca n-ai procedat nu stiu cum.Era vehement,dar la adresa medicilor care se reped in antibiotice la prima umezeala de nas si care de care mai puternice si aici sunt in masura sa spun ca nu procedeaza bine.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Buna seara mamici
Cum se simt piticii?

Pupici

Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE CU MOSUL
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/album?.dir=68b8re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna scumpelor,

Imi pare rau ca nu prea am timp si intru cam rar pe la mamici de martie-aprilie '05. Si ma simt si prost ca nu pot acorda atentie fiecarea dintre voi. SUnteti toate niste scumpe si ma simt bine aici de fiecare data cand va vizitez virtual. Am citit cateva mesaje in care povestiti despre nazdravaniile picilor si am vazut si unele poze. SUnt pur si simplu niste adorabili: frumusei, inteligenti, ageri si cumintei. Pup picii si mamicile,

P.S. Merci mult pentru complimente.

Nati, mami de Lia papadia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Multumesc pentru raspunsurile prompte.
Mamacita: dr de fam zicea ca nu se aude nimic la plamini si nici eu nu aud. apropos de baie calduta: soacra mea nu ma lasa sa ii fac baie cind e racit. Voi faceti baita cind sunt raciti?
Sunt total impotriva antibioticelor dar m-am dus intr-o fuga la dr nu sa cer antibiotic propriu-zis, ci doar o solutie ca nu imi placea evolutia lui DaVID.
Cum vad ce mult vorbesc copii vostrii ma apuca gelozia... dar pun pe seama parintilor ca si noi am vorbit f tirziu, ambii.
Abia astept sa imi povesteasca ce a facut la gradi! Deocamdata cind il intreb daca vrea sa mearga la gradi zice: nu nu nu!

la lac
niste poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

quote:
Originally posted by cenia
Cum vad ce mult vorbesc copii vostrii ma apuca gelozia... dar pun pe seama parintilor ca si noi am vorbit f tirziu, ambii.
Abia astept sa imi povesteasca ce a facut la gradi! Deocamdata cind il intreb daca vrea sa mearga la gradi zice: nu nu nu!

la lac
niste poze

Cenia, nici Rares nu e tare vorbaret si zau daca inteleg, caci daca ar fi semanat cu mine ar fi vorbit de la o luna, in schimb, copilul meu e unic si va vorbi atunci cand va veni timpul....mai nou , repeta un singur cuvant...halooooo( de la hello).
Multa sanatate lui David.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Cand un somnambul merge pe acoperis.....nu-l trezi...se poate prabusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

fetelor... alex dimineatza a varsat ..asa ca ama juns intai la medicul de familie, care ne-a dat verdictul rosu in gat si deci nu am mai ajuns la cresa decat sa spunem ca suntem bolnaviori, nu l-am mai lasat. oricum incepuse sa planga de cand a vazut usa ...

Cenia si eu ma simt tare aiurea cand aud ca alti copii chiar mai mici decat Alex deja povestesc ce fac la cresa sau ce au facut in parc... cand al meu in continuare nici nu vrea sa ne strige si pe noi Mama si Tata. , si Alex mai are putin de tot si face 2 ani...
si noi, si eu si tasu se pare ca am vorbit devreme...ba chioar sotul meu si foarte corect de mic.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

nino, e sigura dr. ca-i rosu in gat? Poate a mancat ceva ieri la cresa, repede si n-a mestecat bine. Exudat cere dr. asta? Deja o banuiesc ca nu stie alt diagnostic Sanatate multa!

cenia, sanatate multa lui David! Mai, nici Rares nu vorbeste cine stie ce, are acum in jur de 10-15 cuvinte, dar nu le pronunta inteligibil, il intelegem noi, alte persoane nu prea.

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput