Colectia de toamna-iarna 2005(114)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Raspund desi am treaba. Da's intr-un blocaj de-ala, de-al incepatorului. .

Bubamara aoleu! Unde, la ce spital v-ati dus? La camera de garda? Cu salvarea sau cu masina proprie?

maria-alexia stai asa cu vaccinurile:
Obligatoriu si gratuit este anti rujeola-oreion-rubeola (ROR). Care poate fi preparatul de la stat, Trimovax, sau cel de cumparat Priorix. teoretic sunt aceeasi chestie, practic drita mea a zis ca e mai buna suspensia la Priorix, sa-l cumpar pe ala. (Drita mea nu e deloc genul sa faca reclama la medicamente contra comision). Acelasi lucru i l-a spus si pediatrul lui Noki. Silvia tu ce parere de farmacist ai?

Optionale mai sunt:
-anti varicela
-anti hepatita A
-anti hemophilus influentae (ACT-HIB parca ii spune)(pt cine a mers pe varianta de la stat la vaccinurile de 2,4,6,12,30 de luni)

Eu o sa i-l fac sigur pe al treilea, cand o dau in colectivitate. Cu primele 2 optionale ma mai gandesc. Hepatita A voiam sa i-o fac si Silviei si uite ca m-am luat cu altele si n-am apucat.

Silvia n-a facut anti-varicela in schimb a facut o forma f usoara de varicela. Maxim 10 bube pe tot corpul.
A luat-o de la cresa, cam toata cresa a facut atunci varicela si din cei vaccinati. Unii au facut forme mai usoare, unii mai pronuntate, nu stiu acuma cei vaccinati cum au facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

cristinanegara, sora-mea tot fetita face - ei asta si-au dorit de la inceput, ca vor numai un singur bb. he, he, si eram la obiect ca era pitiku calare pe mine... acum doarme si ma "lafai" si io. a... si faza cu baia: eu chimicalele le-am incuiat deja, galeata cu mop e pe balcon. ca si andrei e calare pe mine peste tot, inclusiv in baie. a... si l-am vazut ca isi ascunde biscuiti in masina de spalat
manduta, stiam eu cu pasaportul dar nu pot sa-mi aduc aminte... oricum au astia un site si cred cascrie acolo. faza nasoala e ca iti trebuie tatal in persoana sa-si dea acordul sau imputernicire notariala de la el.
feli, am vazut filmuletul cu mingea... ce fericita e
gagalicea! a... si ii spal dintii de pe la 8 luni, dar eu am o fixatie cu spalatul pe dinti (fiecare cu vrabiile lui )
alexandrina,imi pare rau pentru problemelelui mihai-mic. :( tu ce pasta ii dai de-i place gustul? ca al meu se crizeaza la nenedent baby si m-am lasat pagubasa. dar i-as introduce ceva pasta in "meniu"
bubamara, ce nasol cu copcile... da o sa se refaca, de obicei nu ramane semn ... pupici mariei
lavi, io-s cam "imobila", ca nu mai plec cu masina singura cu andrei (decat, doamne fereste, in caz de vreo urgenta gen copci, ca si ardeiu sare prin casa si se loveste de toate cele). poate o intalneala de uichend, dar nu in we care vine, ca am program.

gata, de azi puiu meu are asigurare de studii :)) o sa fie bogat la opspe ani

c & andrei-ardei 14 noiembrie 2005 & cireshik anais dpn 05.05.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

hehe, pana la intarcat mai e cale lunga. deocamdata vreau doar sa dorm noaptea, si sa ne obisnuim doar cu 3 supturi pe zi... azi au fost deja 2, ar mai fi al treilea diseara, da' cred ca mai face ea ceva si isi mai ia o portie dupa-amiaza...

bubamara, pup sa treaca! e tare nasol cand curge sange, dar cine sa-l tina in brate si sa-l aline, daca nu MAMA?! si mama mea e de-aia care lesina, nu mi-a pansat in viata ei o taietura... sa va zic cu e sa fii copil si mama sa dea ochii pe spate?

varilix - cei vaccinati fac forme mai usoare. asta am vazut-o pe copiii prietenilor. una dintre ele, cu 2 fetite, una vaccinata, una nu... cea vaccinata, 10 bube... cea fara... 3 saptamani, in 3 valuri au iesit... asa ca, noi ne vaccinam!

raport de vaccin: fi-mea bantuie prin casa, se catara pe unde poate, n-are febra, desi n-am pus nici supozitorul preventiv, si ma dispera....

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

Lavi, am fost la Grigore Alexandrescu, desi apartinem de Gomoiu. Nu-mi place deloc spitalul si oricum, cred ca pentru copii, cel mai bun este G.A.

N-am mai stat sa astept salvarea, Stefan e plecat cu masina la Constanta, mi-a venit un taxi in 5 min. Lung a fost drumul pana acolo, ca noi stam in Pantelimon.

Mergi la inceput

Apropo de imunitate la modul general, Silvia mea n-a mai luat de aproape 2 ani (de colectivitate!) antibiotic, de la 3 ani. Si nici vreo viroza serioasa n-a mai facut. Ce a mai facut niste 38-39 prin concedii

Dar prima juma' de an de colectivitate.. au, au! Numai noi stim ce-am tras!

Pana la urma eu cred ca imunitatea si-o fac singuri, dupa ce se intalnesc cu virusii. Asta apropo de Imunogrip. Cu bolile infectioase e alta treaba.

Corap tare ginere-meu cu biscuitii in masina de spalat!

Bubamara merci de raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Alordra, si Stefan papa pufuleti, e innebunit dupa ei. Dar nu-i dau zilnic ci asa din cand in cand.
bubamara, firar sa fie de cazatura. Las ca trece
Cristinamh, pune-i supozitor. Las ca nu va face febra, scapati repede.
Cristina, te faci frumoasa??? Io numai tin minte de cand nu mi-am mai pus o masca pe fata
Felicia, eu pe steff il fac numai asa cu periuta fara pasta. Se mai joaca si el. Vreau sa-i iau Nenedent dar aici nu se gaseste. Am facut comanda si nici urma de vreun telefon

Steff doarme bine noaptea acum. Sa vedem cat tine.
Ma dispera cu apiratorul., Stie unde-l tin si merge acolo si urla ca vrea "api" si trebuie sa il dau. Ce jucarie!!!! Atata il studiaza si se catar pe el de zici ca-i cu beculete si colorat.
La Steff ii place sa se frecepe dinti cu periutele (are 3) dar cel mai mult cu alu' tat'su din baie. Striga la usa din baie si daca il las inauntru arata cu degetul ca vrea periuta din pahar.
Eu ma simt ca gasca in continuare. Ma doare gatul. Mi-o luat sotu' Hexoral spray...

a....ne-am hotarat pentru bb 2 anul asta, asta depinde de Steff cand va dormi toata noaptea si noi o sa ne odihnim destul, dar nu inainte sa implineasca steff 2 ani...deci "programam" fetita.

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha2006 spune:

HELLO si LA MULTI ANI

bag si eu repede um mesaj... asa de REVENIRE, m-am reintors pe baricade

suntem bine... sper ca si voi, n-am citit decat ultima pagina, ca sa nu va spun ca abia v-am gasit... eu cautam BEBELUSI nu COLECTIA DE TOAMNA

no' ca s-a trezit... revenim....

MIHA SI IULIA BUBULINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Hmm, eu retinusem ca numai anti-rubeola e obligatoriu, cel combinat (ROR-ul) e cu plata, desi in ultima vreme l-au primit de la Sanepid si la vaccinarea obligatorie tot combinat.

Lavi, imunitatea Silviei se datoreaza jumatatii de an in care s-a imunizat sau ati facut anti-hemophilus ?

Despre anti-hemophilus am inteles asa: hemophilus da majoritatea racelilor la varste mici, dar sursele doctoricesti pe care le-am consultat mi-au spus ca si copii vaccinati racesc pana la urma fix la fel ca si cei nevaccinati. El e inclus in schema standard "de dincolo".

Noi am mers pana acum exclusiv pe vaccinuri de la stat. Anti-hemophilus nu-l regret, doar faptul ca vaccinurile cu plata contin anti-polio intr-o varianta atenuata, nu cu virusi vii ca picaturile - daca stiam asta luam alta decizie .
Oricum, am inteles ca se poate face si mai tarziu, o doza pe la 1 an si una chiar inainte de intrarea in colectivitate - deci momentul nu e ratat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Buna!

CristinaH , bine ca a-ti reusit sa va vaccinati si voi! Tinem pumnii sa nu faca febra.

Bubamara, off ce a-ti patit si voi!

Apropo de dat ochii peste cap cand vezi sange, eu sunt campioana! Am "n" cazuri de lesin la activ din cauza asta. Mi-e frica sa ma gandesc ce voi face cand va veni Bianca cu genunchii si coatele julite acasa. Off Doamne da-mi putere sa nu ma fac de ras in fata copilului!

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee15e7cce919699fd3731&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulet Bianca
Bianca si noi2

Mergi la inceput

Da' de ce sa-i puna cristinamh supozitor daca nu-i nevoie? Pediatra mea a zis ca e contraindicat antitermicul "preventiv" dupa vaccinare. Pentru ca o temperatura moderata, intre 37 si 38 de grade e benefica, ajuta la formarea anticorpilor. Ceea ce e si scopul vaccinului. Abia daca temperatura trece de 38 intervenim.

Mergi la inceput