Colectia de toamna-iarna 2005(114)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

maria-alexia antipolio injectabil trebuie refacut o data la 10 ani, picaturile sunt valabile pe viata.

Eu stiu altceva. Hemophilus asta e o bacterie (nu un virus), care nu e cel responsabil de gripa cum s-ar crede din denumire ci da doua tipuri de complicatii:
-meningita cu Hem. Infl.
-pneumonie cu hem. Infl.

Asa ca vaccinul protejeaza impotriva acestor complicatii si nu a virozelor/gripelor uzuale.

Edit: (intre timp am cautat cu amicul google) Uite aici:
http://textbookofbacteriology.net/haemophilus.html

Citez:
"It was mistakenly thought to be the cause of the disease influenza, and it was named accordingly."

Si asta mai e relevant:
"In infants and young children (under 5 years of age), H. influenzae type b causes bacteremia and acute bacterial meningitis. Occasionally, it causes epiglottitis (obstructive laryngitis), cellulitis, osteomyelitis, and joint infections. Nontypable H. influenzae causes ear infections (otitis media) and sinusitis in children, and is associated with respiratory tract infections (pneumonia) in infants, children and adults."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

quote:
Originally posted by lavi02
Edit: (intre timp am cautat cu amicul google) Uite aici:
http://textbookofbacteriology.net/haemophilus.html
Citez:
"It was mistakenly thought to be the cause of the disease influenza, and it was named accordingly."

Exact asta citeam si eu intre timp
Eu nu confundam gripa (influenza) cu haemophilus asta, dar nici nu stiu exact cu ce se asociaza el, iar articolul cu pricina e intr-un limbaj mult prea specializat ca sa-l pot intelege .
Cand ziceam de "raceli" vroiam sa spun infectii de natura ORL, ceea ce se pare ca e corect...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

fetele dragute si saritoare si cate o pentru fiecare! Noi am intrat in rutina normala, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. De fapt, eu sunt cea marcata, nu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alondra25.2006 spune:

negaracristina--multumesc mult ptr.reteta de ardei,am cautat-o mai devreme in scutecul trecut dar nu am dat de ea,of...neatenta ca intotdeauna,rudele sotului meu stau in bacau iar bunicii lui printr-un satuc la vreo 20km.de Bacau,mi-au spus de pufuleti ca sunt deliciosi,te duci acolo cu cateva kg de porumb si fac la fufuleti de ajung la tot neamul..Cand mi-am pus prima masca pe fatza si m-a vazut Alice sa stii ca nu m-a recunoscut,i-a fost frica de mine,mai sa planga,insa cand am inceput sa vb cu ea,s-a mai linistit si a vrut si ea sa puna mana.

De spalat pe dinti,nu am inceput inca,tati a cumparat periutza si pasta de dinti de la helpnet,dar este cu fluor,dupa 3 ani,asa ca....nu ne grabim.Dar nici n-om sta pana la 3 ani nespalati

Lavi02--am inteles bine,exista antivaricela?Singur neamestecat cu antiruleolic....
Problema e ca la 9 luni Alice a avut rujeola,iar dr-ita ne-a spus ca nu cunoaste un vaccin antirubeolic si sa-l facem pe cel de la stat ROR.
Spune-mi te rog unde-l gasesc si la ce pret.

In legatura cu imunitatea,i-am cumparat micutei Immunobaby,ii dau 2,5 ml.de doua ori pe zi,un flacon,pauza 10 zile apoi inca un flacon.
Cat timp i-am dat primul flacon n-a avut nimic nici macar o raceala,apoi al doilea flacon,am cam intarziat cu administrarea lui si la vreo luna pauza mi-a racit...(febra nu f.mare,tuse urata ,secretii...)deci nici nu stii ce sa mai cumperi ptr ei sa-si faca efectul sa fie mai rezistenti.Cred ca fiecare copil raspunde la imunostimulatoare in felul lor.

Cam atat....a papat Alice f. bine azi ciorbica cu pui si conopida,cam 230ml.si piure de cartofi cu urda dulce si branza topita,iar ca desert 2 felii de portocala.

Mergem si noi la plimbare ca e frumos afara,stam vreo ora jumate si ne intoarcem ptr somnic caci de dimineatza a dormit doar vreo 20 de minute.

pupici la mamici si copilasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Buna fetele !

Multumesc mult de urari, am fost foarte incantata sa vad ca nu ati uitat purtatoarea de coada pufoasa si gheare ascutite... Un pupic mare si Feliciei care m-a surprins in mod mai mult decat placut ca si-a amintit !

Noi suntem ok, la serviciu si la gradi, n-am petrecut ca am avut un necaz exact de ziua mea, insa scot eu parleala.

Multumesc mult si fetelor care m-au incurajat dupa iesirea mea de daunazi. Aveti dreptate: nu merita sa ma supar, mai ales ca sunt pe aici persoane cu foarte mult bun simt pe care le frecventez cu placere si a caror povesti ma incanta.
Voi reveni cu placere, si cui nu ii place cum torc, il invit politicos sa ma ignore.

Pisi mamica lui Boscu' mic de aproape 6 ani !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Bubamara, -ici Mariei !!!

Cami mami & Daria
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si Dariuca (02.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Primul anisor din viata Dariei!
Fii sincer fata de tine insuti si atunci nu vei putea fi fals fata de ceilalti! (Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

gata montajul www.onetruemedia.com/shared?p=1f1c69ced4636346bfd641&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> e aici
va pup si ies ca andrei e pe trezite

c & andrei-ardei 14 noiembrie 2005 & cireshik anais dpn 05.05.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Corapino, superb montajul ... ai cateva poze superbe ! Printre ele cea cu Andreiashul adormit pe plaja cu cateva firishoare de nisip pe fata!!! Eu am observat ca Ardeiashul seamana din ce in ce mai mult cu tati ... Mi se pare?

Cami mami & Daria
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si Dariuca (02.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Primul anisor din viata Dariei!
Fii sincer fata de tine insuti si atunci nu vei putea fi fals fata de ceilalti! (Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

cami, seamana cu taica-su fff mult, nu numai la figura, ci si la gestica... eh, poate ca pitica o sa semene cu mine :)

c & andrei-ardei 14 noiembrie 2005 & cireshik anais dpn 05.05.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Buna!

Am inceput program de bona si deja ma simt ciudat. Se vede treaba ca imi trebuie ceva vreme sa ma simt in largul meu in noua postura... Mereu am impresia ca de fapt nu am nevoie de ea si ca ma descurc foarte bine singura, dar imi dau seama ca atunci cand voi naste si ceva vreme dupa, o sa am nevoie de ea. Fie si ca, mai tarziu, sa nu fiu iar blocata in casa, cum sunt acum cu Bogdan, fara sa pot merge prin magazine, ori sa ies in oras! Acum imi vine sa-i dau liber, insa! Cred ca trebuie sa ma duc sa ma controlez la etajele superioare, ca normala nu-s! Toata lumea ma bate la cap sa fiu ajutata, eu vreau doar ca cineva sa vina in zilele critice si atat! Daca mai e cineva de aceeasi parere cu mine, please sa-mi spuna, ca sa nu ma mai simt ca o ciudata cu probleme psihice!

Am reusit sa pun si eu cateva poze cu noi, de la Craciun si Revelion (cu intarziere). Cred ca eu sunt codasa in ce priveste pozatul si filmatul copilului. Nu ca nu sunt incantata de el, dar nu stiu de ce nu mi se pare ceva extraordinar sa-l pozez mereu. Ma uit la ce faceti voi si mi se pare exceptional, deosebit, imi face mare placere. Probabil ca si copiilor le va face mare bucurie, cand le vor vedea mai tarziu. Dar nu stiu de ce asta nu ma motiveaza ca sa fac si eu ca voi! Rusinos, dar asta e realitatea in privinta mea.

Sper ca sunteti mai bine cele cu probleme. Noi suntem spre vindecare amandoi. Azi Bogdan a fost pe afara cu bona, eu stateam in casa si faceam pasi mici, intrebandu-ma de ce nu mai vin inapoi! Poate il intoarce vreo raceala, ca o strang de gat!

In fine, din pacate nu mai am sa va zic noutati, in afara de faptul ca, dupa cum se prezinta dumnealui, azi voi nota a patra zi in care nu doarme in timpul zilei. Asta este!

Abia astept sa inceapa primavara-vara si gradinita, sa tin in brate fetita si apoi sa intru erpejor in randul mamicilor fericite a doia copilasi dragalasi!

Apropos, Hildegard, succese si sa iasa cum vrei tu! Dar stiu ca esti contra cronomentru!

Pupici!

Gandacel 25+ si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput